A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SAL
SMA Írta:Lehet, hogy tud 130dB-t, de nem 1W-al, ilyen nincs.
Jó magassugárzó, tölcséres-nyomókamrás, persze, ez tud kb. 106-108dB-t.
Elvileg van olyan is, ami 112dB-t tud nyomni, de nem kereskedelmi cikk, ez már majdnem 100%-os hatásfoknak felel meg. .!.

Talán a Conrad 8x9"-es PA magasa, olcsón használható megoldás lehet, ez kb. 104dB-t tud, elvileg, riasztónak jó lehet. ( Az átvitele az. )
Jó, csak még nem jöttem rá ,hogy hány Watt teljesítmény jut a hangszóróra.
Vagy milyen feszültség van a kapcsain... De majd megméretem a kollégámmal.
Aztán lehet számolni hogy hány dB hangerő van olyankor.
Mindenesetre nézegettem a Conrádos katalógust, de nem találtam meg az emlitett magast.
Itt nézelődtünk: Kültéri szirénák ezek közül melyik lehet alkalmas a célra?
Én a "Bentel CALL BENTEL" tipust néztem ki, talán ez megfelelő...
Üdv, Péter
Válaszol
Tegnap találkoztam/garázs / egy riaszóhoz használatos hangszóróval ,az volt ráírva 8 Ohm ,10W .
Válaszol
Kedves topeti és Többiek!

Én azt a tölcséres KPS210-et választanám, de nem néztem végig mindet.
Érdemes lenne egy szaküzletben ezeket megpróbálni, hogy messzire melyik szól elfogadhatóan.
Amelyik nem tölcséres, azok szerintem beltérre valók, nem kivűlre a ház falára.
Üdv! SMA
Válaszol
Mócsing Írta:Tegnap találkoztam/garázs / egy riaszóhoz használatos hangszóróval ,az volt ráírva 8 Ω ,10W .
Ezen kivül valami gyártónév van rajta? Milyen érzékeny lehet, egyáltalán tudsz róla bármit is?
Egy próbát megér. Ki tudod próbálni, hogy milyen hangos a szomszéd ház előtt?
Üdv, Péter
Válaszol
Igen, van még rajta info - Taywan .
A próbán még gondolkodnomkell .
Válaszol
Sziasztok!
Nemtudom nektek meg van-e az itt mért dp-35 freqimenete de érdekelne nagyon mivel szeretném az egyémet használhatóbbá tenni azt a nagy kiemelést leszedni valahogy róla hogy a 14Khz feletti tartomány is halható legyen.Gondoltam egy piezót beteszek egy 1mikros kondiva szerintetek jó őtlet???
Válaszol
10k fölött a piezók se nagyon szólnak.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
shalafi66 Írta:10k fölött a piezók se nagyon szólnak.
Szia!
Ez igaz de ha a dp és a piezó is szól az csak kitesz egy egészet! Big Grin
Amúgy a dp freqi menetét légyszi linkeld be ha kéznél van!kösz
Válaszol
shalafi66 Írta:10k fölött a piezók se nagyon szólnak.
Dehogynem . Az enyémre 25 kHz van megadva . Az előzőre 45 volt .
Válaszol
Tölcsértől függ.
Válaszol
Sziasztok!

Apám vett magának egy SAL centert a házimozihoz (azt hittem megfojtom :x ). Ez a csoda 4 teljes ezer forintba került.
Nem is lenne vele gond ha.....
Beszórja a TV-t. Tudtommal egy centernek mágnesesen árnyékoltnak kell lennie. Hát ez nem az.
Na most ezt csak azért írtam le hogy újabb példát mutassak a SAL kiváló minőségére.
A szórást megoldottuk egy vaslemezzel félbehajtva és a két fél között 3 papírlap hogy ne érjenek össze és leburkolva hangszóró szőrrel (vagy mifene az a cucc ami a mély ládákon szokott lenni .oh. )
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Talán kárpit.
Válaszol
Seas!

Köszi igen arra gondoltam Smile
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
hello shalafi66. remélem tegnap erre a fórumra gondoltál. szóval a 19mm-es dóm tényleg olyan jó, hangra, és frekigörbére, mert akkor biztosan azt vennék, ennyiért nem kapok usse ilyen jót. esetleg vmi szép küllemű és jó hangú közép. h2000 hangszórót még sosem használtam, uhho adok a véleményedre
occsón jót, csak legyünk okosak
Válaszol
Erre gondoltam, de azért nem ilyen egyszerű az élet választás terén... Három út lesz? Mi lesz a mélyhangszóróval, és a váltóval?
Válaszol
Hello Shalafi66! Két utasba lenne, D'Appolito elrendezésben. A hangszórók sajnos már megvannak egyik kínai csodákat forgalmazó cégtől(fekete kevlár). Csak ennél a cégnél rosszak a magasak. Szerinted?
Válaszol
hali shala! az előző hozzászóláshoz kiegészítve: a19mm-es dómról van szó. a váltás 3000-nél lenne, a16-osok addig elég jól húzzák. 12 vagy 6 db, esetleg csak kondi a magas elé, amelyik jól szól. mindegyiket meg tudom oldani, van alkatrész. szerintedmelyikkel lenne jó? szóval a mélyközepek 16cm-es fekete kevlárok, gondolom tod melyikek :-)
Válaszol
adIdadI, nem megy, a fekete kevláros hsz középtartománya eredeti állapotban használhatatlan sztem, az 1,9-es dóm jelenlegi verziója pedig 5k fölött használható csak, rajta van az adatlapon.
Válaszol
Ja,kéne ahhoz a mélyközéphez egy középsugárzó is... .haha. .haha. .haha.
Üdv Doki!
Válaszol
hello sala és doki! Köszi, hogy visszaírtatok, legalább ezen a honlapon lehet számítani az emberekre. Amúgy nem is figyeltem hogy az 1,9-es dóm mennyitől használható és mit tudnák csinálni a mélyközepeimmel, hogy jobb legyen a középtartomány.
Üdv.
Válaszol
Hát... mindjárt... de itt egy kicsit offtopik az SBK hangszóró, szóval ezt a részét folytassuk inkább [itt].
Válaszol
Szóval doki jóvoltából kisérleteztem már SBX-ekkel, és sztem egész jól rendbehozható a közepe, némi felületkezelés, és porvédő-csere után jobb lesz, de az 1,9-es magashoz mondjuk még akkorsem lenne jó ötlet használni. .forog.
Válaszol
Hali! a porvédő cserét én is valószínűsítettem, de a felületkezelés alatt mit értessz?
Válaszol
Van néhány lehetőségünk membránok impregnálására, azt hiszem el is találtam hozzá a megfelelő anyagot/bevonatot.
Válaszol
konkrétan meg tudnád mondani, mire cseréljem ki a porvédő sapit, és az az anyag? ha viszonylag könnyen kivitelezhető, akár otthon is, akkor hallgatlak
Válaszol
vagy azt ti csináljátok? mármint az impregnálás
Válaszol
Persze. Vagy én, vagy az üzem. Ezeket az anyagokat nem adjuk ki.
Válaszol
És ha a ti kínálatotokból tudsz vmi jó küllemű, és kb 50 W névlegesű hangszórót, ami bírja 5000 Hz-ig, szépen szól, hallgatlak. Ja, 4 ohmos Az SBK-kat lehet el tom passzolni
Válaszol
shalafi66 Írta:Persze. Vagy én, vagy az üzem. Ezeket az anyagokat nem adjuk ki.
Persze,a boszorkánykonyha. :o ,pedig szívesen besasolnék a receptekbe... .sokk.
Üdv Doki!
Válaszol
adIdadI Írta:És ha a ti kínálatotokból tudsz vmi jó küllemű, és kb 50 W névlegesű hangszórót, ami bírja 5000 Hz-ig, szépen szól, hallgatlak. Ja, 4 Ωos Az SBK-kat lehet el tom passzolni
Ha ez a helyzet,akkor szerintem kezd előröl az egész projektet!Van itt ekkora mélyközép egykét féle+hg2,5 új változata,amire kicsit várni kell úgytom.Megjelenésének időpontja valszeg. függ a shala hátsójának általunk történő rúgdalásától is... Wink .haha.
Üdv Doki!
Válaszol
NNAmost akkor nagyonjó, mert már a salos témát offoljuk H2000-el. Big Grin (50W terhelhetőségű mélyközéppel kapcs vissza a Hangszórók témába. Lehet, h. ez macerásnak tűnik elsőre, de másképp utólag nem lesz átlátható a fó-rum. .pia. )
Doki, az én hátsómtól sokminden függ, a dóm egyelőre nem. Big Grin
Válaszol
8) Láttam, h. keresel DTF 801 átvitelt. Én ilyen példánnyal futottam össze (a különböző darabok nem túlzottan egyformák..):
[Kép: dtf8010sc1.th.gif]

A régi SAL-féle mérés ilyen:
[Kép: dft801aa3.th.jpg]
Válaszol
hali shalafi! van két db sxa-3050-es hangszóró, de még a régi, ami fehér dobozos. sokkal pofásabb, mint az új, és sztem 4 rétegű tekercse van, mert ez még a 300/150 W-os. tudnál nekem erről esetleg egy valós frekigörbét, és hiteles adatlapot. mert sztem ennek még más adatai vannak, talán jobbak is. kösszi előre is
Válaszol
Persze, ha vhogy eljut hozzám, megmérem.
Válaszol
hali shalafi! régen hallottad már a hülye kérdéseim, uhho most itt egy új. a somogyi fórumon b***tak reagálni, uhho neked írok, te legaláb rendes vagy. szóval kezembe került 2 sal SXA-3050 hangszóró. építettem az egyiknek 60 literes, meg 73 literes dobozt mindkettő 40 hz-re hangolva. a 60 literes picit pontosabb, a 73 literes viszont teltebb és puhább volt. amúgy 75 literbe tettem volna, csak pont 73 literre való bútorlap volt. te milyenbe tennéd, hifire sztem jobb a nagyobb, mert a 60 literes túl kemény, inkább szekrényrezgetős volt. amúgy én winISD-vel méretezem a hangfalaimat. úgy tom, hogy nagyobb dobozban romlik a hangszóró válaszideje, ami ugye azt jelenti, h. elfolyik a hangja. lehet azt valahogy szimulálni, hogy meddig nem túl nagy a doboz, esetleg valami progi, vagy valami, mert fülre hallgatni az túl sok munka. szerinted amúgy a 75 literes doboz nem lenne túl nagy neki? bocs a sok kérdésért, azért ha van időd, válaszolj lécci. kösz
üdv
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 6 Vendég