A téma értékelése:
  • 1 szavazat - átlag 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangszórók
18R620: Igazi remekmű, gratulálok! .taps. Ami engem igazán meglepett az a hatalmas lineáris kitérés. Erre mondja azt valaki, hogy nem elég szobába a hangereje.... Az átvitele gyönyörű! .haha.
Válaszol
Lesz folytatás még. Nem hagyhatom abba, mert nem is olyan rég azt mondták, nincs fejlesztés itt.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Az igazi az lenne ,ha ezek gyártásra is kerülnének .
Válaszol
A gyártás nem gond, egyediben meg lehet csinálni, két hét határidővel.

Erről jut eszembe, ezentúl a gitárhangszóró is nálam készül majd. Ha valaki rendel jó, ha tud róla. .torz. Elrettentésül.
Válaszol
Széria gyártásra gondoltam . A cég teljesítményét annak alapján itélik meg . Így ez "csak" a Te teljesítményed .
Válaszol
Én nem hinném, hogy a kettő között olyan nagy különbség van. Az ügyfél szempontjából nem mindegy, ki készíti el? Még lehet hogy jobban is jár vele, ha én.. Bár ez sem biztos.
Válaszol
Nem kisebbíteni akarom az érdemeidet . Csak arra gondoltam , a cég hírnevét öregbítené ha a széria hangszórók ilyen minőségüek lennének .
Remélem eljön az idő ,mikor nemcsak a minőséget kell megfizetnünk ,hanem a nevet is . .ok.
Válaszol
Sziasztok!

Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval. Már egyszer-kétszer hallottam a magyar vifa elnevezést a H2000-re és eddig úgy tűnik hogy rászolgál a nevére. És ha így folytatja Salla barátunk akkor valóban nincs mesze az az idő amikor azt a pár betűt is fizetni kell

üdv: vava

ui: Salla gratulálok. Ez a kitérés zseniális. Mint egy kis kőtörő
Na de a freki menet se egyszerű
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha valami névváltoztatás is szóba került volna, régebben.
Válaszol
Meg új dizájn is .
Válaszol
Hali Shala!

Ha már a fejlesztéseknél vagyunk, akkor lenne egy elképzelésem:
Szerintem jót tenne a mostani 25centis hangszóróknak, ha pl a 451, és a Braun előnyeit összehoznád. A braunból a 30Hz körüli f3 frekit, és a 100W-os terhelhetőséget, a 451-ből pedig a jó impulzusátvitelt (8ms), és az ALU öntvénykosarat lenne érdemes "átvenni".
Nyilvánvaló számomra, hogy ez nem ilyen egyszerű, de megérné a fejlesztést sztem.
A másik pedig a HA31 esete. Szerintem a legnagyobb hangszórónak kellenne a legalkalmasabbnak lennie arra, hogy SUBládában legyen felhasználva. így minél alacsonyabb határfrekit lenne jó kihozni belőle (<30Hz), és nagyobb elektromos terhelhetőséget (ami jól jönne a gitárhangszórónak is).
(Minden esetben b.reflex dobozra értettem az f3 frekiket.)
Válaszol
Kedves Mindannyian!

A 620-as és a "Braun" átvitlele is sokat javul a fejlesztésnek köszönhetően. Smile
Örülök, hogy javulnak a hangszórók, fejlődnek, hála shalafi66 barátunknak.
Még jobban örülnénk, gondolom, ha ez a szériatermékekben stabilan így lesz, tehát minden darab azonos - pár %-nyi tűrésen belül - így mindegy, mikor veszed meg, az ma is és holnap is az marad.

A 18-as szélessávún javítana egy erősebb mágnes?
Megérzésem szerint és az adatai alapján ráférne és talán javulna az átvitele is. Nem tetszik a "teknős" átvitele.

Üdv! SMA
Válaszol
A felsorolt hangszórókat T-S szinten ideális kompromisszumoknak tekintem jelen állpotukban, valószínűleg jó ideig nem nyúlok hozzá egyikhez sem ilyen céllal. Választani kell közülük, és kész. A gitárhangszóró terhelhetősége a számok szerint magasabb vmivel, mert 45 és 50Hz-es alsó határfrekit adok meg rá, a sima 422-vel ellentétben, ahol 30Hz a határ.
Válaszol
A két szélessávunak ,tizedre azonos volt az Fs-e !
Válaszol
http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?t=184

Uhh, ezek nagyon jónak tűnnek! Tongue 8)
Megnőtt Xmax-ok, simább, szélesebb átvitel,... Big Grin . Most még nehezebb lessz választani, mert midegyik jónak tűnik! Wink
Üdv. Gábor
Válaszol
Hát igen, lassan nem ártana egy-két gyengébb modell, hogy megkönnyítse a választást .haha.
Válaszol
Shala !

Tedd be ide a hozzászólást a honlapos topikból, nem figyeltem hogy milyen topik csak irtam Smile
T/S paramétereket tüzetesebben át fogom vizsgálni. Holnap Smile
Üdv, Péter
Válaszol
Üdv. Shala!

A honlapon fent lévő 451A adatlapja aktuális? Nekem sehogy sem jön ki vele az általad írt 8ms csoportkésés, 150W mech terhelhetőséggel. Pedig a megadott méreteket is kipróbáltam...
(Én 10ms csoportkésést, és 120W mech. terhelhetőséget kaptam.)
Nem, mintha a 120W nem lenne bőven elég, csak ez arra enged következtetni, hogy más adatlapot nézek. Big Grin

Köszi szépen!

(ui.: dobtam emailt)
Válaszol
Mailt ma nem kaptam, csak régebben. A 451 esete nem egészen tisztázott még, van többféle készíthető változat is. A 451A viszont azóta nem gyártható, nincs az alukosárhoz való fedőlap.
Válaszol
Oks, köszi! Smile

MOD: A 479A sem gyártható, vagy arra más fajta fedőlap való?
Válaszol
A kiscsapos 479A megvan még.
Válaszol
Hy mindenkinek!
A következő kéréssel fordulok hozzátok! Komolyabb magassugárzóra van szükségem! A fő zenei irányzat Jazz és komoly zene! Ehhez kellene valami ütős kis motyó. Ár max: 15000Ft/db -ig. Hümm??? Ki mit javasol???
Válaszol
Kérdés! Mennyire lehet egyedi hangszórót rendelni nálatok! Példának okáért: 30cm hangszóró,öntvény kosár, 75-100 mm tekercs, 260mm mágnes de a jobbik fajtából, stb.......? Ja és mennyib fáj ez? Smile)))
Válaszol
A 300-as alukosáron most keztem dolgozni nemrég (már ha a 1,5-es húzott acél nem felelne meg..), valahol itt a fórumban is olvasható is. A mágneskört lehet módosítani, de nem biztos, hogy kell, és valószínűleg elég sokba kerülne. A mágnes mérete amúgysem sokat jelent. A lengőcséve átmérője max 50,8mm, de erre is lehet tekerni magasabb terhelhetőségű tekercset, mellette lehet szellőztetni a mágneskört, a nagyobb terhelhetőség érdekében.

Sokminden megoldható, de előbb tudni kell, hogy mit is akarsz (nem feltétlen ezekre a mechanikai dolgokra gondolok), utána tudom eldönteni, hogy lehet és érdemes-e.
Válaszol
Csak puszta kíváncsiság volt, hogy tudtok e szörnyetegeket is gyártani. Főképp autóba szubnak kellene. Mondjunk nem nekem, mert az enyém elég jó. Audio System X-ion 12. De a haver keres viszonylag jó minőségű és árú mélysugárzót kocsiba.
Meg hát elég sokan fordulnak hozzám ezen a téren. Nem árt, ha tudom bővíteni az ajánlások listáját. Főképp az alacsony árfekvésű termékek körébe. Hümm??

Magassugárzóra ötleted van???
Válaszol
Mélyhsz: 250mm-es braun membrános. Vagy 300mm-ben is lehet szubot, de az már egyedi gyártás.
Válaszol
Magasra is van, de nem tudm milyen célra kell.
Válaszol
Jazz zenéhez és komoly zenéhez. Lehetőleg Dóm sugárzó legyen.
Válaszol
Végülis a jó hangsugáró (hangfalra gondolok ezzel) nem válogat, mindenféle zenén jól kell szólnia...
Visszatérve a dómra, ezzel még várni kellene, a 2,5-es dómból lesz egy új változat, már elég közel járok, azzal biztosra lehetne menni.
Válaszol
Aki a 180mm-es 634-re várt az örülhet elkészültek az első példányok.
Válaszol
Szia Shala!

Hol lehet venni alu öntvény kosarakat?
A 30-ashoz is "külsős" kosár lesz majd?
A Braun membránját is Ti gyártjátok licensz alapján, vagy veszitek?

Köszi!

ui.: Remélem nem kérdeztem bele nagy titkokba. Smile
(Villám gyorsan meg fogok öregedni, mert iszonyú kíváncsi típus vagyok. Big Grin)
Válaszol
Venni többfelé is lehet kosarat, itthon inkább csak gyártatni lehet vkivel. A 250mm-es braun membránját akármilyen furcsa is, a Braun gyártotta, amíg volt, és létezett.
Válaszol
oks köszi!
Válaszol
Shala!
A kompenzált braun mennyire jó a beszéd és ének tartományban?
Üdv Doki!
Válaszol
Épp annyira, mint a sima változat. Nem igazán arravaló. Ott inkább a másik két 250-es hsz teljesít jól.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 85 Vendég