A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
vava Írta:Smile ráér Wink
nem akarlak sietettni. Várni várom de türelemmel Smile

üdv: vava
Szép dolog a türelem . . . topetinek a 2006 asszem májusban igért képeket ma küldtem el. .oh. Talán nem lenne jó ismét ennyit késni. :-D Hiába tagadnám, mindent elfelejtek, bár javuló tendencia észrevehető. 8) Tessék privit írni néha oszt úgy van esély a gyorsabb intézésre. :-P
Válaszol
Big Grin Remélem e tulajdonság nem örökölhető.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Nálunk a villanyóraszekrény ajtaja 2 évig készült . Mondtam is az asszonynak ,képzeldel hogynézneki ha egy év alatt összecsaptamvolna .
Válaszol
Ez a tulajdonság úgy tűnik örökletes. Egyrészt lassan fejlődik, másrészt lassan tanul. Emlékeim szerint ennyi idős koromban már nem csak a csajok érdekeltek hanem a komolyabb kihívást jelentő mechanikai összefüggések is. :-D
És úgy látom ez a nyugalom általános ebben az érdeklődési körben. ;-) Biztos vagyok abban, hogy az a villanyóradoboz-ajtó túléli a villanyórát!
Válaszol
Hát igen!

Én is ismerek ilyen embereket .morcos.
Többek között ezért szeretem ezt a fórumot! Itt mindenki nyugodt barátságos és segítőkész!!!!!!!
Bezzeg a terminál..... vagy hificity.
A másik Modell autós fórum ahol jártas vagyok az meg a másik.
A 10-14 éves gyerek qurv@ @nyázik nekem hogy az elektrolit kondik nem készülnek nagy gyártási szórással és azok a leg pontosabbak.
Ilyenkor a felgyülemlett mérget legszívesebben rajta tölteném ki de higgadt ember lévén edzek egy jót.
És ez az ami nagyon nagyon sok emberben nincs meg! A türelem a higgadság egyben önuralom és józan ész.

Itt be is fejezem mert erről rengeteget tudnék írni kifejtve a véleményem de nem untatom a társaságot.

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Pedig oly szívesen kijavítanám a hejje-sírását. Big Grin
Válaszol
Én meg természetesen meg is köszönném!
Nem tehetek róla hogy gyárilag nem vagyok képes se szépen se helyesen írni. .sir.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Nem vészes, csak gyakorolni kell(ene).
Válaszol
Talán úgy látod, hogy csak a helyesen írók társasága van jelen? Ugyan! Az írásaimat átengedném egy gyenge kettessel hatodikban. .oh. Lala te talán emlékszel arra a helyesírós oldalra ahol volt ilyen teszt is. Megvan még az a link neked valahol, valamelyik böngésződ könyvjelzői közt? Na ott valami borzalmas eredményt produkáltam. :-D
Válaszol
.haha. az a link már rég a múlté. A könyvjelzőt is elégettem a teszt után. .tuz.
Válaszol
Sallának igaza van! gaykorolni kéne.
Köszi wági a bíztatást. Kimondottan feldob.

üdv:vava
Válaszol
de egy kicsit kutatva a hamuban... http://szerkeszt.hu/teszt.php
Válaszol
Háááát semmi sem változott. "Önnek szüksége van ránk!" :-D
Válaszol
Vannak ott olyan kérdések,amikre csak a kellő szövegkörnyezet ismeretében lehet helyes választ adni.Lehet,hogy nekik is szükségük volna némi helyesírás gyakorlásra? .forog. .haha.
Üdv Doki!
Válaszol
Meg vannak ott teljesen hülyeségek is. Big Grin Sztem.
Válaszol
Egy dolog biztos: mobillal nem fogom kitölteni többé. A kis karika hol közelebb hol távolabb volt attól a választól amit jelölni akartam. Így néhány válasz simán más volt mint amit jelölni akartam. Sikerült is most rendesen kitölteni, ezért a tegnapi 51%-os szégyenteljes eredmény után kipihenten 86% lett. Bár lehet, most pont úgy sikerült hibázni, hogy jót jelöltem még ha nem is azt akartam? :-D
Egyéb megjegyzésem a kérdéssorral kapcsolatban: és miért kell nekem ez? :-D Ha a T9 úgy akarja, nem fogom helyesen leírni ez mondatomat SE.
Válaszol
Na hy all!

Bejáródtak a ládák. nagyon szép hangja lett, nem bögög csak, hanem elég egyenletes lett a hangja.

1. Mekkora változással jár a membrán ilyen ilyen hogyismondjam.. cipőkrémmel való kikenése? Mélyhangszórónál, középnél, és magasnál. És a magas átvitelben mekkora jelentősséggel bír hogy a porvédő sapka be van horpadva, és a membrán néhány helyen sérült? Az hogy a magassugárzó egy pozdorjalapnyi széles csőben van? Átmérő meg a membrán átmérőjénél kicsit több, ugyanis sima magassugárzóról van szó TESLA gyártmány

2. Valami nagy bitsűrűségű disco féle zenével nem rendelkezik valaki? Hogy ne ilyen 192-320kbps-es zenék után vonhassak le infókat. Modern Talking van loss lessben, szeretem, és ég és föld, ami különbség van magas és közép tartományban. Komolyzenék normális stereo hangzásban szépek, csak nam nagyon csípem az ilyet. Szal ha van ilyesmi muzsika, kérnék.

3. Mit csinál valójában az erősítő, ha a loudness üzemmód be van kapcsolva?
Válaszol
[

...szarul szól,de mindenki ezt szereti...curveul

elvileg a fül hallásgörbéjét utánozza az erősítő.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fletcher-Munson_curves
Fletcher–Munson curves - Wikipedia, the free encyclopedia
pia nyer
Válaszol
Egy régi mérés
Alap
[Kép: baljobb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

30 dB loudness
[Kép: loudness_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

Yamaha AX-870.
Válaszol
pionyer Írta:[

...szarul szól,de mindenki ezt szereti...curveul

elvileg a fül hallásgörbéjét utánozza az erősítő.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fletcher-Munson_curves
Fletcher-Munson curves - Wikipedia, the free encyclopedia
Eddig azt hittem mindenkinek más-más a hallásgörbéje, de most rájöttem, rosszul tudom. :-D Szeretem a vikit. :-D Mondjuk egy vikipedia-s embert ismerek, de pont olyan témáról írt amihez nem sok szaglása van. No mindegy.
Válaszol
Azt a cipőkrémes dolgot inkább ne eröltessük. Mindenképpen változtat a hangján, de azt ne kérdezd milyen irányba. Mondjuk a membrán tömege nagyobb lesz és ezért a tehetetlensége is.
Válaszol
Hol írta azt, hogy mindenkinek egyforma a hallásgörbéje?
Válaszol
Utánozza az emberek hallásgörbéjét. Kiét? (Szerk: az általánosítás az elméletek legnagyobb hibaforrása) .forog. .forog. Igen, ott van az is, hogy elvileg. Csak nem az nem a lényeg hanem a probléma (borzalmas hang) forrása.
Válaszol
Azért mondom. nem olyan durva krémes dologról van szó. Nagyon folyékony anyag van rákenve a hszekre, épp annyi, hogy a papírmembrán feketés árnyalatú legyen. Szerintem a HA31-en több festék van mint amit én rákentem.

A loudness-ről meg annyit, hogy a hangdobozrendszert kell megépíteni az ember fülei szerint megépíteni, hangolni. Az erősítőnek szerintem ebbe nem kellene beleszólnia. Úgy vettem észre, hogy a közepet veszi le, ennyi a dolga. Én bekapcsolva használom /pill, mert így csillapítani tudom a Blaupunkt közepet (ami feketére van kikenve)
Válaszol
Hát nem tudom, de ennél valószínűtlenebb, mérhetetlenebb dolgok alapján is születnek elméletek. Meg aztán nem sok olyan elmélet van, amiben ne lenne általánosítás.
Utánozza az emberek hallásgörbéjét. Miért ne tehetné? Nem vagyok hallásvizsgáló, de nem hiszem, hogy egészséges (hallású) embereknek akkora különbség legyen a hallása között, hogy ne legyen értelme megvizsgálni ezt a témát.
A borzalmas hang forrása meg az lehet, hogy - mint azt belinkeltem - az erősítőkben használt loudness messziről sem hasonlít a pionyer által említett görbékhez, már ha szükség van egyáltalán ilyen kiemelésekre.
Egyébként a dolog nehézsége, hogy ha mégis használni kéne, úgy lenne értelme, hogy ha tudnánk, hogy milyen hangerővel hallgatjuk a (pl.) zenét és azt is, hogy mekkora hangerő volt a helyszínen (ezt rá lehetne írni a lemezek borítójára). Ez alapján lehetne kiszámítani, hogy mekkora korrekció szükséges, ez meg inkább digitális jelfeldolgozás kategória, persze megoldható analóg technikával is (csak nem olyan egyszerű).

Összefoglalásképpen egyetértek, ezen a szinten ez is forrása a hangminőség romlásának.
Válaszol
Jól értem, hogy azt a hangtartományt "fogod vissza" vele amit ezzel bekéntél? :-) Miért is? Előtte is gondok voltak vele? Az ének amúgy pont az MP3 esetében meg szokott hajolni. (Értsd: igen gagyivá teszi) Nem lehet ez a gond?
Más: Pár napja feltűnt Lala aláírása. Na most két eset lehet. Vagy magánnyomozó lett Lalából vagy olyan kihívást talált magának egy nő személyében ami kezdi az elméjét abba a kulturális irányba terelni ahol népes és korántsem magasszínvonalú hazai zenei világunk van. Feró biztos örül ha az általa elmondott szöveg ilyen népszerű. :-D Tehát Lala nyilatkozz ama méltán ismert mondat miként került minden írásod alá? :-D
Válaszol
Egyik mellékes hmmm megbízatásom miatt elég sok (kb 1800-at) ilyen görbét láttam, de két egyformát még nem. Sajnos nem túl részletes egy ilyen görbe, de még így is feltűnő eltérések vannak két oldal közt is. Nagyon ritka akinek közel párhuzamos még az egészen fiatalok között is.
Válaszol
Életem eddigi legjobb hangsugárzója ez a Blaupunkt (az exTesla mellett) Könyörtelen amit véghez bír vinni, nekem kell visszafogni. eredeti színeiben hogy mutatkozott volna a dobozban? Míg a saját rácsa volt rajt nem látszott, levéve viszont a nap, és pára elszineződéei uralták a membránt. Egyébként miből gondolod, hogy gond van vele? Nem említettem szerintem. Az MP3 tömörítés veszteségeit viszont én is.
Válaszol
DjTaRsY Írta:Egyébként miből gondolod, hogy gond van vele? Nem említettem szerintem. Az MP3 tömörítés veszteségeit viszont én is.
Mint írtad, vissza kell fogni. .forog.
Válaszol
Jaah! Én nem szoktam problémának venni, ha egy hangszóró többet tud mint egy másik.
Válaszol
Cak egy gondolat . A cipőkrémtől esetleg puhább lessz a membrán anyaga ,veszít a merevségéből .

A cipőkrémezés ,és a gyári impregnálás két különböző dolog . /HA31 /
Válaszol
Hát az ilyen műanyagféle membrán nemhiszem, hogy puhulna. Főleg ha megszárad, és keményedik az anyag. Nem krém semmiképp, de nemtom leírni mi az Angry

Néhány hirtelen készült kép. http://www.djtarsy.extra.hu/racs.htm
Válaszol
Az egyik kollégám javíttatott mélyeket ,és a végén lefújta valamivel a mester úr . Hát az speciel pocsék lett .
Válaszol
Ezek a hszek közül speciel egyik sem mély, http://www.djtarsy.extra.hu/racs.htm
Válaszol
Wagnerur Írta:Más: Pár napja feltűnt Lala aláírása. Na most két eset lehet. Vagy magánnyomozó lett Lalából vagy olyan kihívást talált magának egy nő személyében ami kezdi az elméjét abba a kulturális irányba terelni ahol népes és korántsem magasszínvonalú hazai zenei világunk van. Feró biztos örül ha az általa elmondott szöveg ilyen népszerű. :-D Tehát Lala nyilatkozz ama méltán ismert mondat miként került minden írásod alá? :-D
A "Zuzu" jelen esetben metafora, nem is nő, férfi (asszem valamennyire), nemrég futottam vele össze egy másik fórumon. Az idé-zet többi része viszont többszöri sikertelen kisérlet után kiderült, hogy pont illik rá. Big Grin Adjak linket Wági? Big Grin

Ui: nemsokára majd visszaáll az aláírásom a megfelelő szellemi szintre:
"It takes strength to live this way / The same old madness everyday / I wanna kick these blues away / I wanna learn to live again..."
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 82 Vendég