A téma értékelése:
  • 1 szavazat - átlag 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangszórók
Másik topicban említettem, olcsó dobozt szeretnék, és kicsit. (kolesz ágyba 20liter... Big Grin)
Válaszol
DjTaRsY Írta:Másik topicban említettem, olcsó dobozt szeretnék, és kicsit. (kolesz ágyba 20liter... Big Grin)
Mondjuk affelől vannak kétségeim, hogy az ágy megfelelő akusztikai paraméterekkel rendelkezik, de ahogy érzed Smile
A 20 literen még mindig az általam említett kettő működne. Bár majd Shalafi megerősít.
Anyagárban úgy 12-14 ezer között lesz.
Üdv: Crockoo
Válaszol
Az "ágyban" kifejezés alatt a tárolást értettem, nem ott szeretném hallgatni...
Csak hogy a nevelőtanárok ne kössenek bele Big Grin
Válaszol
A sima 620-nak jobb a középtartománya, és érzékenyebb, a 634 viszont mélyebb alsó határfreki ér el.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
meg akarom hallgatni a magassugárzómat, ugyhogy dboz meg hangváltó nélkül kötöm az erősítőre, szabad ilyet? vagy tegyek a hsz elé valamilyen értékű kondit/ellenállást vagy valamit? ha igen kb mennyi legyen az értéke?
Válaszol
Big Grin attól függ, milyen terhelést kell majd kibírnia. egy-két W teljes sávban is gond nélkül elmegy.
Válaszol
hát nemtudom hogy adott potméterállásnál kb hány wattot ad le épp az erőlködő, de olyan szobahangerőn kipróbálnám , az erősítő végfokozatai 50-50W,
nyílván nem akarom az egészet rázúdítani Smile

az van, hogy kb 1 hónapja leadtam a rendelést az asztalosnál hogy vágják le a lapokat de ennek a füleskosárnak a süllyesztése kiderült kicsit nagyobb falat,és nem bírom ki hogy ne cincogtassam meg a kis hszeket
Válaszol
2W az már 95dB ez kb. "szobahangerő". Ha létezik erre egyáltalán bármilyen definíció.
Válaszol
shalafi66 Írta:A gitárhangszóró (HA31-422GM) gitárhoz, PA-célokra meg ez: http://hangszoro.net/bass/31v422.jpg
Ez egy igen dicséretes hangszóró! Feltétlenül CSAK PA célokra? ;-)
Válaszol
Háát, szobában nem látom túl sok értelmét a használatának.
Válaszol
Shalafi!
írtál valami olyasmit az MNC forumon hogy a hangszórók membránjára ragadt szöszmöszt vízzel le lehet törölni, én is megtisztítanám a hsz-kat csak kíváncsi vagyok konkrétan hogyan/milyen technikával szabad ezt megtenni?
gondolom nem szabad bő vízzel, szétáztatni a membránt,
valami sima nedves (tiszta) rongyal vagy hasonlóval?
Válaszol
Nedves, tiszta, nem szöszölő anyaggal, vékony pamutvászon szerűséggel.
Válaszol
Üdv Mindenkinek!

R620 vagy N634 mélyközéppel és 639 dómmal tervezek kétutas dobozt építeni. Mennyibe fájnak most ezek a mélyközép hsz-ók árnyékolással és anélkül? És kb. mikorra készülnek el a rendeléstől számítva?
Válaszol
Hasonló ötlet mint enyém.
Le vannak írva szépen az árak a hangszórók mellé, és amelyik M jelzéssel el vannak látva, azok mágnesesen árnyékoltak. Bármikor rendeled, kedden feladják, szerdán talán meg is érkezik. Gondolom raktáron van minden jó Big Grin
Válaszol
Azért mégsem. Egyedi gyártású hangszórókat most nem készítek, így ez a két mélyközép kiesik a választhatók közül.
Válaszol
Akkor azt hiszem maradok a sima 620 mellett... Ez megoldható árnyékolással? Centernek kellene, a tv-hez közel...
Válaszol
Lehet árnyákolni de akkor változnak a T-S paraméterek.
Válaszol
Bocs a noob kérdésért, de mennyire változnak? Ha az árnyékolás nélkülivel tevezek egy dobozt (kb. 13l-re gondoltam netto, reflex), és belerakom az árnyékoltat, akkor nagyon "elmászik" a hangja? Elsősorban házimozi lenne, némi zene (rock-metál-szimfonikussal kevere). Esetleg egy mérést nem lehetne kérni az árnyékoltról .?. .forog. Azért feszegetem ennyire, mert a 620 jobban tetszik, mint a 634, de kellene az árnyékolás a TV közelsége miatt.
Válaszol
Nem kell túl nagy változásra gondolni, kb 0,5dB-el lesz érzékenyebb a jobb elekrtomos paraméterek miatt. A 620-nak normális mélyátvitelhez nem árt egy 22 literes doboz valahova 45-50Hz közé hangolva.
Válaszol
Shala!

Előreláthatólag mikor lesz az a módosított HB 12,5 -es közép amit többször is említettetek? Vagy keressek másikat?

Köszi
Válaszol
Valószínűleg csak a standard változat lesz.
Válaszol
A két 180-as szélessávu impedanciamenete . No comment .
[Kép: 180asszlessvupo6.th.png]
Válaszol
Szia Shala ! Érdekelne, hogy kb mennyibe kerülne egy ilyen hangszóró : http://hangszoro.net/bass/18n634.jpg
Eszméletlen szép ! És esetleg tudsz mondnai valamit arról, hogy melyik magassal érdemes párosítani, illetve , hogy kb hol kellene váltani ? Köszönöm előlre is !
Válaszol
Nincs most hozzá kosár, tehát csak a 170mm-es verzió készül, és már membránból is csak kb. 50db van. Egyébként a 170mm-es 3780,- a 180-as 4914,-Ft.
Válaszol
Mócsing Írta:A két 180-as szélessávu impedanciamenete . No comment .

Párhuzamosan kötötted őket? .torz. Kicsit alacsony vagy csak halucinálok? (0,7Ohm vagy mi?) .forog.
Válaszol
Wagnerur Írta:
Mócsing Írta:A két 180-as szélessávu impedanciamenete . No comment .

Párhuzamosan kötötted őket? .torz. Kicsit alacsony vagy csak halucinálok? (0,7Ω vagy mi?) .forog.
De hát azt mindenki tudja, hogy az x10 ohm (=szor tíz ohm) a függőleges tengelyen Big Grin
Válaszol
.oh. Biztos nem fordult jól a szemtengelyem ébredés után. :-D Szorri.
Válaszol
shalafi66 Írta:Nincs most hozzá kosár, tehát csak a 170mm-es verzió készül, és már membránból is csak kb. 50db van. Egyébként a 170mm-es 3780,- a 180-as 4914,-Ft.
Akkor gondolom R620 sem lesz egyhamar... Sad
Várható még idén? (augusztus óta várom .forog. )
Válaszol
A tiédet még megcsinálom. Meg akinek még megígértem. Én is várok az alkatrészekre kb. már több, mint egy hónapja.
Válaszol
shalafi66 Írta:A tiédet még megcsinálom. Meg akinek még megígértem. Én is várok az alkatrészekre kb. már több, mint egy hónapja.
Ugye váltót is mellékelsz majd?! Wink
Csak kosárból van hiányod?
Válaszol
Nyugi Crockoo. Magam is várok már közel egy hónapja a hangszóróimra. Pedig lehet van egy kis protekcióm. :-D (csak vicc a protekció, de tényleg nem kaptam én SE még meg őket)
Válaszol
Wagnerur Írta:Nyugi Crockoo
Én nyugis vagyok, nem azért kérdeztem, csak kiváncsi vagyok, hogy mi a helyzet. Tudom, Shalafi nincs könnyű helyzetben, éppen ezért nem is háborgatom. Végülis, a doboz kész, már csak a hangkeltőket várom, és a váltót. Wink
Válaszol
a HB 12,5 középnek fellelhető valahol a frekvenciamenete, illetve az adatlapja?
Válaszol
http://hangszoro.net/mid/hb125-326.jpg
Válaszol
És az "új" HG 2,5 magas beszerezhető? Vagy abból is a standard van?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 97 Vendég