Üzenetek: 57
Témák: 0
Értékelés:
0
A kész tervek nem biztos, hogy jók, mert azok adott hangszórókhoz lettek tervezve, tehát nem rakhatsz bele akármilyen hangszórót.
Ha kiválasztottad a hangszórót, akkor tervezni kell hozzá egy tölcsért. A legegyszerűbb, ha megkérsz rá valakit, aki már épített tölcsérest.
Én még nem építettem, csak olvasgattam a témában.
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Többek szerint a back-loaded horn mindenevő (valamilyen szinten)
A másik. Az íróasztalt láttam, de nekem nem olyanféle kellene, hanem back-loaded-re ilyenre: http://www.dbase.tvn.hu/6/dobozok/hangos/sub/15bass.gif gondoltam
Értékelés:
0
Ezek valók disco-s célokra. Nem mennek nagyon mélyre, mert viszonylag rövid a tölcsérük, de ott talán nem is ez a cél.
Én viszont azt szeretem a nagyon mély hangokat, úgyhogy én a hosszabb tölcséreket favorizálom.
Üzenetek: 151
Témák: 1
Értékelés:
0
DjTaRsY Írta:Többek szerint a back-loaded horn mindenevő (valamilyen szinten)
A másik. Az íróasztalt láttam, de nekem nem olyanféle kellene, hanem back-loaded-re ilyenre: http://www.dbase.tvn.hu/6/dobozok/hangos/sub/15bass.gif gondoltam Sztem ez a láda csak ugy 45 Hzig szólna ! De addig brutálisan ! nekem a két oldalt terhelt frontloaded tölcsérek teccenek ! Csak igazán szobába nem élvezhető a hangja többek szerint ! se szobába, sem beltéri buliba, nagy bugást hallasz, az borzasztó rossz tud lenni ! Ha valaminek ilyen ütős a mélye, akkor ott azér legyen normális a szatelit is, nem hiszem, hogy a TESLA magasod bír előállítani 135-140 dBes magashangot :-) A másik baj, hogy ilyet használsz, akkor nagyon át kell gondolni az elhelyezését, mer meglehet, hogy nem mindenhol lesz egyformán olyan a mélyhang.... mint azt elvárnád... De ez elég bonyolult nem mennék bele jobban ! Véleményem az, hogy nagy tölcsért szabatérre döngetni . Kisebb tölcsért lehet építeni kb 20 cmes hangszóróval beltérre is, jó hosszú tölcsérel, mert vsz, hogy nagy haszna lesz házimoziban :-)
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Szobában fölösleges a tölcséres hangdoboz, általában nincs szükség akkora hangnyomásra, és ezért szerintem nem érdemes vállalni a vele járó kompromisszumokat. Ha jó mélyátvitel a cél, inkább a TL. Azzal még mindig könnyebb boldogulni. Persze nem könnyű az sem.
A 310-es mélyhszek egyik változata sem igazán tölcsérbe való.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
Szobába akar a halál horn-t. Discozni szeretnék viszonylag nagy teremben. Esetleg szabadtér. Az én szobámba a 35W-os (ez tényleg annyi mint rá van írva  ) 5.1 is elég...
Szerk.: A Tesla magasat meg ne tessék fikázni, Te még nem hallottad szólni!
Üzenetek: 27
Értékelés:
0
Tudom hogy várnom kéne, de apuval kötöttünk egy megállapodást, hogyha megtervezem, és megtudom építeni, akkor álja a költségeket! Nemakarom kihagyni ezt a lehetőséget, bár énis tisztában vagyok vele, hogy még édeskevés a tuásom egy ilyen vállalkozásra, de ha a mérésben és tervezésben segítetek, összerakni összetudom! Ezért kérem a TI segítségeteket! Köszi Gábor!
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Szerintem simán meggyőzheted, hogy nem olyan egyszerű és még tanulni kell kicsit hozzá. ;-) És így nem vész el a lehetőség sem, valamint megkíméled magad is sok felesleges kísérlettől. A DIY lényege, hogy magad csinálod, számolod és esetleg méred majd alakítod. Ha mások terveit szeretnéd megvalósítani, arra van sok más oldal, ahol millió dobozterv van készen. A hangja olyan lesz amilyen és ha jobbat szeretnél belőle csinálni, ismét a tanulás marad, mert a módosításokhoz kevés a mostani ismereted. Tehát előbb vagy utóbb úgyis ide érsz. (Mármint konklúzió terén.) De ez már annyira off, hogy valószínűleg az offtanoda lesz a végső nyughelye.
(Igen Lala, ápolom a lelkeket. :-) )
Üzenetek: 558
Témák: 2
Értékelés:
0
Kedves honyike és Többiek!
1. Szerezz be egy Magyar-nyelvű szakkönyvet legalább.
Klinger: "Hangdobozépítés" a címe, esetleg letölthető az internetről is, ezt nem tudom.
2. Válassz a H2000-hangszóróiból egy mélyet és egy magasat, olyant, ami többé-kevésbé passzol a másikhoz.
3. Ezekhez kell kiszámolni majd a dobozméreteket.
4. A hangszórókhoz a hangváltót is méretezni kell.
5. Költségeket ki kell számolni, az alapanyagtól, hangszórók, hangváltó, csatlakozó, vezetékek, csillapítóanyag, ragasztó, festék, tapéta, műbőr, stb., az utolsó csavarig, minden benne legyen!
6. Költségvetés "beadása" a finanszírozó felé.
7. Anyagbeszerzések.
8. Doboz, majd hangváltó összeszerelése, "szalonképes" formában való elkészítés.
9. Finomhangolás, bejáratás.
10. Végleges hely megkeresése a hangsugárzóknak a család támogatásával!
11. Karosszék előáll, zenei anyag betölt, leül és hallgat.....
Sok sikert!
Üdv! SMA
Értékelés:
0
Értékelés:
1
Van még három darabom, hozzá való 95dB érzékenységű 2,5-es dómmal, de nem tudom mit teszek velük. Valszeg majd építek egy kisebb monit-orr dobozt, vagy vmi hasonlót belőlük.
Értékelés:
0
És nem is lesz belőle több? .sir.
Értékelés:
1
Nem, minek? Ott a gitárhangszóró amit az üzemben gyártanak.
Értékelés:
0
De ez jobban tetszett.Tervezgettem vele is ládát. de hát így...
Értékelés:
1
Jobb is volt, de ami nem megy, ne erőltessük.
Értékelés:
0
Törölve *EJJJJJ!* Wagnerur (Egyébként jó volt. :-D )
Értékelés:
0
Kedves shalafi66 és Többiek!
Nem bántásképpen, de ha valami jobb, miért nem lehet azt gyártani?
A másikat meg szép csendben megszűntetni.
Nekem is tetszett a HA31V422-es, minden szempontból jobbnak tűnt a többi 31-nél.
Ez a "jobb is volt, de ami nem megy, ne erőltessük" - jellegzetesen "magyaros" és negatív hozzáállás.
-
Egyszer régen történt, hogy megállítja a cigányt a rendőr, mert az a biciklijén tol egy nagy zsákot. Érdekelte a rendőrt, ugyan mit szerzett már megint ez az ember, ezért megkérdezte:
Mit viszel Te, cigány?
Mire az, madáreledelt.
No mutasd!
Kinyitják a zsákot és kávé van benne.
De hiszen ez kávé, nem madáreledel! - mondja a rendőr.
Erre a cigány: hát, eszi, nem eszi, nem kap mást!
-
Nos így valahogy vagyunk mi a jobb hangszórókkal.
BUÉK!
Üdv! SMA
Értékelés:
1
SMA, csináld Te helyettem egy ideig, aztán döntsd el, hogy igazam volt-e amiért abbahagytam, vagy sem.
Értékelés:
0
Kedves shalafi66 és Többiek!
BUÉK!
Ha állást ajánlasz, azt elfogadnám, momentán pont arra van szükségem.
Egyébként pont erre céloztam, az utóbbi 20-25 évben valahogy minden hasonlóan alakult, csak nem tudom, ez most jó-e valakinek?
Fel a fejjel!
Üdv! SMA
Értékelés:
0
Ezt én sem értem. Ez volt szerintem a H2000 legversenyképesebb hangszórója a habperemes HA31 mellett.
Én is terveztem, hogy nyár körül veszek egy párt. PA hangszórót lehet venni kicsit több pénzért, de olyat nem, ami ennyire adná a mélyet és ilyen lineáris frekvenciamenettel rendelkezne. Én otthonra használtam volna szatellitnek.
Feltételezem, hogy gazdasági okai voltak annak, hogy megszűnt, ill. szinte el sem indult a gyártása.
Kár érte.
Értékelés:
1
A gitárhangszórót továbbra is elészítik az üzemben, én gyártom hozzá a textil szélt, ha minden igaz.
Értékelés:
0
Itt most melyikre gondolsz? Gondolom, hogy nem a 31c422gm -re, hanem a régire. Ez még tűrhető lenne, de a régi....
Egyébként nem találom a hangszórókat az oldalon. (vagy csak én vagyok béna). Esetleg direkt szedted le az árlistát? Ez esetben értem, hogy miért nem építesz ilyen hangszórót többet.
Értékelés:
1
Nem tudom, én erre gondoltam: http://h2000.hangszoro.net/bass/ha31-422g.jpg ez az üzemben készülő standard verzió.
Értékelés:
0
Ja... ez a régebbi. Ez maximum gitár mellé jó. 250 Hz alatt esik az érzékenység, ráadásul annyira nem is lineáris az átvitel. Ez a hangszóró fényévekre van a 31v422 PA-tól.
Értékelés:
1
Viszont kapható.
Üzenetek: 289
Értékelés:
0
Hy!Sztetek egy kb 300w-os 25cm-es mélyű zenekari hangfal hogyszólna egy szbobába sima sztereo hangfal ként?
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
Melyik 300 W, 25 cm-es?
Az sem mindegy.
Értékelés:
0
Há amit néztem az 300w-os 25cm-es mély van benne +piezo+2reflexcső.......Ez kb hogy szólna?Vagy valamennyire jó egyáltalán zenekari szobába?
Üzenetek: 265
Témák: 5
Értékelés:
0
Hangosnak hangos lehetne.... Minden hangszóró ad ki magából valamilyen hangot  (Persze amelyiknek nem szakadt a csévéje  )
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Értékelés:
0
De mélyei lennének azért?Mert azért úgyse jó a zene ha hangos de nincs bass......
Értékelés:
0
PA cuccok 10-12"-ban nem nagyon mennek 50Hz alá....
Jólenne pontos hangszóró típust tudni, mert ez így vakrepülés...
Értékelés:
0
Hát azt írják róla h 35-20.000hz-ig jó....
Értékelés:
0
Hát sokmindent le mernek írni...
Nekem eleve a piezo magas miatt nem kellene, és kérdéses, hogy a 35Hz-es alsó határfreki az -3 vagy -10dB  )) Nem mindegy.
Másrészt a 300W terhelhetőség... És az érzékenysége?
Erősen gagyi ganyús ez így látatlanban.
Üzenetek: 41
Értékelés:
0
Sziasztok!
Van nekem 2db 31v422pa Shalafi által készítve (modifikálva?) Szobai felhsz. tervezem aktív(nem feltétlen) meghajtással. Erősítő választásban kérnék egy kis segítséget, hogy milyen irányba induljak. Igényli a nagy dampingot vagy csövessel is megtudom hajtani? Ha lenne olyan* fórum társ, aki több fajta elektronikát is kipróbált már, és lenne kedve megosztani a tapasztalatait, megköszönném. * Bocs, de már régóta zavarta a szemem. Wagnerur
halgató
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
Moddolt hangszórója nem sok mindenkinek van.
|