Üzenetek: 8
Témák: 1
Értékelés:
0
Sziasztok!
Segítsetek nekem! én nem értek a hangszórókhoz, csak hallgatom őket. A problémám: kb. 15 éve vásároltam Videoton AL 110-es hangfalakat. Azóta szinte nap mint nap hallgattam, de pár napja furcsán elkezdett zizegni a bal oldali. Ma megnéztem, hát a hangszóró körüli gumi(?) szét van porladva, de mindegyiknél. A hangszórók típusa: HA20 / 1134 4ohm.
Kerestem a neten találtam HA20 / 1544-484-et. Ez megfelel az én típusomnak, belepasszol a helyére? Aki tud segítsen.
Vagy. Költsek erre a régi hangfalra 10 - 12eFt-t, és ki tudja milyen állapotban van a közép és magas is, vagy 2 - 2,5x ennyi pénzért hasonló kvalitású új hangfalakat vegyek? Tanácsokat várok, mert sajnos nem mindegy, nem vagyok egy Krőzus..
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Tisztelt Béla
Először is üdvözöllek a fórumon!
Ha csak a mélynek a pereme van elporladva (amúgy hab szél) az könnyen javítható!
Vannak páran, akik ezzel foglakoznak. Többek közt Salla barátunk is bár ő most nem vállal javításokat de őt kell megkérdezni, ki csinálja meg jól.
Nem kell kétségbe esni az a hangfal még egy jó darabig jó lesz, ha nem vágsz jobbra. Amúgy ha már úgyis szét kell szedni a váltóban, kicserélném a kondikat.
Üdv: Vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
0
Szia Vava!
Köszi a gyors választ.
Üzenetek: 2 277
Témák: 3
Értékelés:
0
Hány literesek a dobozaid ?
Értékelés:
0
85 x 28 x 25cm kívül a doboz mérete, kb. 40l lehet?
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Kb 40liter belső térfogat, talán valamivel több, egy 200-as hangszóró van a dobozban? Zárt, vagy b-reflex?
Egyébként a videotonos HA20/1134 és a H2000-féle HA20-484 egyáltalán nem ugyanaz, csak hasonlítanak egymásra, de ha tudom hova kerülnek, meg tudom mondani, jó-e helyettesítésre az új hsz.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
Bocs, de sajnos sokat kell dolgoznom a gépen, és csak ritkán jutok a netre.
Tehát. Igen 200-as hangszórók és zárt doboz. A HA20/1544-484-et egy e-bolt ajánlatában találtam, mikor a HA20/1134-re kerestem.
Érdekes alternatíva ez a "hab"-osítás, de innen vidékről nem tudom egyáltalán megérné a felhajtást?
Mennyire megbízható, stb.?
Jobban bíznék a cserében, vagy a - komplett hangfal cserében?
Nem tudhatom, hogy a dóm - magas, és a - közép is teljesen burkolt, - milyen állapotban vannak 10 egynéhány év után. Mondjuk kb. 20%-on voltak terhelve, de pár évig napi rendszerességgel, az utóbbi időben csak hetiben. Öregszem .oh.
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
A mágnes állapotától is függ a felújítás milyensége. Elvileg közel azonos lesz a végeredmény. Sál Lala, alias Shalafi66 most elég behavazott állapotban van és úgy láttam, nem is nagyon vállal ilyen javítást, de erről majd ő ír.
Értékelés:
1
NNa várjunk csak. A 1134 eleve 4 Ohmos, a 484 pedig 8 Ohm, szóval itt is van egy kis félreértés, a másik, amit kérdeztem, de még nem válaszoltál, hogy egy vagy két hangszóró van abban a 40 literes zárt dobozban?
A javítással a hangszóró nagyjából olyan lesz, mint volt, ha az az állapot megfelel, akkor ez is járható út. És most már én is vállalok ilyen apróbb javításokat.
Értékelés:
0
Bocs! Szóval 2db ilyen hangszóró van dobozonként.
Értékelés:
1
Akkor egyértelműen az eredetit kellene javítani. Az új hangszóró nagyon mélyhiányos volna.
Értékelés:
0
Az mennyibe kerülne, és innen Heves megyéből mennyire megoldható?
shalafi66 - Ezt a hangszóró alternatívát pedig egy e-bolt dobta ki, mint lehetséges variánst, nem is figyeltem az ellenállásra.
Értékelés:
1
Tudom, a Hqvideo, csak előbb építenek adatbázist ők is és még aztán sem kérdeznek, ezért félrevezető az az e-bolt.
A habszél-csere 200mm-es hsznél 1000,-Ft/db nálam, és ha heves megye, akkor talán személyesen is át tudom venni. A többit privátban vagy mailben, jó?
Értékelés:
0
OK. Akkor majd jelentkezek valamelyik módon. Valószínűleg fizu után. Lehet akkor a kondenzátor cserét is meg ejtjük. Mint jeleztem korábban én csak hallgatom, elektronikában járatlan vagyok. Addig is köszi.
|