A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
.sokk.
Válaszol
Itthon kik gyártanak még H2000-en kívül hangszórót?
Reflexék?

ui: csak érdekesség képpen kérdezem, hogy ki foglalkozik még hsz-gyártással.
Üdv: Crockoo
Válaszol
Neked kell még az a két R620? Vagy most mi a helyzet, írtam mélt, de választ azt nem kaptam asszem.. .forog.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
shalafi66 Írta:Neked kell még az a két R620? Vagy most mi a helyzet, írtam mélt, de választ azt nem kaptam asszem.. .forog.
Azért nem kaptál, mert nem kaptam meg.
Éppen ezzel kapcsolatosan írtam egy privit.
Válaszol
Nah, igen.. Lassan akkor értem már. .ordog.
Válaszol
Crockoo Írta:Itthon kik gyártanak még H2000-en kívül hangszórót?
Reflexék?

ui: csak érdekesség képpen kérdezem, hogy ki foglalkozik még hsz-gyártással.

Garry de szinten csak PA
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Válaszol
OFF-nak látszik, de nemaz .
Melyik mosogatógép jobb ,Bossch ,vagy az Elektrolux . Természetesen a lakás akusztikájára gyakorolt hatásuk miatt kérdezem . .ok.
Válaszol
A reflex már nem sokat gyárt. Asszem vagy három mélyközép maradt meg náluk.
Válaszol
Mócsing Írta:OFF-nak látszik, de nemaz .
Melyik mosogatógép jobb ,Bossch ,vagy az Elektrolux . Természetesen a lakás akusztikájára gyakorolt hatásuk miatt kérdezem . .ok.
Ismerettségi körömben van mind2, és sztem nincs nagy különbség köztük. Egedül annyi, hogy a Boschban büdösebb van... de az meg a gazdája hanyagságára vezethető vissza.... Big Grin
Válaszol
A mosogatógép rendszerint a konyhában van, a zene hallgatásának temploma pedig messze attól. A zeneszoba ajtaját akusztikusan szigetelni illik (célszerű), hogy a mosogatógép kezelőszemélyzetének segélykiáltásai (apukám, miért habzik az egész konyha?) ne zavarják a ház urát a műélvezetben.

Szerk.:
Megvizsgáltam a konyhában álldogálló mosogatógépet. Tapasztalataim:
- nincs rajta felirat, se Bosch, se Elektrolux, se hasonló
- széntartalmú szerves vegyületekből épül fel
- rosszul viseli, ha bedugom a konnektorba
- nem rozsdásodnak tőle az evőeszközök, mint más mosogatógépeknél
- Calgonnal még nem próbáltam, lehet, hogy tovább élne
Válaszol
Bezony a Reflex a nagyaszeru Beyma-t pakolja a dobozokba Smile
Mint az audiodiy-on krisz .torz.
Olyan jo kis topic az .haha.
Válaszol
BalekAlak Írta:Bezony a Reflex a nagyaszeru Beyma-t pakolja a dobozokba Smile
Mint az audiodiy-on krisz .torz.
Olyan jo kis topic az .haha.
Pedig régen tudom, hogy gyártottak többféle mélyet és mélyközepet. Igaz, sok meg is patkolt a terheléstől
Válaszol
A mosogatógépválasztásnak van egy tradicionális módszere , az ember keres egyet ,aztán feleségülveszi .

Nálunk sajnos nemműködik a mjúzikális szegregáció ,minden egyben van . /majdnem/
Válaszol
Túl kicsi a darabszám, jobban megéri venni, mint gyártani. Azt nem számolva, hogy sokkal kevesebb macera. A nagyobbak maradtak, abból gondolom fogy még annyi ami miatt érdemes gyártani az alkatrészeiket.

Valszeg egy azonos árú beyma sem terhelhető jobban, szóval nem hiszem, hogy ez az oka.
Válaszol
A Reflexhez csak annyit fűznék, hogy hangosítottam kisseb rendezvényeket kétutas reflex ládával és borzalmas volt a hangja. Gyűlöltem én is és a fő hangmérnök is. És piszok Watt éhes volt. A 300W-os ládát meg is kellet hajkurászni annyival, hogy szóljon is egy elfogadható hangerőn.
Hamar ki is selejteztük.

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Furcsa, mert elvileg nagyon érzékeny hangszórók.
Válaszol
Ez minden volt csak érzékeny nem Smile

Egy 35-40 es mélyvolt benne és egy tölcséres piezó magas.
Kb 45-50 L-es reflex ládában
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Mócsing Írta:OFF-nak látszik, de nemaz .
Ezek szerint egy garázsban élsz? .haha. .haha. (nem, gáz, voltam már rosszabb helyzetben is)

A lentebb vázolt mosógépek közül nekem is a szénalapú a bejövős. Wink
Az akusztikára gyakorolt hatása viszont a fémalapúnak szerintem jobb. Ami a konkrét típust illeti, nem nagyon tudok tanácsot adni. A Boschnak volt olyan mosógépe amelyik szupercsendes volt, de nemtom gyárt-e még olyat. Az ára kb duplája volt mint egy hagyományos gépnek. Mostani áron úgy 200000Ft
Viszont most rákerestem. hááááááát

Nem is sokat tévedtem.

Találtam másikat is, bár ez nem a csúcs, de szerintem nem rossz. Ariston
Válaszol
Wagnerur Írta:A lentebb vázolt mosógépek közül nekem is a szénalapú a bejövős. Wink
......................................
Nem is sokat tévedtem.
Tényleg nem sokat. Mócsing mosogatógépet firtatott Smile
Válaszol
Mindegy.. Mócsing ebben is elmosogatna sztem. Wink .ordog.
Válaszol
A mosógéppel nincs gond ,rázárom a fürdőajtót . Inkább a mosogatógépek minősége érdekel . A boltos dicsérte az Elektroluxot . Kevesebbe kerül mint a Bossch ,és többet tud .Amellet a mosótér alja is sválló , nem műanyag .
Válaszol
Javaslat manuális mosogatásra : Energiatakarékos -bio .
Hidegvíz vegyszermentesen !Utánna évekig nem kellet mosogatnom . Igaz azóta sem sürün . Arra viszont gondosan ügyelek ,hogy mindíg maradjon valami érdekesség az edényeken .
Válaszol
Ezekszerint maradnak edények. Az egy pozitívum.
Válaszol
Mócsing Írta:A mosógéppel nincs gond ,rázárom a fürdőajtót . Inkább a mosogatógépek minősége érdekel . A boltos dicsérte az Elektroluxot . Kevesebbe kerül mint a Bossch ,és .Amellet a mosótér alja is sválló , nem műanyag .
------------
...bosch julia a román bejárónő....hehe

többet tud ....??

...simogattya a pörkőttszaftot ?

bosjuliska ledörzsöli...hehe
pia nyer
Válaszol
Reflex...

Nekem volt egy par R300-am. 15" + 8" + 1" ring.
Megboldogult fiatal koromban 2x100W-al becsuletes hangerot produkalt.
Nem volt panasz az erzekenysegre. Mas kerdes, hogy egy Garry sokkal jobban szolt, mar akkor is. Volt lehetosegem osszehasonlitani.
Terhelest birta mindegyik, es a Reflex nagyon olcson javitott.
~3000 volt kb 5 eve egy teljes felujitas a 15"-nak.

A Garry joval dragabb, de egesz mas minoseg.
Ami nevetseges, hogy a Wharfdale, JBL, RCF stb olcso PA dobozokban lemezkosaras kinai cuccok vannak, amikhez javitokeszlet nem kaphato, de cserebe hamar elszallnak...

Akinek a markanev kell az vegyen ilyet, aki kicsit tobb penzert minoseget, es hazait annak Garry, es olcson elfogadhatot annak Reflex.

Erdemes meghallgatni a Garry TOP sorozatat. A sajat alacsonyabb szeriajukat is magasan megveri. El kell menni hozzajuk fulelni, van ra lehetoseg Wink

ui: nem reklamnak szantam, ha annak minosul cenzurazzuk Wink
Válaszol
fdsa Írta:
Wagnerur Írta:A lentebb vázolt mosógépek közül nekem is a szénalapú a bejövős. Wink
......................................
Nem is sokat tévedtem.
Tényleg nem sokat. Mócsing mosogatógépet firtatott Smile
Ne kötözködj. Egyen műanyag tányérból. :-D :-D Akkor most a konyha a zeneszoba? :-P
Válaszol
Mócsing Írta:A mosógéppel nincs gond ,rázárom a fürdőajtót . Inkább a mosogatógépek minősége érdekel . A boltos dicsérte az Elektroluxot . Kevesebbe kerül mint a Bossch ,és többet tud .Amellet a mosótér alja is sválló , nem műanyag .
Whirlpool-t ne vegyél, azokkal sok a gond. Az általad felsoroltakról még a szerelő is jó véleménnyel volt. Smile
Üdv, Péter
Válaszol
Wagnerur Írta:Ne kötözködj. Egyen műanyag tányérból. :-D :-D Akkor most a konyha a zeneszoba? :-P
Egyen, és az amerikai típusú, konyhával egybenyitott nappaliját-ebédlőjét-zeneszobáját dugja fel magának Smile .haha. .torz.
Válaszol
Péter .
Én az Elektroluxra szavaznék ,az asszony meg a Bosschra . Legyen ahogy akarja ,végülis ő használja majd .
Fdsa.
Jó ,feldugom .
Válaszol
Mócsing Írta:Fdsa.
Jó ,feldugom .
Esetleg ragaszthatnál zajcsillapító bitumen lemezeket a mosogatógép előlapjára igényesen. Smile
A számítógép oldalfalaira belülről ragasztottam mindenféléket, azóta szebben szólnak az mp3-ak, nem rezonál a gép a mély hangokra.

Szerk.: ha vasból van az előlap, akkor tehetsz rá olyan gumimágnes lapot, amire reklámokat szoktak ragasztani, és szükség esetén feltapasztják az autó oldalára. Ha érdekel, megadom a forrását.
Válaszol
Azért durva, hogy elég sokáig dolgoztam ilyen mágneses lapokkal, de a csillapítással kapcsolatban nem jutott eszembe. .oh. Egyébként mp3-hoz minek zajcsökkentés? Legalább nem hallod milyen szarul szól. :-D :-P
Válaszol
Akkor kezdj el kísérletezni vele, a ventilátorok, winchesterek hangját is csökkentheted.
A lemez saját rezonanciáját is lejjebb viszi, mert nagyobb lesz a tömeg, a gerjesztés frekvenciáján kisebb amplitúdóval és főleg kisebb sebességgel mozog a lemez. A kisugárzott hang erőssége pedig a membrán sebességével arányos.
A hanggátlás is javul, hiszen ahhoz is tömeg kell.
A tápventihez pedig régi vágyam egy kipufogó készítése, valahogy így: http://www.muffledcomputing.com/ps-muffl...ail-1.html

Szerk.: JAJ, NEEEEEEEEEEEEEEE!!!! az uf betűkapcsolatot az automatika uF-ra javítja ész nélkül Sad((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

kipufogó
Válaszol
Majd kezdek vele valamit. Wink csak azt kéne megoldani, hogy nagybötűre érzékenyen helyettesítsen a cenzúrázó része a fórumnak. De sztem nem olyan nagyon zavaró...
Válaszol
HJa, a winyó nem hiszem, hogy örül a mágneses lapoknak.
Válaszol
shalafi66 Írta:HJa, a winyó nem hiszem, hogy örül a mágneses lapoknak.
Azér egy próbát megér, nem? Smile
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 45 Vendég