A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
SEAS Írta:Akinek van esze, az nem is vesz alapkivitelt.
Ezt azért újragondolnám a helyedben. Több extra -> több felhasznált anyag -> nagyobb környezetszennyezés. Nem feltétlenül kell ezt így végiggondolni, de akinek van esze ...
Válaszol
Igazad van, a 30-as és 25-ös mélyek gyártását sem ártana beszüntetni, mivel jóval több bennük az anyag, mint pl. a 15-ösökben, és ez plusz környezeti terhelést jelent .!.

Shalafi: ezek szerint az alapmodellre megvan már a pénz?
Válaszol
hááát. alaposan megnéztem minden zsebem, de nem találtam ennyi pénzt.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Ebben az esetben nincs is miről beszélni.
Válaszol
SEAS Írta:Igazad van, a 30-as és 25-ös mélyek gyártását sem ártana beszüntetni, mivel jóval több bennük az anyag, mint pl. a 15-ösökben, és ez plusz környezeti terhelést jelent .!.

Shalafi: ezek szerint az alapmodellre megvan már a pénz?
Téves irányú a következtetés és ezt nagyon jól tudod. Nem a méret a téma. Szükség van nagy autóra is, nagy hangszóróra is. És nem illik az autók hasonlítása a hangszórókkal. A két szerkezet összetettsége sem éppen hasonló.
Válaszol
Wági, szted nem tudnék autót gyártani? Big Grin .nyelv.
Válaszol
Akkor váltok. Mi a nagyobb környezetszennyezés, egy közepesen felszerelt A4, hatékony FSI motorral, vagy 3-4 darab, összességében ugyanakkora értékű fapados Ignis vagy Fabia, vagy amit akartok?
Még azt hozzátenném, hogy a BMW-kbe, Mercedesekbe, Audikba sokkal több újrafelhasználható anyagot építenek, mint a low-end autókba.
Meg azt, hogy amitől ezek totálkárosak lesznek, és mennek a roncstelepre, attól még az Audi ha nem is megy tovább, de egy új low-end árából javíttatható.

Na mindegy, nem akarom túlmagyarázni, egy Q7, GL, X5 megint más.
Válaszol
shalafi66 Írta:Wági, szted nem tudnék autót gyártani? Big Grin .nyelv.
Asszem nem csak szerintem. Tongue
Válaszol
DjTaRsY Írta:Topeti gondolom Te nem rendelkezel: http://www.malabs.com/assets/products/MSI-86GTSO_LG.gif ilyennel, vagy hasonlóval, erre mondj egy jó hűtési megoldást.
Szia

Én ilyennel rendelkezem, nyugodtan vehetsz ilyet...

[Kép: zalman_zm80a-hp.jpg]

Passzív videókártya hűtő (Zalman ZM80A). Sajnos a VGA kártyám tönkrement, de a passzív hűtő tökéletes állapotú Smile
Na jó, azóta már ilyeneket nem lehet kapni, ez egy ZM80-A, 1-2 éve volt B és C is belőle, azóta nem foglalkoztam ilyenekkel...

Sőt, aki parázik, az tehet rá egy nagy ventit is, de ügyeljen arra, hogy pusztán csak a passziv hűtő súlya TÖBB MINT FÉL KILÓ !

Egyébként a sógor nemrég vett egy Gigabyte Geforce 7600 GS NVIDIA-t és azon nincs venti, csak a borda, de az égető érzést okoz. Big Grin

[Kép: _Gigabyte-N76G256D.jpg]

Hogy ne okozzon égési sérüléseket a borda, rátettünk egy 8 centis rendszerventit, ami 5V-ról működik.
Így még kézmeleg sincs a borda, hangja meg semmi :-)
Üdv, Péter
Válaszol
Mócsing Írta:Ebben egy CODEGEN DISCPLAY 300W-os táp van . Alighanem főtengelyes ,mert bekapcsolás utánn egy ideig piszokul zörög .
Szia Józsi

Nem ajánlom a Kódgen(ya) tápot. Balra az ablakon kivele! Smile) Vegyél valami minőségi 350 vagy 400W-osat.
Zalman és egyéb gyártók készítettek passzív hűtésű tápokat. Azoknál nincs is csendesebb Smile
Enermax-ot viszont senki ne vegyen, aki a csendet szereti.

Halk 8 centis hűtők pedig léteznek... Cooler Master biztosan gyárt halk ventiket.

üdv, Péter
Üdv, Péter
Válaszol
Wagnerur Írta:Asszem nem csak szerintem. Tongue
Gyártok én még UFÓt is, ha kell. Tongue
Válaszol
Péter .
Miért nemjó ez a táp , a zajt leszámítva ? Arra gondoltam ,kicserélem a ventillátort ,és nyóc vótot adok neki . Vélemény ? Az növeli a zajt ,hogy rács helyett ,csak körkörös likak vannak a ventillátor előtt ?

Tegnapelőtt ,délelőtt ,36 óra nemalvás utánn alszom mint a bunda . Csörög a telefon ,de nemszólt bele senki . Nemtudom Big Grin kivolt az de nagyon eltalálta .
Válaszol
Mócsing Írta:Miért nemjó ez a táp , a zajt leszámítva ? Arra gondoltam ,kicserélem a ventillátort ,és nyóc vótot adok neki . Vélemény ? Az növeli a zajt ,hogy rács helyett ,csak körkörös likak vannak a ventillátor előtt ?
A Codegennek elég rossz híre van. A tápegység ventijét nem szerencsés annyira lelassítani, inkább vegyél egy olyan tápot, amin gyárilag van 12 vagy 14 centis venti.
A perforáció kivágása és cseréje egy krómozott rácsra nekem bejött, halkabb lett a gép tőle.

Idézet: Tegnapelőtt ,délelőtt ,36 óra nemalvás utánn alszom mint a bunda . Csörög a telefon ,de nemszólt bele senki . Nemtudom Big Grin kivolt az de nagyon eltalálta .
Nem én voltam Smile
Válaszol
Érdekes hogy a cégnél ,ugyanekkora lapátossal alig van zaj . Igaz jóval kevesebb levegőt fúj kifelé . Alighanem szerzek egy rácsot . Megnéztem ,hideg levegőt fúj , akkor a 8V is elég lenne talán . A rossz hír a zaj miatt van ?
Válaszol
A rossz hír nem a zaj miatt van, hanem amiatt, hogy hajlamosak úgy tönkremenni, hogy egyéb alkatrészeket is visznek magukkal. Nekem szállt el úgy gépem, hogy a proci és a RAM kivételével minden elfüstölt, ami 5 V-ot használt. Az ugyan nem Codegen volt, hanem Vargáné és Társa gyártmányú Sad .?.
Válaszol
Akkor én megúsztam! Vargánya táp fingott ki nekem is. Szerencsére épp a bekapcsolásnál durrant el egy kondi benne.
Hatalmas pukk és kevés füst -->> kismegszakitó azonnal lekapcsolt. Valószinü a primer körben
nyekkent meg a táp, a számítógép alkatrészeiben nem keletkezett baj. Ideges lettem volna, mert nem sokkal előtte
cseréltem alaplapot, procit, és CD-irót (akkor még nem volt DVD iro, viszont Plextor CDirot vettem).
A boltban kicserélték a tápot, és örömmel tapasztaltam, hogy a gép jól működik. Azonnal olvasni kezdtem a fórumokat
a megbízható tápokról Big Grin Pár nappal később rendeltem egy Enermax tápot. Aztán néhány hónap múlva
vettem egy Chiftec házat, amit csak táppal együtt árultak, így lett két tápom. Mivel a Chieftec táp is jó erős,
sőt, még halkabb is volt az Enermax-nál, igy az Enermax kiröppent a gépből. Ja az Enermax-om duplaventis volt
és szabályozni lehetett a ventilátor sebességét, de csak az alsó 12 centisét, a hátsó 8 centisét nem.
Sajnos utóbbi volt a hangosabb. És még igy is halkabb volt a Chieftec! Miután megforditottam a ventit, méghalkabb lett. Smile
Szóval aki csendes és megbizható tápot keres, nem sok lehetősége van, de van! Smile
Üdv, Péter
Válaszol
Mócsing Írta:Tegnapelőtt ,délelőtt ,36 óra nemalvás utánn alszom mint a bunda . Csörög a telefon ,de nemszólt bele senki . Nemtudom Big Grin kivolt az de nagyon eltalálta .
Lehet Józsi olvasta, hogy hívtad oszt nem szóltál bele, így egy apró bosszú volt a részéről. :-D .torz.
Válaszol
Őszintén én is erre gondoltam.
Válaszol
Vargáné féle varGané, Codegen meg Codegenya.
Tényleg nem jó hírük van.
Válaszol
Hej Vargáné káposztát főz... .foz.

Ui: kontya alá ütött a gőz.
Válaszol
Vargáné ezentúl csak gőz-ölős vas a lóval fog a kontyos konyhában hühűteni.
Válaszol
shalafi66 Írta:Őszintén én is erre gondoltam.
A fő ok viszont az lehet, már ezt a gondolatmenetet így igazán kifejtve, hogy nem ismerem Mócsing számát. Márpedig aki ismer engem, inkább nem adja meg azt a számot amit nem kapcsol ki. Ennek egy igen prózai oka van. Bármikor képes vagyok valakit felhívni valami kis szar miatt is. :-D Megjegyzem, engem is lehet, bár néha nem jól viselem, aminek alkalom szüli a lehetőséget alapon, megfelelő hangot is adok. Jó hangosat. Hehe. Magamat is meglepem a trágárság sokszínű kincseinek kiaknázása terén. :-D
Válaszol
Mivel Jozsi úgytüntel mint szürkeszamár a ködben , csak azt teszteltem hogy működik e még . Működik . Így már nemis zaklatom többet . .aaa.
Válaszol
Wági, megszállt Babits szelleme? Anyi az alliteráció. Big Grin
Válaszol
shalafi66 Írta:Wági, megszállt Babits szelleme? Anyi az alliteráció. Big Grin
Meglepett eme szellem ereje? Hehe. :-D Bab its volt meg tengeri its. ;-)
Válaszol
"Szekszárdon születtem, színésznőt szerettem" .monokli.
Válaszol
Mócsing Írta:Mivel Jozsi úgytüntel mint szürkeszamár a ködben , csak azt teszteltem hogy működik e még . Működik . Így már nemis zaklatom többet . .aaa.
Nyugodtan zaklatásnak vetheted alá. Majd ránk fogod. Legfeljebb kerülöd a találkozást vele egy darabig. :-D Aszongya funkcionálisan és materiálisan Józsi megfelel a vele szemben támasztott követelményeknek. Ez jó. Józsi működik. Off. Működött. ;-)
Válaszol
shalafi66 Írta:"Szekszárdon születtem, színésznőt szerettem" .monokli.
Pesten születtem. Elfér a világ a zsebemben. :-P
Válaszol
Ha egy riposzt kész, lesz R.I.P. oszt kész. 8)
Válaszol
Mehetett volna akár SUB témába is, ebből ki lehet hozni 4 Hz-et!
Válaszol
Sziasztok!

Ma is tanultam valamit az élettől. Ma fojtattam barátnőm kis kétutas hangfalát amit karácsonyra fog kapni tőlem. Mikor végeztem pakaolom el a szerszámokat de nincs meg a telefonom. Hallom csörög valahol. Hát nem beleépítettem a hangfalba.....!

Emberek telefont mindíg zsebben tartani Smile

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Idézet:Hallom csörög valahol

Megszólalt a hangfal :o
Válaszol
És sikerült kivenni mielőtt vége lett a csörgésnek? :-D Amúgy rohadt szétszórt vagyok én is. Lala csinálta a subot a loudpanelhez. Elhoztam. De csak a váltó és az egyik hangszóró maradt nála. .oh. Ráadásul miközben csavaroztam össze a dobozt sikerült elrepeszteni az egyik lapot. Bár előfúrtam neki, de elnéztem a fúrót, így 3-as magmérethez 2,5mm-es lik készült. Ami nem baj, de 70mm hosszon már probléma. Most fúrhatom újra a 96 likat.
Válaszol
"Üdv néktek az Úr házában!" Avagy vannak még csodák. Majdnem felhívtalak Wági, de elfeljtettem, mit akartam mondani... .oh.
Válaszol
Te is beteg vagy ?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 42 Vendég