A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Aham, akkor ez biztos olyan, mint a ko-ton. :? .torz.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
shalafi66 Írta:Asszem már leírtam valahol. De ilyen membránom is van, 190mm-es.
De milyen kosárba teszitek?
Nemtom hol írtad le, rákerestem, de nem találtam.

ui: létezik még a Braun? Gyárt még hszt?
Üdv: Crockoo
Válaszol
Semmilyenbe, ahhoz nincs kosár.

Már vagy 20 éve nem léteznek.
Válaszol
A gumiszegély is gyárilag Braun?
Azt már vmikor említetted, hogy a membrán különlegesen van kiképezve, mert 3x van visszahajtva.
Mi létezett még ezeken (190 és 250 mm) kívül?
Üdv: Crockoo
Válaszol
[quote="shalafi66"]Semmilyenbe, ahhoz nincs kosár.

...má kosár sincs...?
akkó csak úgy...

kellemes ünnepeket és BUÉK..
pia nyer
Válaszol
Crockoo Írta:Azt már vmikor említetted, hogy a membrán különlegesen van kiképezve, mert 3x van visszahajtva.
Az a kosár. Wink .haha.

A gumiszél a membránnal egybepréselt-ragasztott, nem braun, valami más, de ugyanaz, amit a vifa használ a premium kategóriában, SR...... számozással. A 190-eshez sosem volt kosár, vagy ha volt is, időben eltűnt még a viditől, és nem maradt ránk. Hogy milyen volt még ezeken kívül, az nem is sejtem, én ezt a két méretet láttam eddig.
Válaszol
shalafi66 Írta:Aham, akkor ez biztos olyan, mint a ko-ton. :? .torz.
Hason-ló. Esetünkben a kiütéstől véd a hang. Tongue
Válaszol
Na mi van emberek? Mindenkit elvitt az ördög? :-D (Esküszöm semmi közöm hozzá!) :-P
Válaszol
Mint lyukas zsákból a lencse, úgy hulljon rátok a szerencse. Langy esõben, tömör ködben, holt részegen mély gödörben, Szilveszternek nehéz napján, négykézláb az árok partján, átölelem a Világot. Ha a seggedet konfetti boritja, farkadon citrom-szelet lòg, zacskòdon sült zsir csorog akkor berugtàl baràtom, ès az ùjèvi malacot dugod!
Bóldog Új Évet Kívánok! :-D
Válaszol
Ezzel a hozzászólással még Lalát is túlteljesítetted. Gratulálok.
Üdv, Péter
Válaszol
Wági mindig is több volt tőlem (vagy több a .sokk. nál? Big Grin ), és köszönöm az előző évi munkáját, itt is, ott is.
Válaszol
topeti Írta:Ezzel a hozzászólással még Lalát is túlteljesítetted. Gratulálok.
Kizárt. Mármint a túlzott teljesítmény. :-D
Válaszol
Sziasztok!

Reggel félkómában ezt az odlalt találtam. Rengeteg meglepő és zseniális kiviteli ötlet van benne. Ajánlom mnden unatkozó és érdeklődő fórumlakónak.

[link]

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Üdvözletem.

Kaptam egy megrendelést, miszerint egy komplett hangrendszert kell előállítanom.
Stereo rendszerről lenne szó. Egy projector mellé
Felhasználási terület:
-Focimeccsek közvetítésénak intenzív hallgatása
-Családi videók, filmek szintén intenzív hallgatása
-Ritkán karaoke.

Az erősítőt is nekem kell kiválasztanom, a hangfalakat én építem.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, melyik hangszórókkal próbálkozzak, hány útban. Mivel hangváltóhoz sem értek (még!) ezért olyan összeállítás kellene, amihez már van váltóterv, hogy ne kelljen ezt is veletek számoltatnom. A dobozkának elég mobilnak kell lennie.

Magasnak a nagyobbik kallottát Smile mélynek 20cm körül gondoltam.

Várnám az ötleteke mind erősítő, mind hangszórókészlet terén. Előre is köszönöm.

Körülnézek én is mit tehetek, de a megrendelés határidőhöz köttött. Tudom. a jó munkához idő kell Smile

Szerk. http://img216.imageshack.us/my.php?image...004tu4.jpg
Ilyenre. Hopp hogy ezt valaki itt csinálta Tongue Endeavour!!! Az ő terve megfelelne a célokhoz? Ha igen akkor már építem is Smile

Sőt Spexelnek is hasonló összeállítása van a Retroproject-jében
Válaszol
Ebben az esetben valóban egy utánépítés a jobb választás, főleg a határidő miatt. Már ha szűkös. Az erősítő meg ilyen célokra választható valamelyik apróhirdetéses oldalról. (tudok egy NAD-ot 30e körül)
Válaszol
DjTaRsY Írta:Szerk. http://img216.imageshack.us/my.php?image...004tu4.jpg
Ilyenre. Hopp hogy ezt valaki itt csinálta Tongue Endeavour!!! Az ő terve megfelelne a célokhoz? Ha igen akkor már építem is Smile

Hirtelen megállt bennem az ütő , megörültem neki hogy az én dobozomatakarják másolni, ( yuppi) Smile

egyébként ez még nincs kész ugyanis pont a váltót kéne hozzá megtervezni ahhoz meg most tákolok össze valamiféle mérőeszközt,
így még a Shalafi álltal tervezett váltó van benne, úgy középtartományban valahol nem igazán stimmel a hangja, a mélyei néha-néha mintha olyan "dobozhangú" lenne, szerintem még nem is megy le olyan mélyre mint kellene, ,nincs is olyan jó tere itt a mély+közép részben mint a magasaknak, a másik dolog ami végülis nem nagy probléma, de mégis emliteni kell, ezt a HA20-as hszt már nem gyártják ebben a formában(Shalafi mondta), ettől már szerintem csak "jobbat" szerintem
(+ egy pöppett kisebb lett a doboz belső térfogata mert az asztalos azt mondta hogy 18mm-es MDF lesz majd, de hát 19mm lett belőle)
ezen okokból kifolyólag Spexcel doboza szerintem jobb választás lenne az enyémnél
Válaszol
Spexel dobozában meg más magas van, mint a mostani dóm
Válaszol
igaz, nekem a standart 639-es,
meg az ő doboza zárt
Válaszol
Endeavour Írta:a másik dolog ami végülis nem nagy probléma, de mégis emliteni kell, ezt a HA20-as hszt már nem gyártják ebben a formában(Shalafi mondta), ettől már szerintem csak "jobbat"
csak rosszabb van, sima 484, vagy 502. Wink
Válaszol
DjTaRsY Írta:Spexel dobozában meg más magas van, mint a mostani dóm
Szerintem ne ess kétségbe nagyon. Ha van forgácsoló ismerősöd és kicsit átgondolod Józsi írását magad is el tudod végezni a módosítást. Csak okosan. Többet nem írok a témáról mert az már ellentétes az elveimmel. Igazán már ez is több volt kicsit mint kellett volna asszem.
Válaszol
De minek ehhez forgácsoló? Big Grin Más vasmaggal készült az a régi dóm, nem zömített verzió, mint a jelenlegi, hanem támolyogtatott vasmag (egy anyagból kovácsolt, tudod te milyen az... egyszer azt mondtad még tán támolygóprést is láttál már valaha. Big Grin).
Válaszol
Na most ezzel nem lettem elöbbre semmivel. Sad
Ha nincs olyan amit már előttem megépítettek, Akkor viszont HA22-599 mert szebnek tűnik a menete (szerk.: , mint a HA20nak) és az értékei is megfelelőnek tűnnek. Ehhez menne hozzá HG2,5-639. Ha össze lehet ereszteni őket .forog.
45 literes zárt dobozban elég normális frekimenetet kaptam HA22-re reflex kicsit fura.

(Egyébként már ketten vagyunk)
Válaszol
Pedig a HA22-őt nem zártba kéne. Nem, nem.
Válaszol
Én is ezt erőltetem annak a doboznak, és körülbelül 45-50 litere dobozra adott normális menetet, amit még megépíthetőnek tartok.
45Hz re hangolva .forog.

Jobb ötlet? Keresztezési freki? Váltórajz 8)
Válaszol
hopp, a pagrus által épített verzió kicsit megzavart. Big Grin Csak a kompenzált mágneskörös HA22 jó b-reflexbe. A sima nem igazán. És sajnos zártban sem az igazi.
Válaszol
Akkor kompenzált mágneskörös lesz. Ha gyártanak még olyat.

A sima akkor mibe jó? kukába?
Válaszol
TL, vagy csillapított b-reflex, ez a kettő kicsit munkaigényesebb.
Válaszol
Akkor a kompenzálómágneskörös az megfelel reflexbe? Mert akkor nekiállok azzal számolni. Jah. Nincs adatlap róla. :S
Válaszol
shalafi66 Írta:csak rosszabb van, sima 484, vagy 502. Wink

Hű a mindenit, akkor én annakidején nagyon jól járhattam ezzel a hangszóróval, vigyázok is rá akkor mint a szemem fényére Smile
Válaszol
Azt ki írta a főoldalra, hogy Philiphs?
Válaszol
Jó hogy 2 helyen megy a beszélgetés ugyan arról Smile
Csillapított b-reflex doboz mit takar?
Az hogy nem igazán való b-reflexbe mit jelent? (azon kívül hogy nem nagyon terhelhető (?) és van némi kiemelése is)
Kompenzáló mágnest mennyiért lehet külön venni?
A kompenzált mágneskörös HA22ről van adatlap? szerk: megvan Smile
Válaszol
SEAS Írta:Azt ki írta a főoldalra, hogy Philiphs?
a kopipészt .ordog.
Válaszol
fehrudi Írta:Csillapított b-reflex doboz mit takar?
Az hogy nem igazán való b-reflexbe mit jelent? (azon kívül hogy nem nagyon terhelhető (?) és van némi kiemelése is)
Kompenzáló mágnest mennyiért lehet külön venni?
A kompenzált mágneskörös HA22ről van adatlap? szerk: megvan Smile
Rontott jóságú rezonátort, és sztem nagyon jól terhelhető, de nem jó b-reflexbe, nem pontos igazán, és az átvitele sem megfelelő, rossz helyen emel ki. A kompenzált mágneskörös verzióról nincs adatlap, a többi sem egészen aktuális, elég régiek, lassan lesznek új mérések.
Válaszol
shalafi66 Írta:
SEAS Írta:Azt ki írta a főoldalra, hogy Philiphs?
a kopipészt .ordog.
Wazze. Napokig néztem, hogy mi vagy ki a bánat az a kopipészt. :-D Azért a forrás érdekelne. :-P
Válaszol
Ne haragudjatok, de szeretnék kérdezni egy témán teljesen kívüleső dolgot ! egyik haveromnak szüksége lenne, egy kis segítségre ! Van egy képlet/egyenlet, amit át kellene rendezni, de nekem sajnos nem az erősségem, ő pedig most került vele szembe iskolában, és nem megy neki szeretnék valaki hozzáértőt kérni, hogy segítsen ! Íme a képlet

a/b = sinusalfa/sinusbeta , kérdésem pedig az, hoggy hogyan rendezzük ezt "b" re ?

Előre is nagyon kösöznöm, az ő nevében is !
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 48 Vendég