A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
.forog. Nem haragszom, de ööööö kicsit fura, hogy még nem hallottatok az arányszámokról. Tessék gondolodni.
Válaszol
Nah látod minden eszembe jutott csak az nem Big Grin elkezdtük bogarászni, de nem aránypárokkal kezdtünk gondolkodni... nah akkor ez is választ talált, kösöznöm szépen Smile Smile
Válaszol
bluefish Írta:a/b = sinusalfa/sinusbeta , kérdésem pedig az, hoggy hogyan rendezzük ezt "b" re ?
Azért próba képpen rákerestem googleval az a/b = sin alfa/sin beta képletre. A két találatból szerintem a második egész jó lesz. Többet tényleg nem kívánok segíteni. :-P Szerk: A fene a jó szívemet . . . Szerk2:
Persze a fogalmat meg nem jól írom ... .oh. .oh. .oh.
Válaszol
De lehet, hogy itt kellene kezdeni: http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1romsz%C3%B6g

Ha a/b=sinusalfa/sinusbeta, akkor b/a=sinusbeta/sinusalfa. Ilyenkor az egyenlet mindkét oldalát szorozhatod a-val:

b=a*(sinusbeta/sinusalfa)
Válaszol
Túl sokat segítettél. :-P Gondolkodni kő, mert az növeli a zagysejtek közti kapcsolódások számát. vagymi. ;-)
Válaszol
fdsa Írta:De lehet, hogy itt kellene kezdeni: http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1romsz%C3%B6g

Ha a/b=sinusalfa/sinusbeta, akkor b/a=sinusbeta/sinusalfa. Ilyenkor az egyenlet mindkét oldalát szorozhatod a-val:

b=a*(sinusbeta/sinusalfa)

Nah hát én igy kezdtem neki... Ha b-t akarjuk megtudni akkor szorzunk mindkét oldalon a val, de haverom szerint, aki elektronikát tanul, akkor igy ezzel a képlettel túl kicsi eredmények születnek, ha aránypárokat veszünk fel, akkor is ugyanide jutunk Smile mindegy... azt hittem hogy okosabb nálam 4.es létére Tongue ugynézki mégse :o
Válaszol
Márpedig ezek jó képletek. Tényleg nem akarom túllihegni (pedig ez is megtörtént), de csak egy gyors fejszámolást végezz el egy egyenlőoldalú háromszöggel. Ezt fejben is megteheted, mivel még a sin alfa/ sin béta értékét sem kell tudni hozzá, hisz egymással osztva 1 lesz az eredmény. Mert ha egyébként kicsi eredményt kapsz(Szerk: nem kaphatsz semmilyen módon rossz eredményt!), akkor itt is kicsinek, szó szerint a-nál kissebbnek kellene lennie ami rossz fényben tüntetné fel az egyenlőoldalú háromszöget. Wink Tényleg nem kötözködésképpen, de BIZTOS, hogy a sin bétát osztottátok a sin alfával?
Válaszol
Kíváncsiságképp:
H2000 hangszórói közül össze lehet olyan hangfalat rakni ami kibír (140W/4R vagy 80W/8R) ráadásul torz jelet?
A minőség másodlagos Smile
HA31+HA22+HG2,5?

Miután szétszedtem a 2. mélyet a jamoból, rájöttem hogy nem halkították le mikor kopogott a mély... Tekercs vége szét van ütve + túlmelgedetett a cséve... :?
Válaszol
Kedves fehrudi és Többiek!

Torz jeltől, még ha nincs túlhajtva, akkor is hamarabb tönkremegy a hangszóró.
Erre figyelni kell!
A hangszererősítőknél a torzító is úgy van méretezve, hogy azért a torzított jel csak kisebb hányada a teljes jelszintnek, de persze ettől még az torz jel lesz és ezért a zenekari cuccokban is kopnak, idő előtt tönkremennek a torz jellel hajtott hangszórók.
Éppen ezért még az is fontos, hogy mértékkel kell a hangszínszabályozókat is feltekerni, mert a megnövelt jelszint hamarabb határolásra kényszeríti a végfokot és az torz jelet ad ki a hangszórónak, amitől amaz előbb-utóbb tönkremegy, leég, kiszakad, szétveri a tekercsét.

A kérdésedre, konkrétan válaszolva: igen, egy darabig bírja. Smile

Üdv! SMA
Válaszol
http://youtube.com/watch?v=nd7rgOOeomU
Válaszol
Shalafi!
A weboldalon lévő adatlapok mennyire tükrözik a HA22 és a HG2,5 (pillanatnyilag gyártásban lévő) adatait/átvitelét?

Ha a speaker workshop nevű programmal megtervezem a váltót az a valóságban is hasonló átvitelt fog produkálni?
Válaszol
régiek az adatlapok, majd lesz újramérés.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Ennek "örülök", így nehéz lesz váltót tervezni...
Újramérés mikor várható?
Válaszol
Projector házilag Big Grin

http://youtube.com/watch?v=n6n6jW0XIV0
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Szőke kapitány. ;-)
Válaszol
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=4867 8)
Válaszol
Lehet hogy ez a jóember járt a padlásunkon ?
Válaszol
Tessék nevetni.
Válaszol
Valaki beíratott egy Hi-Fi tanfolyamra.
Ma ezt tanultam:

Idézet:Ugye itt van a mélynyomó. Még egy hangszóró, ami megintcsak más távolságra van a
fülünktől, ami ráadásul máshol is van, azaz mögöttünk szólal meg, az egyes
frekvenciák sebessége itt is eltérő és ráadásul az egyre mélyebb hangok egyre
lasabban terjednek, tehát nem elég, hogy ez a hangszóró van tőlünk a legmeszebb,
még az általa megszólaltatott hangok a leglomhábbak is. . .

És még hejesírást is tanulhatok Big Grin
Válaszol
Surányi papa tanfolyamot tart. Big Grin Fdsa, mentsd már el légysziv. a szöveget, egyszer okul-ásul kiteszem valahova. Big Grin
Válaszol
Rock szeretőknek:

http://www.metacafe.com/watch/939419/viv...by_funtwo/
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Mer lasan tanú, azé kő tannítani. Mit nem ért rajta Manóbá? Wink

Egyébként nem értelek. Biztos a méj hagod mi at kel lasan tanú ni. Ni ni. .haha.
Válaszol
Én eddig aszittem, hogy a hangok egyforma sebességgel terjednek, ezér is híjják hangsebességnek. Meg f=c/lambda, a c meg a constans rövidítése Smile
De mosmá mekktanulom, ha addig élek is! Big Grin

Lehet, hogy jelentkezem jópapnak, az holtig tanul.
Válaszol
Nem érted a filozófija lényegét! Ha a nagy állatok méjjjhanggal kommunikálnak, akkor azok a hangok lassúak is mint a nagy állatok. De asszem a fizikusok is csak néznek, néznek, viszont nem hallhatják amit ottan má mindenki tud. Már ami a filozófiját illeti. Wink
Válaszol
Zenét hallgattunk a fijammal. Sokk méj volt benne és méjjen szántott, de télleg. Metalicska: enddzsasztizforóll-van (LP-ről)

Elég komor lett mikor az a rész jött, hogy
"dárknessz
imprájzoningmí
óll thet áj szí
abszolút horror
áj kenát lájv
áj kenát dáj
treppid in mászelf
bódi má hóding cell"

Bennem meg gyüttek a fiatalos fejrázások. .oh. .cigi. .cool.

And justice for all - One
Darkness
Imprisoning me
All that I see
Absolute horror
I cannot live
I cannot die
Trapped myself
Body my holding cell

Nehogy assziggye valaki, hogy nem ismerem oszt csak fülre nyomom a vakert itten. Csak olyan autentikus mikor fonetikus. Big Grin
Válaszol
Állítólag, ha elvégzem a tanfolyamot, akkor be fogok tenni egy U2 cédét a lejáccóba, lehúnyom a szememet, és ott fog állni az énekes a motorháztetőmön.

De nekem a Tic Tac Toe a kedvencem, főleg az Ich find Dich Scheisse című nótájuk http://www.youtube.com/watch?v=P7HyGa2YFg4

Szerk.: elírtam a Scheisse szót Sad((
Válaszol
De miért is jó ha pont az a nem éppen szép emberi példány jelenik meg?

Ami az ízlésedet illeti ... hááááááát. .haha. tik-tak=tó!
Válaszol
Fdsa.
Jó a Tic Tac . Mint műértőnek - Videa -Dolly Rambo -Ez a ház .
Válaszol
Wági, Systematic Khéöszt nem próbáltatok még?
Válaszol
Már a metalicska is sokk volt. A Chaos meg még nekem is sok. .haha.

Amúgy kezdem inkább a free jazz felé terelni most, csak kevés olyan zeném van. Persze talán korai még így 17 hónaposan ... .torz.
Szerk: némi kegyelem volt a részemről: Gary Moore Wild frontier című albuma formájában érkezett a felmentő sereg, majd Diana Krall lemeze tette teljessé az estét.
Válaszol
.haha. pedig én úgy szeretem. Már bánom, hogy nálad maradt a cédé. Így kénytelen vagyok empéhármazni.

Egyébként vannak benne olyan részek, amiket Bazsó is élvezne sztem. Big Grin De tényleg én is nehezen emésztettem, meg szöveg is kell hozzá...
Válaszol
Big Grin Diana nem jó, nem őszinte. Tongue
Válaszol
Mócsing Írta:Fdsa.
Jó a Tic Tac . Mint műértőnek - Videa -Dolly Rambo -Ez a ház .
Ez nagyon ott van! Big GrinDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Válaszol
shalafi66 Írta:Big Grin Diana nem jó, nem őszinte. Tongue
Olyan izé vagy. De szép és jól játszik. Meg egyébként is! :-D
Válaszol
Wagnerur Írta:De szép és jól játszik.
Az kevés, hogy szeressem.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 48 Vendég