A téma értékelése:
  • 1 szavazat - átlag 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangszórók
bluefish Írta:Nos az még nem lenne probléma, de az erősítőm fogja-e szeretni ? :? 6-16 Ω van ráírva ! Nem tudok kicsit para lenne talán...
Akkor nem kell. A kétutas témában legutóbb linkelt váltó-rajz kb megfelel, annyi módosítással, hogy 4,7 Ohm helyett a soros ellenállás 3,3.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Sziasztok!
(Új vagyok még itt, remélem jó helyen vetem fel kérdésemet! )

Van egy pár DC2050E hangfalam, melyben a magassugárzók peremei szakadtak (így vettem előző tulja nem tudom mit tett vele). A benne lévő hangszórók HD6,5/1018 típusúak a rajtuk lévő cimke szerint. De én ilyen típussal hangszórót nem találtam. És itt jönne a kédés, hogy mit tehetek bele? A HD 6,5 PSS-t vagy a HD 6,5 H2000-t? (Természetesen szeretném a gyári állapotot megőrizni, de ha van építő jellegű ötlet, azt szívesen várom!)

Köszönöm a segítséget: Titkovics
Válaszol
Szia. Nem találsz, mivel videoton hszt nem gyárt a cég. Az eredeti állapota a 2050-nek szertinem annyira nem jó, hogy őrizni volna érdemes, de legközelebb a régi vidi hangszóróhoz az import PSS magas van, így ezzel oldható meg legkönnyebben a probléma.
Válaszol
Hy!
Régebbi Videoton hangszóróim helyett sikerült vennem új ha20-569-eseket, és mivel ez az első teljesen új hangszóró párosom, az lenne a kérdésem, hogy meddig és pontosan hogyan lenne célszerű bejáratni őket?
Előre is köszönöm!
Válaszol
Szia. HA20-569? Régi vidi helyett? Hm, nem biztos, hogy a régi kis zárt doboz megfelelő lesz neki, már ha tényleg kicsi és zárt az eredeti (szóval egyáltalán nem mindegy, milyen dobozba kerül). Meg ugye a régi hangváltóknak is volt általában egy sereg hibája, amit nem ártana kiküszöbölni... Ezek fontosabbak is lennének, mint a bejáratás... nnode mindegy.

Bejáratás... Hát a legszebb, és leghosszabb módja, ha használat közben (normál zenehallgatás) járatod be a hangszórókat, a másik, ha rezonancia-pont körüli frekvenciájú jelekkel, doboz nélkül, Xmax-on belül maradva járatod.

Szerk: olyan 10 óra elég ahhoz, hogy a T-S paraméterek rendeződjenek, utána már többnyire csak a rezonáns rendszer alakul tovább és a folyamat dobozba építve, használat közben is folytatódik.
Válaszol
Őőőőőő.... Annyit tudok, hogy egy kicsi 2 utas Videoton hangfal, amiben HA20-484-hez hasonló HA20/10K feliratú hangszórók voltak, amik egyszercsak megadták magukat. .oh.
És a bejáratást milyen hangerőn végezzem? Gondolom az elején még ne nagyon küldjem meg szerencsétleneket...? .forog.
Válaszol
Akkor a 484-el csak jobban jártál volna. A "hangerőre" nem tudok igzán mit mondani, itt mivel a lengőrendszer ott is inkább a pille lágyítása a cél (mert a habszél az marad olyan, amilyennek elkészült) membránkitérés-függő a dolog, arra pedig utaltam az előzőben: Xmax-on belül.
Válaszol
Értem. Köszönöm. A 484 mennyivel passzol jobban ebbe a hangfalba, ill. mennyivel és pontosan mivel tud kevesebbet ez a hangszóró és hangfal páros? Vagy az én "egyszerű" fülem nem hallja az ilyen különbségeket?
Válaszol
Ez sztem olyan kérdés, amire nem lehet korrekt választ adni.
Az biztos hogy salla arra értette a nem belepasszolást hogy az a hangszóró amit te vásároltál abban a dobozban nem tud annyit mint a másik amit ajánlott. Ez persze nem jelenti, azt hogy neked nem felel meg abban a dobozban az a hsz. Próba cseresznye Wink

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
vzsolo Írta:Értem. Köszönöm. A 484 mennyivel passzol jobban ebbe a hangfalba, ill. mennyivel és pontosan mivel tud kevesebbet ez a hangszóró és hangfal páros? Vagy az én "egyszerű" fülem nem hallja az ilyen különbségeket?
A 484-nek valamivel jobb a mélyátvitele (65Hz körüli f3 pont), mert jobban viseli a kis zárt dobozt (valószínűleg nincs 20 liter a térfogat). Kicsit érzékenyebb, és szélesebb sávban szól, ezért kétútban talán jobban hsználható, mint az 569.
Válaszol
shalafi66-hoz volna egy kérdésem

szeretnék vásárolni egy ha31-422-es hsz-t meg hozzá egy hg1,9 -es magast, de nem lehetne valahogy megoldani, hogy a magas egy kicsit érzékenyebb a mély meg kicsit érzéketlenebb legyen, hogy passzoljanak egymáshoz?
Válaszol
Nem. De úgysem működik a két hangszóró együtt. Az 1,9-es akkor lesz érzékenyebb, ha a négy Ohmos változatot használod.
Válaszol
akkor a ha31-hez a hg2,5 ajánlod?
Válaszol
de lenne közötte hb13-as közép is persze
Válaszol
Igen, talán azzal már működőképes.
Válaszol
középnek ha 18
Válaszol
változna egy kicsit a terv
mély: ha31-422
közép: ha16-542
magas: hg2,5-639

500/5000-nél lenne a váltás 6db/oktávval
Szerintetek ez így jó volna?
vacilálok a 6db/oktáv meg a 12db/oktáv között!
Válaszol
Nem lesz elég középnek egy 13-as körüli?
500/5000 meg attól függ, hogy csinálod meg. Van egy pár megvalósítási lehetőség.
Inkább 12 dB/o, mint 6, főleg a közép/magasnál, de talán lent is.
Válaszol
Az 5 kHz szerintem nagyon sok , inkább 2.5 kHz .
Válaszol
Ugyan ez már lassan a háromutas topikba tartozik, de valószínűleg könnyebb egy 5000Hz-es akusztikus keresztezési frekvenciával megoldani a dolgot. De vigyázat, ez nem azt jelenti, hogy a szűrök elektromos átvitelének -3dB-es pontjai is 5000Hz-re esnek.
Válaszol
Próbáltam én már az akusztikus váltást ,igencsak pocsék magasakat eredményez .
Válaszol
Nem egészen érted Mócsing mire gondolok. Valamelyik másik témában megmagyarázom.
Válaszol
És megérkezett az év első rosszhíre, a hangszóróknál 10% emelésre kell számítani.
Válaszol
Hali azt szeretném még kérdezni, hogy ha veszek középsugárzót ahhoz kapok e valami szigetelést, vagy burkot nem tudom hogy hivják mert két 30 as mélyem mellé raknám be a két közepet és, nehogy bemozgassa, és még annyit hogy rácsot tudok hozzájuk itt venni vagy kapok azt is mellé ?
Válaszol
Hello!
Van egy DC2510A Videoton hangfalpárosom, mindkettőnél elporladt a gumi membránszél. A papír is sérült. Szeretném kiváltani valamilyen nem gumis hangszóróra őket. Milyen lenne jó? Vagy mit tegyek? Köszi.
Válaszol
A videoton hangszórók habszéllel készültek, most is poliészter habból sütik az üzemben a membránszéleket, de a jelenlegiekkel többszörös élettartam várható, persze nem végtelen, de biztos, hogy több, mint tíz év. Cserélni az új H2000 hangszórók közül a HA25-479-re lehet, vagy ennek az alukosaras változatára, ha az eredeti olyan volt.
Válaszol
Hello!
Van két HA20/10KS tipúsú hangszóróm, nekem elporladtak a gumi membránszélek, azt szeretném tudni milyen hangszóróval lehet ezt a típust kiváltani?
Válaszol
Valószínűleg habszéle volt annak, nem gumi. Kiváltani semmivel, javítani kell a régit, ez a legjobb megoldás.
Válaszol
Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy mi a különbség az LA1231-es és az LB1231-es 30 cm-es mély között??
Válaszol
Nem tudom. Én még csak az egyiket láttam, sztem semmi lényeges. De ez Orion, vagyis bolgár hangszórós téma.
Válaszol
Sziasztok!

Már régóta nézegetem az itteni hangszórókat. Végre elszántam magam a rendelésre. Egy pár HA 20 521M-re, és egy pár HG 2,5 639-re gondoltam. Az lenne a kérdésem hogy 4 ohm-osban is rendelhetőek-e, és megférnek-e egymás mellett? 54 literes dobozba szánom őket (52 liter a HA 20-asnak + 2 liter a hangváltó, stb-nek), 2.5kHz-es váltásnál.
Válaszol
A 639-nek nem kell külön doboz mivel zárt hátulról. Szerk: Nem szabad délutáni alvás után írnom. sorry
Válaszol
Nem is erről volt itt most szó. A +2 liter nagyjából reális reflexcső, hangszóró, illetve váltó által elvett térfogatra.

DE! az 52 liter nagyon sok a HA20-nak, 35 volna a középút, de 40 az tényleg a maximum. Az 521 mostanában 4 Ohmos lengőcsévével készül, nem hat Ohmmal.
Válaszol
Akkor az adatlapon az 51,875 liter az mit jelent? Nem akarok reflexcsövet, úgy tudom akkor szebb hangja van. Teljesen zárt dobozra gondoltam, ahhoz is 35-40 -et mondasz?
Válaszol
Zárt dobozban nem működik egyik nagycsapos 200mm-es hangszóró sem jól, csak b-reflexben. Az 50,valahány liter az a Vas, vagyis térfogategyenérték, annak a dobozba zárt levegőnek a térfogatát jelöli, aminek az adott membránfelületre gyakorlolt hatása megegyezik a hangszóró felfüggesztésének rugóállandójával.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 95 Vendég