Üzenetek: 219
Témák: 1
Értékelés:
0
http://www.audiotester.de/
audioTester
Ihr Audiola bor mit einer Soundkarte und dem audioTester
---
http://www.teresaudio.com/haven/traps/traps.html
DIY Tube Traps
minek méricskézni ?
ez nem csak jó,de még SZÉP is...
-------------
![[Kép: trap4.jpg]](http://www.teresaudio.com/haven/traps/trap4.jpg)
trap ---------------------
pia nyer
Üzenetek: 558
Témák: 2
Értékelés:
0
Kedves pionyer és Többiek!
Hangkártyás mérésről már leírtam a véleményem, szerintem nem pontos.
A Lap-Topban, vagy Notebook, mindegykutya, nem méréshez valók a hangkártyák.
Gondoltam egy DSO segíthet, de az nem elég gyors ami van, egy új 12-16bites jobb DSO pedig, egyelőre nem elérhető számomra.
Gondoltam, apránként építek egy Sweep-generátort, a téma egyelőre leállítva, másra is kell a Money, meg az idő, amibe a Money kerül.
Üdv! SMA
Üzenetek: 1
Témák: 0
Értékelés:
0
vava Írta:Kedves mindanyian!
E percben vettem át WM-61a102a tipusú mikrofonomat! .udv. .udv. .udv.
A kérdésem a következő A kábele mi leygen? CAT 5 vagy CAT 7?
mind2 van itthon. A másik hogy kell-e neki mikrofon erősítő a hangkártyához?
Aztán meg ennek enniyre kicsinek kell lennie? Hihhetetlen kicsi!
http//img529.imageshack.us/my.php?image=mikijw1.jpg
üdv vava
Megkérdezhetem, hogy hol vetted a WM-61a102a mikrofont . Régóta keresek ilyet ,vagy MCE 2000 .
Üdvfather
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
WM-61A ,beszerezhető  anasonic márkaszervíz T: 120-60860 .
A 111-es melléken a raktáros jelentkezik ,ő az illetékes .
Kb. 1200ft + futárszolgálat 1500 .
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Üzenetek: 208
Értékelés:
0
Hali!, Szeretnék egy mikrofon előerősítőt, amit használhatok méréshez, ehhez keresek kapcsolási rajzokat, miket tudnátok ajánlani?
én elsőre erre gondolta:
http://img228.imageshack.us/img228/5445/...amprs8.jpg
szerintetek milyen?
Üzenetek: 131
Értékelés:
0
Értékelés:
0
bikabeka Írta:http://www.d-audio.hu/category_53/produc..._info.html
Hát ez zsír köszi,,de nem muszály a gyári mikrofonkapszulát használni igaz? rátehetek akármilyet, normálisan fog működni?
Értékelés:
0
Hali!
Azzal a módszerrel szeretnék itthon mérni ami Spexcel honlapján található, és az lenne a kérdésem, hogy az erősítő amire a hangszóró van kötve, az egy, 1 csatornás erősítő? stereo erősítőt nem is lehet erre használni igazán?
Üzenetek: 2 277
Témák: 3
Értékelés:
0
Ismeri valaki az MX 25701-es RLC mérőt ?
Közvetve lehet vele kondenzátor ESR-t is mérni , vagyis valamit mérni ,aztán számolni . Ezen nemigazodtam el .
Üzenetek: 558
Értékelés:
0
Kedves Mócsing és Többiek!
Nekem tetszik az a műszer és ha 5-ezressel lejjebb megy még az ára, veszek belőle magamnak. 
Feltételezem, hogy a "négyvezetékes mérés" az, ami érdekes, gondolom a kijelzett értékekből kell számolni, vagy valamilyen úton kinullázni, hogy a tényleges értéket kapjuk, bár nullázó gombot nem látok a képén.
Esetleg tudna valaki egy induktivitás-mérő rajzot, ami megvalósítható és mondjuk 100H-ig mér, pontosan, persze?
Üdv! SMA
Értékelés:
0
Megpróbálom belinkelni a leírás idevágó oldalát .
Üzenetek: 265
Témák: 5
Értékelés:
0
Sziasztok!
Lehet hogy itt ep off, de mindegy
Potsulyos TS mereshez mit hasznaljak sulynak, ami nem szedul le a membranrol? Pontos gramm tartomanyban mero merlegem nincs...
Gondoltam mar 12g/csomag sutoporra is ami meres utan egyszeruen go to qka  Otleteket, bevalt megoldasokat varok.
A helyes megfejtok kozott nem sorsolok ki semmit 
Koszi!
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
nah, az jól beleragadna, soha az életben nem vakarnád le lehet.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
1
Tedd dobozba inkább....
Értékelés:
0
Hmmm ez igaz....
Potsulyos meresrol ezek szerint inkabb lebeszelnel?
Üzenetek: 27
Értékelés:
0
BalekAlak!
Én terosztátot használok pótsúlyos méréshez. Eddig még mindig sikerült nyom nélkül levakarni a membránról. 
Van egy 10g, és egy 13g darabom.
Ha kell valamelyiket szívesen felajánlom Neked. (egy vegyész ismerősöm mérte ki őket, feltehetően pontosak)
Értékelés:
0
Szia!
A termosztatot meg ismerem, de ezt az terosztatot nem
Kozben arra gondoltam hogy pl egy picike darab folpack-ba csomagolva a 2 zacsi sutopor sem ragad bele. Inyenceknek lehet vanilin cukor is
Értékelés:
1
fideka a terosztát helyett, de nem tökéletes megoldás, csak végszükség esetén jó.
Értékelés:
0
Mivel véletlenül éppen 1.3mH-s tekercsekre van szükségem , előhalásztam a fél sorkimenőferritre tekert ,enyhén sündisznó jellegü kisérleti tekercseimet .
Az 1.3-as kivezetésről kiderült ,csak 1.2 . Sebaj keresek másik 2 kivezetést .Nemlehet . Csicsókás RLC-mérőm igen furcsán viselkedik . A kezdő kivezetés ,nevezzük 0 -ak ,és a közepe tályán az egyik kivezetés 1.2mH,eddig jó . A 0 ,és a vége 2.4 mH ,tökéletes . Namost a vége ,és a közepe között logikusan 1.2mH-t kellene mérni .Ehejett 0.240mH-t mutat . Ugyanez a helyzet ha leágazások között akarok mérni ,csupa értelmetlen értéket mutat .
Mitől lehet ?
Egyébként pontos a műszer ,a Shalafitól kapott 1mH-s etalont ,pontosan 1mH-nek méri .
Üzenetek: 804
Értékelés:
0
összevissza kötözgetted a tekercsek kezdetét és végét, mi más?
Vagy amikor tekerted, akkor még tudtad, hogy az induktivitás a menetszám négyzetével arányos.
sqrt(2400)=49 menet összesen a 2,4 mH
sqrt(1200)=34,6 menet az 1,2 mH
49-34,6= ~15 menet
15^2=0,225 mH
Értékelés:
0
Fenét . Megselet szakítva . Most nehogy azzal gyere hogy a kivezetés utánn ,biztos ellenkezőirányba keztem tekerni .
.sokk. Ha a kezdő kivezetéshez mérem a többit ,normális értékeket kapok . Ha a végéhez mérem őket ,akkor hülyeséget mutat .
Értékelés:
0
Értékelés:
0
Akkor bizonnyára ez vagymuk az igazság . Egyébként ,nemszámoltam egy dekátse . Tekertem ,meg mértem...
Értékelés:
0
Fránya műszer meg tuggya a fizikát
Értékelés:
0
Hali!
Továbbra is fennáll a kérdésem hogy a Spexcel féle mérésnél az RMAA-ban amikor indítanám a tesztejelet, miért csak az egyik csatorna működik?
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Nincs a gépen eltolva a balance vagy nem kontaktos valami vagy esetleg az erősítőn balance-a nem áll a megfelelően. Rengeteg hibája lehet.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
0
minden balance középen van
a kontaktok is rendben vannak
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
Értékelés:
0
Értékelés:
0
MCe-4000-s mikrofon,
Mócsing, ez azt jelenti, hogy csak olyan kábellel kössem össze a gépet meg az erősítőt amelyiknek csak az egyik (ez esetben a bal) oldala van bekötve?
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
Már megint sikerült félreértelmeznem a kérdést. Utóbbi időben mindig ez történik.
Értékelés:
0
Endeavour.
Ha jól emlékszem ,igen . Nézdmeg Spexcel honlapját . Jó leírást találsz róla .
Ritkán mérek ,így aztán énis rendszeresen belebonyolódok . .oh.
Értékelés:
0
jól kell hogy legyen bekötve, hihetetlen egy anomália ez, a háttérzajokra visznt a jobb oldali sáv is ugrálni kezd (pl ha tapsolok :S )
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
Nos, elkészült első próbamérésem  Igaz, jó mikrofonom még nincs, de csak ki akartam próbálni az RMAA-t, és mondom erre talán megteszi annak az EDNET mikiklipsznek a kapszulája, amit skype-ozáshoz használok  A mérési összeállítás: pokróc az ágyamon, hangfal ráfektetve, vele szembe kb. 15 centire a mikrofon két kispárna közül picit kilógva (tengelye a magas és a mélyközép között van), és az egészet letakartam a paplanommal  Tudom, kicsit messzebb kellett volna tenni, de lakótársaim a 3. mérési próbálkozás után már igy is reklamáltak, h idegesítő, amit művelek  A jelszintet kb. -8dB-re állitottam be, de még így is kiírta, hogy a jel 4%-a vágva van. Nos, íme az eredmény (nuku korrekció):
![[Kép: meres.jpg]](http://zupp87.extra.hu/meres.jpg)
Az a beszakadás 1kHz-nél számomra még kérdés, mitől van, de az, hogy 5k fölött esik, az szerintem a gagyi mikrofonnak tudható be (hangrögzitővel a legjobb minőségben se ad vissza szép magasat.. igazábol csak beszédre jó). Ami nekem tetszik, az az 500Hz alatti rész.. bár ki tudja, annak mennyi az igazságtartalma. Végülis ez csak egy próba volt, és azért közöltem le, hogy ha meglesz a jobb mikrofonom, csinálhatom e azzal is ilyen összeállításban a mérést, vagy ez totál hülyeség
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
Csináltam még egyet, a következő módosításokkal: mikrofon hátrébb visz(kb. 30 centire), már nem lóg ki a párnák közül, egy síkban van velük, jelszint megnövel kb. -2dB-re. És az eredmény:
![[Kép: meres2.jpg]](http://zupp87.extra.hu/meres2.jpg)
Mintha feljebb tolódott volna az egész.. a beszakadás is.. akkor mégsem a hangfalam csinálja ezekszerint, hanem még a mérőrendszeren van mit tökéletesíteni
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
|