2008. 01. 25., 14:02
shalafi66 Írta:Nem baj, mi szeretjük helyetted is. ;-) A tic-tac jó. Csak 2 kalória van benne. :-DWagnerur Írta:De szép és jól játszik.Az kevés, hogy szeressem.
Gúgli Haladóknak: Jó kis gúgli tan-ácsok
|
OFF-tanoda
|
|
2008. 01. 25., 14:02
shalafi66 Írta:Nem baj, mi szeretjük helyetted is. ;-) A tic-tac jó. Csak 2 kalória van benne. :-DWagnerur Írta:De szép és jól játszik.Az kevés, hogy szeressem.
2008. 01. 25., 15:15
Tarsy kollega óriás felvedezést tett a "kóter rendszer" témájában
Majd gondolom közli hogy hogysmint alakult a dolog
senkisem se nemcsinál se senkivel se semmit se nem !
2008. 01. 25., 15:33
Hülyének néznének, ha elmondanám. .oh.
2008. 01. 25., 15:35
bluefish Írta:Tarsy kollega óriás felvedezést tett a "kóter rendszer" témájábanHamarosan épít egy hornt, csak arra vár míg üres lesz pár napig a szomszéd szoba? ;-)
2008. 01. 25., 15:38
DjTaRsY Írta:Hülyének néznének, ha elmondanám. .oh.Ne légy ilyen szégyellős. Ígérem, kevésbé nézlek hülyének mint magamat. (ez ugyan nem sok jót ígér, mert erős önkritikám van :-D )
2008. 01. 25., 15:43
Hornt nem én kollega építem.
. (ma egyébként bevetésre mennek a ha31ek, meg kell nézni, a kultúrházban milyen hangzást nyújt)Már mondtam, hogy a kótrrendszer dobozai egymás mellett nem ad mélyet. Most végre pár hónap után eszembe jutott csavarhúzót vinni, és megfordítani a mélyen a polaritást. Na azóta kicsit többször halkítatják le ![]() Félévi átlag: 4,61 (na valamivel kombenzáltam a hülyeséget) Szerk.: Kicseréltem a Tesla magasat az egyik hangfalban. A hangja ugyanolyan sz*r, mint eddig, csak most van magas. Förtelmesen rossz ![]() Szerk 2: Megcsináltam, most eléggé tűrhető hangja van.
2008. 01. 25., 18:16
Én még mindig azt mondtom Tarsy, hogy add el a SAL-os hangfalat, és építs egy kétutas H2000-ret a 2.5öst hagyd meg, add el a TEslával
És valami jófélét alkoss a helyükre A hangja azért rossz még mindig, mert találkozott a SAL a HG2.5ös dómmal és megy a harc GYorsan HA31et a dobozba bele meg saját hangváltót... minimum Az a kóteros nagytölcsér dolog inkább hammer barátunk ra érvényes xD Tarsy, tényleg elkezdte építeni, a büfögős szekrényeket ? Kíváncsi vagyok misül ki belőle max 2 lengőtekercs
2008. 01. 25., 18:53
Kicserélt magas, rossz képek, csak mondom kész
![]() http://www.djtarsy.extra.hu/magascsere.htm Rendes magassal sem tudom eladni, nem kell senkinek.Pedig megválnék tőle, elhiheted. A szobámba egy kis kétutast annyira szeretnék. Keskeny magas cseresznyefaszínnel... De egy darabig még csak elképzelés lesz
2008. 01. 29., 12:44
Gondban vagyok ! Tudna nekem valaki segíteni, abban, hogy hogyan csináljak meglévő 0.33mH-s tekercseimből 0.22mH-st ? Légmagos tekercsről volna szó, a csévetest az 16mm átmérőjű, a huzal átmérője 1.2mm, sajnos a huzal hosszát nem tudom megmondani, sem azt hogy hányszor van rátekerve ! :S Megbontani nem akarom annyira, mert egy napig tekergethetném utánna
Köszönöm előre is !
2008. 01. 29., 15:36
Levelet kaptam megint:
Idézet:Szia Xxxxxx! Tippeket kérek, vajon belefértem a TOP100-ba? .forog.
2008. 01. 29., 15:49
Halleluja, kinőtt a lába...
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
2008. 01. 29., 16:58
fdsa Írta:Tippeket kérek, vajon belefértem a TOP100-ba? .forog.Bele. Bluefish. Van induktivitásmérőd ?
2008. 01. 29., 21:43
SEAS Írta:Szerintem nem fértél bele.Nem bizony ![]() Nekem egy ingyenes tanfolyamot igértek, ahol megtanulhatom a nagy titkokat, aztán el akartak adni 4 db CD-t 23 500 Ft-ért, rajta valódi szaktekintélyek hangjával, és most itt állok tudatlanul, magamra hagyva. Lehet, hogy azt csinálom, mint a fórumának a levelezőinek legalább a fele; odamegyek, és azt mondom: Ferikém, rájöttem, hogy Ti ehhez sokkal jobban értetek, csináljatok nekem jó hangot az autómba! .sir.
2008. 01. 30., 2:56
Egy vicc az egész, legalábbis a határán van. A megfelelő azt hiszem ez a smile: XD
2008. 01. 30., 6:06
Mócsing Írta:Sajnos ezzel a gondal küzködökfdsa Írta:Tippeket kérek, vajon belefértem a TOP100-ba? .forog.Bele. hogy nincs... viszont hobbielektronika fórumon találtam egy nagyon apró kis 50kb-os programot amibe az adatokat beírva (cséve belső átmérője,csévehossza,huzal átmérője,kíváncs induktvitás) és kidobja hogy pl 7.73 méter huzal kell, és 118 tekerés a 0.22höz. Megbízhatok ebben a programban, vagy véletlenül sem ? .forog. Amik most vannak monacor tekercseim, azokat le fogom mindet tekerni mégis, mert sajnos olyan cudar módon van feltekerve, mint valami cérna... és a huzal pedig nagyon jó belőle... ezért abból fogom újra tekerni a 0.22eseket. Egyetlen lehetőségem van a mérésre, bevinni suliba, és elektro laborba elkapok egy oszcilloszkópot vagy mifenével mérik azt...tehát induktivitás mérőt xD...
2008. 01. 30., 8:24
Az mejne módszer .
Eldöntöm milyen induktivitásokat akarok ,és a legnagyobbnál egyszámmal nagyobbat rendelek Shalafiéktól . Megsaccolom mennyit kell letekernem a legkisebb értékhez ,amit természetesen sosemtalálokel . Kishelyen megkotrom ,a kezdő vég ,és a kotrás között megmérem . Kiderül hogy még letekerni ,vagy visszatekerni kell . Mikor pontosan megvan a kivánt érték ,ott fűrészlappal óvatosan befűrészelem a csévét . Kihúzom a drótot , 5cm-es hurkot csinálok ,aztán folytatom a következőig . 4-5 kotrással meglehet találni a kívánt induktivitást . Nálam 5-6 kivezetés is van tekercsenként . Kisérletezni szerintem megfelel . Ja,és a kotrásokat megkenem világoslila körömlakkal ,hajszárítóval megmelegítem, azutánn folytatom a tekerést . Valószínü akkorsem lenne gond ha nem lakkoznék ,mert kicsi a valószinüsége hogy két kotrás érintkezzen . Úgyolvastam ,az a tekercsszámoló nemvalami pontos .
2008. 01. 30., 10:29
...surranóhifi...hehe
...de mit kezdek 100csomag wattával ? ...mindenesetre ingyen megtudtam,hogy én vagyok a hüje.... ...viktor is megmonta,hazudik a gyurcsány... ...kezdek látni !...de én hallani szeretnék
pia nyer
2008. 01. 30., 12:54
fdsa Írta:Levelet kaptam megint:Röhögés?
2008. 01. 30., 14:32
Wagnerur Írta:A legelső invitálást valószínűleg egy haveromnak köszönhetem, aki regisztrált nála. Róla (a haveromról) annyit kell tudni, hogy 12 évig egy jónevű magyar elektroakusztikai gyár fejlesztésén dolgozott gépészmérnökként. Valószínűleg jót akart nekem, de tájékozatlansága sok sörébe fog kerülni .haha.fdsa Írta:Levelet kaptam megint:Röhögés?
2008. 01. 30., 15:39
Ráse ránts ,röhögni jó !
2008. 01. 30., 15:47
Mócsing Írta:Ráse ránts ,röhögni jó !De én szerettem volna megosztani a tudást veletek! Shalafi is erre kért, gyűjtöm is az infot, de most zsákutcába kerültem ((
2008. 01. 30., 16:26
Mócsing megpróbálom a te módszeredet is csak az a gond, hogy nem tudom mivel mérni, és suliba is csak kb 10 percem van hogy rámérjek egy tekercsre... egy szünet, mivel nem elektro szakra járok. Az is lehet, hogy innen rendelek inkább Shalától 0.22es tekercset, de az a gond, hogy a 0.8as huzalból készült tekercs sztem 100 wattnál nem bír sokkal többet. ez igaz elméletileg ? az ellenállás és a kondik kivezetése is 0.8mm körül van mégis bírja a teljesítményt ... a tekercs mérne bírná ? :-) bocs ha hülye a kérdés
Köszi a váalszt !!
2008. 01. 30., 16:34
Fdsa.
Roppant egyszerü, végezd el a tanfolyamot . Habár, neked már annyi , kiestél a százas topból . Bluefish. Megcsinálnám neked , feltéve ha a postázás miatt megér annyit . A kondin és az ellenálláson kisebb áramok folynak .
2008. 01. 30., 17:07
Mócsing - hát kiestem bizony
![]() bluefish, ha megadod a körülményeket, szerintem shalafitól megkapod a megfelelő terheléshez illeszkedő tekercseket. A tekercseket rendszerint a melegedés teszi tönkre, leolvad a szigetelés, menetzárlatos lesz a tekercs. A hangváltó tekercseinek az átmérője rendszerint legalább 10-szer nagyobb, mint a hangszóró lengőcsévéjén lévő drót átmérője.
2008. 01. 30., 19:49
Nos hát köszönöm szépen a válaszokat ! Igazából azt a fene se tudja, hogy milyen vastag drót van a lengőcsévén
Csak a gyártó tudná megmondani. De sztem 1.2mmes tekercs már tűrni fog egy 300 wattot tutira. Majd írok, hogy mi lesz a folytatás. Tényleg köszönök mindent !
2008. 01. 30., 19:53
Attól függ egyébként, hogy hol van az az induktivitás váltón belül. A 220.u.H gondolom, hogy nem mélyhsz elé került, szóval oda bőven jó lenna a 0,8-as madzag is, sőt talán áldásos lenne még vékonyabból tekerni...
Egyébként a 600W-os beast nevű szörnyeteg lengőcsévéje 0,28-as drótból volt tekerve, mint a 100W-os HA31... Szóval tényleg csak a gyártó tudja, de nem jellemző, hogy túlzásba vinnék a huzalvastagságot. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2008. 01. 31., 6:13
Őőőő igazából az a helyzet, hogy tegnap este kaptam e-mailbe egy linket azt hiszem hogy ez : www.the12volt.com és ebben állítólag bevállt váltó tervező van. Előtte whitefül féle progival számoltam de az nem jó, ezért áttértem erre, és teljesen mást számol, valamivel korrektebbek az értékek is sztem. Whitefülnél 3.rendű váltót terveztem, úgy hogy a mély 4 ohmos így lowpassfilterbe kidobott 2 db 0.22mH-s tekercset. De azóta kaptam egy ötletet, hogy elég lenne a 12dB/oktávos is. Tapasztalatból mondta az illető. És ő adta a linket is amit előbb említettem, És ott számoltam egyet, ott pedig 4 ohm 3000Hz-es Fx 2.rendű váltó, és low pass filternek 0.3as tekercs jött ki majd megnézem, hogy a 0.33as tekercseim mennyi eltérést okoznak, és lehet így hagyom őket. a magashoz vsz Innen fogok rendelni 0.42-es tekercseket. Már csak az a kérdés, hogy megtalálom-e a másik 0.33as tekercsem kósza 2 éve láttam valamelyik dobozban.
Shala ha nem találnám meg, akkor 0.3as tekercs ami minimum 1es drótból van az mennyibe fájna nekem ? :? .sokk. köszi előre is !
2008. 01. 31., 8:07
Módosítsd az fx-et annyira hogy 0.33-as keljen bele .
2008. 01. 31., 10:21
bluefish, milyen hangszórókat vagdosol te itt most össze meg vissza? Hm?
2008. 01. 31., 12:55
Mivel bátyámnak terveztem múltkoriban a ha18as ládákat, és azokra sajnos mégsem lesz szükség egyenlőre, és én pedig régóta szeretném kipróbálni az FS-AUDIO termékeit, mert sok jót hallotam felőle, és nekem pedig ugye itthon van a ha31-ekkel szerelt mélyláda párosom, nah ezeket szeretném majd csak házimozira használni,(nem szeeretném bulizásban kihajtani a lelküket !)a mostani két top ládám, az omnitronic Dx-1222esek azok eladósorba kerülnek... Szóval két PA dobozt építek FS-AUDIO hangszórókból dupla 30as mély ésmellé egy driver tölcsérben. Esetleg meg lehet tekinteni őket itt : http://www.fs-audio.com/pro_big.asp?re_id=103
http://www.fs-audio.com/pro_big.asp?re_id=77 Szóval a mélyek párhuzamba lesznek hajtva tehát eredő 4ohm, a magas meg marad 8ohmos. Ezekhez próbálok hangváltót tervezni. Persze a későbbiekben sorra fog kerülni a HA18+HG2.5 is De azokból persze akkor egy levegővételre lesz meg minden tehát mind a 6 hangfal a házimozihoz. Mócsing megtettem a módosítást 2750 körüli fx jött ki szerintem ez nem lesz probléma, gyári dobozokban 2k-nál váltják ugyanezt a drivert. és a Mélyet is lehet bőven 3k-ig engedni. Egyetlen egy tekercset találtam meg. Ez mellé kellene venni még egyet, de a Monacornál 1500-1700 ft körül van mostanság ugyanez. Shala akkor az a kérdésem, hogy 1.2es drótból 0.33as tekercs az úgy mennyi felárat jelenteni számomra ?
2008. 01. 31., 13:02
Azok a tekercsek vannak, amiket a honlapon látsz. Abban nem vagyok egészen biztos, hogy a 0,33 elég lesz, de majd kiderül.
2008. 01. 31., 16:54
fdsa Írta:NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Szerk: Persze csak arra a kétesnek tűnő információra vonatkozik, amit Surányi úr próbált exkluzív köntösbe bujtatni. Az évek folyamán megszerzett tapasztalatokat viszont szívesen látnám akár egy weboldalon is!Mócsing Írta:Ráse ránts ,röhögni jó !De én szerettem volna megosztani a tudást veletek!
2008. 01. 31., 21:10
Pedig itt állok talpig kétségekben, a 4x45 W-os Kenwood fejegységemet kellene beépítenem, amit tavaly karácsonyra kaptam. Hogyan csatlakoztassak ehhez egy 5.1-es hangszórórendszert? .sokk.
|
|
|