Üzenetek: 11
Témák: 0
Értékelés:
0
Hello FDSA :-)
Köszi a méreteket!
Ja, és ORION fanok, megér egy pár zsír állapotban lévő HS-500-as 25.000 Ft-ot? Lehet hogy hozzájutok egy ilyen bolthoz...
Tényleg szép állapotban van. Mióta ilyen sok jót hallottam róla, utánajártam, úgyis most akartam HIFIT újítani. Legalábbis falakat. A jóöreg Videotonommal biztos állatul szólna.
Köszi az eddigi segítséget mindenkinek.
Üdv
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
hajjajj
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 265
Témák: 5
Értékelés:
0
25 ezerből már nem rossz dobozokat lehetne építeni....
Add nekem inkább azt a 25-öt, és akkor nem kell eladnom a hangszóróim....
.haha.
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Értékelés:
0
Balekalak, 25 ezerből milyen dobozokat tudnál Te építeni? Nem mondom, hangszórók nélkül, asztalossal 25-ért már tényleg frankó dobozt lehetne csináltatni, de hangszórókkal.......hát, nemtudom.........És milyen hangszórókat akarsz eladni? Nem értek valamit......  .sokk. .sokk. .sokk.
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Szia Rockos
25000-ből nagyon jó és szép 620-639 párost lehet építeni.
A doboz anyag régi bútor felvágva majd ö tapadó fa fólia rá. Ha igényesen szépen csinálod akkor szép lesz.
üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
0
Az a baj srácok hogy a panelom pincéjében áram nélkül nehéz dolgozni bútorlapokkal......sajna...Egyébként nekem is lett volna már pár jó ötletem :-) Ott áll 4 db Reflex MEGA, csak felkéne őket újítgatni, de egy szál akkus fúróm van.:-) És akkus dekopírt, meg hasonlókat nem láttam még....Meg egy 3m x 2m - es lukban kárpitozni sem, egyszerű....de hát ez van......Majd ha elöregednek az ORION hangszórói, kicserélem JBL-re és rakok elá egy nagy végfokot..... .torz. .torz. .torz. .haha. .haha. .haha.
Értékelés:
1
Csak azért a zOrion dobozt meg hangváltót se felejtsd el kicserélni, mert anélkül akármilyen JBL-t is tehetsz bele. Eredménye nem sokk lesz, mert hangszórót nem (csak) méret alapján cserélgetünk.
Szerk: mielőtt beleteszed, nem árt az sem, ha megnézed miféle a hangszóró. Vannak kifejezetten nem sikerült JBL-ek is.
Értékelés:
0
.haha. A JBL-t csak ugy írtam, perpill az jutott eszembe. mindegy. Majd lesz valami. Jó lesz nekem az az Orion. Ha összejön egyáltalán.
Üzenetek: 265
Témák: 5
Értékelés:
0
rockos Írta:Balekalak, 25 ezerből milyen dobozokat tudnál Te építeni? Nem mondom, hangszórók nélkül, asztalossal 25-ért már tényleg frankó dobozt lehetne csináltatni, de hangszórókkal.......hát, nemtudom.........És milyen hangszórókat akarsz eladni? Nem értek valamit...... .sokk. .sokk. .sokk. 
Nekem úgytűnik, több dolgot sem értesz  .haha.
Nekem a kis kétutasom (R620 + 639) MDF-ből rendesen megépítve
kb. 15-17e volt. Hangszórókkal együtt, részben saját asztalos melóval, részben baráti szakmunkával. Persze nem PA, de a HS se az...
És a DC2550-hez képest megváltás a hangja!
Szóval lehet olcsón jót csinálni. Na persze nem egy akkus fúróval, de épp van egy 2 kW-os aggregátorom is, amit eladnék  .haha.
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Üzenetek: 245
Értékelés:
0
Sziasztok!
Az én bajom az lenne, hogy van egy pár igen jó Orion LB1031-es mélynyomóm, de sajnos az egyik eléggé oda van. Kissé "truttyog", meg a forrléce is elmúlt mint olyan, de a membránja és a széle is tökéletes. Mennyibe kerülne ezt megjavítani, mert nincs szívem kidobni, ahhoz ezek túl jó hsz-ók? Elöre is köszi a választ.
Értékelés:
1
Annyira nem jók, de lehet javítani.  A textilszélt viszont érdemes kicserélni, az a legrosszabb alkatrésze ennek a hangszórónak.
Értékelés:
0
Köszi szépen az infót. De időközben arra döntöttem, hogy rendelek töletek egy pár HA20-ast meg egy HG2,5-öst és azzal építem meg a tervezett dobozt. De a váltóval kapcsolatban még gondban vagyok, mert van egy csoze somogyis 2utasom, de azzal nem szeretném mindezt elrontani. Mit tudnál nekem ajánlani ehhez az összeállításhoz?
Ui.: Még annyit kérdeznék, hogy mikor készül el az oldal, mert így szinte "vakon" vagyok?  Köszi.
Értékelés:
0
Hellllooo.
Megint észre kellett vennem, hogy a figyelmetlenségem áldozata lettem. Elolvastam figyelmesebben ezt a fórumot és észre vettem egy számomra fontos infót. Láttam, hogy szó volt 200db hs280-ba való mélyközépröl. Ha lehet akkor én abból egyre szeretnék igényt tartani, mert közben szereztem egy pár Orion magasat ami a 280-as ban is van. Tipust nem tudom. Tehát csak megépítem a dobozt az Orion cuccokkal is. Tehát ha lehet akkor adj jelet.. köszi
Üzenetek: 59
Értékelés:
0
Szerintetek jó ötlet az LB1231-es mélyhangszóróknak open baffle-t csinálni vagy maradjanak a helyükön (HS700)? Az előbbi mellett szól a textilszél, a 0.7-es Qts és elméletileg mélyebbre menne mint a gyári dobozban. .forog.
Értékelés:
1
Az a textilszél éppenhogy nem. Lehet, hogy kicsit mélyebbről indulna, de az érzékenységből csillapítani kéne az egyenes átvitelhez, és a terhelhetőségből is sokat veszítene.
Értékelés:
0
Értem, de mivel nagyon szidtátok a "kemény" felfüggesztést, úgy gondoltam, hogy nyitott hangfalban előnyére válhatna; a keresztváltót és a közép-magas jelszintszabályzó konzolt megtartanám amire rákötnék egy 13 cm-es mélyközepet és egy magassugárzót, nálam ez a felállás lenne a nyerő.
Értékelés:
1
én nem a kemény felfüggesztést kritizáltam.. (mer asszem szdiásnak nem nevezhető) Azért rossz a lengőrendszer mert magas az fs, és ennek ellenére még nem is központosít jól.
Értékelés:
0
Igazából felújítani nem akarom a mélyeket, mert szerintem annyit nem ér meg; akkor inkább kidobálom a ládából a közép és magas "hangszórókat" és pótolom valami hallgathatóbb darabokkal. Köszönöm az elbizonytalanító szavakat! 8)
Értékelés:
1
a közép ha tökéletes állpotú, használható darabnak számít.
Értékelés:
0
A probléma ott kezdődik, hogy kettőzött közép- és magashangszórók vannak a ládákban, a magasak közül már kettő megadta magát így már csak 1 db "szól" oldalanként; a közepek habár hibátlanok, zavaró zizegős hangjukat hosszú távon nem tudom elviselni. Talán ha kikötném az egyiket, de már nem emlékszem, hogy 8 Ohm párhuzamosan vagy 4 Ohm sorosan kötve, majd megnézem.
Értékelés:
1
Zizeg? Akkor az nem lehet tökéletes.
Értékelés:
0
Olyan karcos hangja van, de szerintem az MM kondik okozzák, azoknak van ilyen hangkarakterük tapasztalataim szerint. Megnéztem a bekötéseket, de mivel semmi adat nincs a hangszórókon nem 100%: a közepek és a magasak párhuzamosan vannak kötve, valószínűleg 8 Ohm-osak, így jön ki a 4 Ohm; a mély is 4 Ohm-os lehet, mivel a láda hátuljára ez van írva. Két lehetőséget találtam:
1.) a közép és magas hangszórókból 4 Ohm-osat varázsolok ellenállások segítségével
2.) a mélyhangszóróból lesz 8 Ohm-os ha találok akkora ellenállást .haha.
Értékelés:
1
4 ohmos mélyhsz mellé lehet 8 ohmos közép és magashszt használni.
Értékelés:
0
Tudom, hogy lehet, de ha csak szimplán kikötök egyet a párból, már jócskán veszítek a decibelekből és a mélyhangszóró fog dominálni. (a váltó módosítása nélkül)
Ha jól gondolom a 8 Ohm-os hangszórókra párhuzamosan kötött ellenállás növelni fogja az érzékenységet és visszaáll a rend ... vagy nem jó ötlet? szerk.: ennél nagyobb hülyeséget talán nem is írhattam volna .oh.
Értékelés:
1
Nem. Az csökkenti. Egyébként magas és középhszből elég nagy baklövés egyszerre többet is használni, de az orionnak ezt már hiába mondom. Ha kettő helyett csek egy szól az -6dB. egyébként mivel a magas 92-93dB körüli, a közép 90 a mélyhsz is 90, ezért talán megoldható egy háromutas verzió 8 ohmos középpel és magassal némi baffle-step kompenzációval együtt a mélyhsz 96dB-jéből nem maradnak csak 92-93, tehát majdnem jó lenne. Persze ez egy teljesen új váltót jelent.
Értékelés:
0
Köszönöm, most hogy már tudom kb. milyen érzékenységűek a komponensek nekiállhatok váltót tervezni. A magasat és a közepet könnyen belőhetem a level potikkal így szerintem csak az eredeti nyákon cserélek ki pár alkatrészt.
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Ebbe azért a fázis is beleszól... <- A váltótervezésbe (szerk.)
Értékelés:
1
mibe, a hangnyomás-szintekbe? .forog. A váltótervezésbe viszont biztosan. :d
Értékelés:
0
Felvázoltam a hangváltót, de nem nagyon értem, mi miért van :? ... ti biztosan rájöttök.
http://kepfeltolto.hu/i/?68533
Ha minden igaz akkor a C2 és C3 eredőjét kell feleznem, az L3-at (a ferritfazekast) békénhagyni, L1, L2-őt tekerni és most látom hogy a level panelen kell még belőni a kondikat, hogy működjön 1-1 8 Ohm-os középpel, magassal. Ez valami sokadrendű sávszűrős dolog? .forog.
http://kepfeltolto.hu/i/?28308&g=gal
Értékelés:
0
Felrajzoltam az egészet a szabályzóval együtt, remélem így már érthető; kérlek segítsetek, mert biztos több váltót láttatok már mint én:
Melyik induktivitást és kondenzátort cseréljem ki ahhoz, hogy normálisan váltson 1 db közép és 1 db magas hangszóróval?
:|
http://kepfeltolto.hu/i/?69547
Üzenetek: 804
Témák: 2
Értékelés:
0
Valamit nagyon elrajzoltál.
A mélysugárzó közvetlenül, soros induktivitás nélkül kapcsolódik a bemenetre, de azért van vele párhuzamosan kötve egy 47 uF-os kondi.
A Graetzek se lehetnek jól rajzolva, a + kimenetük megy a LED-ek katódjára, így a LED-ek soha nem fognak világítani.
Értékelés:
1
Azt hiszem, hogy normálisan váltson, ahhoz én az egészet elhajítanám.  persze a sok led miatt kár volna.
Értékelés:
0
Ezt az összevissza gubancolódó nyákot nem nehéz félreértelmezni ... a Graetz kapcsolás jó, csak a ledeket fordítottam meg, de mit számít az.
Én ennek nem csinálok új váltót, havonta ha kétszer bekapcsolom.
Valaki meg tudja mondani, hogy milyen alkatrész az a jobb alsó sarokban? Ellenállás, induktivitás?
http://kepfeltolto.hu/i/?68551
Értékelés:
1
Mi, a tekercs? .forog. .sokk.
Értékelés:
0
Igen, de életemben nem láttam még ilyet mentségemre szólva. Akkor a ráfestett R6200 az 0.62mH akar lenni?  Ha jól számolom akkor 1027 Hz környékén vált.
|