A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Nekem nem, csak én eddig is tudtam, hogy HD25-ös dómról van szó.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Szoval azok HD25-össek ? És akkad annak megfelelő másík tipus ami kaphato ?
Válaszol
Nem. Nem akad. Már írtam, hogy csak javítani lehet, ha épp lehet. Igaz ismerve az eredeti hangugárzót nagyjából mindegy milyen hangszórót teszel dóm magas a helyére nagy minőségromlás/javulás nem fog bekövetkezni. Utóbbihoz a hangváltót át kéne tervezni teljesen.

/ha nem haragszol, ezt majd átteszem az orion témába../
Válaszol
Persze nem gond,ha tudom hogy van külön ijen téma akkor oda irok elöször.Amugy ha nem gázz hogy mijet teszek be helyette csak maradjon 4-ohm os akkor a többit megoldom .Köszi a segiítséget .
Válaszol
Valami hasonló van . Holnap megnézem .
Válaszol
2,5-es winyó nincs valakinek? Ilyen 100Mb alatti kapacitású kellene vagy egy ősrégi 386-os laptop... Big Grin
Válaszol
SAlla nekem van egy igen régi laptopom de már színes lcd-vel Big Grin sztem az pont 386-os. Apámtól elkérem neked. Big Grin Azthiszem ALMA márkájú Smile
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
rendes tőled. Big Grin
Válaszol
vava Írta:SAlla nekem van egy igen régi laptopom de már színes lcd-vel Big Grin sztem az pont 386-os. Apámtól elkérem neked. Big Grin Azthiszem ALMA márkájú Smile
Ez igen dicséretes, ugyanis laptopos cimbora sem tudott hirtelen ilyen gépet. Nem idézem szó szerint mert az nyomdafestéket nem tűr. :-D
Válaszol
Pár napja már Bodonyban lógatom a lábam. Gondoltam megyek kicsit gombázni. Ugye a gomba a vargánya. Oszt pont. Találtam is 3 azaz három darabot. Persze nálam is inkább a séta mint gomba a lényeg, de ez azért elég gyenge darabszám. Találkoztam a főerdésszel, ami ugye egy környezetvédelmi terület közepén nem szerencsés, de régi ismerős, így dumáltunk kicsit és azt mondta senki sem talált 10-15db-nál többet, így maradt a fotózás. :-D Most száradnak szépen. ;-)
Válaszol
.haha. a fotók, vagy a gombák?
Válaszol
shalafi66 Írta:.haha. a fotók, vagy a gombák?
Is is. BW előhívás megy. Van hozzá minden itt. ;-)
Válaszol
Múltkor akartál tőlem egy linket Wági. Most történt végre valami izgalmas, mélben megkapod. .zold.
Válaszol
Épp írni akartam milyen link alak vagy. :-D Ez elég hétköznapi szerintem. ;-) Mondjuk a "hujekocsog"-szint már elég is. Asszem van regisztrációm oda, de kb akkor voltam ott amikor regisztráltam. :-D
Válaszol
8) végülis egészen lényegtelen. Wink
Válaszol
Wagnerur Írta:Ez igen dicséretes, ugyanis laptopos cimbora sem tudott hirtelen ilyen gépet. Nem idézem szó szerint mert az nyomdafestéket nem tűr. :-D

Ha már retro gépek, a laptopos cimbora arra mit mondana, ha megkérdeznéd tőle, hogy IBM IDE CARD PCMCIA kártyát esetleg, aminek az egész külső élén csatlakozófelület van tud-e esetleg? .?.
E pár évvel fiatalabb mint a 386-os laptop, csak 15 éves körül lehet. Smile

Shala: A legkisebb működő HDD 172 MB-os, de ez sajna asztali gépbe való 3,5-es. Esetleg van még otthon 386-os alaplap is, e csak asztali gépet tudok belőle építeni laptopot nem.
Mit csinálsz ezzel az öreg géppel?
Nekem egy 486-os retro laptopom van, de az csak a szórakozást szolgállja.
Válaszol
8) Asztali nem kell, az nagy meg sokat fogyaszt, meg monit-orr kell hozzá. Vezérléshez kell majd LPT portról.
Válaszol
Sajna nekemis csak 3.5-es hdd akad kemény 25mb-os Big Grin. Meg valami 4giga feletti .Memom is csak is csak asztali ba akad edo ,sd ,sim Smile. Asztaliba tudok segiteni ,laptoba sajna nem ,azokat csak javítani szoktam.
Válaszol
Szomszédomnak volt anno egy 386-os laptopja, talán még megvan neki. Majd rákérdezek 7végén.. abban elég kis vinyo volt.. talán ki tudon tőle könyörögni Tongue
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
shalafi66 Írta:8) Asztali nem kell, az nagy meg sokat fogyaszt, meg monit-orr kell hozzá. Vezérléshez kell majd LPT portról.

Mekkora a max HDD, amit kezelni tud a gép?
Most találtam egy 500Mb-ost hirdetve itt Bp-en amit a 486-osban ki is tudok próbálni.
Emlékeim szerint anno az 540 Mb volt a határ régen amikor még 386-os gépem volt, afelett már valami trükkös segédprogramos címzés kellett, hogy kezelje az akkori DOS.
Válaszol
Big Grin) Köszönöm mindenkinek. Hogy max. mekkorát tud, azt én nem tudom. Az eredeti 80 mega volt, innentől a BIOS-on múlik a dolog. A DOS nem hinném, hogy számít.
Válaszol
shalafi66 Írta:Big Grin) Köszönöm mindenkinek. Hogy max. mekkorát tud, azt én nem tudom. Az eredeti 80 mega volt, innentől a BIOS-on múlik a dolog. A DOS nem hinném, hogy számít.

Szia!
Akkor nézd meg a BIOS-t, van-e auto detect, vagy User type kiválasztható-e, ahol te állíthatod be a típust, vagy csak listából lehet válogatni. A régi gépeknél még ez is előfordult.
A DOS is számít, mert a memóriakezelés és a háttértár particionálása, megcímzése az Ő dolga és a régi verziókban volt fizikai korlát, de ez már igen régen volt és haloványak az emlékek.
Válaszol
6.22 már 4 gigás partíciót kezel. Szóval ez Most nem gond. A gond az, hogy a BIOS-ban kétféle választási lehetőség van a winyónál: 80mega vagy semmi. Hogy ezt magától ismeri fel, vagy rögzített opció drágámban, azt még nem tudom, de maholnap kiderítem.

Szerk: egyébként nem hiszem, hogy nagy probléma lenne, ha csak 80-at látna a pl. 540-ből, mindösze pazarlás.
Válaszol
shalafi66 Írta:6.22 már 4 gigás partíciót kezel. Szóval ez Most nem gond. A gond az, hogy a BIOS-ban kétféle választási lehetőség van a winyónál: 80mega vagy semmi. Hogy ezt magától ismeri fel, vagy rögzített opció drágámban, azt még nem tudom, de maholnap kiderítem.

Szerk: egyébként nem hiszem, hogy nagy probléma lenne, ha csak 80-at látna a pl. 540-ből, mindösze pazarlás.

Kérdés akkor az, látna-e egyáltalán 80 Mb-ot is az 540-ből?

Még egy Láma kérdés, bár azt nem tudom milyen és mekkora programot akarsz futtatni rajta. Ha a semmi opciót választod, akkor floppyra installált dos mellett nem fér el a program amit használnál? Ekkor nem is kellene HDD. .?.
Válaszol
Nos, ha más nem lesz, akkor marad ez a verzió. Bár az FDD-t is épp most gyógyítom, meg sem mozdult már, egy ékszíjcsere remélem elég lesz a működéshez.

Ui: nemtom mit kezdene egy nagyobb HDD-vel.
Válaszol
Max leosztod az első partíciót 80 megára ,a többit már 6.22 dos alat látni fogja .Biosba meg ha tudodd beállitod cilinder ,head ,sector és felismert elvileg .
Válaszol
A 80 megát magától találta ki a bios annyit már kiderítettem. Más beállítási lehetőség viszont nincs, tehát vagy elfogadom amit a gép ajánl, vagy nem. Big Grin Ennyi. Egyébként a floppyt ugyan mechanikailag rendbehoztam, de nem olvas semmit. Big Grin Kb ugyanaz mint a HDD az ia felprörög kínlódik, aztán feladja. Big Grin

Majd meglátjuk mi lesz még ebből...
Válaszol
Nem tudom, anno a régi vincsiken hogy nézett ki a jumper kiosztás, de nekem volt egy Seagate 40 gigás vinyóm, amin volt egy olyan jumper állás, hogy "32GB Limit".. asszem igy hívták.. és ha erre átdugtam, akkor 32 gigás lett a vincsi 40 helyett, vagyis annyinak ismerte fel a BIOS. Ez az én esetemben azért volt jó, mert a PII-es AT/ATX alaplapom biosa max. 32 gigát tudott kezelni. Nem tudom, anno a 386/486-os időkben voltak e ilyen trükkök.
Egyébként szerintem nem igazán életképes az a dolog, hogy 560 megásra 80-as partíció.. Mert én is jártam így, pont ezzel a 40 gigással és az említett PII alaplappal: ha nem volt limitálva a vincsi, és nem volt letiltva a BIOS-ban az az IDE csatorna, amire rádugtam, egyszerűen induláskor megállt az IDE Detection-nál, és az istennek se ment tovább. És volt egy időszak, amikor kontaktos volt a BIOS elem érintkező, és minden bekapcsolásra elfelejtett mindent.. szegény öcsém már fejből vágta a BIOS beállításokat, hogy kell kiiktatni azt a bizonyos IDE csatornát Tongue (mondjuk mire megtanulta, az se volt kis idő... az autószereléshez jobban konyít mint a PC-khez Tongue ). De ha már betöltött a másikról az XP, vagy a 98SE, nem foglalkozott a BIOS-sal, gond nélkül tudta használni.
Válaszol
A 6.22-es DOS 2 GB-os partíciót tud kezelni (FAT16). Esetleg 64 KiB clustermérettel 4 GB, de ezt mondjuk nem próbáltam, nem biztos, hogy mindennel kompatibilis.
Válaszol
Aham ilyesmi emlékeim voltak nekem is.
Válaszol
Apropo: nem tudja valaki hogy Spexcellel mi van? Írtam neki PÜ-t mikrofon-karakterisztika meg mérés ügyben, de még nem válaszolt.. Gondolom ő is vizsgaidőszakozik (mert wiwen kifigyeltem, ő is egyetemen hallgat).. én már letudtam Big Grin
Válaszol
Már nem tanul. Azon túlvan egy ideje. De elfoglalt az tény.
Válaszol
shalafi66 Írta:A 80 megát magától találta ki a bios annyit már kiderítettem. Más beállítási lehetőség viszont nincs, tehát vagy elfogadom amit a gép ajánl, vagy nem. Big Grin Ennyi. Egyébként a floppyt ugyan mechanikailag rendbehoztam, de nem olvas semmit. Big Grin Kb ugyanaz mint a HDD az ia felprörög kínlódik, aztán feladja. Big Grin

Majd meglátjuk mi lesz még ebből...

Szia!
Hát én beizzítottam a 486-os gépet ezen "size cyls head precomp landz sector mode" felsorolás van, de ez már "modern" 486-os alaplap. A régi 386-os emlékeim szerint más volt, méret, cylinder és fej megadás ott is volt emlékeim szerint. Az a baj, hogy szerintem kicsi az esély, hogy mást elfogadjon a 80-as helyett. Ha az FDD sem megy akkor...
A vaterán van pár régi 486-os szerkezet pár ezer Ft ért, van működő és van beteg is.
Esetleg még a prohardveren is érdemes lehet körülnézni. Néha ott is van pár retro gép.
A PI-es gépem elfogadta a 10GB-os HDD-t de csak 8,4-et látott belőle a win 98, majd egy külön segédprogrammal már látta a többit is. Az szó nélkül tudomásul vette és simán indult. Még most is megy néha ha hazamegyek a szülőkhöz.
Válaszol
Halli ,shalafi66 ha meg gondolod magad aszatliba tudok adni neked p1-es lapot , cpu-t ,memot ,talán doboz is van hozzá .
Válaszol
Kösz rendes tőled. De vhogy megoldom majd. Wink
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 38 Vendég