Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Nekem nem, csak én eddig is tudtam, hogy HD25-ös dómról van szó.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 27
Témák: 2
Értékelés:
0
Szoval azok HD25-össek ? És akkad annak megfelelő másík tipus ami kaphato ?
Értékelés:
1
Nem. Nem akad. Már írtam, hogy csak javítani lehet, ha épp lehet. Igaz ismerve az eredeti hangugárzót nagyjából mindegy milyen hangszórót teszel dóm magas a helyére nagy minőségromlás/javulás nem fog bekövetkezni. Utóbbihoz a hangváltót át kéne tervezni teljesen.
/ha nem haragszol, ezt majd átteszem az orion témába../
Értékelés:
0
Persze nem gond,ha tudom hogy van külön ijen téma akkor oda irok elöször.Amugy ha nem gázz hogy mijet teszek be helyette csak maradjon 4-ohm os akkor a többit megoldom .Köszi a segiítséget .
Üzenetek: 2 277
Témák: 3
Értékelés:
0
Valami hasonló van . Holnap megnézem .
Értékelés:
1
2,5-es winyó nincs valakinek? Ilyen 100Mb alatti kapacitású kellene vagy egy ősrégi 386-os laptop...
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
SAlla nekem van egy igen régi laptopom de már színes lcd-vel  sztem az pont 386-os. Apámtól elkérem neked.  Azthiszem ALMA márkájú
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
1
rendes tőled.
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Értékelés:
2
Pár napja már Bodonyban lógatom a lábam. Gondoltam megyek kicsit gombázni. Ugye a gomba a vargánya. Oszt pont. Találtam is 3 azaz három darabot. Persze nálam is inkább a séta mint gomba a lényeg, de ez azért elég gyenge darabszám. Találkoztam a főerdésszel, ami ugye egy környezetvédelmi terület közepén nem szerencsés, de régi ismerős, így dumáltunk kicsit és azt mondta senki sem talált 10-15db-nál többet, így maradt a fotózás. :-D Most száradnak szépen. ;-)
Értékelés:
1
.haha. a fotók, vagy a gombák?
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:.haha. a fotók, vagy a gombák? Is is. BW előhívás megy. Van hozzá minden itt. ;-)
Értékelés:
1
Múltkor akartál tőlem egy linket Wági. Most történt végre valami izgalmas, mélben megkapod. .zold.
Értékelés:
2
Épp írni akartam milyen link alak vagy. :-D Ez elég hétköznapi szerintem. ;-) Mondjuk a "hujekocsog"-szint már elég is. Asszem van regisztrációm oda, de kb akkor voltam ott amikor regisztráltam. :-D
Értékelés:
1
8) végülis egészen lényegtelen.
Üzenetek: 376
Témák: 8
Értékelés:
2
Wagnerur Írta:Ez igen dicséretes, ugyanis laptopos cimbora sem tudott hirtelen ilyen gépet. Nem idézem szó szerint mert az nyomdafestéket nem tűr. :-D
Ha már retro gépek, a laptopos cimbora arra mit mondana, ha megkérdeznéd tőle, hogy IBM IDE CARD PCMCIA kártyát esetleg, aminek az egész külső élén csatlakozófelület van tud-e esetleg? .?.
E pár évvel fiatalabb mint a 386-os laptop, csak 15 éves körül lehet.
Shala: A legkisebb működő HDD 172 MB-os, de ez sajna asztali gépbe való 3,5-es. Esetleg van még otthon 386-os alaplap is, e csak asztali gépet tudok belőle építeni laptopot nem.
Mit csinálsz ezzel az öreg géppel?
Nekem egy 486-os retro laptopom van, de az csak a szórakozást szolgállja.
Értékelés:
1
8) Asztali nem kell, az nagy meg sokat fogyaszt, meg monit-orr kell hozzá. Vezérléshez kell majd LPT portról.
Értékelés:
0
Sajna nekemis csak 3.5-es hdd akad kemény 25mb-os  . Meg valami 4giga feletti .Memom is csak is csak asztali ba akad edo ,sd ,sim  . Asztaliba tudok segiteni ,laptoba sajna nem ,azokat csak javítani szoktam.
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
Szomszédomnak volt anno egy 386-os laptopja, talán még megvan neki. Majd rákérdezek 7végén.. abban elég kis vinyo volt.. talán ki tudon tőle könyörögni
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:8) Asztali nem kell, az nagy meg sokat fogyaszt, meg monit-orr kell hozzá. Vezérléshez kell majd LPT portról.
Mekkora a max HDD, amit kezelni tud a gép?
Most találtam egy 500Mb-ost hirdetve itt Bp-en amit a 486-osban ki is tudok próbálni.
Emlékeim szerint anno az 540 Mb volt a határ régen amikor még 386-os gépem volt, afelett már valami trükkös segédprogramos címzés kellett, hogy kezelje az akkori DOS.
Értékelés:
1
 ) Köszönöm mindenkinek. Hogy max. mekkorát tud, azt én nem tudom. Az eredeti 80 mega volt, innentől a BIOS-on múlik a dolog. A DOS nem hinném, hogy számít.
Értékelés:
2
shalafi66 Írta: ) Köszönöm mindenkinek. Hogy max. mekkorát tud, azt én nem tudom. Az eredeti 80 mega volt, innentől a BIOS-on múlik a dolog. A DOS nem hinném, hogy számít.
Szia!
Akkor nézd meg a BIOS-t, van-e auto detect, vagy User type kiválasztható-e, ahol te állíthatod be a típust, vagy csak listából lehet válogatni. A régi gépeknél még ez is előfordult.
A DOS is számít, mert a memóriakezelés és a háttértár particionálása, megcímzése az Ő dolga és a régi verziókban volt fizikai korlát, de ez már igen régen volt és haloványak az emlékek.
Értékelés:
1
6.22 már 4 gigás partíciót kezel. Szóval ez Most nem gond. A gond az, hogy a BIOS-ban kétféle választási lehetőség van a winyónál: 80mega vagy semmi. Hogy ezt magától ismeri fel, vagy rögzített opció drágámban, azt még nem tudom, de maholnap kiderítem.
Szerk: egyébként nem hiszem, hogy nagy probléma lenne, ha csak 80-at látna a pl. 540-ből, mindösze pazarlás.
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:6.22 már 4 gigás partíciót kezel. Szóval ez Most nem gond. A gond az, hogy a BIOS-ban kétféle választási lehetőség van a winyónál: 80mega vagy semmi. Hogy ezt magától ismeri fel, vagy rögzített opció drágámban, azt még nem tudom, de maholnap kiderítem.
Szerk: egyébként nem hiszem, hogy nagy probléma lenne, ha csak 80-at látna a pl. 540-ből, mindösze pazarlás.
Kérdés akkor az, látna-e egyáltalán 80 Mb-ot is az 540-ből?
Még egy Láma kérdés, bár azt nem tudom milyen és mekkora programot akarsz futtatni rajta. Ha a semmi opciót választod, akkor floppyra installált dos mellett nem fér el a program amit használnál? Ekkor nem is kellene HDD. .?.
Értékelés:
1
Nos, ha más nem lesz, akkor marad ez a verzió. Bár az FDD-t is épp most gyógyítom, meg sem mozdult már, egy ékszíjcsere remélem elég lesz a működéshez.
Ui: nemtom mit kezdene egy nagyobb HDD-vel.
Értékelés:
0
Max leosztod az első partíciót 80 megára ,a többit már 6.22 dos alat látni fogja .Biosba meg ha tudodd beállitod cilinder ,head ,sector és felismert elvileg .
Értékelés:
1
A 80 megát magától találta ki a bios annyit már kiderítettem. Más beállítási lehetőség viszont nincs, tehát vagy elfogadom amit a gép ajánl, vagy nem.  Ennyi. Egyébként a floppyt ugyan mechanikailag rendbehoztam, de nem olvas semmit.  Kb ugyanaz mint a HDD az ia felprörög kínlódik, aztán feladja.
Majd meglátjuk mi lesz még ebből...
Értékelés:
1
Nem tudom, anno a régi vincsiken hogy nézett ki a jumper kiosztás, de nekem volt egy Seagate 40 gigás vinyóm, amin volt egy olyan jumper állás, hogy "32GB Limit".. asszem igy hívták.. és ha erre átdugtam, akkor 32 gigás lett a vincsi 40 helyett, vagyis annyinak ismerte fel a BIOS. Ez az én esetemben azért volt jó, mert a PII-es AT/ATX alaplapom biosa max. 32 gigát tudott kezelni. Nem tudom, anno a 386/486-os időkben voltak e ilyen trükkök.
Egyébként szerintem nem igazán életképes az a dolog, hogy 560 megásra 80-as partíció.. Mert én is jártam így, pont ezzel a 40 gigással és az említett PII alaplappal: ha nem volt limitálva a vincsi, és nem volt letiltva a BIOS-ban az az IDE csatorna, amire rádugtam, egyszerűen induláskor megállt az IDE Detection-nál, és az istennek se ment tovább. És volt egy időszak, amikor kontaktos volt a BIOS elem érintkező, és minden bekapcsolásra elfelejtett mindent.. szegény öcsém már fejből vágta a BIOS beállításokat, hogy kell kiiktatni azt a bizonyos IDE csatornát  (mondjuk mire megtanulta, az se volt kis idő... az autószereléshez jobban konyít mint a PC-khez  ). De ha már betöltött a másikról az XP, vagy a 98SE, nem foglalkozott a BIOS-sal, gond nélkül tudta használni.
Üzenetek: 674
Témák: 0
Értékelés:
0
A 6.22-es DOS 2 GB-os partíciót tud kezelni (FAT16). Esetleg 64 KiB clustermérettel 4 GB, de ezt mondjuk nem próbáltam, nem biztos, hogy mindennel kompatibilis.
Értékelés:
1
Aham ilyesmi emlékeim voltak nekem is.
Értékelés:
1
Apropo: nem tudja valaki hogy Spexcellel mi van? Írtam neki PÜ-t mikrofon-karakterisztika meg mérés ügyben, de még nem válaszolt.. Gondolom ő is vizsgaidőszakozik (mert wiwen kifigyeltem, ő is egyetemen hallgat).. én már letudtam
Értékelés:
1
Már nem tanul. Azon túlvan egy ideje. De elfoglalt az tény.
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:A 80 megát magától találta ki a bios annyit már kiderítettem. Más beállítási lehetőség viszont nincs, tehát vagy elfogadom amit a gép ajánl, vagy nem. Ennyi. Egyébként a floppyt ugyan mechanikailag rendbehoztam, de nem olvas semmit. Kb ugyanaz mint a HDD az ia felprörög kínlódik, aztán feladja. 
Majd meglátjuk mi lesz még ebből...
Szia!
Hát én beizzítottam a 486-os gépet ezen "size cyls head precomp landz sector mode" felsorolás van, de ez már "modern" 486-os alaplap. A régi 386-os emlékeim szerint más volt, méret, cylinder és fej megadás ott is volt emlékeim szerint. Az a baj, hogy szerintem kicsi az esély, hogy mást elfogadjon a 80-as helyett. Ha az FDD sem megy akkor...
A vaterán van pár régi 486-os szerkezet pár ezer Ft ért, van működő és van beteg is.
Esetleg még a prohardveren is érdemes lehet körülnézni. Néha ott is van pár retro gép.
A PI-es gépem elfogadta a 10GB-os HDD-t de csak 8,4-et látott belőle a win 98, majd egy külön segédprogrammal már látta a többit is. Az szó nélkül tudomásul vette és simán indult. Még most is megy néha ha hazamegyek a szülőkhöz.
Értékelés:
0
Halli ,shalafi66 ha meg gondolod magad aszatliba tudok adni neked p1-es lapot , cpu-t ,memot ,talán doboz is van hozzá .
Értékelés:
1
Kösz rendes tőled. De vhogy megoldom majd.
|