2006. 03. 05., 22:22
Én csak annak a magyarázatát szeretném, hogy miért rázhatná meg az áram a használót, ha meghibásodik a nulla???
|
OFF-tanoda
|
|
2006. 03. 05., 22:22
Én csak annak a magyarázatát szeretném, hogy miért rázhatná meg az áram a használót, ha meghibásodik a nulla???
2006. 03. 05., 22:36
Talán kérdezd meg a vízvezetékszerelőt, aki tavaly kicserélte a vízóra aknában az elzárószelepet és a vízben állva gumicsizmában bizsergette az áram, mert rossz volt a nullavezető kontaktusa (az áramszolgáltató megállapítása, nem az enyém) és a földelés is. Szerencsé(m)re ezt nem nekem kellett megtapasztalnom, bennünket csak a vizcsap bizsergetett. Tehát akarhatsz meggyőzni az ellenkezőjéről, de azt mondom: ki lehet próbálni. Nem kívánom hogy megtapasztald Te vagy a családod - én viszont tudom. Én próbáltalak meggyőzni de nem sikerült. Ha akarod elhiszed, ha nem hát nem muszáj de ettől így van. Ezért nem látom értelmét tovább kötni az ebet a karóhoz. Meg hát van szakirodalom, miért én győzzek meg bárkit?
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
2006. 03. 06., 2:36
shalafi66 Írta:.oh. Bocs, h. belepofázódok, de sztem is beszéjjétek meg, ha egy mód van rá.Javaslom a "read-only" módot
Üdv, Péter
2006. 03. 06., 9:12
Nálam ez másképp műkszik. RO módban mindig hüjje gondolataim támadnak, amiket később szépen leírok.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
2006. 03. 06., 9:22
Ez tetszett.
2006. 03. 06., 10:30
Nem fordult meg a fejedben, hogy Te nem tudsz valamit?
Az áramszolgáltató álltal megállapított rossz nullavezető kontaktus egyben a védőföld hibás kontaktusát is jelenti, mivel a lakásodig nincs védőföld, hanem a lakásod elosztódobozában van a nullára kötve a védőföld (NEFH), így ha eddig az elágazásig sérül a nullavezető, akkor a védőföld se működik. De ez a lakáson kívüli dolog és nem a készüléken belül van!! Ráadásul, hiába van a fém borításra kötve a védőföld, ha kint szakadt a nulla, akkor a védőföld se megy és simán ráz a cucc. PS.: 2 könyvszekrény tele van szakirodalommal.
2006. 03. 06., 12:27
shalafi66 Írta:Nálam ez másképp műkszik. RO módban mindig hüjje gondolataim támadnak, amiket később szépen leírok.Ez árt a szépségnek,káros az egészségre,és még a fogakat se tiszticcsa.Ez a tapasztalat.
Üdv Doki!
2006. 03. 06., 12:34
Az orromat tiszticcsa?
2006. 03. 06., 12:57
.torz. .zold. Látom rosszak és gonoszak vagytok, én viszont nagyon szép és okos, a gondolataim ellenére is.
.ordog.
2006. 03. 06., 13:36
Ehhez viszont nem passzol az az ördögi a szmájli...
2006. 03. 06., 13:43
Légy oly kedves, válaszolj a kérdésemre! Köszönöm.
2006. 03. 06., 17:49
h_jozsi Írta:Ehhez viszont nem passzol az az ördögi a szmájli...Dehogynem, mert ugye az [ördög]től még én is lehetek szebb egy fokkal.
2006. 03. 06., 18:47
Hali!
Ha már épp a földelés a téma: 50Hz-es búgása van az erősítőnek. Gondolom azért mert nincs földelve. Ha földelt konnektorba dugom akkor is búg, viszont ha a fémrészéhez érek, akkor gyakorlatilag megszűnik. Ez normális? Valahogy nem érzem magam biztonságban .sokk. , és zavaró is. Küldjem vissza gariba, vagy meg tudja egy szaki is csinálni?
2006. 03. 06., 19:02
Gyári erősítő? Milyen villásdugó van rajta? Mert valszeg védőföld nélküli, mert az erősítők kettős szigetelésűek, így a fémház nincs földelve, de nem is szabad. Valóban meg kellene nézetni szakemberrel (szervizben!). Főleg ha még garis.
2006. 03. 06., 19:20
Véletlenül nem Wharfedale PC10+ szubról van szó? Annál volt ilyen. A hazai márkaszervíz szerint csak ott fordul elő, ahol kábeltv megy be a lakásba, az szedi össze az utcai hálózatról. Sok helyen pl. az erősáramú oszlopokra szerelik a tv kábelt, baromi közel egymáshoz, de máshol is futtathatják egymás mellett. Biztos így olcsóbb a hálózatépítés. Szóval, azt tanácsolták hogy földeletlen aljzatból kell használni vagy ki kell kötni benne a védőföldelést - szaktanácsadás a javából. Így valóban nem brummogott, de másra nem tanácsos használni az ominózus aljzatot. Ki kell próbálni egy földeletlen hosszabbítóval például, ha máshol nem lehet kikötni pl. fröccsöntött dugó miatt.
2006. 03. 06., 20:07
Nem ez Kampo márkájú a Conradból rendeltem. Csínáltam néhány kísérletet. Ha rákötöm a konnektor földjére a fémházat, akkor zúg, de ha én nyúlok hozzá akkor nem. Valami kapacitív dolog lehet. Megpróbálok beiktatni a föld és erősítő közé egy kondit.Ja amúgy védőföld nélküli a dugó.
2006. 03. 06., 20:34
Megoldódott a probléma. A kondit a fémház, és az egyik nem használt csatlakozóhoz kötöttem és megszűnt a búgás.
2006. 03. 06., 21:31
Gratulálok! Csak azt nem tudom, milyen is az az egyik nem használt csatlakozó, mire szolgál?
2006. 03. 07., 8:06
Ez logikus. Mindjárt gondoltam, hogy nem a vizszelep csatlakozása lehet...
2006. 03. 07., 9:06
Alacsonyszintű kimenet, amivel több erősítőt is össze lehet kötni.
2006. 03. 07., 10:37
Akkor itt valami erősítőn belüli tervezési vagy szerelési trehányság lehet. Ahogy megoldottad, ilyen kondi szokik lenni ezen a módon, de az erősítő dobozán belül.
2006. 03. 07., 21:09
Jó a mélysugárzós oldal.
2006. 03. 07., 22:11
Igen, egész tűrhető lett. Sajnos nem tökéletes.
2006. 03. 08., 8:33
2006. 03. 08., 8:59
Miért off? Mindjárt megyünk körbenyalni a lányokat/asszonyokat meg a pezsgőspoharat...
2006. 03. 08., 20:38
Nekem az tetszik legjobban , mikor NŐNAP alkalmából a férfiak varázsolják el magukat .
Egyébként minden férfinak ,szüksége van egy nőre . Egyszerüen nem lehet mindent a kormányra kenni .
2006. 03. 08., 20:51
.ordog. i
2006. 03. 08., 21:17
Rendben értettem a célzást, az E/3-at kevésbé.
2006. 03. 08., 21:17
Mócsing a macskád előkerült már?
2006. 03. 08., 21:50
Lehet, hogy azért jó az egyik dobozának a csillapítása, mert benne maradt a macska. Csak az a kaparó zaja ne lenne. .haha.
2006. 03. 08., 23:56
Elmúlik, ha kirágja egy mouse... de milyen macska az, amelyik otthagyja a mócsingot? Whiskas? .zold. ~~~~~~~~~~~~
2006. 03. 09., 7:21
shalafi66 Írta:Rendben értettem a célzást, az E/3-at kevésbé.OFF E/3. Így hívják a Miskolci Egyetem hármas számú kollégiumát.
Üdv, Péter
|
|
|