A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videoton DC2050E, Videoton DC2550A, Videoton DC3011A
A palmatex mióta pill.ragasztó???
A palma-fa,ua. gyártó terméke.Folyékony állapotban fehér,de mikor megszárad,áttettsző lessz.A szilónál sokkal jobb,hidd el.
Nemértem a "lukfúrást"sem.Óvatosan a tű hegyével ki lehet húzni a horpadást,át sem kell bökni.A"festéssel" növeled a membrán súlyát,kérdéses,hogy jót tesz-e neki a nagyobb tömeg,azonkívül,h. jobban néz ki.
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
uramisten.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Én ugy tom, hogy a Palma Fa névvel a Palmatexet szokták becézgetni.. és az nem pillanatragasztó, és asszem oldható. Úgy tudom hangszóró-újratekerés esetén szoktak még epoxiragasztót használni pille és porvédő visszaragasztására, de az tudtommal nem oldható.

A tűs megoldásról annyit: nekem kellett már hozzá folyamodnom az MNC-nél, mert a porszívó alapból nem húzta vissza, akkora volt a benyomódás. Nagyobbacska tűvel pici luk, durván visszahúz, aztán finoman "kiporszívóztam" egyenesre. A lukra meg leheletnyi sziloplaszt.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Pandaboy Írta:A membránt meg befestem feketére, mert az eredeti szürke szinnel elég bénán néz ki.
A másik eredeti hsz.-t is befestettem feketére, de még lakkozni kéne. A közepét meg korábban piros körömlakkal (mert épp olyan volt) majd fekete festék filcel festettem be.
Így a közepe kellően erős felületet kapott, még behorpasztani sem lehet és szép fényes is lett. Smile

Légyszi fényképezdd már le tedd a föl netre, mutasd meg nekünk,
erre kíváncsi vagyok Big Grin
Válaszol
Erre én is nagyon! A hihetetlen dizájn.. Big GrinBig Grin
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Válaszol
A Palma FA és Palma-tex két különböző ragasztó.A "fa-t" fához,papírhoz,bőrhöz stb. lehet használni,nagyon jó eredménnyel.A "tex" fém,műanyag üveg ragasztó,sárga színű,és olyan is marad,(nem lessz sokkal átteccőbb),ezt nem ajánlom,nem jó ilyen célra.
Bocs az off-ért.
Fész
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Nem hihetetlen dizájn, tele van hibákkal a hangszóró festésem. Látszik a membrán nem teljesen fekete, hanem csíkos. A másik hiba a csillámporos átlátszó körömlakk. Azt még le fogom kaparni ha lejön, mert így hiába festek rá feketével, alatta csillognak.
Ilyen:
[Kép: th_60302_Vidi_hangsz89r25_123_1032lo.jpg]
Válaszol
hm..hm...
Biztos sokat dolgoztál vele, és jól szórakoztál közben, de sajnos ezzel a membránfestegetéssel, legfeljebb csak rontottál az adott hangszórón :?
Válaszol
Nem kő nyomkodni a hangszórót.. azt akkor nem kell keményiteni se Tongue Ja és fontos: kicsi gyereket se szabad közelengedni, mert akkor csak ennyit hallassz: "mozoooog.." és már nyomja is befele.. az MNC így járt Big Grin
Válaszol
Vissza akarom tenni a másik eredeti mélyet aminek a közepe be volt horpasztva. Megcsináltam amit mondtatok, tűvel visszahúztam utána meg porszivóval húztam rajta, de nem állt vissza teljesen.
Vettem habszélt hozzá, de sajnos csak Somogyisat lehetett kapni. Mondta a srác ez ugyanolyan mint a H2k hangszórókon ami van. De én mondtam neki nem olyan, nekem H2k-s habszél kellene, de náluk csak SAL szokott lenni abból, így azt vettem meg.
Tegnap felragasztottam sziloplasztal ( .haha. ), de gyenge lett a ragasztás és levettem. Ma vettem egy erős ragasztót, ami sárga színű és lassan szárad. Először nem akarta megragadni a habszélt a hangszóróhoz, de aztán körbe-körbe rányomkodtam míg megfogta. Már csak fekete körömlakkot kell vennem, amivel befestem és új fényt kap a hangszóró.
(Középsugárzót még mindig nem kaptak a boltban, sajnos arra várnom kell, mivel 1-et külön nem rendelnek.)
Válaszol
Nem azért sz@r a sal-os perem mert sal,hanem mert elrontja a hsz-t.
Amit vettél,gondolom,Palmatex.(1 fokkal jobb szilónál)
Ne röhögtessél már a körömlakkal,ezt komolyan gondoltad? .haha.
(inkább vegyél vastag festékfilcet,de ezt enm mondtam...)
Fész
Válaszol
El kéne neki magyarázni, hogy nem feltétlen van pozitív hatással a hangra.
Szerintem a design-t is elrontja, de ez már csak magánvélemény.
Válaszol
Fész Írta:Nem azért sz@r a sal-os perem mert sal,hanem mert elrontja a hsz-t.
Majd lehet rendelek mégis H2k peremet mind a kettőre, úgy jobban el tudom adni őket.
Fész Írta:Amit vettél,gondolom,Palmatex.(1 fokkal jobb szilónál)
Nem az, valami egyszerü 200 Ft-os erős ragasztó.

Tudtok olyan anyagot amivel be lehet feketére kenni a hangszórót?
A H2k cég is be szokta festeni feketére az új hsz.-kat. Ma láttam a vaterán van fent egy ilyen hangfalpár amit a H2k újított fel, új peremmel és feketére befestette a membránt.
Vagy milyen könnyen beszerezhető anyagot javasoltok? (Cipőkrémmel nem boxolom be mint DJ Tarsy, ő megcsinálta. .torz. .haha.)
Válaszol
Most azt találtam ki, hogy összehasonlítottam a HG 2,5 1638-as Dómot a HG 2,5 1628-as Dómmal. Meglepően tisztábban szól a 1628-as nagyobb mágnessel, ami eredetileg nem ebben a dobozban volt, mindkettőben új pille van. Lecseréltem a műanyagokat a szürkére és azok szólnak bent.
Egyébként kisebb hangerőnél is hangosabban szólnak, és ez a jó. (Végre valaminek örülök. Big Grin Fel tudtam fejleszteni a magas hsz.-t.)

Ha a mágnese nagyobb az elektromosan mennyiben számít? Nagyobb teljesítményü?

Az egyik dobozom kopogós, darabos hangot ad, az mitől van? A magasnál lehet észrevenni, mintha nem egyenletes lenne a hang, hanem darabos. A mély az meg kopog, ha közel hajolok, mintha a tekercs rossz lenne bent. Még dobozból kivéve is kopog, lehet mert be van horpasztva a közepe. Vagy mert el van égve bent a tekercs.

[Kép: th_74236_IMG_2251_kocka_122_162lo.jpg]
Válaszol
A "kopogást" picit jobban definiálhatnád.
1.Lehet,hogy nagyon ellágyult a pille+perem,és már kis telj.-nél is a cséve nekiütközik a mágnesnek.
2.részleges szakadás,kontakthiba a bevezetőszálnál,az is okozhat ilyen hangot.
3.Ha annyira horpadt a porsapka,lehet,hogy hozzáér,a mágneshez.

Mindenképpen h2k-s peremet vegyél,hidd el sokkal jobb.
A festésről.A gyárit nem csak"befestik",hanem az az anyag egyben impregnálja is a membránt,tehát a régi megpuhult papírmembránt merevebbé teszi,ezáltal javítja is.
Ü:Fész
Válaszol
Na olyan fekete anyag kellene. Oriont is láttam felújítva olyan anyaggal. Kéne tudni hol lehet olyat kapni.

A cséve nem ütközik neki, mert annyira nem kopog. A porsapka sem ér hozzá, kicsit van benyomódva. Csak ha közel hajolok, akkor a mély dob hangoknál nem rendes mély dobot hallok, hanem mint amikor erőlködve adja ki magából. A magasnál a darabos hang nekem is úgy tűnik, mintha az áramot nem egyenletesen kapná.
Válaszol
De jó, hogy így mágnessel össze felé raktad őket.
Válaszol
Bocs.Véletlenül átírtam! - Szaccos

Én meg már nem tudom, mit irtam ide előtte.. Big Grin - Zupp
Válaszol
Tényleg jó ez a topik. Rég mosolyogtam ilyen sokat fórum olvasása közben. Kivéve persze a mobilos oldalakat, mert ott is van pár okos. :-D
Válaszol
Wagnerur Írta:Tényleg jó ez a topik. Rég mosolyogtam ilyen sokat fórum olvasása közben. Kivéve persze a mobilos oldalakat, mert ott is van pár okos. :-D

Ezt rám teccik érteni a "nemtommiazazimpregnálás" sztori miatt?? .haha.
Válaszol
zupp87 Írta:
Wagnerur Írta:Tényleg jó ez a topik. Rég mosolyogtam ilyen sokat fórum olvasása közben. Kivéve persze a mobilos oldalakat, mert ott is van pár okos. :-D

Ezt rám teccik érteni a "nemtommiazazimpregnálás" sztori miatt?? .haha.
Dehogy! Azt én sem tudom mijaz. ;-) Csak kicsit. Pandaboy magabiztos írásaira céloztam.
Válaszol
sziasztok

Megmentettem egy dc2050-et a biztos pusztulástól,remélem megéri vele foglalkozni,a helyzet az hogy hiányzik belőle a mélyközép hangszoró eredetileg ha 20/1018 8Ohm,mivel pótolhatnám?
Elég e ha berakok egy általtok ajánlott hangszorót vagy a hangváltot is meg kell piszkálni ,vagy semmi értelme?
köszi
Válaszol
Az eredetit kéne javítani, ez volna a legjobb megoldás. Vagy ha nincs már eredeti, akkor szerezni egy másnak már fölösleges 1018-as hszt. Wink
Válaszol
Az impregnálást az AKAI találta ki , és az erdeti anyaggal végezzük ma is.
Az egy véletlen egybeesés , hogy ma az átlagvásárló a fényest szereti.
Válaszol
Vannak régi 20-as felújított hangszórók is és van néhány papírszélű hangszóróból archív példány is. Ezek általában rádiók tévék hangszórói.
Válaszol
roboguard Írta:sziasztok

Megmentettem egy dc2050-et a biztos pusztulástól,remélem megéri vele foglalkozni,a helyzet az hogy hiányzik belőle a mélyközép hangszoró eredetileg ha 20/1018 8Ω,mivel pótolhatnám?
Elég e ha berakok egy általtok ajánlott hangszorót vagy a hangváltot is meg kell piszkálni ,vagy semmi értelme?
köszi

Szia!
Szerintem jól tetted, hogy megmentetted.
Esetleg ez segíthet?
http://www.vatera.hu/videoton_hangszoro_...36756.html
Kicsit érdekes a membrán színvilága, de a típus OK és jó is.

Másik lehetőség olcsóbban, de kicsit elkeserítőbb állapotban:
http://www.vatera.hu/48_videoton_hangszo...32008.html
.sokk. Itt viszont a javító felárat fog kérni a jelenlegi"peremezés" eltávolításáért szerintem. Big Grin
És még azt mondják a szakemberek, hogy sziloplaszttal nem lehet hangszórót javítani .torz.
Ijesztően néz ki, viszont ezt olyanra javíttatod amilyenre szeretnéd, a másik az már "készáru".

Nekem van egy eredeti pár otthon a szülőknél, az 89 óta megvan és még nem kellett hozzányúlni.
A Shala által át/újraépítettben az eredeti mély maradt benne, a közép és magas lett más és a váltót is áttervezte.
Egy harmadik pár is itt hever a szekrényben, ennek a mélyeit kell peremeztetni az újjászületéshez.

Én a másodikat választanám és shalafit kérném meg, hogy csináljon belőle újra hangszórót.
Remélem feltámasztod a hangfalat.
Üdv.
Válaszol
Ez is jó: http://www.vatera.hu/hangszoro_kosar_82397364.html ha javítai kell, szinte mindegy.

De ha az üzemben fehérváron van ilyen hsz készen (javítva), akkor inkább kérdezd meg mennyiért jutsz hozzá, hátha olcsóbb.
szaccos Írta:Vannak régi 20-as felújított hangszórók is és van néhány papírszélű hangszóróból archív példány is. Ezek általában rádiók tévék hangszórói.
Válaszol
shalafi66,GARFIELD13!
köszönöm a válaszokat,megnézem a linkeket és beszerzek eredeti hangszórót.
GARFIELD13
és milyen lett az átváltoztatott közép , magassal job lett a hangja?
megmutatod?
Válaszol
roboguard Írta:shalafi66,GARFIELD13!
GARFIELD13
megmutatod?

Szia!
Meg lehet hallgatni. Annyi javaslatom lenne, hogy augusztus 8 utánra beszéljük meg, mert akkor a párom hazamegy a szülőkhöz egy hétre a kisfiunkkal és akkor könnyebb dolgunk lesz, mint a gyerek mellett.

Eredeti 2050 itt nincs viszonyításnak, egy ugyancsak újra/átépített 2550 és az Unitra nagytorony gyári hangfallal lehet összevetni helyben.
Addigra remélhetőleg a Dansk is megérkezik, ami talán pár fokkal kifinomultabb táplást biztosít majd mint az unitra torony. Bár nekem ezzel sincs semmi bajom.
A részleteket pü-ben megbeszéljük.
A "Erősítők (nem épített, gyári)" fórumban június 9 és 16-i dátummal írtam már a hangfalakról egy kicsit. Lapozz ott vissza. (A Merkury sajnos még mindig nem került feltámasztásra).
Ígértek még két új demonstációs lemezt is, ha azok is megjönnek akkor bővebb lesz a tesztlehetőség.

Üdv.
Válaszol
Sziasztok.Nem vagyok nagy hifis,de pár dolgot hozzáfűznék ehhez a topichoz.Szert tettem nemrég egy Videoton 2050 E -re és elég kellemeset csalódtam.Teljesen másra használom mint ti szerintem.Nekem kontrolnak van,zenét írok vele és nekem nagyon bevált.Dinamikus kis hangerőn is,szép mélye van és nem álmélye,a mérete miatt ideális középméretű helységekbe.Az elmúlt időszakban végighallgattam az összes súdió monitort ami létezik és azokhoz viszonyítva nem is rossz megoldás.A teteje kicsit sok éles a magasa,de kezdem megszokni,kicsit emel 4000 hztől de meg lehet szokni.Nekem az a lényeg halljam mi a rossz a mixben és ezeken hallom.Volt már jópár kategóriával feljebbi hangfalam is,de megváltam tőlük,az egyik mossa a magasat a másik torzítja a középmélyet,az egyik kicsi a másik méretes de gyenge...
Mindegyiknek van hibája,még egy dynaudionak is,ez van.Ezeknek is.Nem akarom hozzá hasonlítani,de megállja a helyét ez a vidi.A fülemből is élek,az átlagnál jobb hallásom van,masterelek stb.Nyers lineárisabb hangzása van mint egy mai cuccnak,de nekem ez kell.Lineárisabb,nem fest sokat és dinamikus,van benne anyag.Meg kell szokni ennyi.Teljesen mindegy egy szinten felül min hallgatsz zenét ha neked kellemes.Hamgsúlyozom,nem vagyok audiofil se hifi-s.Azt akarom csak mondani,hallgatózok folyamatosan és hallottam olyan hangfalakt,amiket agyon ajnároznak és nem nyűgözött le (pl. 1-2 újabb B&W modell)

Kiváncsi lennék mennyire más egy hangszóró 2000 féle szett,de ahogy olvasom nem éri meg igazán kicserélni,sokkal jobb nem lesz,ezek a majdnem heylettesíthet meg szinte hozzá való kifejezések nem győznek meg.Az meg hogy valaki otthon épít egy dobozt szerintem soha nem lesz olyan mint egy megtervezett több 10 ember által megkonstruált valami,amiből sok kell készüljön.Lehet jobban tetszik,de az nem azt jelenti,hogy jobb.A mai világban mindenki a mélyre izgul pl,de az zene nem igazán 500 hz alatt zajlik.Nekem fekszikadoboz as hibáival együtt és nem tudnék jobbat csinálni szerintem,meg nem is akarok,mert ismétlem nekem a lényeg,maradjon minél lineárisabb frekimenete és maradjon átlagos,nem egyedi hangja.Teljesen másra használom ez tény,de meg kellett védnem,mert ez egy teljesen tuti kis hangfal a hibáival együtt,de hibája mindegyiknek van.Én peremeztetni szeretném a mélyet ,mert az meghalt.Kiváncsi leszek egy mai 300k hufos hangfal bírja-e 20 évig....
Sok ismerősöm,zenész barátom használ hasonlókat ilyen céllal.Lehet amit hallgatsz egy hasonló vagy épp ilyen cuccon született vagy van hozzá köze.Szóval tiszteld Smile
Válaszol
Hát ki kell ábrándítsalak, a DC 2050-nek semmi köze a linearáitásoz, szörnyű átviteli hibái vannak eredeti állapotban. A régi 65mm-es magashangszóró pedig katasztrofálisan rossz kategóriába sorolható mai szemmel nézve. Irányított, magas a torzítása, rossz a dinamikus viselkedése. A tervezésről pedig annyit, hogy ezeken a hangsugárzókon semmi nyoma a tervezésnek, valahogy összerakták, szólt, de ettől többet nem szabad várni tőle. Helyén kell kezelni a Videotont is, azon a színvonalon, ahol valójában állt. Tisztelni a magyar hangszórógyártás elméleti alapjainak rendszerét lehet, ami valóban tele van jobbnál jobb megoldásokkal, de az szinte már a bűn kategóriába sorolható, amit annakidején a veszprémi hangdobozgyárban ezekből a viszonylag jó hangszórókból összeraktak.

Más. Ma a H2000 hangszórói messze a Videoton színvonala fölött állnak, fölösleges összemérni a kettőt. Ezekből megfelelő háttérismeretekkel és hozzáállással otthon is csak jobbat lehet építeni, a DC2050-féle merényletekhez képest mindenképp.
Válaszol
roboguard Írta:shalafi66,GARFIELD13!
GARFIELD13
megmutatod?

Szia!
Mintha ez is DC2050E-ből lenne:

http://www.vatera.hu/videoton_8ohm_40_50...10807.html

Közben "kipróbáltam" a Merkury-t, hogy lássam mire kellene számítani, ha rendbe akarom majd tenni. Néma csend és némi füst. .tuz. A skálavilágítás fele működik és a szenzoregység is, viszont túl gyorsan füstölt és büdösödött, ezért gyors kikapcs lett a próba vége. A tápegység környékéről jött a füst, ezért ott kell elkezdeni majd a küzdelmet vele.
Üdv.
Válaszol
Közben eszembe jutott egy új ötlet, talán a legjobb, amit a 2050-nel lehet tenni. Big Grin Furcsa, hogy eddig nem is gondoltam rá, pedig kézenfekvő. Kétutast kell belőle faragni, a középhangszórót kidobni, a helyére egy HG2,5 dómot, a magashsz maradhat, de csak "dísznek". Ez a legjobb, ami ezzel a hangsugárzóval történhet.
Válaszol
shalafi66 Írta:Közben eszembe jutott egy új ötlet, talán a legjobb, amit a 2050-nel lehet tenni. Big Grin Furcsa, hogy eddig nem is gondoltam rá, pedig kézenfekvő. Kétutast kell belőle faragni, a középhangszórót kidobni, a helyére egy HG2,5 dómot, a magashsz maradhat, de csak "dísznek". Ez a legjobb, ami ezzel a hangsugárzóval történhet.

Akkor én nem is a legjobbat kaptam anno? Big Grin .forog.
Válaszol
Nem. Big Grin De szeritnem nálad kötöttség volt a három út.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 15 Vendég