A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Azok beezony.. Big Grin
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Reficsőbe porszívó... How to make negatív membránszél. Nekem sikerült. Smile Na nem maradt úgy
Válaszol
Egyre jobban kezd megszállni a retro láz.. a kazettás mániám után ma megszereztem életem első orsós magnóját Big Grin Tesla B42.. igaz, kicsit tisztogatni kell.. még nem próbáltam ki, most hoztam haza.. haverom adta.. faterja pincéje tele van ilyen régi cuccokkal.. és már meg akar tőlük szabadulni. Nagyon nézegettem, méricskéltem, erre ő, tudva a mániámról: "jóóvan, neked adom, de tudd meg: nem vagy normális.. Big Grin"
Válaszol
Na, hogy egy kis érdekesség is legyen néha: http://www.sg.hu/cikkek/60848/bemutattak...epes_zenet
Válaszol
shalafi66 Írta:Jó, most óccsó az usd. Daráljunk $-t .nyelv. és meríccsünk belőle membránt. Big Grin .haha.
Szép ződ membrán ...
Válaszol
na végra Gépésztechnikus vagyok!....
...meg egyben pályakezdő munkanélküli....Smile

Nekem is van B41-esem,meg B101-esem is.Nem egy hifi masinák.
eddig a kashtan viszi a pálmát,bár azse hifi...
Asszem ma este iszom egy pár sörtSmile
Üdv. mindenkinek!Fész
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Télleg,milyen nyalánkságok lehetnek még a haver pincéjében?
Kukkantsd már megSmileHátha ott figyel vmi jó hangszóró isSmile
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Gratula Fész. Smile
Válaszol
Van még két ősrégi, kicsit már átalakított vidi doboz 30 centis, alukosaras méllyel, de azokat nem adja.. azokkal szoktunk döngetni szalonnasütésen Tongue
Egyébként tőle szereztem anno az universumot is.
Amugy a Tesla mechanikája működik, de nem hogy hang, még zúgás se jön ki a torkán. A mechanikája kicsit koszos, meg van kicsit kotyogós hangja, de az működik. A fej nem tetszik benne: a két hangszedő "csík" baromi keskeny, szerintem nem vastagabb, mint egy kazettásmagnóé.. nem használja ki a 8mm-t. Amúgy monó kütyü, váltókapcsolóval lehet kapcsolgatni, hogy a sztereó fej melyik oldalát használja.. megkétszerezve ezzel a műsoridőt Tongue.. (annakidején gondolkodtam így megkétszerezni kazettás walkmanban a kazi játékidejét..). Az elektronika meg az egész felépítés hetvenes évek elejének keleteurópája Smile Vagy még régebbi..
Van még neki ezenkívül két, még ennél is régebbi, Unitra csöves szalagos magnója.. az egyikhez még megvan a gyári pót-elektroncső.
Válaszol
Amugy haver telkén a hátsó szoba is tele van gyöngyszemekkel. Csak ahhot tegnap nem volt kulcsunk, csak a pincéhez meg a garázshoz. Pedig amikre igazán fájna a fogam, azok bent vannak.. HiFi Unitra (vagy lehet hogy Telefunken) orsós magnó, méghozzá kettő is. Asszem azok kicsit már modernebbek. Az egyiket el kellene tőle kórencsálni.. mert ebböl a kis teslábol nem tudom mennyit fogok tudni kihozni.. mechanikán nem sokat kell javítani.. de szerintem elektronikának annyi.. akkor meg már építek hozzá minőségibb elő- meg felvevő erősítőt.
Látom Fész, te is ilyen mániákus vagy mint én Tongue Régen rengeteg ilyen retro elektronikai cuccot kaptam ismerősöktől.. csak azokat gyerekkoromban kísérletezgetések során szétbarmoltam :S.. vagy rövidzár keletkezett, vagy mechanikus átalakításon estek át.. Volt nekem Videoton Star De Luxe, RM5642S Europa Stereo, Camping De Luxe, Terta rádió, jópár csöves rádió, szovjet hordozható kicsi kazettásmagnó (és asszem az még most is működik), jópár Sokol 403, Sokol 310, 307, és még sorolhatnám..
Válaszol
Nekem is nagyon tetszenek a szalagos masinák.
Vhogy elbűvöl a két nagy tárcsa ahogy forog..nemutolsó sorban a tudat!,hogy ezekben bezony se híre,se hamva a digitális technikának. Smile
Analog Rul'Z!!!
Emlékszem anno 12 éves koromban próbáltam felvenni audiokazira video-jelet Smile
Felgyorsítottam a forgatás sebességét(a minőség érdekében Smile ),és a ps1-es konzolomról video-jelet vettem rá....mijen csalódott voltam,hogy nem volt kép,csak vmi nagyongyenge ff csíkozás..Smile
Válaszol
Hát zupp87,asszem egy hullámhosszon járt/jár az agyunk.Nem vagyok egyedül... .haha.
Válaszol
Én már egy jó ideje a digitális technika híve voltam.. egészen addig, amig hozzám nem került egy Marantz kazettás deck.. trafó nélkül.. Adtam neki delejt, kis hangolás a fejen, és egy ideje ez megy a szobámban, ha nem akarom bekapcsolni a gépet zenehallgatáshoz. Annak igazi hifi minőségű hangja van. Következő tervem egy 80-as évekbeli AKAI vagy Pioneer lemezjátszó kerítése valahonnan Smile Ugyanis még bakelitem se volt.. és egyszer azt is ki akarom próbálni. Csak honnan fogok lemezt szerezni hozzá... Igaz, van jelenleg egy mezei Telefunken Mister Hit lemezjátszóm, de lemez híján még nem tudtam kipróbálni.
Válaszol
http://www.retronom.hu/index.php?q=node/3318
Mondjuk egy ilyennel megajándékozhatna valaki Smile Gyönyörűek ezek az ezüst színű cuccok Smile
Válaszol
http://www.vatera.hu/pioneer_rt_909_orso...16553.html

Én ezt kérem ajándékba .haha. .haha. .haha.
Válaszol
Mondtad hogy neked van B41.. gondolom hasonló a B42.höz. Ha külső hangfalra teszed, milyen a hangzása? Na és a felvevőerősítője ér valamicskét? mert lehet az enyémben csak a belső hangszóró döglött meg, mással meg még nem próbáltam. Haver tegnap még csak azt mondta, h nem vok normális, ma már azt, hogy elmebeteg vagyok.. na meg apám mit fog mondani ha hazaviszem.. Big Grin Majd a vonaton fogom mutogatni. gyerekek, ez az uj generációs MP4 lejáccó.. .hehe.
Válaszol
A b41-nek már csak a sasszija van meg.Már régen "eljátszottam" az elektronikáját Smile
Amúgy nem is nagyon foglalkoznék vele,mert mono.
A B101 már legalább stereo,de annál a fejek rakoncátlankodnak,vagy a kapcsolók kh-s-ak.
Nem is tudom hol van,de majd megnézem.
Válaszol
Egyébként az én haverjaim is kiröhögtek a kashtannal,de mikor feltettem egy általam eredeti cd-ről rögzített Rush albumot(sony szalagra),tátva maradt szájuk Big Grin
Pedig csak mono volt,mert valami nem stimmel a z egyik felvételi erősítővel.
Ezt készülök a héten helyrehozni.
Válaszol
A híres revox-ból van valakinek vagy esetleg a "szegényeber revoxa" (akai). Ezekből valaki tud eladót?
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Éb épp most pucolom a B42-est.. ha megszakadok, akkor is szóra bírom.. Big Grin
Válaszol
Fész Írta:na végra Gépésztechnikus vagyok!....
...meg egyben pályakezdő munkanélküli....Smile

vazz te is ? .monokli. hol vizsgáztál? még a végén kiderül hogy osztálytársak voltunk Wink
Válaszol
Mongyuk mindketten paksiak vagytok Tongue
Válaszol
http://www.youtube.com/watch?v=Zk7oD90pKds&NR=1
Ez mi durva cucc....

Amugy az enyémböl továbra se jön hang .. még csak sziszegés se.. semmi Sad Egyelőre a mechanikáját járatom egy kicsit.. itt forog az asztalomon valami régi szalaggal.. Big Grin
Válaszol
zupp87 Írta:Ugyanis még bakelitem se volt.. és egyszer azt is ki akarom próbálni. Csak honnan fogok lemezt szerezni hozzá... Igaz, van jelenleg egy mezei Telefunken Mister Hit lemezjátszóm, de lemez híján még nem tudtam kipróbálni.
------------------------

...ijen van...
http://bakelit.uw.hu/elado/zene_elado.htmAz eladó hanglemezek
gyűjteményenként kerülnek bemutatásra, és a jelzett darabonkénti irányáron megvásárolhatók. Kedvezmény érhető el nagyobb tételű vásárlás esetén, sőt az adott teljes gyűjtemény is megvehető - je-lentős kedvezménnyel. A végzetesen hibás lemezek nem kerülnek bemu-tatásra. Átvételkor az anyagot szemrevételezzük és adott esetben leját-szással is ellenőrízzük. Az előzetes megrendelés a bemutató oldalakról nyíló megrendelő űrlapon történhet, amelyet visszaigazolunk. Személyes átvétel Budapesten, de a postai csomagküldés is megoldható.

Hazai és külföldi klasszikusok, irodalom, mese, musical, pop-rock.

Pop-rock és

néhány

klasszikus.
gyűjtemény
Hazai és külföldi pop-rock, musical.
gyűjtemény
Külföldi és hazai pop-rock.
gyűjtemény
Külföldi és hazai pop-rock,
klasszikus.
gyűjtemény
Külföldi

pop-rock,

disco.

gyűjtemény
Magyar és külföldi po-rock, humor, klasszikus.

...meg ez is...
http://www.victoraudio.hu/list.php?PHPSE...7b57d79fe4
pia nyer
Válaszol
Jeeeee!!!! Big GrinBig Grin Véégre sikerült belőle hangot kicsikarni Smile (mármint a teslábol..) A végfok döglött, de kipróbáltam a jól bevált módszert: hangerőpoti csúszkájáról meg a nulláról kivezettem egy árnyékolt vezetéket, és rá a számgéphangfalra.. kaptam havertol valami szalagot, az apjáé volt.. valami német nyelv hanganyag van rajta gramofon minőségben Big Grin.. de szól Wink Volt a panelon pár leszakadt vezeték..
A rádió/lemezjátszóbemenetre rádiós walkmant kötöttem.. felvételt benyomva szépen átadja a kimenetre a bemenetet, de felvenni nem akar.. csak töröl.. nade majd megbuherálom Tongue
Egyébként két kisebb kalapos OC26 van benne asszem végfok gyanánt, ezek közül az egyik hideg, a másik meg vagy 40 fokos, még alapállapotban is.
Válaszol
Sziasztok!
Endeavour:
Hát pakson nemsok helyen lehet gépésztechnikus az ember...ESZI.
Talán te is?
Hogy hívnak törzskönyv szerint? Big Grin
Az én becses nevem Szántó Gergely.Így talán az is kiderül,hogy egy kocsmába járunk,hahaha.
Válaszol
Hát Biritóra is járnak paksiak gépésztechnikust csinálni,de azt ma tudtam meg hogy azoknak kb 2 hete volt a vizsga
Egyébként már korábban is sejtettem hogy te vagy az + a video amit korabban belinkeltél azon is hasonlo figura volt mint az egyik osztálytársam, ugyhogy ja ,osztálytársak voltunk Big Grin
Én a "füves, drogos" vagyok Smile a Ronczyk szerint"Tudaúr"
Válaszol
Ha ez hamarabb kiderül, ment volna szünetbe a hifista eszmecsere rendesen Big Grin
Válaszol
Hát Robi,mik ki nem derülnek... Smile
Válaszol
Télleg,szombaton jöttök ugye Ndorogra?
Az lessz ám a jó kis party.(mármint endeavour kolega)
Zoup87:
A lemezjátszós dologról.
Én is régóta szeretnék egy komoly "lp-gyalut",ha minden ok,nyáron tellik is rá.
Van egy pár komolyabb lemezemTongueink Floyd:The Wall(4lemezes album),és az Animals album.
4db AC/DC lemezem,4 db Ozzy Osburne(Black Sabbath),Deep Purple,Uriah Heep,Judas Priest,
És az eggyik kedvencem,tökéletes hangzással:

http://kepfeltoltes.hu/view/080625/Jimi_...es.hu_.jpg

Sza'l kelleni fog egy gyalu,de még informálódok,hogy melyiket,mennyiért stb..
Válaszol
Persze hogy megyünk, de hogy, hogyan azt még nemtom,
nemtom hogy megy-e valaki kocsival, ha nem akkor ismerősöm viszki, és majd valahogy busszal haza

itt az MSN-m vegyél fel, hogy ne offoljuk az offot Big Grin

endeavour@mailbox.hu
Válaszol
Micsoda véletlenek vannak Smile
Válaszol
Fész Írta:Sza'l kelleni fog egy gyalu,de még informálódok,hogy melyiket,mennyiért stb..

Szia!
Szerintem egy NAD5120-as a legjobb ár-érték arányban kezdésnek.
Ne legyen leharcolt, csendes legyen a motorja és legalább egy Ortofon, vagy Audiotechnika MM hangszedő legyen hozzá. Ha esetleg van a laposkar mellé egy csőkar is, akkor próbálgathatod melyikkel szól jobban.
A tényszerűséghez hozzátartozik, hogy hazabeszélek, mert nekem is ilyen van.
Sajnos nem 1989-ben vettem, amikor a keravill-ban a végén már kedvezménnyel árulták, hanem csak pár éve.
Üdv.
Válaszol
http://www.vatera.hu/nad_5120_lemezjatszo_75719113.html
Itt van egy emilyen..
Válaszol
http://www.panasonic.hu/index.php?p=prod...e8fed4783c
Egyik álmom egy ilyen kütyü, na és az, hogy egyszer majd profiszinten űzöm a hozzá kapcsolódó szakmát, nem csak hobbiszinten Tongue
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 121 Vendég