A téma értékelése:
  • 1 szavazat - átlag 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangszórók
Erről a torzításokról jut eszembe, valaki tud-e szoftveres megoldást arra, hogy ehhez hasonló hangot lehessen kihozni?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en...lumbus.ogg
Válaszol
Bocs, hogy ide kotytogok!
El tudná küldeni valaki a gitár hangszóró adatlapját? A régi is jó,
előzetes tervezgetéshez kellene.

Köszi

w e t a 7 4 KUKAC f r e e m a i l . h u
WeTa
Válaszol
Sziasztok!

Tudna nekem valaki hozzáértő segíteni? Nemrég vettem egy flat CRT sztereó tv-t, ám a hanggal nagyon elégedetlen vagyok. Ugyanis berezonál. Még akkor is, amikor nincs nagy hangerőn. Vajon mi lehet a baja? Equelizerrel is próbálkoztam, de nem találtam megoldást.

Mi lehet a gond? Előre is kösz a segítséget!
Válaszol
enve Írta:Sziasztok!

Tudna nekem valaki hozzáértő segíteni? Nemrég vettem egy flat CRT sztereó tv-t, ám a hanggal nagyon elégedetlen vagyok. Ugyanis berezonál. Még akkor is, amikor nincs nagy hangerőn. Vajon mi lehet a baja? Equelizerrel is próbálkoztam, de nem találtam megoldást.

Lehet, hogy nem a legjobb témához került a kérdés, de ezt majd az admin eldönti.
Elsőre azt mondanám, hogy valószínűleg a hangszórója valami minősíthetetlen szerkezet, de az "Equelizerrel is próbálkoztam" rész arra utal, hogy kivezetted valahogy a jelet és más hangvisszadó szerkezeten is rezonál. .?.
Ha valóban így van, akkor a hangfokozat lehet beteg, ha új beszerzés akkor kapd elő a garanciapapírt és elméletileg ingyen meg fogják oldani a problémádat a szervízben.
Ha nem, akkor írj egy kicsit részletesebben róla, hogy külső erősítővel és hangfalakkal hogyan próbáltad.
Üdv.
Válaszol
GARFIELD13 Írta:
enve Írta:Sziasztok!

Lehet, hogy nem a legjobb témához került a kérdés, de ezt majd az admin eldönti.
Elsőre azt mondanám, hogy valószínűleg a hangszórója valami minősíthetetlen szerkezet, de az "Equelizerrel is próbálkoztam" rész arra utal, hogy kivezetted valahogy a jelet és más hangvisszadó szerkezeten is rezonál. .?.
Ha valóban így van, akkor a hangfokozat lehet beteg, ha új beszerzés akkor kapd elő a garanciapapírt és elméletileg ingyen meg fogják oldani a problémádat a szervízben.
Ha nem, akkor írj egy kicsit részletesebben róla, hogy külső erősítővel és hangfalakkal hogyan próbáltad.
Üdv.

Hello, köszi a választ. Nem vezettem ki a hangot külsőre, csupán a tv hangszórója torzít, a tv equalízerét használtam. Ja, új beszerzés, azért is bosszant, valszeg viszem a szervízbe...:-((
Válaszol
Szerintem a TV belső equalizerével szórakozott.. néhány tv-nek asszem van olyan. Amire te gyanakszol Garfield, az az erősítő torz mivolta, amire én, az a rosszul rögzített műanyag alkatrészek a műanyag házban..
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Vagy tényleg alapbol a hangszóró gyárihibás.

(OFF)Hehe.. akkor a szobámat is vihetem szervízbe.. nagy hangerőn rezonál a szekrényem .hehe.
Válaszol
enve Írta:Hello, köszi a választ. Nem vezettem ki a hangot külsőre, csupán a tv hangszórója torzít, a tv equalízerét használtam. Ja, új beszerzés, azért is bosszant, valszeg viszem a szervízbe...:-((

Szia!
Akkor azért egy próbát megérne külső erősítővel és hangfalakkal meghallgatni. Ha van rajta vonali kimenet (videóhoz kellene, hogy legyen rajta RCA), akkor azon rákötni valami erősítőre (mini-hifi, rádiósmagnó, stb) és annak a hangfalaival kipróbálni mi a helyzet, ha ott is torz, akkor a TV hangrésze beteg. Ha mégsincs vonali kimenet, akkor a fejhallgatókimeneten át, de ekkor a fejhalgatókimenet jelszintjét jól be kell lőni, hogy se alul, se túlvezérelt ne legyen a jel.
Mivel garanciális a készülék, ezért megbontani tilos, de megnézném, hogy van a kávához rögzítve a hangszóró, ha így berezonál, lehet spóroltak pár csavart és csak a gravitáció tartja a helyén.

TV Equalizerrel??? Én sajnos elmaradott vagyok ebből látszik, mert egy nagykorúság határán lévő Videoton Waltham Jumbo-t nézek és azon csak mély, magas meg balansz szabályozás van. Vonali kimenete nincs, csak fejhallgató, meg két hangszórókimenet.
Üdv.
Válaszol
zupp87 Írta:Vagy tényleg alapbol a hangszóró gyárihibás.

(OFF)Hehe.. akkor a szobámat is vihetem szervízbe.. nagy hangerőn rezonál a szekrényem .hehe.

Szia!
Nem kell szervízbe vinni a szobát, csak burkold le a szekrény belső lapjait rezgéscsillapító bitumen lemezekkel. .ordog.
Válaszol
Korszerű szekrényekben már van equalizer is, meg kéne nézni Big Grin
Válaszol
fdsa Írta:Korszerű szekrényekben már van equalizer is, meg kéne nézni Big Grin
Az enyém nem tul korszerű Tongue Analóg szekrény.. .hehe.
Válaszol
Lehet, hogy csak annyi a baj, hogy sok a műanyag. Az képes berezonálni nem is kicsit, tapasztaltam már. Az ember feje megfájdul tőle.
Válaszol
zupp87 Írta:Az enyém nem tul korszerű Tongue Analóg szekrény.. .hehe.
Van egy íróasztalom, biztosan analóg, még az apám lomtalanította 30 évvel ezelőtt, amikor még a CD se volt feltalálva. A fiókjában van 2 db 30 éves, 10 csatornás equalizer-panel, egy-egy uA709-es IC köré építve, szóval biztosan analóg az is, nincs benne más IC.
Igaz, nem is rezonál Smile

Szerk.: igaz, nem is műanyag...
Válaszol
Sziasztok!

Van több darab Philips 484 típusú háromutas hangfalam, a mély hangszórókat szeretném kicserélni bennük H2000 mélyekre. Melyik típus lenne a legmegfelelőbb az alábbi adatok alapján?

Philips 484 hangfal adatai:

Hangdoboz magassága: 520 mm
Hangdoboz szélessége: 330 mm
Hangdoboz mélysége: 205mm

A 8ohm-os hangszórót elölről kell behelyezni, és 8db egyenletesen elhelyezett furat rögzíti. (4 helyen fúrt kosár jó lenne, 6 viszont nem, bár fúrhatok is...)

Hangszóró külső átmérője: 205 mm
Hangszóró behelyezési átmérője: 180 mm

A hangfalban reflexcső is van elöl:

Reflexcső átmérője: 45 mm
Reflexcső hossza: 60 mm

(A reflexcsövet megszüntethetem.)

A SAL SRP 2030 úgy nézem minden paraméterében megfelel, de a H2000 hangszórókról jobb híreket hallottam.

A hangváltó amit beleteszek a trio 8ohm/90W típus.

A hangfalról kép: http://www.postimage.org/image.php?v=aV1T48O0
Válaszol
A reflexcsövet nem muszáj megszüntetned, ugyanis a H2000-res hangszórók nagytöbbsége reflex dobozba való (írva Shala nyomán), bár azt hiszem pont a HA-20-as sorozatnak van olyan tagja aminek zárt doboz kell.
A paramétereknek való megfelelést gondolom a beépítésre értetted. MOst nem érhetők el a H2000-resek adatlapjai (még mindíg nem :? ), úgyhogy várjuk meg Shalafit, hogy melyiket is ajánlja majd Wink Ezt meg vedd úgy mint előzetes nagyvonalú felvilágosítás (talán annak megállja a helyét Tongue)
Válaszol
"64literes dobozba ha31-es vagy Braun hangszórót"
Szia!

Nálam 67 liter nettó reflexban van a braun, 66-os csővel 230mm hosszban. Nagyon szépen zól viszont kb 25 W terhelésen eléri a max kilengést .sokk. . Így nem nagyon lehet vele döngetni, erre mondjuk nálam van külön mélyláda. Én kisebb dobozba raknám max.40 liter reflex-be.

HA 31-es jobb az adatlapok szerint érzékenyebb, nagyobb membránfelület. Én inkább azt tenném bele.

Progival nézd meg ilyen nagy térfogatnál a terhelhetőséget.
Keep on smilin' .nap.
Válaszol
Ezzel azért nem értek egyet, valószínűleg a doboz rosszul van hangolva, mert 64 literes b-refelx dobozban 80W a mechanikai terhelhetősége a hangszórónak (ha jól van elkészítve). Esetleg nem megfelelő ez erősítő amivel használod.

25W-tól a kicsi 160mm-es PP membrános hangszórók is jóval többre képesek.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Hy!
Köszi a választ!
Megnéztem progival, nincs a dobozod nagyon alacsonyra hangolva? A jbl progi szerint 67 literes dobozban azzal a cső mérettel amit megadtál 23hz a doboz hangolása. Én úgy tudom a braunnak 28-30hz az optimális 64 literes dobozban.
Shalafi, oh mond te mit választanál? Big Grin

"Egy kis eső aztán máris megindul itt az élet Big Grin "
Válaszol
mivel úgy hallottam, 250mm-es braun membrános hangszóró már nem készül az üzemben, ezért azt valószínűleg nem választanám.
Válaszol
Na akkor kizárásos alapon ha31 Big Grin Örülök mert jók a hangszóró paraméterei, meg egy kicsit szomorú vok, mert q..rva nagy Big Grin
Válaszol
shalafi66 Írta:mivel úgy hallottam, 250mm-es braun membrános hangszóró már nem készül az üzemben, ezért azt valószínűleg nem választanám.
Tudsz-e róla, hogy helyette van-e valami? Vagy utód nélkül megszűnt?
Válaszol
elfogyott az alkatrész
Válaszol
Membrán?
Válaszol
Tudom, hogy nem ebbe a topikba tartozik, de ha egy hangszóró mágnesére ragasztok még egy mágnest, úgy hogy tasszíttják egymást vgyis É-É vagy D-D akkor a hangszóró érzékenysége növekszik 3dB-lel?
Viszont a frekiátvitel az marad ugyanolyan, mint volt, vagy ennek hatására az is változik?
Válaszol
Minden változik. A 3dB-t honnan gondoltad? Big Grin
Válaszol
SEAS Írta:Membrán?
Nem mindegy? Big Grin egyébként membrán és kosár. pille eddig sem volt, lengőcséve és mágneskör meg a ha31-é.
Válaszol
A HA25-479-es hangszóróból készült alumembrános is??? Mert egyik netes cégnél úgy van kiírva, hogy "alu"
Megnézném, design-jét, de fénykép nincs róla :x
Vagy az csak az öntvénykosárra érti és hülye vok Big Grin ?
Válaszol
Alu? Big Grin Csak a kosár anyaga. Lenne esetleg a membránhoz hidraulikus prés, de szerszám nincs. Big Grin
Válaszol
Big Grin Big Grin Jól van na hülyeséget kérdeztem és már törölni se tudom .haha. de legalább röhögtem egyet az írásodon (meg magamon) Big Grin

Amúgy ez melyik típusú hangszóró?: http://img81.imageshack.us/img81/30/p5180174nf1.jpg

Nagyon szépen néz ki
Válaszol
shalafi66 Írta:Minden változik. A 3dB-t honnan gondoltad? Big Grin
Szia. Pl.ugyanabba a dobozba, ref.cső mérettel, használható a hsz.? Javul a felbontása? a dinamikája? Ha lenne időd, nagyvonalakban emondani, hogy mi változik, ha vozásba, vagy taszításba, helyezzük fel a mágnest? Köszönöm.
halgató
Válaszol
Nő az indukció a légrésben. Ennyi történik. (vonzásnál az ellenkezője lenne, de olyat nem csinálunk.)
Válaszol
Itt találsz róla bővebb információt http://gilszkilabor.fw.hu/ az elektroakusztika fül alatt
Válaszol
Na ma megvettem és hazavittem "kicsike" HA31-eseimet. Big Grin
Az ősök mikor meglátták-e két csodálatos hangszórót hát.. egy kicsit csöndbe lettek az arcuk ekkor kb így nézett ki :o aztán kb 3 másodperc után így .sir. ekkor én ilyen pofát vágtam .haha. Aztán kb egy perc után amikor feleszméltek, hogy nagyobb a cucc mint a fejem (persze ezt hangosan meg is jegyezték) akkor ilyen pofával .torz. közölték, hogy költözhetem a hangszóróimmal együtt. Wink

Szóval köszönöm a h2000-nek ezek a nagyszerű berendezéseket. Most én és a kicsi HA31-gyeim lakást keresünk 8)

ui. Bár nem értem a szüleimet, mert ez a két hangszóró egy 54nm panellakásban igenis elkell, hogy férjen 8) vagy nem? Big Grin
Válaszol
ha nem csomagolod ki, el fog férni.
Válaszol
Kössz a hozzá szólásokat. Szóval nem csodaszer.
halgató
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 98 Vendég