A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Megjegyzem: méréseim ugymond tájékoztató jellegűek, egy KPCM jelölésű mikrofonnal készültek, amit még a monacor előtt vettem 200 forintért az egyik alkatrészboltban, viszont az eredmény alapján jobbnak tűnik a magas szekcióban, mint az EDNET klipszem kapszulája, ami 10k felett szigorúan esett. Vagy csak annyira ratyi a DTF-12? Big Grin Mert azzal csak a nagy hangfalam méricskéltem..
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Ha valakire rádőlt egy széf, vagy éppen kirabolta a cégemet, akkor ajánlom neki ezt a cikket.

Azért azt a 16 millió Ft-os CD lejátszót összevetném a használtan 1250 Ft-ért vett Technics SL-P202A-val, hogy ár-érték arányban melyik a jobb .torz.
http://index.hu/tech/hardver/hifi070708/
Válaszol
Ez a Sokmilliós Hi-End HiFi kontra költséghatékony barkácshifi dolog hasonló szerintem ahhoz, hogy Vogelsinger Sanyi a 600 lovas turbós Honda Civic-kel 10egész valamennyi alatt megy negyedmérföldet, a discoveris Nitró királyai c. műsor 8000 lovas szörnyei meg 5 másodperc alatt, azaz feleannyi idő alatt. És 10/5 az nem egyenlő 8000/600-zal.. Big Grin
Válaszol
Én a fókuszban láttam asszem ilyen Hi-End dolgokat nemrég.. szerintem kicsit már elvetemült dolgok ezek. Ami nem tetszik bennük (valamint a HiVi Svans falakban sem), az a túlzott giccs.. mért kell olyannak lennie egy hangfalnak, egy erősítőnek vagy egy lemezjátszónak mint egy ékszerdoboz ahhoz, hogy jól szóljon? Jó, lehet csak nekem ez a véleményem.. én kicsit a "szögletes, aluszínű retro" híve vagyok. Ami speciel engem kinézetileg lázba hoz, az pl. a vidi nagy torony, vagy a 80-as évek elejebeli Grundig, Akai, stb. tornyok.. ez van, nem tudtok velem mit kezdeni .haha.
Válaszol
Ezek már inkább luxuscikk kategóriába tartoznak, ott pedig valamivel ki kell tűnni látványban.
Válaszol
zupp87 Írta:Nemértem ezeket az elnevezéseket.. házimozi.. egyes cuccokra ez rendben is van.

Na majd ha a HA 17-essel szerelt szélessávú dobozaimból csinálok még 3at, meg mellé egy méretes SUB-ot 2 db HA31essel, ja meg lesz hozzá egy nagyobbacska nappalim.. na az már fog egy kicsit hasonlítani a multiplexmozi élményre Big Grin Két brúszviliszes robbanós jelenet után másnap ujragipszkartonozhatom a plafont .hehe.

----------------------

...kicsi-sárga-savanyú...ez a magyar NARANCS lakópark....

...szeretnék polgárinak nevezni,de csak panelproli szint...50-15000 hercig...

...eccer 1 minibéres ismerősömnek megnyugtatásul 1 mercire bökve aztat montam...- nézd má ezt a szartis,FÁBÓL van a kormánya !!!

-TÉLLEG????!...monta elhűlve...
pia nyer
Válaszol
No emberek ez a két ember nem normális...

http://youtube.com/watch?v=pTDwY3IPIlY

a sofőr ahogy vezet a navigátor meg a stílusa miatt nem komplett .haha. .haha. .haha.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Szerintem baromi jóSmile
Aki így szeret vezetni,az itt is tegye,a közút nem erre való,pedig vannak akik benézik....
Köszz a linket!
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Nagyon szívesen. Van itt még bőven Big Grin
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
A nyárra tervezett 3 hangfal páramból elkészült eddig 1. Már a másik is elkészült volna ha az asztalos... na mnd1. .sir.

Ezt a hangfal párat nem kell túl komolyan venni csak játék. Egy régi beag gömb sugárzó 10 centis széles sávulyát dobozoltam át. A hangja olyan amilyen. Kicsit erőtlen erősen mély hiányos de hosszútávon sem fárasztó.
Számítógéphez elmegy.

http://img179.imageshack.us/my.php?image...043ex2.jpg

http://img179.imageshack.us/my.php?image=kisbeaght6.png

üdv: vava
Válaszol
És íme legújabb mérésem: Sony fülhallgatóm alias "Mini Woofer" .haha.
[Kép: sony.jpg]

25-10000Hz Tongue
Válaszol
És ez meg a jó öreg Panasonic RQ-V75 walkmanom fülese:
[Kép: panasonic.jpg]

Ha hazamegyek, kimérem anyám turmixgépét meg hajszárítóját is .hehe. .kopp.
Válaszol
Azért ezek a görbék kicsit simítottak ha jól gondolom. A hajszárító görbéje érdekel engem is. .haha.
Válaszol
Egész jól néz ki az az átdobozolt BEAG. A hangja érdekelne, mert az a gömb ugyan gáz volt anno, de ez inkább a doboz miatt lehetett.
Válaszol
Na itt aztán jól elhallgatot mindenki az utóbbi időben Sad
Válaszol
Itt a nyár!! Mindenki strandol, sörözik, csajozik!! WinkSmile
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Válaszol
Akkor csak én vagyok egyedül az az egyed aki a strandolás és a csajozás mellett, erőteljesen töri a fejét, hogy egy 64literes dobozba ha31-es vagy Braun hangszórót vegyen :o (de senki nem segít .sir. )
Apropó te is benéztél ide ill. írtál is szal gondolom nem a strandon nyomod laptoppal a kezedben Big Grin Vagy csajozás közepette néha néha belátogatsz a h2000 fórumára Smile
Válaszol
Én egy szálat se simítottam a görbéken, csak lemértem az RMAA-val, és kész. Annyi lehet, hogy egész közeli mérés volt, és igy nincsenek benne a szoba akusztikai dolgai. A szateliteket is kb. 5-10 centiröl mértem.. nem akartam a koleszban nagy hangzavart Tongue A bandpasst is csőbe dugott mikrofonnal mértem Big Grin Majd jövő héten kicist pontosítok a módszeren.
Válaszol
Okés, csak túl szépnek tűnt. ;-)
Válaszol
Ezeket a HA 17-582-eseket majdhogynem "ki lehet terhelni a világból" (0 eq vagy kicsi basskiemeléssel). Smile Hétvégén nem volt otthon senki, és huzamosabb ideig járattam őket elég nagy hangerőn (mély kicsit emelve - hagy döngjön Big Grin). Persze úgy, hogy hallásra (meg szemre se) volt túl a lineáris kitérésen. a szobán kívül a nappaliban elég gyér volt a basszus, az udvarra már jobban döngött kifele, de a legkedvencebb időtöltésem a sarokban az ágyamon való ácsorgás volt Big Grin Ott olyan basszust nyomott.. hogy a májam beleremegett.. és bírta és bírta és bírta Smile Semmi torzulás utána semmi susorgás.. Hiába mondta lakótársam, hogy gyengécskének láccik.. elég strapabíró cucc Smile Ja, és a számgép előtt is volt mély tisztességesen.. onnan hallgatom am a legtöbbet.

Ilyen, amikor az ember kezdő hifistábol átmegy döngetős hülyegyerekbe Big Grin Néha kell azt is Tongue
Válaszol
Egy Gábor nevezetű, élesszemű fiatalember kiszúrta itt a fórumon, hogy én szeretnék magaménak tudni egy AKAI GX4000-res orsós csodát.. Smile Remélem mihamarabb meglesz a pénzem, és nem is fog horribilis árat mondani, valamint egés használható állapotban lesz a készülék.. nagyon fáj egy ilyen kütyüre a fogam Smile Apám tuti kihajít.. de nem érdekel Big Grin
Amugy ha nem jön össze az üzlet, már kitaláltam, hogy fogom hifisíteni a kis tesla B42-est Big Grin
Válaszol
Lehet hogy most páran le fognak szúrni, hogy az a magno mennyire nem jó... de nekem akkor is kell egy Big Grin Egy: tetszik, kettő: tetszik, három: tetszik Tongue Így vagyok az 1971-es Simson STAR-ommal is. Sokan mondják: adjam el, és vegyek egy olyat, ami jobban megy.. mondom nem: ezt ha lefestem szépre, azért fogok vele nem kis feltűnést kelteni Smile Meg még egészen megbízható Smile Kíváncsi vagyok melyik mai robogó élné meg a 37. életévét, és ha már itt tartunk, huszonöt év múlva hány működő, ma gyártott MP3 lejátszót fogok találni Big Grin
Válaszol
Nekem B444-em van . A saját végfokának piszok rossz a hangja .A mechanika viszont jó .
Válaszol
http://www.youtube.com/watch?v=iRMDaOBxU...re=related

LOL..Big Grin
Válaszol
http://www.youtube.com/watch?v=ElTOLanqT...re=related
Ezek se normálisak Tongue
Válaszol
zupp87 Írta:szeretnék magaménak tudni egy AKAI GX4000-res orsós csodát.. Smile Remélem mihamarabb meglesz a pénzem, és nem is fog horribilis árat mondani, valamint egés használható állapotban lesz a készülék.. nagyon fáj egy ilyen kütyüre a fogam Smile
Gábornak üdvözletem és remélem a szíve fáj majd a cucc után. Ami az árát illeti: nagyon jó, mi több, kiválló állapotú akár 25e is lehet. A gumiknak, görgőknek, fejeknek és a mechanikának viszont ebben az esetben tökéletesnek kell lenni. A legalja 5e, cserébe semmi sem jó rajta de még nyöszörög.

Hja! Természetesen lehet többért is venni. Ha valami teljesen karcmentes darabot, tökéletes állapotban hozzád szeretne vágni Gábor 60e-ért, ne utasítsd el. Legfeljebb ha nincs annyi pénzed.

Ezt viszont nagyon bírnám itthon!
Válaszol
18 ezer forintra tartja, képeket is mutatott, nagyon szép állapotú darab, gyári csomagolás, plexi tető, (ami két pici, nem szembetűnő helyen meg van repedve), viszont lehet hogy vissza fogom utasítani, bár nem magam miatt. Hiába a gyaxis meg a kutatómunkás fizum, szüleim ellenőrzik, és anyám tuti szívbajt kapna, ha megmondanám: "háát figyi, kiadtam egy olyan dologra 18ezret, aminek teszerinted semmi haszna nincs.. és megmutatom neki a cuccot.." Így nekem fáj a szivem nagyon Sad Nagyon szép darab pedig. Dee most benne vagyunk egy plusz projektben, és ha abból származik valamiféle olyan juttatás, amit ő nem tud nyomonkövetni, talán el tudok belőle sikkasztani 18-at Smile Csak hát az még tuti egy pár hónap.. lehet hogy a fizum is egy pár hónap.. mert momentán létminimumon vagyok Tongue Ezeket leírtam a Gábornak is, aki teljes mértékben megértett, mivel ő is átélt anno hasonlókat, csak egy 70ezres Revox-szal (annyi, h ő meg is vette Big Grin). Mindenesetre ha mégiscsak lesz maszekpénzem, feltétlenü írok neki Tongue Ha meg nem, akkor marad a Tesla "hifisítése", plusz egy, az akaihoz hasonló doboz neki. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de az már legalább az enyém Big Grin
Válaszol
Egyébként amikor itt felvetettem a dolgot, igazándiból egy olyan nyöszörgős masinára gondoltam, amiből kis restaurálással ki lehet hozni némi hangminőséget. Egyébként 18ezerért az én esetemben nem is lenne ésszerű, mivel (mint a Marantz magnódekkemet is, amihez ingyen jutottam hozzá), csak eleinte használnám sokat, mivel egy felvételt én sajna hamar megunok :? Maximum haveroknak megmutatni lenne jó, hogy mit is tud a régi technika, és nem olyan elavult ám Smile Azonban a retrohifi-projekt elképzelésemhez nagyon is jol jönne Smile De ahhoz, hogy az megvalósuljon, először önállósodnom kell, és rendes munkahelyet meg saját lakást találni. Jelenleg ha azt összehoznám (ami nem lenne kis pénz), szüleimmel igencsak nagy balhé lenne, ugyanis vannak a családnak egyéb, borsos kiadásai manapság, amiket az én fizummal is meg kell támogatni. Szóval marad az álom Sad
Válaszol
Okés, bár szerintem az életben nem tudsz olyan sokat dolgozni a Tesla-n, hogy közelébe érjen az Akai-nak.

Létezik Edit post link is. Ez a link például az első írásodhoz jó elvileg. Wink

Szerk: a pénzhez jól kell nősülni ilyen esetben. .torz. .torz. .torz.
Válaszol
Az tuti.. de am miért is kell editelni az első hozzászólásomat?Tongue
Válaszol
Melyikőtök épített HA18+HG2,5 kombinációból? Asszem ez az emit öbben is megépítettek, és jó konstrukciónak tartanak. Két személynek szeretném ajánlani (egyiknak 5.1.e van, MNC foronttal :S).
És magam is tervezgetnék. Tongue

Váltótervre, dobozméretre, hangolásra lenne szükségem.
(igen tudom, fórumkereső)
Válaszol
Ehhez a kombinációhoz nekem is jó lenne vmi infó, mert van egy 24L-es dobozom ami az lb1031-hez épűlt, de ez zátonyra futott a mélyközép miatt, de remélem ehhez a mélyközéphez jó lenne. De a HG2,5-ösök megvannak hozzá.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Válaszol
Adjatok pü-ben egy emailcímet amin msn-en skype-on icq-n elérhetőek vagytok és elküldöm a fórumon található ha18+2,5 kombinációt kigyűjtve word dokuba. pár mega
Válaszol
zupp87 Írta:Az tuti.. de am miért is kell editelni az első hozzászólásomat?Tongue
Talán úgy egy hozzászólásba is elfér az egész? .oh. .torz.

vava Írta:Adjatok pü-ben egy emailcímet amin msn-en skype-on icq-n elérhetőek vagytok és elküldöm a fórumon található ha18+2,5 kombinációt kigyűjtve word dokuba. pár mega
Ez igen jó felkészültségre utal! Tiszteletem! Smile
Válaszol
Köszönöm a pü-ket. Holnapi nap folyamán tudok msn-en lenni utána hétfő reggel egy hétre edzőtáborba vonulok a hegyekbe Smile és utána is tudok vele foglalkozni de egy hét kiesik. holnap akinek tudom elküldöm.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 186 Vendég