A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Vava köszi az infókat!! A doboz méretem megfelelő lesz a hsz-hez, tehát a váltó ami igazán fontos mostmár. Még 1x köszi! Smile
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Válaszol
vava Írta:... hétfő reggel egy hétre edzőtáborba vonulok a hegyekbe Smile ...
Hegyek? Csak nem a Mátra?
Válaszol
Mi a véleményetek erröl a kis kalkulátorról? Lehetne ezt vmire is használni?

http://www.bartimexaudio.hu/index.php?/T...lator.html
Válaszol
Ez pont ugyanolyan, mint a www.lalena.com/audio nevezetű DIY oldalon van, csak magyarul Tongue Amugy én azzal számoltattam a tankönyvi váltóm Big Grin
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Egyébként azt nem értem, miért van egy Hi-End oldalon ilyen egyszerű kalkulátor.. tegyenek akkor már mellé Baffle kompenzáció számolót is, meg még sok egyéb dolgot és cikket, hogy kell igazítani a hangszórók nem mindig szép karakterisztikáján. Vagy azokon a hangszórókon nem is kell? Big Grin
Válaszol
Azért gondoltam én is, hogy semmire nem jó, mert túl 1xű és sok mindent nem lehet vele számolni. Sztem ez csak egy kis segítség. Tuti, hogy kell azokon is alakítani. Olyan hsz nincs is ami tökéletes lenne.
Válaszol
Egyébként, amit kiszámolt, leszimuláltam PSpice Studentbe, és úgy vágott, ahogy egy másodrendű butterworth-nak vágnia kell.. a hangváltó alapját megadja.. Jelenleg nekem is alap a hangváltóm.. csak vált.. Big Grin
Válaszol
Mondjuk én ezekkel a kifejezésekkel nem nagyon vok tisztában, hogy mi mit jelent. Adott vmi értéket amikor beírtam hogy 8ohm meg 3300-nál vágjon.
Válaszol
Mármint mikkel nem vagy tisztában Wolfs?
Válaszol
Amit a kalkulátor ír a váltók tipusáról.. Azokat lehet hogy kicsit sem értem... Smile
Válaszol
A butterworth szűrők karakterisztikájára tanultunk mi Szűrőtervezés felyezetben egy jó kis képlet szerinti megadást, és szöveges megfogalmazást, de arra már nem emlékszem. A többi tipusú szűrőt én sem ismerem. A Lalena oldalán ugyanazt a kapcsolást adta ki mondjuk a Linkwitz-Riley-nél, mint a BW-nél, csak más értékekkel. Az elsőfokú Butterworth a vágási frekinél -3dB-t csillapít, a fölött/alatt (attol függ hogy alul vagy felül ereszt át) 6dB/oktávval esik a karakterisztika. A másodfokú ugyanez, csak 12dB/oktáv meredekséggel. Mi általában műveleti erősítős Butterworth meg Csebisev szűrőket terveztünk. Csebisevet (a karakterisztika hullámossága miatt) hangtechnikában nem használnak szerintem.. mivel az vágási freki felett/alatt hullámzik, viszont alacsonyabb fokszám esetén is elérhető nagy vágási meredekség. Általában rádiófrekvenciás szűrőkben használják - úgy tudom.
Válaszol
Na ma a tanszéken megcsináltunk egy pár darab NYÁK-ot, és a munkafolyamat során annyi illékony anyag gőzéhez volt szerencsém, mint egy masszív szipusnak a rosszabb napjain Big Grin Kezdetnek egy kis DensiTone Spray, aztán némi nátrium-hidroxid, majd vasklorid-sósav gyorsmarató, aztán egy kis zsírtalanító szer, végül valami szúrós szagú kémiai ónozó. Mire végzünk, a vérképem egyenlő lesz a periódusos rendszerrel .hehe.
Válaszol
Én ehelyett énekeltem egy-két jazz-standaret. Tongue És ittam egy nagyon-nagyon jó hegyaljai bort.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
shalafi66 Írta:Alu? Big Grin Csak a kosár anyaga. Lenne esetleg a membránhoz hidraulikus prés, de szerszám nincs. Big Grin
Mint az orindzs kantri csopperszbe.. alulemez, fakalapács, görgő Big Grin
Válaszol
shalafi66 Írta:Én ehelyett énekeltem egy-két jazz-standaret. Tongue És ittam egy nagyon-nagyon jó hegyaljai bort.
És szabad stílusban adtad elő mindkettőt? :-D .torz.
Válaszol
Nem, én voltam a kotta. Annyit tudtam hogy A-dúrban mi-ről indul az egyik, megkaptam a hangot ©, és végigéneköltem, a tanárnő meghallgatta és innentől már harmóniákkal együtt visszajátszotta, de mivel utálja a kereszteseket és az A-dúr három #, ezért áttette Bb-be.
Válaszol
Jájj.
Ez az amit énekórán megpróbáltak tanítani nekünk, ilyen hangsorok, hangközök meg módosítójelek, de egy büdös semmit nem értek belőle, és nem bírom felfogni. Pedig próbálkoztam. Sad
Válaszol
shalafi66 Írta:Én ehelyett énekeltem egy-két jazz-standaret. Tongue És ittam egy nagyon-nagyon jó hegyaljai bort.

...stanadapityere....semmi egri leányka...????
pia nyer
Válaszol
Ma este lesz a kicsikék (sajátépítésű erősítő + HA17-es falaim) első sörözős bulija Big Grin ha túl élték tesóm zenehallgatását egy hónapig minden gubanc nélkül, ez sima ügy lesz nekik Tongue
Válaszol
Nah, majd meglátjuk. 8) .sor.
Válaszol
shalafi66 Írta:Nem, én voltam a kotta. Annyit tudtam hogy A-dúrban mi-ről indul az egyik, megkaptam a hangot ©, és végigéneköltem, a tanárnő meghallgatta és innentől már harmóniákkal együtt visszajátszotta, de mivel utálja a kereszteseket és az A-dúr három #, ezért áttette Bb-be.
Feltöretem a fórumot és átírom a neved Kotta Lala-ra. :-D Esetleg SAL a fi-ra. :-P
zupp87 Írta:Ma este lesz a kicsikék (sajátépítésű erősítő + HA17-es falaim) első sörözős bulija Big Grin
Egészségetekre! ;-)
Válaszol
Van neked itt valami amit elfelejtettem odaadni.. Egy póló amit a polgármestertől kaptam egy hónapja érdemeim elismerése mellett, hímzett "Hobbitfalva" felirattal. Érdekel? Két XL-es szóval rám csak akkor lenne jó, h osztódnék hirtelen.
Válaszol
Állapotjelentés következik. A tegnap estét szabályosan végigbömbölte a cucc.. még némi mélykiemelést is belecsempésztem zenétöl függően.. hol többet, hol kevesebbet, hol elég sokat Big Grin de sem az erősítőnek, sem a hangszóróknak nem lett kutya baja seSmile Pedig osztották az igét rendesen, az ajtóban és a tér közepére elég termetes basszusokat produkáltak Smile Torzítás egy szál se volt, se a végfok, se a hangszóró részéről. Pedig unokatesómék (28-30-as korosztály) órányi Beatriche-koncertfelvételre tombolását is tűrniük kellett.. elég nagy hangerőn Tongue Szóval elégetdett vagyok most Smile Már csak azért is, mert sokkal dinamikusabban és kiegyensúlyozottabban szóltak abban a nagyobbacska térben, mint az MNC-k. Azok harsogtak nagyon középtartományban, mélyük meg nem agyon volt.. ne csesszetek le, tudom, miért: zárt doboz az mncnek.. és ugye nem abba voltTongue Tongue

Üzenem lakótársamnak, aki gyengének ítélte a hangszóróimat.. legközelebb jöjjön el ő is Tongue Szerintem elég strapabíró szpíkerek Smile

(annyit észleltem amugy közben, hogy egy egy fél órás-órás kihajtás közben kicsit langyos volt a porvédő.. de ez gondolom kb. 50W-os teljesítménybepumpálásnál természetes Tongue. a DTF kónusza is langyos volt.. attól féltem, beadják a kulcsot, merthogy a DT1-esekkel ugy jártam, hogy az egyikben volt ferrofluid, a másikban meg nem. De ebben valszeg van mindkettöben)
Válaszol
shalafi66 Írta:Van neked itt valami amit elfelejtettem odaadni.. Egy póló amit a polgármestertől kaptam egy hónapja érdemeim elismerése mellett, hímzett "Hobbitfalva" felirattal. Érdekel? Két XL-es szóval rám csak akkor lenne jó, h osztódnék hirtelen.
No igen. Ha egy hobbit rendesen kifejlődik ... :-D
Válaszol
Sziasztok!

Ismét itthon. Fáradtan álmosan de végre itthon.

Wagnerur Írta:
vava Írta:... hétfő reggel egy hétre edzőtáborba vonulok a hegyekbe Smile ...
Hegyek? Csak nem a Mátra?

Csak Visegrád Smile

vava

ui: holnap irány a lapszabászat Tongue
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Oszt milyen túlélő túra/tábor volt? Hogyan bírom ki zene nélkül x napig? ;-)
Válaszol
nem nem Big Grin

egyszerű karate edzőtábor. Semmi extra
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
vava Írta:nem nem Big Grin

----------

...az ütősök már HÍG END...hijába kézimunka...na!
...ja...eztet má az erősítős topogóba...
pia nyer
Válaszol
vava Írta:nem nem Big Grin

Ottan pedig fontos a ritmus! Tessék bevezetni a zenés izét, amit magyarul formagyakorlatnak hívnak! Mondjuk kezdésnek a metalicska one című eroszát ... izé eposzát ajánlom. ;-)
Válaszol
Smile

A forma gyakorlatokat katának hívják. Amikor jókedvünk van szoktunk zenére katázni de nem az edzés keretein belül. A katának megvan a maga ritmusa, és igazán semmiféle zenéhez nem lehetne hozzá illeszteni csak ha megváltoztatjuk a kata ritmusát. De akkor meg már nem kata hanem "tánc".

Azt meg nem szeretjük Smile
Válaszol
vava Írta:Smile

A forma gyakorlatokat katának hívják. Amikor jókedvünk van szoktunk zenére katázni de nem az edzés keretein belül. A katának megvan a maga ritmusa, és igazán semmiféle zenéhez nem lehetne hozzá illeszteni csak ha megváltoztatjuk a kata ritmusát. De akkor meg már nem kata hanem "tánc".

Azt meg nem szeretjük Smile
--------------

pedig könnyű KATÁT táncba vinni....
...ládd sarka akta...10 MILLA eltüntetése...http://velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/hramb080801/
pia nyer
Válaszol
Ezt muszály:

http://www.youtube.com/watch?v=VixVMaBqU...re=related
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Ma a róka bejött a lakásba ,és a szemetesvödörben guberált ! Eddig csak az őzzel voltam fasírtban . Sad
Válaszol
Rókafasirt? .ehes.
Válaszol
Édes jó istenem.. Nagyon jót röhögtem ezen.. Big GrinBig GrinBig Grin .haha.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 163 Vendég