Üzenetek: 2
Témák: 0
Értékelés:
0
Azt mondod,hogyha kicserélem mind a 3x2 hangszórót az általatok forgalmazottra és a hangváltókat beállíttatom lényegesen jobb lesz?
Meg tudnád mondani mit érdemes venni bele? A fórum elején azt olvastam a mélyet jobb eredetiben meghagyni,nekem azt peremeztetni kéne,mert szétrohadt,de ha lényegesebben jobb az új hangszórókkal,akkor bevállalom,de gondolom azokhoz új hangváltó is szükséges...
Igen,emel és vannak érdekes dolgai,csak azt akartam mondani,hogy kategóriával feljebb lévő,technikailag jóval feljebb lévő cuccoknak is vannak érdekes dolgai és más kérdés mi kellemes a fülednek és mi esetleg rosszul van keverve esetleg,mert ugye egy hifi hangfal meg erősítő is szinez keményen.Ezek a régebbi huszonéves dolgok meg nem visznek el annyira ahogy hallom.
Ebben Te vagy a szakember ahogy látom,ez csak egy vélemény,mindenesetre szeretném megtartani a dobozt és abból kihozni a legtöbbet,ha kell új hangszórókkal is.
Üzenetek: 376
Témák: 8
Értékelés:
2
fleck Írta:Ebben Te vagy a szakember ahogy látom,ez csak egy vélemény,mindenesetre szeretném megtartani a dobozt és abból kihozni a legtöbbet,ha kell új hangszórókkal is.
 Én a botfüleimmel kétoldalról támogatom az ötletet 8)
Egy krónikus javíttató .haha.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
aki még mindig nem vitte el a hangszóróját. .nyelv. Megírhatnád a postacímed mélben, aztán feladnám...
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:aki még mindig nem vitte el a hangszóróját. .nyelv. Megírhatnád a postacímed mélben, aztán feladnám...
Hát akit "irodafogságra ítéltek" az sajnos már nem csavaroghat az országban szabadon. Még a szakasz is szétszéledt, így már a szentléleki találkozó esélye is megszűnt. .sir.
De dolgozom a megoldáson, mert az az igazság lefele már kicsit nagyobb csomagot pakoltam össze mint a visszahozandó két hangszóró. Még horvlas dobozairt is vissza kellene fuvaroztatnom. A postát meg inkább elkerülném.
Remélem tárolási díj nincs, mert akkor már nagyon sokba lesz. .torz.
Üzenetek: 41
Értékelés:
0
Az én két szépségem (ha31v422pa), nincs véletlen a késztermékek között? Már nagyon hiányzik!
halgató
Értékelés:
1
az ami sajnos még nincs. Hiányzik két műanyag kiemelőgyűrű hozzá.
Üzenetek: 55
Témák: 1
Értékelés:
0
Rég örültem már ennyire mivel mindkét közép és magas kukának tűnik.
Mivel egyszer már megfogadtam a tanácsodat és igazad volt ugy érzem most is hallgatok rád!
Viszont a hangváltóra mit mondasz ,mert adatlapok nélkül még hozzáfogni sem tudok?
Értékelés:
1
Hát el kell gondolkodni. Mert nem könnyű ügy. Én is fogok azt hiszem egy ilyen hangsugárzót csinálni magamnak, csak poénból. De még nem tudom mikor. Ha annak meglesz a váltója, akkor tudok segíteni neked is. Másrészt biztosan nem a gyári HG2,5 magasat használom majd hozzá, hanem saját gyártású lesz.
Értékelés:
0
Akkor türelemmel várok,légyszíves szólj ha van valami eredmény.
Értékelés:
1
Jó, de akkor kell hozzá két magashsz is neked... :|
Értékelés:
0
Ebben rád számítok
És kész van már a terv?
.haha.
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:aki még mindig nem vitte el a hangszóróját. .nyelv. Megírhatnád a postacímed mélben, aztán feladnám...
Szia!
Alakul a fuvar, a részleteket hamarosan mailben megírom.
Üdv.
Üzenetek: 134
Értékelés:
0
Kicseréltem a dómokat a DC2550-ben, kicsit kiemel egy bizonyos frekvencián a magas. Nagy hangerőnél hallatszik legjobban. Valamilyen program kéne, ami beállítaná, belőné a legoptimálisabb hangzást.
De nem értek én ilyenhez hangváltóhoz. Csak a kész hangfalat szeretem hallgatni.
Értékelés:
0
shalafi66
Szia ezt most találtam:Ha úgyis van szub, inkább zárt doboz lenne jobb. Főleg a centernek, és elvileg az volna a legjobb megoldás, ha egységes hangszórókészlettel épülne a rendszer. Egyébként a DC2050 is hasznosítható, van rá egy viszonylag jó megoldásom (nem olcsó, új váltó és hangszókészlet).
Ez mit takar?
Vagy inkább legyen kétutas
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
Pandaboy Írta:Kicseréltem a dómokat a DC2550-ben, kicsit kiemel egy bizonyos frekvencián a magas. Nagy hangerőnél hallatszik legjobban. Valamilyen program kéne, ami beállítaná, belőné a legoptimálisabb hangzást.
De nem értek én ilyenhez hangváltóhoz. Csak a kész hangfalat szeretem hallgatni. Meg kő tanulni Visual C-be programozni hangkártyát, oszt írni egy olyan progit, a mikrofonbemenetre meg egy ismert átviteli karakterisztikájú miki csatlakoztatni, mondjuk egy WM-61-et, és ezt a mikir elhelyezni a hallgatási pozícióba. A progi indításkor kiadna a kimeneten egy szinusz sweep-et 20-20000Hz-ig, közben a miki által "hallott" dolgokat rögzítené, amiből aztán gyors Fourier-transzformációval megcsinálná az amplitúdó-frekvencia spektrumot, majd ezek alapján a beleprogramozott FFT equalizert úgy állítaná be, hogy az előzőleg mért átviteli hibákat kikompenzálja. Majd rezidensen futna a háttérben, beépülve a zenelejátszó progi és a hangkártya közé. Az ellenőrzés-állitás macerát meg lehet többször is csinálni egymás után, ha nagyon pontosak akarunk lenni. Vagy még elegánsabb megoldás, ha ezt a dolgot az erősítőben egy DSP végzi  Csak az kicsit költségesebb mint a programozgatás 
Most azt mondhatnátok: nosza Laci, csináld meg! A Fourier transzformáció alkalmazásával nincs is gond.. csak nem vagyok valami hűdejó Visual C++-ban, valamint hangkártyát csak DOS alatt tudok programozni  De legalább az alapötletet megadtam, majdcsak megcsinálja valaki
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Értékelés:
1
Mondjuk ezzel a dologgal a fázistorzítások még nem lennének megoldva...
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
Ha már odáig valaki eljut, akkor az már csak egy lépés.
FFT-nél nem bonyolultabb egy kis fáziskorrekció.
Persze tényleg jobb, ha ezt az egészet a hangkártya DSP-je végzi, hardveresen. Szerintem egy X-Fi-re épülő kártyának nem okozna problémát.
(programozók előnyben)
Értékelés:
2
roboguard Írta:shalafi66
Szia ezt most találtam: ... Egyébként a DC2050 is hasznosítható, van rá egy viszonylag jó megoldásom (nem olcsó, új váltó és hangszókészlet).
Ez mit takar? Szia!
Ezt lehetne meghallgatni nálam ha igaz (a mély nálam maradt, csak peremezve lett), de most a héten már nem nagyon megy, mert a tolóajtó készítés miatt a szoba egy komplett csatatér lesz. A 2550-ben viszont minden hangszóró cserélve lett.
Üdv.
Értékelés:
1
Ha jobban belegondolok, nemis kellene ehhez a beállítós bigyóhoz FFT. Az igaz, hogy a mikrofonnal amplitúdó-idő függvényt kapunk, de mivel az idővel egyenesen arányosan növekszik a freki, így minden időpillanat egy frekvenciának felel meg. Ha a sweep lineáris, akkor az összefüggés is lineáris, ha logaritmikus, akkor logaritmikus
Üzenetek: 6
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Közben eszembe jutott egy új ötlet, talán a legjobb, amit a 2050-nel lehet tenni. Furcsa, hogy eddig nem is gondoltam rá, pedig kézenfekvő. Kétutast kell belőle faragni, a középhangszórót kidobni, a helyére egy HG2,5 dómot, a magashsz maradhat, de csak "dísznek". Ez a legjobb, ami ezzel a hangsugárzóval történhet.
Akkor ebben a megoldásba jó az új HA20-484-es mély?
A hangváltó hogy módosul, vagy mire cserélődik?
Az problémát okoz-e ha kiveszem az eredeti magassugárzót, és valamivel lefedem a helyét?
[Off]
Érdemes lenne-e inkább ehhez a hangszóró-összeállításhoz (484+HG2,5) inkább új dobozt is építeni?
[ON]
Promega
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Udv!
Hozzam kerult egy par dc2550a hangfal es az egyiknek a hangszoroit kivettek, aztan szigeteles nelkul tettek vissza es ugy jarattak, es ennek koszonhetoen bizonyos hangeron es frekin iszonyatosan torzit a mely. Gondolom a melyhangszoro cseres lesz. Viszont a kerdesem az lenne hogy milyen tipusu hangszorot vegyek a h2000tol? A hangfalak eredetiek, tehat a gyari hangszorok vannak mindkettoben. Azert kerdezem mert itt olvastam kisebb meg nagyobb magneses(?)-rol. Elore is koszi a valaszt!
Üzenetek: 191
Értékelés:
0
Helló!
Szerintem,javíttasd meg a régieket,mert az való bele.
Ha rá tudod venni shalafit(nemtom ehhez mit szól,de sztem van remény),hogy megcsinálja akkor lessz egy viszonylag jó dobozod.
Új hsz esetén moddolni kell a hangváltón.
Persze ez utóbbi nem kötelező
Ü:Fész
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Üzenetek: 7
Értékelés:
0
Először egy felújított, eredeti hsz-készletes 2080-ast vettem 15-ért. Már azzal is nagyon elégedett voltam a 2 pár Sony dobozom után, melyek újként kerültek hozzám több mint 10 éve "kiskerféláron", 20e/pár. Ezeket anno nyúzikcenterekhez fosták dizájnban és hangszínezettségben. Ami ebből nyilvánvaló, h az átlag konzumer-szint hangtechnikában már 10 évvel ezelőtt is a megelőző évtizedek szintje alá "fejlődött".
Aztán kaptam 20-ért egy szintén felújított b-reflex 3011A-t, és végre otthoni körülmények között hallhattam, milyen egy nagyjából kiegyenlített frekimenet hangja. Itt a mély habszéle lett előzőleg kicserélve h2000-rel, valamint a kondikészlet újult fel a váltóban.
A jó hangzáson felbuzdulva, s mivel az anyagi kockázat viszonylag kicsinek tűnt, elővettem a barkácshajlamom. (Ekkor még a nem ideális elhelyezési nehézségek miatt nem állt össze rendes színpad, középen likas volt.)
Első körben kicseréltem a belső kábelezést egyeres tömör rézre (irányhelyesen!), és ha már, lecseréltem a hátsó hangkábel-csatit is, mindezt Kácsáéktól, legolcsóbbat. A mélyhez Cat7-es többeres drótot tettem. És bizony nagyon meghálálta, minden beletett forintocskát hallani lehetett a részletesebb hangban, a kevésbé bbuffogó, szebb mélyátvitelben.
Legkiváltképp a magas sziszegése-cerregése zavart, ez sajnos csak enyhülni tudott. "Jótanácsra" próbálkoztam DFT 12-vel, ez szebbnek tűnt, viszont borította a frekimenetet, az egyensúlyt. Így találtam meg a Hangszóró 2000-et.
Először a magas párat cseréltem, s végre megszabadultam a cerregéstől, az egész tartomány nagyot javult, bár még mindig enyhén sziszegett, és a jobb érzékenység miatt "felfelé tolódott" a hangkép. Nosza tettem bele új hsz2000-es közepet és mélyet is. Akkor 12-ből megvolt a készlet, és nem tartottam érte soknak, mert a hatás bejáratás nélkül is döbbenetes volt. Legalább egy kategóriát javult a doboz, áldottalak is érte benneteket.
Már csak finomságok maradtak, gumialátétekkel stabilizáltam a váltó-panelt, fényesre forrasztottam minden kifakult illesztést.
Olyan doboz kerekedett belőle, amilyennek konzum-szinten 150 alatt még nem hallottam párját, persze ezt nehéz azért megítélni. Mindenesetre Szabó Zoli (Hivox) megmérte a frekimenetet, és visszafogottan csak annyit mondott: Nem kell kidobni! :-) Értsd: hibahatáron belüli, d a magassal még volt egy kiemelése-süllyedése. Szerinte olyan 50Hz körül kezd működni a doboz, ami átlaghasználóknak egy életre elég, igen kevés zene megy jellemzően mélyebbre.
ÉN CSAK BÍZTATNI TUDOK MINDEN VIDI BIRTOKOST, HA A PARAMÉTEREK ENGEDIK, CSERÉLJE KÉSZLETÉT HSZ 2000-RESRE!!! És mivel az egész fejlesztés mintegy fél éven át tartott, a pénztárcának sem jelentett nagy megterhelést.
További jó munkát a 2000-es team-nek, és jó zenehallgatást mindenkinek!
PC USB-n, Hivox Lupus B DAC, Denon AVR 1906, Hivox Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 monitor, Videoton 3011A, Hivox kábelek, Hivox Alces hálózati szűrő
Értékelés:
0
Néhányaknál olvastam, h keveslik a mélyeket ezekhez a dobozokhoz.
Mióta elindultam a hifi rögös útján, azt kell mondjam, h a mélyhangokról alkotott elképzeléseim és azzal szembeni elvárásaim változtak meg a leggyökeresebben.
Ha feltételezzük, h a hordozón található hanganyag reprodukálása a cél, akkor azt kell halljam, h A ZENÉK ZÖMÉBEN JÓL ELKÜLÖNÍTHETŐEN NEM HALLANI A MÉLYET! A HANGSZEREKET HALLANI. Kivétel néhány akusztikus hangszer kitartott mélye, pl jó mélybőgő, valamint orgona vagy spéci dob felvételeken "hallom" a mélyet. Elektronikus zenék mesterséges mélyei ilyenek még, de azok sem mind.
Ha püfölik a dobot egy jó felvételen, és nem csak a hangját hallod, hanem érzed az erejét is, h szakad rád a hangnyomás, akkor jók a mélyeid. (Nem árt tapasztalat élőben, hangosítás nélkül h is szól egy lábdob. Aztán lehet hazamenni sírvafakadni, h mi ezt az életben nem reprodukáljuk szobai hifi-cuccon.) Ha beteszel egy pengetett mélybőgőhangot, v akár egy sima basszgitár-futamot, és összefolyó bbuffogó-brümmögő massza az egész, akkor meg, minek szépítsük, szar mélyeid vannak. Ennek aztán ezer oka lehet.
Vkik szerint ez csupán ízlés kérdése. Sztem meg ha letekered a mély-hangszínt, mondjuk egy Madonna Power of Goodbye-nál, és jó a cuccod, akkor a torz, élvezhetetlen bassz-massza helyett esetleg olyan remegtetett elektromos mélyeket kapsz, h befosol.
Emiatt mondom, h A TÚLZÓ, HAMIS MÉLY PARADOX MÓDON CSÖKKENTI A MÉLYET, NEM NÖVELI. Ez már persze lehet ízlés kérdése, csak épp a dobozok mélyátviteléhez nem sok köze van. Az inkább a torzított, hamis mély szeretetéről szól, amit természetesen elfogadok, mert nem vagyunk egyformák, s mert én is szerettem valaha. És a kérdés tulképp kommunikációs probléma, egyszerűen nem uaazt értjük mélyhang alatt.
Bocs, h megint hosszú voltam, igyekeztem pedig a lényeget összeszedni.
PC USB-n, Hivox Lupus B DAC, Denon AVR 1906, Hivox Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 monitor, Videoton 3011A, Hivox kábelek, Hivox Alces hálózati szűrő
Értékelés:
1
Vannak olyan szerencsés véletlenek, mint a DC3011, amikor jobb a H2000 féle hangszóró az eredeti dobozba, mint a régi videoton volt. Azért lehetséges ez, mert a gyártó annakidején durván hibázott a doboztervezésnél, és zártba való hangszórót b-reflex dobozba tett (HA31), az újabb verzió, viszont jobb elektromosan, és így jól működik a régi dobozban. A nettó hasznos térfogat (55liter) egy kicsit kevés, de még ebben is lehetne 40Hz körüli alsó határfrekvenciát elérni az új hangszóróval, csak ahhoz változtatni kell az eredeti csillapításon, és a refelxcső hangolásán.
A nagyobb gondok az eredeti hangváltónál vannak, arra ráférne egy teljes átalakítás, de legalább a hangszórók hangnyomás szintjét illeszteni kell, mert középhsz sokkal érzékenyebb (erre mondjuk ott a potenciométer, ami nem túl szép, de használható megoldás), és a magas hangnyomásából is valószínűleg el kell venni a baffle-ástep miatt. Kb így lehetne hallgatható hangsugárzót faragni a DC3011-ből.
Viszont nem mindegyik videoton hagsugárzó ilyen szerencsés (vagy szerencsétlen) konstrukció, és sok doboz inkább az eredeti mélyközéphangszóróval működik jól (250mm alatt szinte mind ilyen).
Értékelés:
0
Szervusz, és köszi a kiegészítést!
Azóta volt már tuningon a doboz szakembernél (Hivox), izzadtságos magas csere és lineár-beállítás. A váltóhoz tudtommal viszont nem nyúlt, elfogadhatónak találta a doboz értékéhez képest, v csak nem akart vele tökölni, amit megértek. Mivel a poti tönkrement, valójában ezért is vittem javítani, azok kikötésre kerültek. A középhez illesztett egy ellenállást.
A csillapításos és reflexnyílásos hangolás viszont érdekel, ha magam is meg tudom csinálni.
Értékelés:
1
Nekem csak az szúrja a szemem a DC3011-ben, hogy az a fránya reflexcső pont a közép mellett van.. nem okoz a középhangokban torzításokat nagy hangerő esetén? Mivel nagy kilengésnél erősen cibálja a levegőt..
Értékelés:
0
Nem tudom, okoz-e torzítást. Nagy hangerőn már inkább a dobozhangok erősödnek, amik elnyomhatják a közép torzítását v csak nekem nincs rá fülem. A középtartomány az, amivel nagyon elégedett voltam még eredeti állapotában is. Olyan élményt(!) adott, amit alsó-középkat új dobozoknál hiába is kerestünk aztán.
Értékelés:
1
A reflexcsőnek elvileg vannak rezonanciái 7-800Hz körül, de annyi a csillapítóanyag a dobozban, hogy igazán nem érvényesülnek.
Értékelés:
0
És a csillapítással + reflexnyílással h lehet lejjebb vinni a frekihatárt?
Értékelés:
1
Sokkal kevesebb csillapítóanyag, de jobban elrendezve, és hosszabb reflexcső.
Értékelés:
0
Igen, a refcső télleg rövid, 3,5cm. Rakok be uailyen hosszabbat, és annyi? Vagy hangolni kell utána a dobozt?
A csillapítóanyagot úgy rendeztem el, h a doboz alján, hátoldalán és oldalán legyen, legvastagabb a mély mögött-váltó fölött. Ha ebből kiszedek, nem döng jobban majd a doboz? Igazából azt sem tudom, eredeti mennyiség van-e még benne, mintha kétféle lenne, piros és sárgás.
Üzenetek: 8
Értékelés:
0
A reflexcső meghosszabításával és ha a csillapító anyagból veszek ki valamennyit, meg persze jobban szét osztom esetleg valahogy felfogatom a doboz, oldalaira, érhető el pozitív változás a dcr3090nél-is?
Hangváltó átalakítás is tervben van, ebben is szeretnék szeretnék segítséget kérni, mit lenne érdemes kicsrélni benne? Egyébként nem értem hogy miért ég el mindenkinek a potencióméter, én egy vidi ea 6383al használom , mivel kertesházban lakom gyakran szoktam akár 6os hangerőn is hallgatni, és nincsen semmi baja. üdv. Tomi
Értékelés:
1
Elvileg a 30Hz-es hangoláshoz kb. 60*110-es cső kell, de pontosan hangolni csak impedanciaméréssel együtt lehet. Fontos még, hogy a reflexcső közeléből el kell tüntetni a csillapítóanyagot.
Értékelés:
0
Köszi shalafi! Ettől féltem, h mérni is kell
még vmi eszembe jutott. a dobozomnál különösen számított, h minden belenyúlás után a réseknél, pl hangszórók pereme alatt rendesen vissza legyen szigetelve a gyurma-szerű anyaggal. eléggé csökkenti a mélynyomást, ha szökik a levegő.
a poti nemtom, h ment gallyra, használtan került hozzám, és hosszú ideig fel sem tűnt, h rossz az egyik. alapból cseréltem volna azt is, csak nem tudtam beszerezni.
|