A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Hellász. Egy kérdésem lenne, hogy tanuljak.

Ha az emberi fül felnőtt korban kb 16kHz-ig hall el, akkor miért fontos az, hogy annál feljebb is jó legyen a magassugárzó átvitele?

Egyébként volt szerencsém a héten meghallgatni pár filmből részleteket DTS-ben, Denon erősítővel JBL hangfalakkal. Komoly cucc volt, nem butik féle. Nagyon bejött a dolog Wink
Válaszol
Talán a felharmonikusok miatt? :-) Jó is a Denon. Főleg a régebbi 5.1 jött be nagyon, külön, cserélhető procival.
Válaszol
Pedig a DTS az tömörített.
Válaszol
SEAS Írta:Pedig a DTS az tömörített.
A kérdés az, hogy milyen mértékben? :-P Mert ugye a DD pár lépcsőfokkal nagyobb mértékben tömörített jel, mégis elég a nép nagyobb részének. :-D A DTS asszem 24/48-as mintavételezéssel dolgozik és a full gagyi 64kbps-től az egész jó 15xxkbps-ig megy. Ez tipikusan 700 és 1500 között van 5.1-ben, ami durván másfélszer jobb a DolbyDigital-nál. Persze ez még az igen gagyi CD alatt van úgy egy fényévvel, szóval .... igen, vacak. .oh.
Válaszol
Létezik valami veszteségmentes tömörítéses változat, de nem tudom ebben az országban hányan hallhattak ilyet...
[Kép: 300px-DTS-HD-MA.svg.png]
Válaszol
DjTaRsY Írta:Hellász. Egy kérdésem lenne, hogy tanuljak.

Ha az emberi fül felnőtt korban kb 16kHz-ig hall el, akkor miért fontos az, hogy annál feljebb is jó legyen a magassugárzó átvitele?
Én még a 18000-ret simán hallom, a 19000-ret pedig még valamennyire Big Grin És már felnőtt korúnak számítok Tongue Mondjuk ezt a képességemet nem a DTF-vel teszteltem, hanem egy piezoval.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
SEAS Írta:Létezik valami veszteségmentes tömörítéses változat, de nem tudom ebben az országban hányan hallhattak ilyet...
[Kép: 300px-DTS-HD-MA.svg.png]
DL lemezekre még tesznek is ilyet. :-)
vava Írta:Sziasztok!

Először is kellemes ünnepeket.
Másodszor. Neki ugrottam végre a nagyobbik hangfalam váltózásának. Egyenlőre itt tartok

http://img525.imageshack.us/my.php?image...diouu4.png

De hosszú még a nap Smile

üdv: vava
És most? Lassan 2 hete volt ez vava. :-P
Válaszol
Most hol tartok?????

Az idegösszeomlás szélén. Én felsültem úgyhogy komolyabb segítségért fordultam. Doki fórumtársunk a segítségemre lesz.

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
.oh.
Válaszol
.oh. Szerk: a böngészőm hibájából sikerült ez a dupla post. Nem vettem észre, így itt maradt. :-D Ez van.
Válaszol
Ha legutolsó hozzászólásod után senki nem írt új üzenetet, használd a szerkesztés gombot! [Kép: XD.gif][Kép: XD.gif]
Válaszol
Kis haramia! Tongue
Válaszol
Nyugalom Wagnerur, engem is kioktattak erről, talán pont te, ha jól emlékszem Big Grin
Válaszol
zupp87 Írta:Nyugalom Wagnerur, engem is kioktattak erről, talán pont te, ha jól emlékszem Big Grin
Nem vagyok egy izgulós típus. ;-) Mea culpa, nem figyeltem mint azt írtam. Utána meg má mindegy vót. Itten nincs moderátor, de majd Lala kiteszi a szűrét annak az oh-nak. :-D Vagy nem, de remélem Dj megbocsát a hibám miatt. :p
Válaszol
Lala lassan mindenkit körbelátogat a fórumról. Big Grin Most éppen a nyócker egyik utcájában ülök a vasban és várok rá. .torz.
Válaszol
hihi... Tongue .oh. csak kicsit kevés volt a vasból. utólag derült ki.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Miskolcra eccer nem akartok lejönni engem is meglátogatni? Big Grin Az kicsit közelebb van mint a nyócker Tongue
Válaszol
Féltíz magasságában már érezhető volt, hogy tökéletes út tán soha nem lesz. :-D Valamit mindig elfelejtünk.

Miskolcon nem csak téged kellene meglátogatni. Van ott egy ezeréves cimborám, rendszeresen jár hozzám, legutóbb egy 1.8-as nagy ördögi (Big Devil-hez illő) intruderrel jött egy hete, fel is ültem rá. Hááát az tényleg durva. Szóval hozzá is el kellene már menni. Lehet munka miatt amúgy viszem oda Lalát.
Válaszol
Régóta tervezgetjük ugyanis, hogy behitelesítjük az MCE4000-rest, csak még nem került rá sor Tongue Lehet addig importálok a koliszobámba valami értelmes hangberendezést (merthogy most a kis 5.1-em van itt), és csinálunk két gyors mérést.. mondjuk a különbségek kimutatásához sztem ez is elég Tongue Csak még valami értelmes álványt is csinálni kéne a mikrofonoknak......
Válaszol
Beízzítottam a végfokomat És azon tapasztalatom született, hogy az SR3040 elég kevés kitéréssel adta amit tud. Ugye a torzítatlan mély jelek...
Kíváncsian várom, hogy szerepel majd a két HA 31. Smile Csak most élből gépre van kötve (nem egészséges ahogy tudom) kelene elé egy előerősítő.
Egy keverőpult megteszi, vagy építsek egy előerősítőt.. Nem értek hozzá. Segítenétek? .oh.
Válaszol
Tyűűha.. Smile Mennyiért pazarolnak egy ilyet?
Válaszol
Elvileg egy keverő is megteszi, ha a jelszintek stimmelnek.

De azért nagyon óvatosan, mert könnyen porrá lesznek a hangszórók tekercsei.
Válaszol
A végfokon van egy pöcök két állással. SENSITIVITY 1,4V vagy 26dB. Ez mit jelent?
Óvatos vagyok egyébként. Nem az ész nélkül tekergetős fajta gyerek .gonosz.
Válaszol
Ahogy az erölködőd adatlapján olvastam, az egyik állásban 30,5dB erősítése van a végfoknak, azaz 1,4V effektív bemenőfesz vezérli ki maximális teljesítményére, a másik állásban pedig 26dB-es erősítése van, azaz 2,34V effektív bemenőfesz kell a teljes kivezérléshez. Én ezt feltételezem az adatlapból.
Válaszol
Hhehe,ez nem normális,de nagyon jó!
(szegény pacsirta)

http://www.youtube.com/watch?v=hIYf8gbeQ...re=related
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
"Félelmetes állapot a magány. Jézus legelkeseredettebb szavait is ez váltja ki, az elhagyatottság. "Uram, Uram, miért hagytál el engem!" - ezzel a kiáltással élte át talán a legmélyebben az emberi természet fájdalmát és veszélyeit. Nem ismerte ugyan az unalom, a szomorúság elősivatagait, de átélte a magány legriasztóbb fájdalmát, s ő, aki minden szenvedést magára vett, ezt az egyet elviselhetetlennek találta. S valóban: a valódi magányban senki nem maradhat meg tartósan büntetlenül és bűntelenül.
Különös, hogy a krízis és a megoldás legtöbbször mennyire egybeesik, milyen szoros drámai kapcsolatot tart egymással. A kór és a gyógyítás szavai szinte azonosak. Magányosak lettünk -mert nem tudunk magányosak lenni. Mit jelent ez? Jelenti azt, hogy az ember, ki a külsőségeket, a kinti ingereket hajszolta, eltompult, s elvesztette belső fogékonyságát, hallását a csendre, képességét az elmélyülésre. Elfelejtett befele fordulni. S ezzel egyidejűleg vesztette el másik képességét is, nyitottságát a világ, a többi ember felé.
[...]
Divatszó lett a magány, s ez mindenesetre jelzi, hol kell a ma keresztényének vigyáznia, miből kell korszerű vizsgát tennie?
Magányból. Abból, hogy magányában hogyan tud minél mélyebb, minél élőbb és állandóbb kapcsolatot teremteni Istennel." (Pilinszky János) Ideje ébredni hölgyeim, uraim! :-D
Válaszol
hello
engem olyan d/a konverter érdekelne amelynek bemeneti oldalon van legalább 2 digitális bemenete a lehet koax digit és az kimenete pedig 5,1 analóg? vagy ha ilyen nincs akkor stereo konverterekkel meg hogy lehetne megoldani? de az megint nem jó mert szét kellene osztani a digit jelet de a konverter meg honnan fogja tudni melyik csatornát csinálja? de ha valami borzasztó nagy összeg akkor inkább ejtem a témát.
köszi!
Válaszol
Amire te gondolsz az szerintem Dolby Pro Logic dekóder, másképp nem látom értelmét az 5.1-nek.
Válaszol
Eszembejutott egy olyan ötlet, hogy mi lenne, ha hirdetnétek egy H2000 hangszóróembléma versenyt.. vagy hogy kell ezt mondani. Tudjátok, olyat kéne tervezni, amit rá lehetne mondjuk a mágnesre ragasztani, és dizájnosabb lenne
Válaszol
már van ilyen

de a gondok sztem nem a címkénél kezdődnek egyik hangszórómárkánál sem.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Valaki látta már?
Válaszol
SEAS Írta:Valaki látta már?
A címkét? Nagyon fontos? ;-) Nálunk sok olyan ember van, aki csak papír alapján ítél. Ők úgy 1-3 évet bírnak, majd eltűnnek. Lehet a sok papír alatt. Von Kuenheim örök mondása cseng a fülemben: A minőséget nem ellenőrizni kell, hanem be kell építeni a gyártás-technológiába. Ehhez nem címke meg design (boaaaa) kell, hanem gondos, lépésenként leírt technológia, idióta-biztos előkészítés. Ez a (tömeg)termelés minőségi kívánsága. A címke senkit sem érdekel. Amit kap a pénzéért az működjön és elégítse ki az elvárt színvonalat. 2dB érzékenységet és 2kHz átvitelt áldozzunk a kereskedelem és a marketing oltárán. ;-) Persze, lehet áldozatok nélkül is, meg lehet később sokat fejleszteni, de kétlem, hogy a jelenlegi technológián változtatás történik, így a design (boaaaa) és a marketing sem fog valószínűleg eltérést mutatni. A jelenlegi gazdasági helyzetben már a talponmaradás is komoly kihívást jelent szerintem egy ilyen cégnek, hisz tőle jóval nagyobbak is jelentős piac-vesztést éreznek. Lesz még itt nagyobb bezárás is, míg a H2000 talpon marad közben. Az élet bármit hozhat.
Válaszol
Wagnerur Írta:Nagyon fontos?
Nem, de kíváncsi vagyok. Amit leírtál az igaz, de nagyjából tisztában vagyok a minőséggel, van néhány H2000 hangszóróm/abból épült dobozom 8)
Válaszol
Jujj de bbeboroztam .hehe.
Válaszol
Nem látszik.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 179 Vendég