Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Hellász. Egy kérdésem lenne, hogy tanuljak.
Ha az emberi fül felnőtt korban kb 16kHz-ig hall el, akkor miért fontos az, hogy annál feljebb is jó legyen a magassugárzó átvitele?
Egyébként volt szerencsém a héten meghallgatni pár filmből részleteket DTS-ben, Denon erősítővel JBL hangfalakkal. Komoly cucc volt, nem butik féle. Nagyon bejött a dolog
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Talán a felharmonikusok miatt? :-) Jó is a Denon. Főleg a régebbi 5.1 jött be nagyon, külön, cserélhető procival.
Üzenetek: 674
Témák: 0
Értékelés:
0
Pedig a DTS az tömörített.
Értékelés:
2
SEAS Írta:Pedig a DTS az tömörített. A kérdés az, hogy milyen mértékben? :-P Mert ugye a DD pár lépcsőfokkal nagyobb mértékben tömörített jel, mégis elég a nép nagyobb részének. :-D A DTS asszem 24/48-as mintavételezéssel dolgozik és a full gagyi 64kbps-től az egész jó 15xxkbps-ig megy. Ez tipikusan 700 és 1500 között van 5.1-ben, ami durván másfélszer jobb a DolbyDigital-nál. Persze ez még az igen gagyi CD alatt van úgy egy fényévvel, szóval .... igen, vacak. .oh.
Értékelés:
0
Létezik valami veszteségmentes tömörítéses változat, de nem tudom ebben az országban hányan hallhattak ilyet...
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
DjTaRsY Írta:Hellász. Egy kérdésem lenne, hogy tanuljak.
Ha az emberi fül felnőtt korban kb 16kHz-ig hall el, akkor miért fontos az, hogy annál feljebb is jó legyen a magassugárzó átvitele? Én még a 18000-ret simán hallom, a 19000-ret pedig még valamennyire  És már felnőtt korúnak számítok  Mondjuk ezt a képességemet nem a DTF-vel teszteltem, hanem egy piezoval.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Értékelés:
2
SEAS Írta:Létezik valami veszteségmentes tömörítéses változat, de nem tudom ebben az országban hányan hallhattak ilyet...
![[Kép: 300px-DTS-HD-MA.svg.png]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/DTS-HD-MA.svg/300px-DTS-HD-MA.svg.png) DL lemezekre még tesznek is ilyet. :-) vava Írta:Sziasztok!
Először is kellemes ünnepeket.
Másodszor. Neki ugrottam végre a nagyobbik hangfalam váltózásának. Egyenlőre itt tartok
http://img525.imageshack.us/my.php?image...diouu4.png
De hosszú még a nap 
üdv: vava És most? Lassan 2 hete volt ez vava. :-P
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Most hol tartok?????
Az idegösszeomlás szélén. Én felsültem úgyhogy komolyabb segítségért fordultam. Doki fórumtársunk a segítségemre lesz.
üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
2
Értékelés:
2
.oh. Szerk: a böngészőm hibájából sikerült ez a dupla post. Nem vettem észre, így itt maradt. :-D Ez van.
Értékelés:
0
Ha legutolsó hozzászólásod után senki nem írt új üzenetet, használd a szerkesztés gombot! ![[Kép: XD.gif]](http://winnerhun.uw.hu/XD.gif)
Értékelés:
2
Kis haramia!
Értékelés:
1
Nyugalom Wagnerur, engem is kioktattak erről, talán pont te, ha jól emlékszem
Értékelés:
2
zupp87 Írta:Nyugalom Wagnerur, engem is kioktattak erről, talán pont te, ha jól emlékszem  Nem vagyok egy izgulós típus. ;-) Mea culpa, nem figyeltem mint azt írtam. Utána meg má mindegy vót. Itten nincs moderátor, de majd Lala kiteszi a szűrét annak az oh-nak. :-D Vagy nem, de remélem Dj megbocsát a hibám miatt. :p
Értékelés:
2
Lala lassan mindenkit körbelátogat a fórumról.  Most éppen a nyócker egyik utcájában ülök a vasban és várok rá. .torz.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
hihi...  .oh. csak kicsit kevés volt a vasból. utólag derült ki.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
1
Miskolcra eccer nem akartok lejönni engem is meglátogatni?  Az kicsit közelebb van mint a nyócker
Értékelés:
2
Féltíz magasságában már érezhető volt, hogy tökéletes út tán soha nem lesz. :-D Valamit mindig elfelejtünk.
Miskolcon nem csak téged kellene meglátogatni. Van ott egy ezeréves cimborám, rendszeresen jár hozzám, legutóbb egy 1.8-as nagy ördögi (Big Devil-hez illő) intruderrel jött egy hete, fel is ültem rá. Hááát az tényleg durva. Szóval hozzá is el kellene már menni. Lehet munka miatt amúgy viszem oda Lalát.
Értékelés:
1
Régóta tervezgetjük ugyanis, hogy behitelesítjük az MCE4000-rest, csak még nem került rá sor  Lehet addig importálok a koliszobámba valami értelmes hangberendezést (merthogy most a kis 5.1-em van itt), és csinálunk két gyors mérést.. mondjuk a különbségek kimutatásához sztem ez is elég  Csak még valami értelmes álványt is csinálni kéne a mikrofonoknak......
Értékelés:
0
Beízzítottam a végfokomat És azon tapasztalatom született, hogy az SR3040 elég kevés kitéréssel adta amit tud. Ugye a torzítatlan mély jelek...
Kíváncsian várom, hogy szerepel majd a két HA 31.  Csak most élből gépre van kötve (nem egészséges ahogy tudom) kelene elé egy előerősítő.
Egy keverőpult megteszi, vagy építsek egy előerősítőt.. Nem értek hozzá. Segítenétek? .oh.
Értékelés:
1
Tyűűha..  Mennyiért pazarolnak egy ilyet?
Értékelés:
0
Elvileg egy keverő is megteszi, ha a jelszintek stimmelnek.
De azért nagyon óvatosan, mert könnyen porrá lesznek a hangszórók tekercsei.
Értékelés:
0
A végfokon van egy pöcök két állással. SENSITIVITY 1,4V vagy 26dB. Ez mit jelent?
Óvatos vagyok egyébként. Nem az ész nélkül tekergetős fajta gyerek .gonosz.
Értékelés:
1
Ahogy az erölködőd adatlapján olvastam, az egyik állásban 30,5dB erősítése van a végfoknak, azaz 1,4V effektív bemenőfesz vezérli ki maximális teljesítményére, a másik állásban pedig 26dB-es erősítése van, azaz 2,34V effektív bemenőfesz kell a teljes kivezérléshez. Én ezt feltételezem az adatlapból.
Üzenetek: 191
Témák: 8
Értékelés:
0
Hhehe,ez nem normális,de nagyon jó!
(szegény pacsirta)
http://www.youtube.com/watch?v=hIYf8gbeQ...re=related
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Értékelés:
2
"Félelmetes állapot a magány. Jézus legelkeseredettebb szavait is ez váltja ki, az elhagyatottság. "Uram, Uram, miért hagytál el engem!" - ezzel a kiáltással élte át talán a legmélyebben az emberi természet fájdalmát és veszélyeit. Nem ismerte ugyan az unalom, a szomorúság elősivatagait, de átélte a magány legriasztóbb fájdalmát, s ő, aki minden szenvedést magára vett, ezt az egyet elviselhetetlennek találta. S valóban: a valódi magányban senki nem maradhat meg tartósan büntetlenül és bűntelenül.
Különös, hogy a krízis és a megoldás legtöbbször mennyire egybeesik, milyen szoros drámai kapcsolatot tart egymással. A kór és a gyógyítás szavai szinte azonosak. Magányosak lettünk -mert nem tudunk magányosak lenni. Mit jelent ez? Jelenti azt, hogy az ember, ki a külsőségeket, a kinti ingereket hajszolta, eltompult, s elvesztette belső fogékonyságát, hallását a csendre, képességét az elmélyülésre. Elfelejtett befele fordulni. S ezzel egyidejűleg vesztette el másik képességét is, nyitottságát a világ, a többi ember felé.
[...]
Divatszó lett a magány, s ez mindenesetre jelzi, hol kell a ma keresztényének vigyáznia, miből kell korszerű vizsgát tennie?
Magányból. Abból, hogy magányában hogyan tud minél mélyebb, minél élőbb és állandóbb kapcsolatot teremteni Istennel." (Pilinszky János) Ideje ébredni hölgyeim, uraim! :-D
Üzenetek: 33
Értékelés:
0
hello
engem olyan d/a konverter érdekelne amelynek bemeneti oldalon van legalább 2 digitális bemenete a lehet koax digit és az kimenete pedig 5,1 analóg? vagy ha ilyen nincs akkor stereo konverterekkel meg hogy lehetne megoldani? de az megint nem jó mert szét kellene osztani a digit jelet de a konverter meg honnan fogja tudni melyik csatornát csinálja? de ha valami borzasztó nagy összeg akkor inkább ejtem a témát.
köszi!
Értékelés:
0
Amire te gondolsz az szerintem Dolby Pro Logic dekóder, másképp nem látom értelmét az 5.1-nek.
Értékelés:
1
Eszembejutott egy olyan ötlet, hogy mi lenne, ha hirdetnétek egy H2000 hangszóróembléma versenyt.. vagy hogy kell ezt mondani. Tudjátok, olyat kéne tervezni, amit rá lehetne mondjuk a mágnesre ragasztani, és dizájnosabb lenne
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
már van ilyen
de a gondok sztem nem a címkénél kezdődnek egyik hangszórómárkánál sem.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
Értékelés:
2
SEAS Írta:Valaki látta már? A címkét? Nagyon fontos? ;-) Nálunk sok olyan ember van, aki csak papír alapján ítél. Ők úgy 1-3 évet bírnak, majd eltűnnek. Lehet a sok papír alatt. Von Kuenheim örök mondása cseng a fülemben: A minőséget nem ellenőrizni kell, hanem be kell építeni a gyártás-technológiába. Ehhez nem címke meg design (boaaaa) kell, hanem gondos, lépésenként leírt technológia, idióta-biztos előkészítés. Ez a (tömeg)termelés minőségi kívánsága. A címke senkit sem érdekel. Amit kap a pénzéért az működjön és elégítse ki az elvárt színvonalat. 2dB érzékenységet és 2kHz átvitelt áldozzunk a kereskedelem és a marketing oltárán. ;-) Persze, lehet áldozatok nélkül is, meg lehet később sokat fejleszteni, de kétlem, hogy a jelenlegi technológián változtatás történik, így a design (boaaaa) és a marketing sem fog valószínűleg eltérést mutatni. A jelenlegi gazdasági helyzetben már a talponmaradás is komoly kihívást jelent szerintem egy ilyen cégnek, hisz tőle jóval nagyobbak is jelentős piac-vesztést éreznek. Lesz még itt nagyobb bezárás is, míg a H2000 talpon marad közben. Az élet bármit hozhat.
Értékelés:
0
Wagnerur Írta:Nagyon fontos? Nem, de kíváncsi vagyok. Amit leírtál az igaz, de nagyjából tisztában vagyok a minőséggel, van néhány H2000 hangszóróm/abból épült dobozom 8)
Értékelés:
1
Jujj de bbeboroztam .hehe.
Értékelés:
0
|