Üzenetek: 674
Témák: 0
Értékelés:
0
zupp87 Írta:Baffle kompenzáló tag hiányában valamint tönkrement előfokom miatt kénytelen vagyok ezvel kompenzálni a BS-t (megfelelően csökkentett preamp szint mellett)
Létezik jó(jobb) minőségű lejátszó is, ami szintén tartalmaz eq-t .forog.
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
És létezett az alaplapi hangkártyája a laptopnak, ami sokkal jobb eqt tartalmazott, mint a winamp.. isten nyugosztalja szegény hangkártyát  Ennek a kis USBs vacaknak, ami mist van, a hangja szép, viszont nincsen semmiféle szabályzója. Mondjuk a KMPlayer szabályzóját még nem próbáltam. Az is fent van.
Szerk: kipróbáltam, az még vacakabb  Érdekes.. a különbség azóta hallható nagyon, mióta megfordítottam a magas polaritását.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Üzenetek: 32
Témák: 1
Értékelés:
0
..................................
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
andrew Írta:aktív váltót és eq-t közelsem csak a PA rendszerekben használnak.
tudod tekercsek és kondenzátorok a hangszóró és az erősítő előtt sokmindent befolyásolnak, éppenséggel a túl minőségügyiseknek ez már sok. Aki nem ismeri az alkatrészek működését, és nem tudja mik a hatásaik a rendszerre, az nem látja át, nem tudja fel-, és kihasználni.. hát annak biztosan sok.
Ui: mi van a videotonnal? Nem értettem valahogy a gondolatmenetet.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
1
andrew Írta:Meghát aztsenem szabad elfelejteni hogy a teljesítmény igény CSÖKKEN aktív váltóval. Már miért csökkenne, ugyanazokat a vágásokat kell elvégezni azon is, mint egy RLC váltónál. andrew Írta:Amit a hozzászólásodhoz közvetlenül fűznék hozzá az annyi, hogy abban egyetértek hogy van akinek az igényeit ez már túlnőné. De ettől független aki tényleg olyan nagyon rá van izgulva hogy képpes akár 10 ezer pénzt is elpazarolni egy passzív váltóra s ha nem válig be másikat szerezni, annak mindenképpen olcsóbb s jobb megoldás.
2 utas felállásban meglehetősen jóféle. Lehet, hogy olcsóbb - bár ezt kötve hiszem - de hogy jobb volna az egyenesen kizárt.  teljesen egyforma esélyekkel indul aktív és passzív szűrőknél is az ember, csak mndkettőnél másféle nehézségekbe ütközik. andrew Írta:Most nemtudom nálunk mennyiért mehetnek a H osztályú ic-k, de azok pl. egy rendes ATX12V szabványű pc tápról kellemes 0,5% THD @ 40 watt al elüzelemnek, nincsen most türelmem előkaparni hogy mit tud pontosan, azt tudom hogy 20khz a felső határ frekvenciája, és azt is tudom hogy a manapság gyártott (tehát nem a régi AT vagy ATX tápok) zajszűrése meglehetősen jó. Nem beszélve a terhelhetőségről. És arról hogy röpke 1 darab potméterrel felpumpálható a 12 voltos ág nyugodan akár 20-30 voltig is, ennek ugyan elég bőven 16 volt. (mmm és az ATX12V szabvány 20,000 uF capacitással fel kell tdjon állni üzemszerűen) Normálisan működő H osztályú dolgot még nem láttam. A PHI-nek volt néhány hasonló IC-je, de az még viccnek is rossz volt.
Üzenetek: 144
Értékelés:
0
Ennyi hülyeséget  Látom egyes emberek sokat szeretnek írni a semmiről .haha.
Értékelés:
0
Jah Zupp87 neked meg megígértem, hogy ha kész lesz a cuccom akkor megmutatom.
A doboz neve CATHEDRAL lett, ha már úgy is hasonlít rá
http://kepfeltoltes.hu/081212/DSC04947_w...es.hu_.jpg
Ha vége a vizsgaidőszakomnak akkor gyártom hozzá az elektronikát!
Jaj már alig várom .haha.
Értékelés:
1
Azta.. le a kalappal  Nekem nagyon teccik. Ilyen szépen én sose fogok tudni hangfalat kivitelezni, az fix  Az egész fa? vagy csak burkolat? Első ránézésre nem tudom eldönteni.
Értékelés:
0
Az egész MDF lap bevonva "matricával" és természetesen a szíve HA31-es .haha.
Amúgy vettem én is mce-4000-est, nincs még hozzá kalibrációs fájlod?
Értékelés:
0
Értékelés:
1
nos erre mondtam, hogy van aki képes saját hasznára fordítani ezeket a látszólagos hátrányokat, és úgy már rögtön előny lesz belőle. ami persze az aktív varázslásnál elmarad.
Egyébként sok butaság van abban amit írtál, de ha féloldalon át tart egy hozzászólás, nem vagyok hajlandó kijavítani. Aki ennyit tud írni, biztosan olvasni is képes.
Értékelés:
0
Hú vazze ezt aztán regény
Amúgy ha már a végfokonál tartunk akkor én a D-osztályt tartom előnybe. (de ezt már egyszer azthiszem leírtam valahol)
Amúgy az aktív hangváltó híve vagyok, mert bekell vallanom nem tudnék jó passzív hangváltót csinálni (legalább is a olcsón nem, mert megkellene fizetnem a tanuló pénzt :? ) Így marad az elektronika. Amúgy az Urbános hangváltó lesz megépítve nekem is, csak kibővítettem baffle step kompenzálással. A tápegység kapcsolóüzemű, 6db PWM végfok, meg amit a Shalafi írt vahol ssm2164 előreősítőnek. Valahogy ez a tervem körvonala.
Értékelés:
0
andrew: ezek az IC-s megoldások nem érik el azt a szintet, ami általam elfogadhatónak mondható. Természetesen minden létező IC hangját még nem hallottam, lehet hogy létezik kimondottan audiofil célokra használható, nem tudom.
Sajnos az van, hogy aki nem szenteli az életét minőségi erősítők tervezésének és építésének (pl. én sem), annak az a lehetőség marad, hogy drágán de jót.
És még mindig azt mondom, hogy ha abba irányba akar az ember fejleszteni, amiről beszélgetünk, akkor valami DSP a nyerő. Ott a lehetőségeknek szinte csak a képzelet szab határt.
Értékelés:
0
Értékelés:
1
najó, mégis megteszem, most az egyszer utoljára.
Alkatrészek soros ellenállása, DF csökkenés, passzív szűrők fázistolása, stb. mind-mind eszköz a fejlesztő kezében, amit igen jól lehet használni. Persze csak akkor, ha valaki az orránál tovább is lát, és nem áll meg ott hogy Butterwoth, meg Linkwitz-Riley, vagyis felhagy a tankönyvi váltók építgetésével. Így lesz az előnyből hátrány, vagyis, amiről most azt hiszed, hogy rossz, az nem az, csak nem tudod saját céljaidra használni. Ennyi. Foooooooooogalmazhatsz aaaaaaaaaaaakárhogy, írhatod duplanagybetűvel ezen nehezen tudsz változtatni.
Meddő teljesítményfelvétellel kapcsolatban kissé elnagyoltak az információid. A hangszórót eleve komplex impedanciaként kezeljük, elég rápillantani a helyettesítő képre, hangváltó nélkül is sokszáz .u.F-nak, és 50-100mH-nek megfelelő értékek látszanak az impedanciamenetben, ezen egy passzív váltóval legfeljebb javítani lehet, ugyanúgy, mint a hangszórók emelkedő impedanciamenetén. Ami szintén nem mint probléma jelentkezik, hanem mint lehetőség, csak tudni kell vele élni. Mellesleg az erősítők pont nem szeretik ha esetleg csupaszon kerül rájuk egy olyan hsz, aminek az impedanciája 20k környékén már az egekben jár, váltó nélkül pedig pont ez történik a mélyközéphangszórókkal.
Kinek van szüksége hatodrendű szűrőre, és miért? Ez aktívnál is ugyanolyan baklövés volna mint passzívnál, semmi különbség, csak utóbbinál nehezebb elkövetni.
Aktívnál persze lehet hogy valamilyen keretek közt szabályozható a vágás, de meg kell jegyezni, hogy nem csak a töréspont változik, hanem a levágás karaktere is, és közel sem biztos, hogy olyan irányba, ahova én szeretném, így az egy trimmerellenállással történő szabályzást dobhatjuk is el, ha elfogadható eredmény a célunk.
Ezzel meg: andrew Írta:aztáán.. való életben pont olyan alkatrészeket találni egy hangváltóba mint ami kéne (érték szerint) nem mindíg sikerül.
Passzív váltónál ha egy értelmes kondenzátor méretet választunk ki, az ellenállásokat utólag trimmerrel szépen be lehet lőni a kívánt értékre.
Tehát a megtervezett, és a kivitelezett cucc jobban hasonlít. Pont az a probléma, amit fentebb írtam, egyáltalán nem így kell hangváltót tervezni, maga a módszer rossz, és csak annyit teszel most, hogy egy rossz módszer könnyebb megvalósítását éred el az aktív szűrővel.
Ez is baromság ebben a formában: andrew Írta:Konkrétan már csak maga az, hogy a hangszórók impedancia változásai nem befolyásolják, mint a passzív szűrőt máris kizárja hogy rosszabb legyen mint egy passzív szűrő. -> éppenséggel önmagában szavatlja hogy jobb megoldás. Mert Semmit sem szavatolhat egy olyan tény, ami eleve nem igaz.
A következő megint félinformáció, és/vagy tévedés andrew Írta:Termikus stabilitást kár is lenne emlegetni, aktív váltót nem érdekli az sem ha megszül az erősítő utánna, ő nem fog jobban melegedni, szintén ellentétben egy passzív váltóval, ott termikus zaj, és termikus értékfüggőség miatt éppenséggel a hangváltó adatai változnak. egy 10kohm-os ellenállás zaja sokkal jelentősebb Mohm fölötti bemeneti impedanciánál, mint egy soros 1,5 ohmé, pl. 4 ohm lezárással.
Mellesleg erről jut eszembe.. Ha pl. már valami normális DiY erősítőnk van, egy ilyen TL074, vagy hasonszőrű op.ampal felépített szűrő nagyon könnyen válik a leggyengébb láncszemmé a rendszerünkben.
pénzügyekről csak annyit, hogy 4000,- pénzért én magam tervezek, és építek hangváltókat, szóval nem is tudom miről van szó.
"H" osztályka... nem tudom hirtelen hol lehet beszerezni az STK 407-et?  Te ismersz ilyen helyet? .haha. A 1562 meg sztem egy vicc. És az a baj, h. nem csak szerintem, általános tapasztalat, hogy egy detektoros rádió stabilabban működik, mint ez az IC.
 ez pedig andrew Írta:Amúgyis DIY barát, mertha esetleg kiderül, hogy valami nemkóser a frekvencia menetben, mert a keresztezési frekvencia nekünk nem felel meg mégsem, laza módon utánna tudunk állítani. Nem kell hozzá semmi extra. A trimmerek miatt ugye.. ÉS, ha lessz másik hangfalunk, más hangszóróink, akkor sem kell újra hangváltó alkatrészeket venni. Maximum állítani a meglevőn. (1600-7000 közötti keresztezési frekvencia szerintem ami 2 utas, azt bőven kielégíti...... NEM?) sajnos nagyon nem így van, fentebb jeleztem, h. miért. Ez az egész egyáltalán nem ilyen egyszerű.
Értékelés:
1
andrew Írta:Keresgélj, és fogsz találni köbméternyi cikket ami kifogástalan alátámasztja hogy az aktív szűrőknek rengeteg az előnye a passzívval szemben. Semmilyen előnye nincs, ahogy korábban is írtam, teljesen egyforma nehézségű mindkét verzió, csak mindkettőnél mások a buktatók. Nem kell olvasnom hozzá, elég józanul gondolkodni. Ilyen cikkeket amúgyis ritkán veszek kézbe, inkább maradok a szakirodalomnál. :| andrew Írta:nem kell semmit kijavítani abban amit írtam.
Ha nem tetszik töröljed, ez ennyi. Azt majd én eldöntöm mit csinálok vele. andrew Írta:Ettől független ha.. úgézed a lentiek nem felelnek meg a valóságnak keresgélj utánna mint mondtam. Vicces dolog. Nem kell keresgélnem, ugyanis nálam nem megérzésekről van szó. .zold. andrew Írta:Az AES oldalán találsz erről pár cikket ha regsiztrálva vagy. Igen, de találni ott másféle infókat is, tehát sokkal árnyeltabb a kép.  andrew Írta://szerk:
mmm.... kifejezetten nagyon minőségi műveleti erősítő:
http://cache.national.com/ds/LM/LM4562.pdf
1000 pénz darabja, evvel valóban drága móka, de ha megnézed az adatait, kiderül hogy inkább olyan helyen kellhet ez ahol zsákszámra vannak az erősítők előtt.
Normális esetben a tl074 is bőségesen elég. Nem vagyok benne biztos, hogy pl. egy egyszerűócsó HTA-30 előtt megállná a helyét az iccé.
Értékelés:
1
PWM Írta:Hú vazze ezt aztán regény
Amúgy ha már a végfokonál tartunk akkor én a D-osztályt tartom előnybe. (de ezt már egyszer azthiszem leírtam valahol) A jó D-oszt. erősítők tényleg szerethetőek.
Üzenetek: 191
Témák: 8
Értékelés:
0
Te jézusom....
Ami itt megy az eccerűen istenkáromlás a zenével szemben....
....halmozni,halmozni minnél több"szutykot" a jel útjába...
Na ez így hirtelen kitört belőlem.
CSak,hogy egy picit képviseljem a "másik" oldalt.
Őszintén,józan paraszti ésszel gondolkodva nem kedvezőbb ha a jel útjában minnél kevesebb zavaró tényező! van,úgy őszintén...
andrew,ez elsősorban neked szól.
Szerinted miért olyan baromi drágák a főnix hamvaiból feltámadó elektroncsöves hi-end készülékek,a maguk pár!!! alkatrészével?hmm?
Nameg ez a H,meg D osztály...és uram bocsá ezek az íccék....
Mondhatjátok,hogy baromi elfogult vagyok a csövekkel szemben,de én a saját fülemnek hiszek és nem (adott esetben)a linkelt összeírt "csodáknak".
Támadhatnál,hogy hát ,de ez is rohadt drága,igen,mert ebben a kategóriában is sajnos minden túl van árazva,a márkanevet itt is keményen meg kell fizetni.De.Én is ellenzem ezt,és én se fogok a büdös életben egy ellenállásért ezreket fizetni...
Az én öreg,ütött kopott csöves monoblokjaim akkor is jobban szólnak(figyelem,szubjektív!) számomra,mint a tranyós,ícés csodák.
Shala,bocs az offért,töröld,ha kell.
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Üzenetek: 182
Értékelés:
0
Mindenhol meghülyültek az emberek? .sokk.
Értékelés:
0
ámmen
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Megpróbálta
Értékelés:
0
Idézet:Nameg ez a H,meg D osztály...és uram bocsá ezek az íccék....
A maguk felhasználási területén nincs azokkal gond.
Idézet:Shala,bocs az offért,töröld,ha kell.
Idézet:Azt majd én eldöntöm mit csinálok vele.
Nem tudom már mit akartam még.
Értékelés:
0
A csövekről csak annyi a véleményem, hogy szerintem a korszakuk lejárt. Remélem ezzel nem sértek meg senkit, de én nem szeretnék egy baromi rossz hatásfokú, melegedő akármit a lakásomban tartani, ami ráadásul nagyon drága is. Lehet, hogy akiknek az van azok istenítik, dehát mindenkinek a saját dolga.
Amúgy nem tudom ki hallott már D-osztályú erősítőt szólni, szerintem igen is nagyon jól szólnak. Persze ebben is az új modelleket értem nem az ezeréves próbálkozásokat. Meghát itt oda kell figyelni, hogy a kimeneti szűrőben jóminőségű kondik legyenek, és természetesen légmagos tekercsek. Ezenkívűl szerintem is a dsp-jé a jövő.
Értékelés:
1
PWM Írta:a kimeneti szűrő bizony, az a kulcsszó
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
PWM.
Igazad van hogy a csövek ideje lejárt. Egy bizonyos szemszögből nézve!
Ugyanis ha hangosítani akarunk jó minőségben (koncert terem vagy hasonló) akkor igen kellenek a D-és dolgok. Meg pl autó végfok vagy/meg subb hajtás. A d osztály előnye a hatalmas teljesítmény kis méretben.
De ha igazán ínyenc valaki és tényleg van némi összehasonlítási alapja az eredeti csomagolatlan zenével az csövesre vágyik vagy csövest vesz.
Igen drága. Igen fűt. és még sok minden más hátrány. De akinek megéri annak megéri. Én is szeretnék csövest és nekem meg is érné de nincs miből.
Hülyén fogalmaztam a mondani valómat de remélem érted. Nem kötözködök!
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
0
Én sem kötekedem
Különben egyetértek az írásoddal vava!
Amúgy az öcsém gitárerősítőjében is csövek vannak. Én személy szerint nem rajongok értük, pont az elöbb felsorolt problémák miatt. Valakiknek azonban megér mindent, és én nem akarom lenézni ezeket az embereket sem sőt aki épít csöves erősítőt megemelem a kalapom elötte, mert egyáltalán nem könnyű. Csak ott van az is, hogy ők se nézzék le a másik oldalt, mert eléggé előítéletesek a d-osztályú erősítőkkel pedig szerintem nem is hallották őket.
na mind1 nem akarok itt regényeket írni a Semmiről .haha.
Értékelés:
1
Hát egy jó csöves és egy jó kapcsüzemű erőlködő is igenjó paramétereket tud hozni. A csövesnél a páros számú felharmoikusoknól álló torzítás talán a szerethető.
Értékelés:
0
shalának igaza van,másképp torzít(ha torzít  ),egy elektroncsöves készülék,
A d osztálnynak előnyét én is tudom,pa rendszerbe,meg düccögni a kocsiba.
Oda tökéletes a jó hatásfok és kis mérete miatt.
És volt szerencsém a d osztályú cuccokhoz,amai napig hozzák hozzám javítani a szétdurrantott autóvégfokokat.Nekem is teccik,hogy kicsi és üvölt,de én nem tudnám sokáig hallgatni.
Abban is igazatok van,hogy azé a jövő,de a magam részéről amíg lehet én nem kívánom itthon alkalmazni
Értékelés:
1
Meg kéne hallgatni pl. a SPafi által összedobott végeket.
Értékelés:
0
Fész: amiről te beszélsz, az D-osztályon belül is low-end.
Értékelés:
0
Kicsi és hangos, és a legfontosabb, hogy nagyon percíz mélye van a nagy damping faktor miatt! Akár egy reflexdobozból is pontos mélyet varázsol.
Meglehet állapítani, hogy az a mély hang basszusgitárból, vagy dobból vagy akár más hangszerből jön. Persze azért itt is vannak ár és minőségkategóriák, de pl nem szólhatom le az AB-osztályú erősítőket, mert hallottam belőle egy vagy több rossz darabot.
A csövesek többnyire meg azért jók, mert ha már valaki kiad több ezer forintokat csőre az nem fog spórolni a több tízezer forintos kimenő trafón sem. Szóval az egész összességébe jó. Míg pl D-osztálynál mindig vannak ár-kompromisszumok pl kimenő szűrő, stabil táp...stb.
Értékelés:
1
A mai délelőttöt a reflexcsövem farigcsálásával töltöttem.. Mert nagyon kezdtem megunni, hogy némely zeneszámban csak huppog a mély.. Így, első körben kb. fél centit faragtam le belőle, és van eredménye: ütősebbek, dögösebbek lettek a mélyek. Igaz, lehet picit feljebb is kúszott.. viszont jobban terhelhető így a hangszóró. Azt még ugyan nem mértem ki, hogy hány herc is lehet most a hangolási freki. Anno asszem 48ra számoltam ki. A BassBox szerint most 51Hz. Az f3 pedig 45. De majd ki is mérem.
Értékelés:
0
Különben meglepődtem mennyit változik a mély a hangolgatással. Nem gondoltam volna. .oh.
Értékelés:
1
Én is.. a bassbox szerint kb. 2,5Hz-el hangoltam feljebb most a dobozt (most 48mm hosszú és 47mm átmérőjű a cső).
Értékelés:
0
Már nem szimulálok  Amúgy sokan szidták a JBL progit, mert mondták hogy a winsd jobb. Hát a valóság a JBL igazolja a HA31-gyel kapcsolatban. A winsd 65 literes dobozban 42hz ír 3db pontnak, a JBL 48hz-et, lemértem a rendszert és télleg 48hz-en van a az alsó határfreki. Bár még nem járattam be a hangszórókat. Majd kíváncsi vagyok változik-e.
|