A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
sztem egyformán számolnak, ha jók a bemenőadatok.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Közben meg a BoxSim-es modellemet is felülvizsgáltam.. és zártkosaras hangszórónak volt megadva a HA-17 Big Grin De most már helyesen beállítottam, és így már azért kicsit más a dolog.. kell még rajta dolgozni.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Hali

Végre eladtam a hangfalaimat, most rengeteg helyem szabadult fel )
Két utas hangfalat szeretnék, építeni és valami jól bevált már elkészült hangfal terveit szeretném kérni, lehetőleg h2000-es hangszórókkal, 17-20as méllyel bár tudom, nem jó ha nagy a mély.
Úgy tudom a fórumozók között van pár ember akinek tulajdonába van ilyesmi kincs.
Ezért kérném itt a segítségeteket !

Köszi Üdv Kellemes Ünnepeket minden fórumosnak!
Válaszol
Ha jól tudom a Zupp87 úrnál van, HA17-essel Big Grin Sztem segít is ha megkéred .haha.
Válaszol
Megvolt, írtam neki mail-t várom hogy majd reagáljon, de úgy rémlik wolfnak is van egy hasonló de nem biztos S Köszi amúgy PWM !
Válaszol
Hát igazán nincs mit én sajna nem tudok ebben segíteni :o
Válaszol
Neked milyen hangfalaid vannak ?D
Válaszol
Nekem háromutas van, lejjebb belinkeltem egy képet róla vhol 8)
Válaszol
Szép kis hangfal gratulálok, nagyon igényes !
Nem tudom, valahol láttam erről tervet S Videoton, vagy nem tudom de nagyon rémlik egy hasonló kinézetű hangfal, persze az korántsem volt ilyen szép. Respect
Véleményed róla ? Hogy szól? Mekkora teret szól be szépen?! Hangváltót te tervezted, hogy sikerült ? Ill. méreteiről mit lehet tudni ?
Üdv
Válaszol
Hát nem tudom, hol láttad, mert eddig úgy tudtam, hogy az én fejemben született meg előszörBig Grin Amúgy van egy hasonló két részből álló konstrukció spexcel honlapján, csak az kétutas.
-Sajnos még a kérdéseidre nem tudok válaszolni, mert a hangszórók még csak külön külön lettek kipróbálva. Nem passzív hangváltót terveztem hozzá, hanem aktívat, de az erősítő még tervezés alatt van. Mostmár elméletben minden működni fog most már a megvalósításra vár Big Grin
Méretei: a mély doboz 365*400*650 ~65liter amúgy a mérete alapján 70liter lenne, de a belseje fel van pakolva háromszögekkel amit még nem mutattam meg senkinek 8) Ha valakit érdekel majd teszek fel róla képet.
Remélem kielégíti majd az elvárásaimat!
Amúgy köszönöm a dícséreteket!
Válaszol
Értem, akkor ez a hangfal teljesen két részből áll, és nincs is összeragasztva/csavarozva ?!Annyira nem vagyok prof, ezért inkább megkérdezem melyik az aktiv hangváltó ?
És igen a Spexcel honlapján láttam HASONLÓT )
ÜDv
Válaszol
Nincs összecsavarozva. A felső kis doboz külön van, ennek az oka az, hogy azonos akusztikai síkba lehessen hozni a közepet meg a magasat a mélyhangszóróval. Igazából ennek nem is kellene doboznak lennie mert a mindkét dóm sugárzó zárt rendszerű, de így jobban néz ki mint csak egy előlap. Az aktív hangváltó az erősítő elött bontja kettő vagy három részre a hangsávot attól függően, hogy hány-utas hangfalról van szó. Előnye nincs fázistorzítás (legalább is csekélyebb, mint egy passzív szűrőnél) Hátránya: Mindegyik hangszórónak külön végerősítő kell. Jelen esetemben 6db végfokra van szükségem.
Válaszol
PredatorNo1 Írta:Hali

Végre eladtam a hangfalaimat, most rengeteg helyem szabadult fel Smile
Két utas hangfalat szeretnék, építeni és valami jól bevált már elkészült hangfal terveit szeretném kérni, lehetőleg h2000-es hangszórókkal, 17-20as méllyel bár tudom, nem jó ha nagy a mély.
Úgy tudom a fórumozók között van pár ember akinek tulajdonába van ilyesmi kincs.
Ezért kérném itt a segítségeteket !

Köszi Üdv Kellemes Ünnepeket minden fórumosnak!

Gondolom te küldted az emailt, amit ma kaptam Smile Igen, nekem van egy dobozpárom HA 17-tel, és egyelőre egy-egy SAL DTF-12-vel, valamint (egyelőre még) egy szarul méretezett váltóval Big Grin A falakról annyit, hogy a dobozterv sem az igazi, a belső csillapításom tojástartószivacs (anno az volt Big Grin), és a váltó meg a magas majdnemkatasztrófa úgy ahogy van Big Grin szóval van mit még fejleszteni rajta Smile Bár eddigi tapasztalataimat szivesen megosztom, de most aludni térek.. viszlát holnapWink
Válaszol
xD
Akkor veletek sem vagyok kisegítve, na azért persze biztos tudtok majd tanácsot segítséget adni.Viszont aktiv hangváltót még csak véletlen sem akarok. 6végfok...na meg kezdő vagyok én ahhoz.
Abban, hogy dobozt építettél előlap helyett teljesen igazad van, és nagyon szép is lett tőle, Spexcel honlapján ami van azért is nem tetszik mert csak egy lapka ott az egész!
Viszont most nézegettem ehhez hasonlót amit építhetnék, csak nem 3 utasat hanem 2-őt !

http://www.bartimexaudio.hu/index.php?/L...atban.html
Válaszol
Egyébként, ha a qts-t nézem mindegyik zárt dobozba való, elég vicces.
Válaszol
vavának van egy jó terve váltóval együtt kétutasra

http://www.speedyshare.com/697717544.html
Ez lenne. Remélem nem baj
Válaszol
húhh köszi egész jól hangzik !!! Lehet ezzel kezdem, aztán majd később belefogok egy sajátban, egyébként erre gondoltam !
Mondjuk én nem csinálok, négyet csak kettőt.De az is elég lesz csak szépen muzsikáljon, mélyet meg majd építek hozz a mostani 25-ös helyett!
köszi még1x
Válaszol
Majd beviszem Autocadbe, hogy átlássam majd megosztom ide ha kész, de majd csak jövőre ))
Válaszol
öööööh...... most hogy is van ez?
Válaszol
Úgy tudom az Fs/Qts-t kell nézni, az adja meg az EBP-t, ami eldönti: zárt vagy reflexdobozba való-e. De mindemellett ismerni kell a hangszóró lengőrendszerét (ezeket shalafi nagyon is jol ismeri Smile)

Egyébként Predator, én nemaztmondtam hogy nem tudnék segítségedre lenni.. most már tudom, mit csinálnék másképp Wink
Válaszol
Nemtom, én most semmit sem értek. .sokk.
Válaszol
Kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog új évet kívánok, minden h2000 fórumozónak!!
Válaszol
Sziasztok!

Tarsykám. Előbb kérdezz az isten áldjon meg Big Grin. Nem baj hogy felraktad. De mellé tűzhetted volna azokat a tudni valókat a doc-al kapcsolatban amit neked is elmondtam. A doboz terv nem ideális. Ez egy házimozihoz készült igencsak vázlatos elnagyolt dokumentum egy ismerősömnek. Sok olyan van benne amit inkább nem írtam volna le.... :S

üdv: vava

ui: Nagyon boldog és kellemes szent estét kívánok mindenkinek
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Értem, hogy gondoltad ZUP csak vicceltem, viszont a QTS ill. zárt vagy reflex témában, ismét csak subvoice mondatára tudok hivatkozni

Idézet:Van még egy nagyon fontos paraméter, ez pedig a hangszóró teljes jósága, amit Qts-ként jelölnek. Minél kisebb a paraméter értéke, annál kisebb lesz a hangszóró érzékenysége a mélytartományban. Ugyanakkor ha ez túl nagy, a hangszóró mélyben ki fog emelni. Általánosan elfogadott tény, hogy zárt dobozba a 0,5-0,6 körüli Qts a kedvező, reflex dobozba a 0,3-0,4 körüliek, persze ettől el lehet térni

Bár egyszer már volt erről is szó így nem akarok vitázni!
Válaszol
Bocsi: EBP=Fs/Qes.. elk..rrtam.. Big Grin Már értem mért értetlenkedett Shala.. Tongue

Boldog Karácsonyt kívánok én is minden fórumlakónak!! Smile
Válaszol
Még egy gyors kérdés:
Valaki hozzászólása kapcsán Shala megemlítette, hogy az 542-nek, az 582-nek és a 620-nak ugyanakkora méretű a membránja (ezt én is észrevettem már régebben), és amit még észrevettem, hogy a T-S paramétereik is közel állnak egymáshoz. Shala mindközül az 582-őt ajánlotta az illetőnek, és ezt azzal magyarázta, hogy a 3 közül ez a legjobb rezonáns rendszerű (dagad a mellem, mert nekem is ilyen van Big Grin).. Viszont a kérdés a kapcsán merült fel bennem, hogy mind az 542-nek, mind pedig a 620-nak kiegyensúlyozottabb az átvitele (vagyis nekem úgy tűnik). Miért előnyösebb mégis az 582?
(sokan tartják csúnyácskának a kicsi PP porvédő miatt.. de szerintem pont attól nagyon is dizájnos, és szép Smile)
Válaszol
zupp87 Írta:Bocsi: EBP=Fs/Qes.. elk..rrtam.. Big Grin Már értem mért értetlenkedett Shala.. Tongue

Boldog Karácsonyt kívánok én is minden fórumlakónak!! Smile
Smile Én úgy az egész utolsó oldal miatt értetlenkedtem. Smile Kezdve a vava-féle dokumenttel.
Válaszol
Miért, mit nem értettél Shala ? .oh.
Válaszol
Nem elég, h a beigli terheli Shala gyomrát? Big Grin
Válaszol
ezaz h. nix beiglee. De majd leírom egyszercsak amit akartam. Csak még nem jutottem el odáig.
Válaszol
Sziasztok!
Újabb ötlet pattant ki a hülye fejemből Big Grin
Mindíg is tetszettek a magas, álló sugárzók, és arra gondoltam, hogy lehet építek egyet. A magas DX-25 lenne, és mellette dohogna még két 582-es. Az igaz, hogy ebben az esetben a mélyközepek együttes érzékenysége 6dB-lel nőne (párhuzamos kapcsolás, így 4ohm-os lesz a rendszer), viszont a egy, a váltótekerccsel párhuzamosan kötött ellenállattal úgyis vissza kell fogni a középtartományt a baffle step miatt, és így szerintem megoldható a szintek illesztése. A doboz a következőképpen nézne ki: 18mm-es lap, 90 centi magas, 30 centi széles és 22 centi mély (külső méretek), térfogata 40,4l. BassBox szerint nem lesz egy tipikus subwoofer (f3=50,2Hz, fb=48Hz).. igaz, ha nagyobbra csinálnám a dobozt, pár Hz-et lejjebb lehetne vele menni..
Válaszol
Üdv!

Tegnap játszottam HA18-cal, és 1,3mH+4*1uF-dal elég korrektül működött, érdemes kipróbálni. Mérésen is, meghallgatáson is jónak tűnt. (lehet 1,5 mH is)
Válaszol
1,3-al kihozható szerintem is, de nem tisztán másodrendűvel.
Válaszol
Inkább zobel-izálni? Tegnap csak ezzel szórakoztunk, de nagyon hallgatható lett, és a mélyek is teljesen rendben voltak, sőt...
Válaszol
Milyen a doboz ?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 40 Vendég