Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Nem akart az lenni, csak volt egy olyan időszak, amikor nem figyeltem oda a rendszerre (másvalakivel volt dolgom  ), és meglett a baj.
Kis hangerőn semmi baj nem jelentkezik, de amint kicsit jobban meg kellene mozdulnia, már adja kifelé a furcsa hangokat. Valahol eleresztődhetett a ragasztás. Nem tudom elküldjem-e javítani, vagy mi legyen vele. Másiknak semmi problémája nincsen. Hát ez van, nem hangoskodásra van kitalálva ez a hangszóró. Már Majdnem összegyűlt a keret egy PA rendszer megépítésére, és akkor nem lesz ilyen gond. E helyett a mocskok helyett meg 620+hg2,5 lesz. Ezek az elképzeléseim.
Egyébként a nyáron lehetséges, ha a tulaj elköltözik az új házába, hogy 7.1 rendszer kiépítésébe kezdek oda, ha a feltételek adottak lesznek. Egy "moziterem"-be lesz a dolog, ahol projektorral lenne kivetítve a film, és hát TrueHD. Ezt szintén 620+hg2,5-ből gondoltam, vava terveiből kiindulva. Ha majd konkrétabbat tudok (nyáron lesz valószínűleg) akkor majd hozzátok fordulok segítségért.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
DjTaRsY Írta:vava terveiből kiindulva komoly? vavával semmi bajom, de az a terv nem terv...
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
Kiindulás = Én is ezeket a hangszórókat használnám 
Váltótervezés szempontjából analfabéta vagyok, szóval akár a váltó is megfelelne (bár a mostani hangszórók megmérése után újratervezés lenne szükséges)
A doboz az, amelyikkel variálás lenne.
Esetleg ha tudsz jobb ötletet szívesen fogadom
UI: Megszereltem a HA31-et, az impregnált réteg(?) elengedte a papírkónuszt középen, és feljött a porvédő sapka, és az okozta a furcsa hangot. Leszedte, technokollal átitatva visszaraktam, majd rásütöttem 100wos izzóval és jóól megjárattam.  A porvédőt is visszahelyezem majd, amint leápoltam
(barbár vadállat módszer. Tőlem nem telik többre  )
UI2.: Képek a "szerelés" folyamatáról. Most már jobban néu ki egyébként a képen még nincs teknokolozva.
http://noob.hu/07/0110/ha311.jpg
http://noob.hu/07/0110/ha312.jpg
Üzenetek: 144
Témák: 1
Értékelés:
0
Úristen remélem az enyém nem jár így :o
Értékelés:
1
jajhát ezt szépen is meg lehetett volna csinálni...
Üzenetek: 144
Témák: 1
Értékelés:
0
Most nézem, hogy hol volt használva szegény HA-31-gyes. Az enyémnek arany élete lesz ahhoz képest azt hiszem
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
Tarsy! Ajánlom legközelebb az egyszerű acetonos körömlakklemosót. Nekem legalábbis a kis Tesla-nál bevállt. A porvédő sapkát szépen le tudtam vele szedni. Az ismerősöm, akitől kaptam, ugyanezzel szetde le a pillét és a gumiszélt is. Mondjuk az az ARN nem volt ilyen anyaggal impregnálva.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Értékelés:
1
Nem oldja.
Értékelés:
0
Majd meglátjátok milyen szép lesz ha kész lesz.
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Üzenetek: 2 277
Értékelés:
0
Régebben Péter is küldte ezt az üzenetet ,most egy motoros oldalról kaptam .Etetés azt tudom ,de mi a lényege ?
Kérlek benneteket,hogy küldjétek tovább!!! Ha kitörlöd neked nincs szíved. Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is. Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában,és testében. Az egyetlen út,hogy megmentsük a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett,hogy segít nekünk. Az egyetlen út,hogy segítsenek az,hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt Te tovább küldöd.Az AOL nyomon követi ezt a levelet és számolja,hogy hány ember kapta meg.Minden ember aki megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32ft-ot szerez nekünk!Kérlek segítsetek!! Köszönjük!!! Maroti Szabolcs Veszprém Móricz Zs u 3. Kérlek tedd meg!!!
Értékelés:
2
Hogy több internetes szemét legyen a világon?
Üzenetek: 674
Témák: 0
Értékelés:
0
Értékelés:
0
Kamunak kamu ,de mi a célja ? Így szereznek címeket ?
Értékelés:
0
Most piszok gyors a fórum...
Értékelés:
2
SEAS Írta:Most piszok gyors a fórum... Lassú volt a neted. .oh. Mijóta eza kétmegás hangszer van itten, semmi gond sem vót a fórummal nekem. A mobil n(y)et igen sokat vacakolt ehhez képest.
Értékelés:
1
Wágó úr, rákérdezhetek? Vonosnégyes!
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:Wágó úr, rákérdezhetek? Vonosnégyes!
Yess! És erről eszembe jutott, hogy egyik kolléga erősen szeretne (tessék kapaszkodni) "templomi szent zenét". Néztem rá: míííííííííívvvvvvvvvaaaaaaaaheeeeeeee? .haha. Mondom Bach? Aszongya, az mi? .sokk. .haha. .haha.
Értékelés:
1
A kövesdi SzentLászlóKórusnak van mán két cédája, majd szerzek neki belőle.  Ha annyira akarja.
Értékelés:
0
Dallamos dallamokat dalolnak?
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
Nekem valahol van egy gregorián albumom  .. szép hangzása van  Még ezzel a kiforratlan valami művemmel is
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Működik a fórum!
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
1
:o Megcsináltad vava?
Nekem egy hete nem sikerült.
Értékelés:
0
Hát igen .??. .foghijas. .kv.
Aki tud az tud .haha.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
1
asszem mostmár ideje lesz kijavítanom a hangszóróid cserébe.
Értékelés:
0
.otlet. .kiraly.
Üzenetek: 577
Értékelés:
0
És mi a hejjzet a másik fórummal? .sokk.
Üdv Doki!
Értékelés:
1
..ebből még szabotázs is lehet..
CSinálom azt is, de a költözés sosem egyszerű.
Értékelés:
0
Épp néztem, h_jozsi több, mint két éve nem írt be a fórumra, de még mindig neki van a harmadik legtöbb hozzászólása.
Értékelés:
1
hát nem tehetek róla, ha nem írtok.
Értékelés:
0
Hát valakinek fel kéne dobnia valami olyan témát, mint annak idején, amikor sorban jöttek az adatlapok, prototípusok. Az téma volt.
Nem konkrétan neked mondom, hanem a gyáriaknak szól.
Értékelés:
0
Tőlem a nyári szünetben várható nagyobb aktivitás mert akkor 3 hangfalpár kerül tervezésre, építésre. De ehhez le kéne most érettségizni.... .sir.
Értékelés:
2
Értékelés:
0
OFFok egy kicsit .
Motoromban nem áll a helyzet magaslatán a feszszabályzó . A gyári állítólag 35000 körül van , a keeway- é 5000 . Viszont ha jól tudom az egész nem más mint egy háromfázisú egyenirányító , és egy soros feszültség stabilizátor . Arra gondoltam , legegyszerűbb az lenne ha 7812 negatív bemenetét diódákkal megemelném ,és egy teljesítmény tranzisztorral megnövelném a terhelhetőségét . Van valamelyikőtöknek ilyen rajza ?
Mármint a stab IC ,és a tranzisztor összeaplikásáról . Esetleg egyéb ötlet ?
Üzenetek: 804
Témák: 2
Értékelés:
0
Nem hinném, hogy az olyan egyszerű lenne.
A szabályzó nem a termelt feszültséget stabilizálja, hanem a generátor gerjesztését szabályozza a terhelés és a fordulatszám függvényében. A nagyobb változást inkább a fordulatszám változása okozza, kb 1:10 arányban változik a fordulatszám (pl. 800 - 8000), és a generátor feszültsége egyenesen arányos a fordulatszámmal állandó gerjesztőáram esetén. Alacsony fordulaton a gerjesztő tekercs megkapja a teljes akkufeszültséget, a gerjesztőáramot szinte csak a gerjesztőtekercs ellenállása határozza meg, nagyobb fordulaton a gerjesztő áramot csökkenteni kell. Az akkumulátorral terhelt (és ezzel stabilizált és szűrt) kapocsfeszültségnek 12 V-os akku esetén 14,4 V-on limitálnia kell (6 V-osnál ez a fele, 7,2 V).
A fentiekből az látszik, hogy nagy fordulaton kb. az akkufesz 1/10-e kerül a gerjesztőtekercsre, és ezt egy 7812-vel nem tudod ilyen módon szabályozni semmiféle kiegészítéssel.
|