A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SUB
Az általad leírt konstrukciónál SZINTE mind1 mekkora a távolság a hsz és a lap között. Én mondjuk úgy csinálnám hogy a hsz felém néz és a reflex cső felfelé vagy felém a hsz-el együtt. de végül is mind1 mi hol van csak a reflex cső közelébe 30 centin belül (minimum) ne legyen semmi. Ezt kell szem elött tartani. D amúgy sztem ahova egy általad említett 100L-es zárt beférne oda egy 64 literes reflexnek is bekel férnie úgy hogy mindenki jól járjon. De ez magán vélemény nem tudom hogy akarod elhelyezni.

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Shalafi szerint a braunt zárt dobozban is lehet használni, bizonyos korlátokkal. Az igazi formáját azonban reflexben hozza.
http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?t=64
Kb. az oldal közepén van erről értekezés.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
zupp87 Írta:Shalafi szerint a braunt zárt dobozban is lehet használni, bizonyos korlátokkal. Az igazi formáját azonban reflexben hozza.
http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?t=64
Kb. az oldal közepén van erről értekezés.

Igen, ezt én is olvastam, de ehhez ha jól értettem egy kis
átalakítást is kell eszközölni a sugárzón és feljebb tolódik
az f3 pont, így marad a reflex megoldás.

Vava

Nem szeretnék előre sugárzó dobozt, mert a mostaninál is azt unom, hogy
pakolgatni kell, hol/hogy szól. A lefelé sugárzó mélyládák elvileg jóval
kevésbé érzékenyek az elhelyezésre, mint az előre nézők. Ezen felül
távol kell tennem a TV-től, ha nem akarom, hogy húzza a képet, tehát
már elve nem tud velem szemben lenni.
A reflex nyílással kapcsolatos gondolatodat pont tegnap cáfolta meg a
Magnat ládám, ugyanis kb.30cm-re volt a faltól és miután rátoltam (5-8cm)
érezhetően megnőtt a mélytartomány, ezen felül hallottam már egy
márka subládájáról, amitől odáig vannak a tulajdonosaik és lefele néz
a reflex cső, de nincs 30cm-re a földtől. Még nem hallgattam meg,
ezért csak mások véleményét írtam le a bizonyos márkával kapcsolatban.
Válaszol
Nem tudom hogy lehet e mágnesesen árnyékolt verziót kapni a braunból. Egyébként egyik ismerősöm Creative S750 mélyládájának hangszórója is lefelé néz, a reflexcső viszont oldalra. És az se túl érzékeny az elhelyezésre.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
zupp87 Írta:Nem tudom hogy lehet e mágnesesen árnyékolt verziót kapni a braunból. Egyébként egyik ismerősöm Creative S750 mélyládájának hangszórója is lefelé néz, a reflexcső viszont oldalra. És az se túl érzékeny az elhelyezésre.

Na, ez már egy hasznos infó, de mégjobb lenne, ha egy Yamaha sub tulaj is tudna nyilatkozni a témával kapcsolatban.
Válaszol
Kompenzáló mágnessel(ami esetenként érzékenység nökedést is okozhat) csökkenteni lehet a szórt mágneses teret,
de árnyékolni csak minimum 1.5-2mm-es lágyvas búrával lehet, ami összeéra fedlappal.
És ezt csak jó személyes esztergályos vagy fém-mélynyomós
kapcsolattal lehet egyszerűen mevalósítani.
A Tannoy ezt a magasabb árkategóriáknál ezt úgy oldotta meg, hugy 1.5-
ös fémlemezzel burkolta belülről az egész hangdobozt.
Válaszol
Szerintetek, szobai szubnak 672-t hány literen és milyen módon (BP, refi, zárt) érdemes építeni? Nekem a 40-200 Hz tartományra lenne szükségem. Ha kiemel ezen belül az alsóbb frekikben, az sem baj.
WinISD-t már kidobtam, mert sosem az lett a vége, mint amit terveztem. Sad
Tehát most segítséget kérek.
Üdv: Crockoo
Válaszol
Sziasztok!

Kezdő vagyok és segítséget kérnék szub építéssel kapcsolatban. Szereztem egy Domotec ms-812 típusú hangszórót. Szertnék belőle szubot építeni, de nem nagyon értek a hangfaltervező programokhoz. Kérem aki ért hozzá az segítsen nekem egy dobozt tervezni hozzá. A hangszóró adatait a következő linken találjátok: http://www.telecomenzi.ro/forum/download.php?id=4058
Elvileg ez ha jól saccolom akkor egy autós hangszóró. Lehet ebből szobai szubádát építeni?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Ronyman
Válaszol
Senki semmit nem mond a subra?
Azt már tudom, a SAL-os doboz erősítője lesz, amit használni fogok. De milyen hsz lenne jó hozzá?
Válaszol
Crockoo Írta:Senki semmit nem mond a subra?
Azt már tudom, a SAL-os doboz erősítője lesz, amit használni fogok. De milyen hsz lenne jó hozzá?
Nos, kirpróbáltam a 672P hsz-ekkel. Egész jó, annak ellenére, hogy a hsz-ok 33-35 literen vannak. Nekem tetszik.
Shalafi, a 672P mélytartományokban és subban használhatóságában a sima 672-től mennyiben tér el?
Válaszol
Üdv!
A topik elején előfordul párszor egy döglött link amin HA31-es hangszóróval készítendő 4. rendű bandpass doboz rajzát tartalmazta. Esetleg megvan valakinek/valahol ez a rajz? Nagy szükségem lenne rá!
Ha jól láttam most ugye van három fajta HA31 ebből a HA31-422G gitárhsz. ami ugye itt kiesik. Marad a HA31-421 ami 4 ohm és a HA31-422 ami 8ohm. E kettő közül bármelyikkel megépíthető a sub?
Válaszol
ged Írta:Üdv!
A topik elején előfordul párszor egy döglött link amin HA31-es hangszóróval készítendő 4. rendű bandpass doboz rajzát tartalmazta. Esetleg megvan valakinek/valahol ez a rajz? Nagy szükségem lenne rá!
Ha jól láttam most ugye van három fajta HA31 ebből a HA31-422G gitárhsz. ami ugye itt kiesik. Marad a HA31-421 ami 4 Ω és a HA31-422 ami 8Ω. E kettő közül bármelyikkel megépíthető a sub?

Szia!
A régi oldalon volt a leírás és még sok más jó dolog is (régi hangfalak adatai, képek, helyettesítő táblázat, stb). Sajnos ezek ide még nem kerültek fel, így csak olyan valaki tud segíteni aki lementette anno. Sajnos én nem tettem, pedig pár táblát jó lett volna.
Üdv.
Válaszol
Köszi az infot! Sajnos akkor nem tehetek mást mint várok...
HA31-421-el épített már valaki zárt subot? Winisd-vel számolgattam kicsit, 100 litert dobott ki elsőre (majd néztem még 80l-es és 60l-es verziókat is). Ekkora dobozka még elférne. Kocka szerű dobozra gondoltam melynek belső méretei kb.: 47cmx4cmx47cm.
Erősítőnek a sal-os sub70-et néztem ami elvileg 4ohm-on 70W, de ha 40-50W-ot tud az szerintem már bőven elég. Esetleg tudnátok másik sub erösítőt ajánlani ami nem drágább ennél? Mindenképpen kell, hogy legyen rajta magas szintű bemenet mert sztereo erősítőhöz lesz csatlakoztatva.
Válaszol
http://www.speedyshare.com/262556925.html Itt a sáváteresztős sub HA31-gyel,

Itt pedig a 2 illetve 3 utas helyettesítős táblázat, képek, régi dobozok. Smile
http://www.speedyshare.com/779306268.html

.torz.
Válaszol
Nagyon köszönöm!
Már nekem is megvanSmile Ha kell valakinek szívesen elküldöm!
Válaszol
Csak akkor éri meg, ha lényeges a 30Hz alati tartomány, mert az átvitel kiterjesztésének az az ára, hogy sokat romlik az impulzusválasz, és a terhelhetőség is 30-40W-ra esik le.

412-422 zárt dobozban nem működik jól, csak b-reflex, 60-80 literig, 30Hz fölé hangolva.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
412-422 bass-reflex dobozban meddíg menne le?
gondolom a 80 literes dobozban valamivel mélyebbre menne mint a 60-as ban.
30Hz fölé hangolva? kicsit pontosabban lehetne vagy próbálgassam a winisdvel azt meglássuk?
Válaszol
Csak a határokat írtam le, hogy mi az, amin túl nem érdemes menni. Olyan 38-40Hz-es alsó határfekvenciát ér el ezekben a dobozokban a hangszóró. Én pontosan 30Hz-re hangolva tartom jónak.
Válaszol
nagyon köszönöm! még én is szémolgatok egyet aztán meglátom...
Válaszol
DjTaRsY Írta:http://www.speedyshare.com/262556925.html Itt a sáváteresztős sub HA31-gyel,

Itt pedig a 2 illetve 3 utas helyettesítős táblázat, képek, régi dobozok. Smile
http://www.speedyshare.com/779306268.html

.torz.

Szia!
Köszönöm én is a lehetőséget, viszont a sub rész sajna beteg:
! E:\H2000\sub.rar: CRC hiba a sub\2.gif-ban. A fájl sérült
! E:\H2000\sub.rar: Az archívumnak nincsen vége
:?
Azt ged-től elkérem majd.
Üdv.
Válaszol
ged Írta:Nagyon köszönöm!
Már nekem is megvanSmile Ha kell valakinek szívesen elküldöm!

Szia!
Pü ment.
Üdv.
Válaszol
kicsit off de nekem tökéletes mind a két rar!
Válaszol
ged Írta:kicsit off de nekem tökéletes mind a két rar!
Szia!
Köszönöm, az átküldött már nálam is kicsomagolható. 8)
Üdv.
Válaszol
Hello!

Van egy JBL CS1204 - es mélynyomóm! Szeretnék neki építeni egy mélyládát, csak nem tudom, hogy milyet lenne érdemes! Az alábbi linken vannak a tulajdonságai a hnagszóürónak. http://www.jbl.com/car/products/product_...UB&ser=CSS

TI milyen, és mekkora ládát javasoltok hozzá? Vagy esetleg tudnátok adni egy kész tervrajzot?

Köszi: Gábor
Válaszol
Az általad adott linken ott van hogy nyitott és zárt ládából mekkora kell neki Smile a kivitel és hangolás meg a te dolgod Smile ízlés (jobb helyeken ízlés és mérés) dolga.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Én ebből nem tudom kivenni, hogy mekkora méretek kellenek egy Reflex-rendszerű ládához? És szerintetek ezek a méretek megfelelőek? Vagy van valami jobb tippetek?
Válaszol
Sziasztok!

Olyan segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy szobába építek mélyládát, melyet egy TDA7492 IC fog hajtani.A dobozom már megvan, pontosabban csak a lapjai, még darabokban.Nettó térfogata 45l, ebbe szeretnék valami 25cm-es HSz-ót.A Braun-nal szemezgetek, lenne esetleg valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?Vagy mit ajánlanátok nekem.Zártban gondolkoztam elöszőr, de mindenki reflexről akar meggyőzni...... nomeg a Braun is reflexbe való ugytudom.

Előre is köszi!
Válaszol
Ugydöntöttem, h nekiesek! .torz.

Megrendeltem a 672-es Braun, beleküldöm egy 45l-es zárt ládába, a padlónak fordítom, oszt meglátjuk mi lesz belőle! Big Grin
Válaszol
Sok neki a 45 liter zártként, nem lesz igazán terhelhető, max 30W-ig jó mechanikailag, és az alsó határfreki is kb. 50Hz csak.
Zárt dobozba jó még esetleg a kiscsapos 250 vagy 270mm-es hangszóró is, valamivel érzékenyebb, mélyebbről indul az átvitele, és terhelhetőbb is zártban.
Válaszol
Kissebb lehet a dobozom, te mit ajánlanál?
Válaszol
Mármint mivel kapcsolatban?
Válaszol
[quote="shalafi66"]Sok neki a 45 liter zártként, nem lesz igazán terhelhető, max 30W-ig jó mechanikailag, és az alsó határfreki is kb. 50Hz csak.

30l ?

Igazából azért szeretnék zártat, mert ez az első ládám amit építek és jelenlegi ismereteim szerint egy zárt ládát "könnyebb" összehozni h viszonylag szépen szóljon mint egy reflexet, viszont "halkabb " lesz.
Tehát szeretnék elsőre egy kis sikerélményt és utána lehet játszani a reflexel ha nem elég a hangerő és a dinamika. .forog.
Még annyi, h nekem egyenlőre nem sokat mond az 50Hz, viszonyítási alapon egy Genius http://www.hardwarebolt.hu/termekek/hang...kep-1.html

egy ilyenem van és az ő mélye sem rossz a fülemnek, csak ugye eddig mást nemigen hallottam még.Az autómban van egy Pio gyári láda ezzel a HSZ-val http://12.41.28.254/pioneer/TSW307D2.jpg de ugye az autó ez meg lakás....
Válaszol
Elvileg zártban ennek a hangszórónak 35 liter a maximuma, de mintha ezt írtam volna a Hobbielektronika fórumon is, úgy kb. 40-50W-ig terhelhető, reflexben ennek duplája, vagy kis dobozban több is összejön, 80-150W.

Attól függ, mennyire akarod kihsználni a 7294 70W-ját. Ha elég a 30W, akkor maradhat 45 literben is. Vagy kinyithatod a 45-öt b-reflexnek, mert elvileg 25-től 64 literig működőképes a hangszóró.
Válaszol
Köszi!Értem.

Annyit kérdeznék még, h a reflexcsövet azt a Winisd progi által szemléltetett helyre kell tenni, vagy pl lehet úgy is, h padló felé néz a HSz és a doboz hátán középen van a cső?Yamaha mélyládákon láttam ilyet.Persze méretezve Winisd által, legalább is másra nem tudok még támaszkodni.
Válaszol
Sziasztok
Elektromágneses hangszórókról lenne pár kérdésem.
Végülis adott egy gyári mélysugárzó, 2x1 ohmos tekercsekkel, és 200 Oz mágnessel, de a mérési papírja szerint magas az elektromos jósága, 0,8 körül.
Mivel a sub versenyre kellene, és nagy csillapításra van szükség, gondoltam hogy növelném az elektromos csillapítást, tehát Qes- elektromos jóságot csökkenteném mindenképpen 0,5 alá.
Mennyire lenne kivitelezhető és müködőképes, ha a jelenlegi ferritmágnesek köré tekercset raknék, az alsó és felső pólusvasat kiszélesíteném, és pár másodperc erejéig akár több Kw-os egyenáramú gerjesztést adnék rá ?
Ha jól tudom a légrésben a mágneses térerősség elméleti maximuma 1,8 Tesla, ezt akár elérhetem kisebb teljesítményű gerjesztéssel is ?
Ha a gyári pólusvas köré szélesítésnek használok plusz pólusvasat, ami nem érintkezik fémesen a gyárival, okozhat problémát ?
Válaszokat előre is köszönöm.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 7 Vendég