A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
Hát az itteniek közül pl. a HA17-582 megfelel ilyen célokra.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
ha mgkérlek, akkor linkelnéd nekem? Smile 8)
Válaszol
Csak mindenképp külön zárt légtér a mélyektől, vagy külön doboz.
egyébként:
http://h2000.hangszoro.net/speaker/adat/582.pdf
Ha kíváncsi vagy valamire vele kapcsolatban, kérdezz, nekem 2 üzemel ezekből itthon. De valószínűleg shalafi még jobban ismeri Wink
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
és ez elég lenne watttra? meg hol tudok beszrezni ilyet? mennyiért?
Válaszol
Ha a mélytartományt másik hangszóróra bízod, biztosan elég.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
de azt hogy tudom?? és akkor ez nem fog mélyet adni?
Válaszol
Többféle megoldás van. Gondolom két db 30 centis SUB-od van. Egy hangfal úgy fog kinézni, hogy az egyik sub, egy HA 17-582 és mondjuk a piezo, ha ragaszkodsz hozzá. A ládát úgy csinálod meg, hogy elkerítessz mondjuk egy 10-12 literes zárt részt. Ebbe megy a HA 17, plusz a piezo, bár annak mindegy, melyik térbe kerül, hisz az zárt. Bár én azt ajánlom, ha azt akarod, hogy szépen is szóljon, fektess be két dómsugárzóba. Ebben az esetben meg kell oldani, hogy a mélynyomóra max. kb 300Hz-es frekvenciák kerüljenek, a mélyközépre kb. 300...3500Hz-esek, a magasra pedig az e fölöttiek. Ehhez kell a hangváltó. Legegyszerűbb eset az elsőfokú passzív váltó: a mélynyomóval sorbakötve egy tekercs van, a mélyközép előtt sorban egy tekercs és egy kondenzátor (a kondi van a hangszóró előtt közvetlen), a magassal pedig csak egy kondenzátor. Általában a mély, a közép és a magashangszórók érzékenysége (vagyis az, hogy ugyanakkora tejesítményen mekkora hangnyomást produkálnak) eltérő, emiatt a közép- és magashangszóró elé egy méretezett osztót kell tenni, ún. L-PAD-ot (lényegében egy feszültségosztó két ellenállásból). Létezik olyan, hogy aktív hangváltó. Ebben az esetben minden hangszórót külön végerősítő hajt, és az erősítők előtt ún. aktív szűrők vannak: egy aluláteresztő szűrő a mély erősítője, egy sáváteresztő szűrő a mélyközép erősítője, és egy felüláteresztő a magas erősítője előtt. Ezek a szűrők vagy tranzisztorokkal, vagy műveleti erősítőkkel vannak megépítve. Előnynek mondható a passzív váltóval szemben, hogy nincs teljesítményveszteség a szűrő elemeken, valamint L-PAD-ra sincs szükség, mivel az erősítők erősítésének változtatásával a 3 hangszóró egymáshoz ileszthető. Azonban az egyes szűrők fázistolásainak és késleltetéseinek negatív hatásai itt is jelentkeznek. Shalafi gondolatai alapján: egy jó aktív váltót sem könnyebb megcsinálni, mint egy passzívat. A harmadik megoldás az, amikor vegyítjük az előző kettőt. Ilyenkor a mély is kap egy külön erősítőt, valamint a közép és a magas közösen egy másikat. Ekkor a két erősítő előtt rendre egy alul és egy felüláteresztő szűrő van. A felüláteresztő szűrős erősítő kimenete megy a középre és a magasra: ebben az esetben a közép előtt csak egy tekercs van, mivel a mély hangok vágását (<300Hz) elintézi az aktív szűrő az erősítő előtt, a magas előtt pedig csak egy kondi (elsőfokú váltó esetén). Ezt a megoldást használják általában az olyan 2.1-es, 5.1-es ill. 7.1-es rendszerek, ahol a szatellitek kétutasak. Remélem nagyjából sikerült megértetnem, hogyan is működnek a 3 utas rendszerek. Azonban sem egy aktív, sem egy passzív váltó tervezése nem ilyen egyszerű, rengeteg dolog van még, amit figyelembe kell venni. De a lényege a dolognak ez. Remélem nem írtam sok hülyeséget, mert már eléggé álmos vagyok Smile

Apropo: a H2000 hangszórókat legbiztosabban rendelés útján tudod beszerezni. A honlapon az elérhetőségek között van egy telefonszám, amin szóban fel tudják venni a rendelésed, de akár emailt is írhatsz nekik. Egyébként a HA 17-582 3060Ft/db, a HG 2,5-639 pedig 1820Ft/db árban van.
Válaszol
Egyébként kíváncsi vagyok arra a két mélyre. Tipust mondassz nekünk? Vagy mutatsz képet?
Válaszol
Ground Zero GZTW 30 T
Válaszol
Csak azt nem értem miért mondták nekem h tegyem egy ládába a kettőt egy piezzóval, és türhető lessz
Válaszol
mondták azt is hogy egyládába két dóm magassal
Válaszol
Próbáld ki: ereszd rá a teljes sávot. Én egyszer egy SAL autós szubbal tettem ezt meg. Nagyon nem volt szép hangja.
Válaszol
értem, de neked mi a véleményed erről??? egyládába a kettőt, mert komoly hangfal kellene.. egy ládába a kettőt magassal meg valai középpel, és ugy a Párját? mert erős hangfal kellene, kösszi!
Válaszol
Szerintem a 2 mélyhangszóródat tedd egy megfelelő nagyságú reflex dobozba (majd valaki megmondja a térfogatot, aki okosabb nálam), váltsd aktívan. A hangsáv többi részét pedig bízd egy 2 utas dobozra. Vagy egy ilyen mély, plusz egy mélyközép hsz, meg egy neked megfelelő magas hsz. egy dobozban, ahogyan előttem már írták. A három utas elrendezésnél egy sztereo erősítő elég, ha meg subwoofernek építed meg a 2 mélyhangszóródat akkor pedig plusz egy erősítő kell.
(4 ohm, Fs=25Hz, Qts=0,38, Vas=110,6 L)
Válaszol
és ez igy elég erős lnnne? azeket a mélyeket meg lehet hajtani rendesen?
Válaszol
Ha valamennyire hinni lehet az adatlapjának, 400W-ot visel el. Na meg azt is láttam, hogy olyan 87-88 dB érzékenységű. Hát, ha adsz neki kakaót és bírja, nameg megfelelő a doboz is, akkor szólhat azért keményebben is. Na de nem tudom, neked mi az erőteljes hangzás. Nálam egy egyutas vagy egy 2 utas doboz is el tud érni számomra erőteljes hangzást.
Igazából, ha jól sejtem a mélyek miatt aggódsz a legjobban. Mivel ezek a hangszóróid vannak és nem szeretnél már rákölteni sem, ezért azt mondom, hogy próbáld ki azt az összeállítást, amit a többiek javasoltak. (ha nem is jönne be, legalább lesz egy jó kétutas szobai dobozra való hangszórókészleted) Smile
Válaszol
értem, kösszi szépen Big Grin amugy mg azért gondoltam. mert hogy most van erősitőm.. vagyis végfokom elég erős.. hónap délután hozom majd el, és ogy ugye kemény az erősitő, ezért lehetne egyládába a kettőt és ugy a párját majd, mert ugy azért egy erős hangfal lenne párban nem?
Válaszol
90,2 db érzékenység 8)
Válaszol
http://www.ground-zero-audio.com/english/05_tw30t.htm
Itt 87,8 az érzékenység. Na de mindegy. Szerintem ha 2 ilyet teszel bele és ha szükséges akkor van erősítő teljesítményed is, akkor nagy gond már nem lehet. A minőségét nem tudom, milyen lesz, de erre majd mondanak valami okosat még a többiek. Wink
Válaszol
Ez nem az , az enyém fekete ugyan ez csak 90, 2 db, és 3,8 ohm

amugy van egy ien mélyem is CRUNCH SUBWOOFER "FATBOY" DS 12 E Power 400 Watts, Impedance 4 Ohms 50 mm / 2,0" Voice Coil, Steel Basket Fs 35 Hz, Qts 0,44, VAS 62 L, 90 dB Inst. Depth 146 mm, Inst. Diameter 282 mm ez is elég jó?
Válaszol
mert most én nem nagyon értek még ehez.. hogy hogy mint... de az én elgonolásom, az az lenne, hogy egy erős hangfalam legyen, és én gondolkodásommal, paraszti ésszel 8) hogy egyládába teszem a kettőt egy olyan magas hangszóróval ami szépen szól.. ugye 2 4 ohos + magas hangszóró vagy több nem tudom, és később a párját ugyan igy.. igy erős hangos hangfalnak néz ki.. de én hallotam olyat ha sorosan kötö akkor veszit a tjseitményéböl??

ezt valaki okos aki ért hozzá magyarázza már el Big Grin nem fog ugy szoolni, könnyeb kiütni??? ienek.
Válaszol
Ok, ahogy gondolod. Lehet 1 dobozba 2 ilyen mélyet tenni, hogy hogyan kötöd - sorosan vagy párhuzamosan, azt te döntöd el. A közép tartományt is meg kell oldanod egy hangszóróval, mert valószínüleg ezek a mélyek nem viszik át (rendesen) a középtartományt. A magas hsz.-t meg 2-3-4kHz-en vagy még magasabb frekvenmcián kell váltanod.
Ha sorba kötöd a hangszórókat, akkor ugye 8 ohm lesz az eredő impedancia. Így tényleg kevésbé fog (hangosan) szólni. Párhuzamosan meg 2 ohm lesz az eredő impedancia. Neked valószínüleg sorba kell kapcsolnod, hogy az erősítőd elviselje (kisebb impedancia -> nagyobb áram szükséglet, az erősítő túlterhelődhet). Ehhez tudnod kell, hogy az erősítőd mekkora impedancián stabil még. 2 hangszóró használata viszont a teljes hangsugárzó érzékenység növekedéshez is vezet (remélem jól írom Big Grin, értitek, mélytartományban gondoltam)
Válaszol
De figyu van egymásik ötletem, ezt láttam valahol, hogy, nekem most van ez a két mély, az nekem ládába van piezzó magassal, mind a kettő külön ugye, és néztem egy dj-s csávónál othon hogy neki is igy van csak ő kis hangfalat össze rakott egy kissb hifi hangfal, abba vett valami mély közepet valami erőset meg magasat és csinált kettőt.. nah ugy kllene nekem is.. hogy kisseb hangflnak min hangszórót ajánlanál? ai jol birja és olcsóbb is viszonylag? lényeg hogy oan 100, 130 mm ármérő vagy kicsit több.. a mély közép.
Válaszol
pl valami iesmi.. http://bolthely.hu/mikroshop/id/00132__5...937__30702 vagy ha ismersz jó tejesitményü kisseb hangszórót.. megbízhatót
Válaszol
Prezentáltuk neked pár hozzászólással ezelőtt shalafival: HA 17-582. Az ő 90dB-es érzékenysége elég jó az mnc-ével szemben.. az mnc-t én kb. 85-re saccolom. Valamint átvitel és rezonanciák szempontjából is jobb a 17-es.
Egyébként ugyanezt írtam le egyik lehetőségként: két kisebb hangfal, és egy nagy mélyláda. Ebben az esetben a HA 17-nek kb. 10-12 literes zárt doboz is elég, ahogy shalafi mondta.
Vagy ha ragaszkodsz a 13 centihez, ott a HA 13, vagy a HA 15, ami ugyanaz szinte mint a 13-as, csak nagyobb külső kosárátmérővel. Annak 88dB körül van az érzékenysége, de az is 35/50W-os.
Válaszol
aha értelek, csak elég fua ez a kiss watt:S nem? 35-50 watt az elég lenne? ha odatekerek a végfoknak nem száll el z a hangszóró? mert ugye a két mélyem az jol birja..
Válaszol
15W-al maradandó halláskárosulást lehet okozni
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
értem, és ehez kell magas hangszóró is nem?
Válaszol
.ok.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
acrobat28 Írta:aha értelek, csak elég fua ez a kiss watt:S nem? 35-50 watt az elég lenne? ha odatekerek a végfoknak nem száll el z a hangszóró? mert ugye a két mélyem az jol birja..
Jelenleg egyetlen darab HA 17 megy lent a csajszik szobájában egy EA6383S-ről (épp szülinapozunk, szóval van egy kis vértartalma az alkoholomnak Big Grin), és nem nagyon lehet tőle beszélgetni. Bár az egyik szekrényajtó remeg, azért nem üt agyon a mélye, de ugyebár neked csak középre kell, és abban azért bírja a strapát. Valamint azt is számold hozzá, hogy van ugyebár egy olyan jelenség h Baffle Step.. azaz az előlap nagyságától függően csökken a hangnyomás egy bizonyos frekvenciától 6dB/oktávval (asszem). Ez általában olyan 2-300Hz. Szóval ha kész lesz a mélyládád, az érzékenysége a 20-150Hz-es tartományban jó ha lesz átlag 84-85dB.
Válaszol
okés értemBig Grin de ez nem jobb lenne http://h2000.hangszoro.net/speaker/adat/618.pdf ?
Válaszol
Nekem ilyeneim vannak, nagyon jól beváltak Smile
Válaszol
Nekem is ilyenek vannak (618), igaz még doboz nem készült hozzá. Nem rossz, nem rossz Smile Mintha régebben lett volna arról szó, hogy néhány mélyközéphez más magashangszóró jobban passzolna mint a h2000-esek. Ez valóban igaz? És ha igen, akkor mit ajánlanátok hozzá?
Válaszol
Konkrétan Shalafi említette az 582-vel kapcsolatban, hogy jobb magashangszórót érdemelne, mint a H2000 dómjai. Konkrétan nekem most két DX-25 van beszerzés alatt.
Válaszol
nah itt van nállam a 2 x 500 as Végfok, az a baj hogy a hangfalaimba a piezzó magas hangszórók nagyon csunyán szolnak:S sziszegnek nagyon. nem tudtak valami magas hangszórót is ajánlani?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 81 Vendég