A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PA-System
Ez az?
[Kép: B1541-8.jpg]
Válaszol
igen, ez az
Válaszol
Annyit tudok róla, hogy 350 watt max 8 ohm 20-5000 hz 94 db 67 oz
Válaszol
igy ennyi adat alapján egész jó, nem??
Válaszol
1. Ha nem szólnak hozzá utánad akkor használd a szerkesztés gombot.
2. Ennyi alapján azt lehet mondani hogy a mágnes súlyán kívül egyik sem igaz Smile Mérni kellene. Én nem bízok meg a "márkában".
Válaszol
Csak az a probléma, hogy ilyen hangszóró nem létezik.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
értem, és MNC hangszórók rol mi a véleményetek?
Válaszol
.hehe. Nem is tudtam, hogy ők hangszórókat árulnak. Azt hittem mindig, hogy fűtőtestben utaznak.

Egyébként ebben a témában kicsit off ez a kérdéssor.
Válaszol
ugy se nagyon irkálnak mostanába.. én se nagyon hallotam amugy erröl a márkárol hogy "dibesis" de szeretnék valami hangfalat össze rakni és hát ugye nem akarok költeni rá sokat, Hangszóróra ugy 15 k t szánok mély-középre., bulira szánnám őket nem nagyon tudom h milyen hangszórót vgyek Sad vannak MNC-k olcsóbb árban ien 150/300 as adat szerint de nem szeretnék olyan hangszórót venni ami pár hónap után megdöglik vagy könnyü kiütni.
Válaszol
Big Grin Első jótanács, ne a wattokat nézd.
Válaszol
Tongue mondták már ezt nekem, de te értessz ezekhez, azért segithetnél nekem, hogy mien mély közepet vegyek Smile
Válaszol
Második jótanács, ne higgy az adatoknak.

Egyébként ezek olyan precízen megadott paraméterek, mint autónál a 8,1 literes fogyasztás, ráadásul semmitmondóak.
67 OZ. És akkor mi van.
350 W. Próbáld ki!
20-5000 Hz. +- 20 dB?

A 94 dB érne valamit, de az meg a legnagyobb hazugság.
Válaszol
értem én Big Grin de akkor mondhatnál nekem valai 10-15 k közötti normális hangszórót ami megfelel buli célokraSmile érdekelne h az mnc nek erröl a tipusárol véleény " MNC FX 12 " / 300mm • 8ohm • 150/300W • 25Hz-3kHz • 90dB Átviteli tartomány 25 -3.000Hz Re
7,4 Ω
Fs 29,5 Hz
Qms
2,83

Qes 0,64 Qts 0,52
Cms 471,51 µm/N
Mms
61,73 g

Vas 166,56 l
BL
11,46 T*m

Spl 90,21 dB/W/m
EBP
45,77
ez a sárga kevláros MNC
Válaszol
Mint írtam, ne vedd készpénznek ezeket az adatokat. .!.
Válaszol
Big Grin pkés de akkor segits nekem valami jót össze hozni vagy valami jó hangszórót, 20 at szánok rá, annyiért csak van már valai jobb féle..
Válaszol
huszat darabonként, vagy a párra?
Válaszol
egy darab ra 20 at szánok, de ha olcsób cucokbol is kilehet jót hozni az jobb lenne
Válaszol
Emlegettem már itt a 422/G-t.. szerintem jobban jársz vele mint a sárgamembránossal.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
50-5000 hz nem ad oan nagy mélyet igaz? kellene neki 520 literes láda kb.
Válaszol
.sokk. Ott van az adatlap alján Shalafi ajánlása: 64 liter bass-reflex, 100x120mm egyenes reflexcső. Mellesleg modern tánczenében nem túl sok 50Hz alatti mély hang van. Mellesleg megnézném a sárga MNC-t, hogyan produkálna 46Hz-es f3-t.
Válaszol
acrobat28 Írta:50-5000 hz nem ad oan nagy mélyet igaz? kellene neki 520 literes láda kb.

Tudom én, hogy építeni akarsz, mint anno az elvtársak a szocializmust, de a tények ismeretében egy komplett, kész , használt PA ládával járnál a legjobban. Ha a csörömpölés nem zavar és a lényeg a nagy hangerő, akkor valami használt Reflex márkájú magyar dobozt kellene venned, amit az erősítőddel nem tudnál kihajtani teljesen.
Válaszol
értem, és "pld" a Salnak valameik hangfal épitős ujságába láttam, hogy olyet is leht, 2 db 8 ohmos mély közepet egy ládába tenni, nos ha én vennék két HA31-422 hangszórót és egyládába tenni, aztán jön a párja. olyat lehet -e? lehet hogy hülyeséget mondok, akkor bocsi,d e én látta ilyet.
Válaszol
Persze hogy lehet, de akkor a térfogat duplázódik.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
de akkor nagyobbat szól, mint ha egy lenne?
Válaszol
.ok.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
és azt hogy kötömbe, mien hangváltó kell ahoz? 2 mély közép + dóm magas?
Válaszol
A két 8 ohmost vagy párhuzamosan, vagy sorosan lehet kötni, de inkább párhuzamosan szokás. Párhuzamos kapcsolásnál 4 ohm, sorosnál 16 lesz az eredő impedancia. Váltó szempontjából két utasnak számít a 2 mélyközép+1 magas kombináció. Majd kifaggatom Tarsy-t, ő készül mostanság két 15 colost egybepakolni egy tölcséres magassal hangoskodás céljából.
Válaszol
értem és ha sorosan kötöm akkor ugye 16 ohm lessz,, akkor emg veszít a tejesítményébéöl? mert hallotam valami olyat hogy ah párhuzamosan kötünk hangszórókat, az nem tesz jót az erősitőnek
Válaszol
Soros kapcsolásnál ugyanakkora kivezérlésnél az egyes hangszórókra feleakkora feszültség jut, a kétszer akkora eredő terhelőimpedancia miatt pedig az áram is feleakkora lesz (soros kapcsolás esetén ugye mindkét hangszórón ugyanannak az áramnak kell folynia), ezáltal egy hangszóróra negyedakkora teljesítmény jut, mint amikor csak egyetlen hangszórót kötsz az erősítőre. A két hangszóró sorba kötve ezáltal összességében feleakkora teljesítményt vesz fel, mint egy, ami alapból 3dB hangnyomáscsökkenésnek felelne meg az egyhangszórós esethez képest, azonban ha azt vesszük, hogy a két hsz dupla membránfelülettel rendelkezik az egyhez képest, ez behoz a képbe +3dB-t, így összességében a hangnyomás ugyanakkora lesz, mint egy hangszóróval, feleakkora felvett teljesítmény mellett.
Ha párhuzamosan kötöd, akkor az eredő impedancia feleződik, 4 ohm lesz. Mindkét hangszórón azonos feszültség jelenik meg: az erősítő kimeneti feszültsége. Az eredő áram megduplázódik, az egyes hangszórókra ennek az áramnak a fele jut, vagyis pont annyi, mint egy hangszórós esetben. Mindkét hangszóró akkora teljesítményt vesz fel, mint ha egyedül lenne az erősítőn, vagyis az eredő teljesítmény megduplázódik. Ez alapból +3dB-t jelent, és ott van még a dupla membránfelületből adódó +3dB, ez összesen +6dB. Csak kérdés, hogy az erősítő ezt a megduplázódott áramot ill. teljesítményt le tudja-e adni. Általában ezért készítik kisebb tápfeszültséggel a 4 ohmos erősítőket, és nagyobb tápfeszültséggel a 8, ill. 16 ohmos erősítőket.
Ez csak egy általános, alap összeoglaló, a hangszórók impedanciája meglehetősen komplex, szóval nem merül ki a dolog ennyiben, ha korrektek akarunk lenni, de a lényeg alapjában véve ez.
Válaszol
acrobat28 Írta:egy darab ra 20 at szánok, de ha olcsób cucokbol is kilehet jót hozni az jobb lenne
Nah, akkor eminence hangszórók környékén kéne szétnézned sztem.

Pl. Beta 12A az 15 000,- körül kapható, és valóban PA hangszóró.
Válaszol
hát sok mindent nem értettem ebböl Zupp Big Grin na azt ugye irtam már, hogy végfokom van.. és 8-16 ohmos :S 4 ohosat kötök rá az nem használ neki.. azért gondoltam sorosan bekötni a két mély közepet, de az elmodottak alapján, akkor meik a jobb a soros vagy a párhuzamos? Smile mertz igy jó ötletnek tartom hogy a kettőt egybe "meg ugy jól is nézne ki" Smile stb te hogy oldanád meg ezt? hogy a két hangszórót egybe dobni, soros vagy párhuzamos? mondjuk a párhuzamos nm lene jó mert ahogy mondtad az 4 ohm lnne:S
Válaszol
hát ha igy hogy kettőt egybe rakni, semmi értelmes nem jönne ki vagy hogy a végfoknak is jó legyen, és jól is szoljon, akkor igen utána olvazsgatok az emence hangszórónak is.. de ugye a Hz is számit? hogy pl 50-5000 ig az már hangositási cucc?
Válaszol
Kedves acrobat28!

Zupp87 "kolléga" Smile teljesen érthetően leírta a lényeget a bekötésekkel kapcsolatban.
Akkor most mégis miért kell még mindig fontolgatni,hogy sorba vagy párhuzamosan?
Komolyan mondom,ha mostmár 20k-t is szánsz egy mélyközépre akkor elvileg kidobnál 40ropit is csak szójjon má,jól gondolom? Big Grin

Ennyiért meg sztem vegyél komplett "cuccot",jó?
Az impedancia mértékegysége pedig ohm,miért olyan nehéz megjegyezni?
Nekem van két házi "ládám" 25cm-es sal mélyekkel,dóm magassal,én odaadom neked 35-ért isSmile
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
hát igen, csak én sokkal többre nézem az épitett hangfalat mint a gyárit, nem azt mondom h jobb! hanem hogy többre nzem hogy én épitettem, és igen kidobok 40 k-t csak hangszóróra.. mert ha csinálok akkor már valami értelmes hangszórók bol épitkezek, lehetne Salbol is meg MNC böl is de azok nem valami jó hangszórók, meg ahogy beszéltem Zupp-l akkor a két vidoton hangszóró a két 140 es az 13600 ft lenne + kiszállítás.. megcsinélnám a ládát, és 1 hónap után kész lenne a másik.. ha megoldható lenn ez az egybe a kettő..
Válaszol
Hangváltót hogy fogod megoldani?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég