A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Hello!

Kitört a szünet, hazahoztam a szőröseimet, meg a Videotonokat.
Mutatok képeket.
Az erősítő szétszedve elég jól néz ki belülről, még csak nem is poros.
A hangszóró a DC2050ben HA20 1018 ha jól láttam. Most is azt mondod, hogy habszél csere a hangszórók cseréje helyett?
http://images.netbag.hu/20090612/19123541564.JPG
http://images.netbag.hu/20090612/19124969858.JPG
http://images.netbag.hu/20090612/19125881686.JPG

http://images.netbag.hu/20090612/19130642413.JPG
http://images.netbag.hu/20090612/19131442589.JPG
http://images.netbag.hu/20090612/19133999166.JPG
Válaszol
Miért mi mást lehet még kitalálni itt? A mostani 484-nek nem sok köze van ehhez a 402-es hangszóróhoz.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
http://www.vatera.hu/emgeton_ix_sound_5_...13839.html
Érdekesség
Mármint ami a gyártók marketingjét illeti manapság. Hány % THD-vel adja le ez a szerencsétlen a 3W RMS-t, ha a 0,25-öt 0,5% torzítással préseli ki a torkán?? Big Grin
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
ebben mi az érdekes? Big Grin
Válaszol
Igazad van.. ma már inkább az az érdekes, az megy kuriózumszámba, ha egy 3W-os kütyüre 3W-ot írnak. Az agyvizem fel tud menni ezektől a marketing-wattoktól. Lehet valakinek ez a szokványos, de nem nekem, aki Videoton TV-hangszórókon és TBA810-en meg TDA2020-on cseperedtem, nem pedig 150W mnyúzikpóver minihifin meg 1000W PMPO számgéphangfalon Tongue

Apropo: ma strandolás után végképp bedugult a bal fülem.. Sad Azt hiszem anno a fogamról ráment valami gyulladás, és nem pucolódott ki rendesen, mélységében meg nem piszkáltam.. Már eddig is vacakolt,főleg reggelente. Holnap gó fülészet, és nagyon remélem, h nem leszek monó.. Big Grin
Válaszol
Remélem jó lesz a hallásod !!! Nekem a "kis" 2.1 -em 4.5W RMS SUB + 2W + 2W RMS van feltüntetve, és egész jó szól, ahhoz képest 8) 8)

közbe előző témával kapcsiban néztem magasat:

http://bolthely.hu/mikroshop/id/00174_MNC_33357

és ehhez van külön tölcsér is... kb+1600ft

vélemény .?.
Válaszol
Inkább az Em. APT magasa felé nézelődj. Big Grin
Válaszol
.torz. azok lennének a valódiak de ilyen válságos időkbe, sajna nem megy .forog.
Válaszol
Na voltam dokihoz, aki belekukkantott a fülembe, és írt egy beutalót a fül-orrgégészetre: mindkét fülem ki kell csutakolni.. Big Grin Momentán mono üzemmódban műxök Tongue Ma nem volt suckrendelés, holnap 5-re kaptam időpontot.. lehet, jobb lesz a mikrofonom mint valaha Big Grin
Válaszol
Pfúú,én is jártam már hasonlóan,személy szerint nagyon nem bírom elviselni,mikor "mono"-ban hallok.
De érdekes módon egy kis gyógykezeléssel helyrejöttem(hála az égnek)...
..öcsémnek kis korában felszúrták a fülét..nem volt őszinte a mosolya közben..
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
.sokk. Arról volt sz hogy majd kimossák.. szúrásról szó nem esett.. .sokk.
Válaszol
nemiskell
Válaszol
Én pár hónapja egy kamu szöveggel el mentem fülészetre hogy bemérjék a fülem.. Apunak csináltak olyan mérést amivel megkapták a füle frekimenetét. milyen tartományt mennyire hall...
Na mondom ilyen nekem is kell. Bementem hogy mostanában nem hallok jól és hogy leginkább a neszek és tompább hangokat nem hallom meg. Bele nézett a fülembe sugot két szót hogy mondjam vissza. visszamondtam (az egyiket direkt hibásan). Erre mit kapok??? Neked semmi bajod megfáztál...

Fasza mondom.. Mind1 kitalálok majd valami jobb sztorit Big Grin
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Big Grin Vuhhaha
Válaszol
jobb sztori kell , találj ki valami mást .haha.
Válaszol
Tarsy jók a Vidi erősítős képeid, jó hogy szétkaptad így jobban látni mi van benne. Smile a Hangszórókat csak H2k peremmel javítsd ám, én is azzal ragasztom meg majd a vidijeimet.
Válaszol
És ha már lehet itt dicsekedni, akkor én is megmutatom milyen Subot vettem a Vateráról egy hete. MNC Walnut 10 Aktiv Subwoofer

http://imagerz.com/QEROWUtvAwIHAF9PQAVR
http://imagerz.com/QEROWUtvAwIHAF9PQwVR
http://imagerz.com/QEROWUtvAwIHAF9PQgVR
Válaszol
Pandaboy szép darab, grat hozzá, valaki megmagyarázná miért jobb az aktív mély ? nekem dolby digitalos 5.1 van abba benne van a sub vezérlés is , nem kell külön aktív láda, sztem főként ez a baj az új 5.1 erősítőkkel aztán lehet bennem van a hiba .torz. és nem értem hogy miért jobb így...
:?
Válaszol
narancs1234 Írta:Pandaboy szép darab, grat hozzá, valaki megmagyarázná miért jobb az aktív mély ? nekem dolby digitalos 5.1 van abba benne van a sub vezérlés is , nem kell külön aktív láda, sztem főként ez a baj az új 5.1 erősítőkkel aztán lehet bennem van a hiba .torz. és nem értem hogy miért jobb így... :?

Ha van az 5.1 erősítődben Sub erősítő akkor passziv láda való hozzá. De a sima 5.1-ekhez kell aktív Subláda, és úgy tudom a Frontoknak kevés mélyet ad, inkább a Sub kimenetre adja ki a mélyet. Nekem is azért kéne olyan, mert a sztereo erősítőm nem ad elég mélyet a Subomra. Bár azért egy Vidi erősítővel kipróbálnám, sztem a Vidi hangfalaim is jobban szólnának.
Válaszol
narancs1234 Írta:.torz. és nem értem hogy miért jobb így...
:?
"Óccsóbb" a gyártása az erősítőnek. Viszont nagy előnye, hogy egy alap aktív subtól kezdve vásárolhatsz komoly erősítővel ellátott - akár zárt - aktív subot is. Így nem kell megelégedned az erősítő fix sub-csatorna erősítőjének "tudásával".
Válaszol
Jelentem, megszerelték a fülem Big Grin Jobb mint valaha Wink 2 perc sem volt az egész, és nem is haltam bele Smile
Válaszol
Pandaboy Írta:
narancs1234 Írta:Pandaboy szép darab, grat hozzá, valaki megmagyarázná miért jobb az aktív mély ? nekem dolby digitalos 5.1 van abba benne van a sub vezérlés is , nem kell külön aktív láda, sztem főként ez a baj az új 5.1 erősítőkkel aztán lehet bennem van a hiba .torz. és nem értem hogy miért jobb így... :?

Ha van az 5.1 erősítődben Sub erősítő akkor passziv láda való hozzá. De a sima 5.1-ekhez kell aktív Subláda, és úgy tudom a Frontoknak kevés mélyet ad, inkább a Sub kimenetre adja ki a mélyet. Nekem is azért kéne olyan, mert a sztereo erősítőm nem ad elég mélyet a Subomra. Bár azért egy Vidi erősítővel kipróbálnám, sztem a Vidi hangfalaim is jobban szólnának.

Talán azért szubosabb egy házimozi erősítős cucc, mert lehet, hogy 60-70 körül (jobbaknál 40-50) megemeli a szubot, sőt, sokszor alapból annyi kraftot ad a szubnak, hogy nagyobb hangnyomása lesz a mély hangoknak a szatellitek hangjánál. Ebben az esetben dübörögni fog mint atom, de a lineáris átvitelnek lőttek. Ez a nemlinearitás igaz növeli a moziélményt (nagy bumm-ok, mintha alattad robbant volna fel a kanapé), de igényes zenehallgatásra nem túl kívánatos az ilyen jelenség.
Válaszol
Idézet:aktív subot is. Így nem kell megelégedned az erősítő fix sub-csatorna erősítőjének "tudásával"

Vagyis több állítási lehetőség van ha veszel egy ilyen aktív ládát mintha egybe lenne az erősítővel. Végül is így már van értelme...

Idézet:de igényes zenehallgatásra nem túl kívánatos az ilyen jelenség

Ez inkább a Sztereó - rendszereken nyilvánul meg, én speciel szeretem ha van dinamikája a robbanásoknak Smile Wink
Válaszol
Vava egész nap alszik? Big Grin Remélem észrevesz és fellép msnre, van vele egy kis megbeszélnivalóm Tongue
Válaszol
.zzz.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Pandaboy Írta:

Nem értem, mért lenne erősítőfüggő egy aktív láda. Mondjuk ha a magasszintű bemeneteket használod, akkor igen, beleszól a sztereó erősítő hangszíne. De egyébként azért van ott az a hangerő meg a vágási freki potméter a walnut hátulján, hogy be tudd állítani ezeket a dolgokat. Akár ki is emelhetsz, de csak akkor, ha a magasszintű bemenetekről hajtva max. hátsópoti-hangerőállásnál hangosabb a walnut, mint a DC-k.
Válaszol
Shala!
Sikerült már átvitelt mérni a DX-25-ösökről? Tudom, hogy egyenként kellene, de csak viszonyításképpen érdekelne.
Válaszol
doki mért. .nyil. audiodiy fórum.
Válaszol
Vava most már boldog lehet: összebagamériskedtem a pénzt a rádiójára Smile
Válaszol
És a minap meg is jött postán Big Grin Szóval most van két RT6303-asom. A vava-féléből kiműtöttem az fm modult, és áttettem abba, ami már megvolt, mivel az külsőleg szinte makulátlan. Elsőre: AM oké, FM kussol.. mondom cöh.. visszatettem a vava féle bölcsőbe, ugyanaz. Aztán dekóderestől vissza a másikba.. még mindig kuss.. kiszedtem alulról a csavarokat, és eékezdtem mozgatni.. egyszer csak FM-es zúgás.. de ha mozgattam, keményen recsegett. Kiszedtem az FM kockát, és lám, a csatlakozósor beforrasztásai körbe voltak repedve. 2 perces javítás, ismét vissza.. kuss.. Big Grin Mondom ez má nem igaz.. leszedtem a fólia felőli fedelet, műx, visszateszem, kuss.. jaaahogy azt fordítva kell visszatenni, mert van azon annak a kilógó lábnak luk Big Grin Örömmel összerakom, tekergetem.. örülök mint buzi a f***ának, erre csatt.. leugrott az egyik feszítőgőrgő, szétugrott a skálahúr.. szétszedtem, és miközben ezt a hibát helyrehoztam, biztosan sűrűn csuklott annak az emberkének az anyukája, aki a skálahúrozást kitalálta Big Grin Most itt muzsikál nekem épp.. valami élő koncertet hallgatok MR2-őn. Vétellel nincs gond, itt van kb- 20-30km-re légvonalban a tokaji adó, a teraszunkról látszik is, szóval ki van akadva a signal kijelző Tongue
Meglehetősen érzékeny vevő, még az Universum-hoz képest is. Van egy Nyiregyi rádió, esténként kedvencem, azt eddig csak a kocsiban tudtam fogni. Most meg már itt bent is.. antenna gyanánt egyelőre másfél méter másfeles forrasztóón szolgál Big GrinAz volt kéznél Tongue
Egyébként mielőtt lemondana Fész arról, hogy elküldje az ő modulját, amit megbeszéltünk, elárulom: az is kell. Mivel már van egy eredeti, működő tunerem, a másikat RA-sítani fogom Big Grin Lesz benne majd egy valamilyen sztereó végfok, és a kapcsolós-potis "memória"-részt lecserélem mikrokontroller-digitális poti kombinációra, és lesz benne LED kijelző, ami majd mindenféle átszámolások után a frekit fogja mutatni. Majd behitelesítem egy kitüntetett adóhoz. (AM részt elfelejtem.. kossuth van FM-en is, orosz rövidhullámú adókat meg nem akarok hallgatni Tongue) Mikrokontroller révén sokmemóriásra is meg tudom majd oldani, valamint a középállás ill. a jobbra-balra elhangolt állapot jelző led segítségével auto hangolást, ill. digitális AFC-t is meg tudom oldani. Ez mind szép, jó, megoldható (van hozzá mindenem), de hogy mikor lesz kész.. az egy jó kérdés Big Grin
Válaszol
zupp87 Írta:Ez mind szép, jó, megoldható (van hozzá mindenem), de hogy mikor lesz kész.. az egy jó kérdés Big Grin

Szia!
Szép terv, de szerintem egy RDS vevő még hiányzik a felsorolásból, csak úgy lesz igazán teljes a rádiókészülék. 8)
Üdv.
Válaszol
Hát igen.. és akkor már a varikapos hangolást is le lehetne cserélni PLL-re Big Grin
Válaszol
Örülök hogy örülsz és működik Smile
A pénz is megjött.
Wink
Válaszol
Legújabb zajkeltő eszközöm Big Grin (a kép kicsit rossz minőségű, majd holnap fényesnappal lefotózom.. sötétben csúnyán fókuszál a D535 Tongue)
[Kép: radio_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Élőben a felirat szép ezüst Smile Ilyen kicsi vacak rádió, kemény 500 forintért vettem a piacon ma, mert unom állandóan a fagyistricikli csilingelését.. és rákalapálom Big Grin Szét kellett szednem, hogy egy tűzőgépkapocshoz hasonló dolgot kiszedjek a hszkosár és a membrán közül, mert zizegett.. de szól, ne mászik el, és nem Scan gombos, hanem forgókondis, igaz, kicsit meg kell majd annak is a tengelyét húzni, mert kolyog, és ha megkotyogtatom erősen, elmegy az adás.. Ráadásul kétsávos Big Grin
Válaszol
Neked nagyon megszaladt :d a legyek hordják össze? .haha.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 170 Vendég