A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Napi 4 óra fagyi, két hete Big Grin Mondjuk ma nem volt fagyiárusítás, mert esett az eső Tongue Jövő héten megyek be Sárospatakra festéket venni, és ismerőssel lefestjük a Start Tongue Hát na.. kicsit megszaladt, legalább lesz péz új kipufogóra is Big Grin

Amúgy a hszrács mögött az a sárga szutyok pálmatex Big Grin Ilyen vacak kétoldalas ragasztóval volt rögzítve, ami nem volt vmi tartós, mert már a kocsiban való kipróbáláskor leesett Tongue
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
GARFIELD13 Írta:
zupp87 Írta:Ez mind szép, jó, megoldható (van hozzá mindenem), de hogy mikor lesz kész.. az egy jó kérdés Big Grin

Szia!
Szép terv, de szerintem egy RDS vevő még hiányzik a felsorolásból, csak úgy lesz igazán teljes a rádiókészülék. 8)
Üdv.

Öööö.. találtam valamit.. Big Grin Ha jól gondolom, az említett sztereó multiplex jel megy az fm kockából a sztereó dekóderbe.. a soros kimenetét meg meg tudom értetni egy PIC-kel Big Grin Szóval.. nem is annyira álom az RDS Big Grin asszem Tongue

http://fmdx.ha5kfu.hu/pusidecoder.htm
Válaszol
Sőt, itt van egy kapcsolás PIC-kel. Van hozzá firmware, ami ugyan sorosportra küld egy MAX232-vel, de terminállal olvasható dolgokat küld, szóval azt át lehet bütykölni szerintem mondjuk egy F877-re, és közvetlen kijelzésre Smile (ez talán menni fog.. PIC18F4550 volt a fő eleme a diplomamunkámnak Tongue)
http://users.telenet.be/hollie/picmicro/...ec_pic.gif
http://users.telenet.be/hollie/picmicro/pics/rds_if.gif
http://users.telenet.be/hollie/picmicro/...ds/rds.asm

"Host software

Any serial terminal will do (Hyperterminal, Minicom, Tera Term, ...).
Once receiving data, the decoder will dump the station name to the serial port. "[/url]
Válaszol
zupp87 Írta:Sőt, itt van egy kapcsolás PIC-kel. Van hozzá firmware, ami ugyan sorosportra küld egy MAX232-vel, de terminállal olvasható dolgokat küld, szóval azt át lehet bütykölni szerintem mondjuk egy F877-re, és közvetlen kijelzésre Smile (ez talán menni fog.. PIC18F4550 volt a fő eleme a diplomamunkámnak Tongue)
http://users.telenet.be/hollie/picmicro/...ec_pic.gif
http://users.telenet.be/hollie/picmicro/pics/rds_if.gif
http://users.telenet.be/hollie/picmicro/...ds/rds.asm

"Host software

Any serial terminal will do (Hyperterminal, Minicom, Tera Term, ...).
Once receiving data, the decoder will dump the station name to the serial port. "[/url]

Szia!
Szerintem van egy sokkal egyszerűbb megoldás. Anno volt egy Conrad RDS Manager nevű készülék. Ez az egyetlen használható dolog, amit a Conrad gyártott valaha tapasztalataim szerint. Ezért természetesen már beszüntették a gyártását, miután rájöttek, hogy véletlenül használható dolgot gyártottak. Így a német e-bay-ről kellett vennem egy használtat. Itt csak a tunerből kijövő jelet kell megcsapolni és működik is a történet.
Nem vagyok elektronikai guru, de pár képpel esetleg meg tudom támogatni az utánépítést ha érdekel. (Esetleg rendelnék is egyet, ha emberi áron kihozható a megépítése).
Üdv.
Válaszol
Ezt a HE-n találtam (idézve: dilan):
"a bitsorozat tartalma a következő:
a legnagyobb egység a group, hossza 104 bit.
4 db blockból alkotja, így ezek 26 bitesek.
a 26 bitből az első 16 az infó, a következő 10 ennek az ellenörző összege. (crc)
a groupok különböző információkat hordoznak, az azonosítójuk (0A-15B) határozza meg, hogy éppen mit. az azonosító 5 bitből áll, és a group 2. blokkjának első 5 bitjében van tárolva. ebből az első határozza meg a számot, (0-15) az ötödik pedig a tipust (A vagy B). Az adóállomás neve a 0A és 0B groupokban jön át 2 karakterenként, a következő módon:
A group negyedik blokkja két 8 bites karaktert tartalmaz, a group második blokkjának utolsó két bitje pedig azt a címet, hogy ez a két karakter a 8 karakterből álló PS-nek hányadik két karaktere. (ld. az ábrát)

A groupok elején (az első blokk) mindig az adóállomás azonosítóját tartalmazza, így ez mindig ismétlődik. tehát a group elejét úgy tudod megtalálni, hogy azt nézed, hogy 104 bittel később ugyanannak a bitsorozatnak kell ismétlődnie."

És hozzá a kép:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/fil...33b605.png
Ha megvan a bitfolyam (TDA7330 nyomja kifele magából), akkor kiirathatók ezek alapján a dolgok. Meg persze ott van az alább említett PIC-es cumó, hozzá a firmware, alkothatná az a dekóder részt (kallódik valahol F84 a fiókomban, de F627 több van, asszem könnyedén át lehet arra is varázsolni), és mondjuk egy F877 (azisvan Big Grin) mint kijelzőmeghajtó fogadhatná sorosan az adatokat (vagy akár párhuzamosan is, csak meg kell hekkelni az F84 firmverét), emellett kijelezhetné mondjuk azt h AUX, ha külső bemenetre van állítva a cucc, vagy a hangerőt (VOL), magas/mélyhangszintet (bass), balanszt (balance), hisz a vava féle cuccból lesz vmikor átvarázsolva ez, és lesz bele varázsolva egy végfok Tongue Egy szem működő vidi tuneremet nem akarom megpiszkálni. Max annak okát fogom megnézni, hogy mért van az, hogy egy napig se mászik el az adóról bekapcsolva, de ha kikapcsolom egy fél órára, bekapcs után nem ott van ahol kéne lennie..

Apropo: ahogy láttam is, 57kHz-en megy az RDS.. a hangfrekis kimeneti jelből ezt a tartományt nem szedi ki a pilotszűrő? Vagy mondjuk ott a deempfázis szűrőtagja, ami 2,2k felett vág (ha jók az emlékeim, 2222Hz).

Most tényleg gondolkodóba estem az egésznek a működésén. Elméleti tudásom szerint a sztereó FM adás: sávközéptől 15kHz-es tartományban frekvenciamodulációval van jelen az éterben az A+B, 19kHz-en a pilotjel, 38kHz-es sávközéppel pedig az A-B van kétoldalsávos AM modulációval. A sztereó dekóder bemenetére gondolatmenetem szerint az A+B hangfekvenciás jel érkezik valamint a 19kHz-es pilotjel, valamint 38kHz-es sávközéppel az amplitúdómodulált A-B, és (RDS-ről lévén szó) 57kHz-en az RDS adat. Ennek a gyakorlati megvalósítására lennék még kíváncsi: hogyan illesztik az FM demoduláció eredményeként létrejött hangfrekvenciás jel után változatlanul a 19kHz-es pilotjelet, valamint az amplitúdómodulált A-B-t (egyszóval hogy jön létre a sztereó multiplex jel Smile). Lehet h ezt máshol kéne feltennem Tongue
Válaszol
Ha valaki kíváncsi rá, megszereztem 2 hétre kölcsön a Magnósok Évkönyve '82, '83 és '86-os kötetét. Tervezem beszkennelni, aki szeretné majd digitalizált formában, szóljon Wink
Válaszol
Én kérném. Rapidshare-re fel tudnád tenni?
Válaszol
Vagy oda, vagy saját tárhelyre.
Más:
http://www.youtube.com/watch?v=2td7VJ9m8dc
Irigylem a srácot.. álmom egy ilyen összeállítás, nagyon.
Én is levideóztam a cuccom, igaz, hang nélkül, mert olyat nem vesz fel az Olympus gépem. Igaz, nincs álványa, és a Pio-nak ajtókerete.. de működik mindene Smile A videó egyelőre kódolódik youtube-on.
Válaszol
Na és itt az én szedett-vetett hifim Smile
http://www.youtube.com/watch?v=KLVq2LwuZMU
A srác valószínűleg örökölte az apukájától a cuccot, amire az öreg vigyázott mint a szeme fényére. Ehhez képest az én cuccaimat hibásan kunyeráltam különböző emberkéktől.. a leglepusztultabb az erősítő volt. De erről már sokat megéltem. Ahhoz képest szerintem remekül működik (a Marantz nincs a hangláncba kötve, nem csináltam még hozzá kábelt, az egyelőre csak díszeleg Tongue Helyette a számítógép kimenete van bedugva, amiről felvételt készít épp a Pioneer). A CD sincs sehová kötve, anno volt. De egyszer úgyis megoldom ezt valahogy Tongue MIvel valószínűleg bakelit lemezjátszóm nem lesz hozzá, szolidan meg kellene piszkálni a phono bemenetet, megkerülni az előfokot, hogy fogadni tudja a CD-t.

Megj: azt a gumicsövet vava hagyta benne a tunerében, amit elküldött. Az FM modult és ezt a csövet átoperáltam a saját tunerembe Big Grin
Válaszol
Az a bosszantó ,Békánál le lehetett tölteni régebben ezeket a könyveket .
Aztán mivel szerzői jogokat sértett , abbamaradt .
Válaszol
imádom ha csomagot kapok Mezőkövesd felől Big Grin

http://img91.imageshack.us/i/p1020404q.jpg/
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Csak nem TL készül? Smile
Válaszol
nem nem. olyannal nem foglalkozunk. az boszorkányság Big Grin
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Akkor mi célra kell neked ilyen sok pár szélessávú? Tongue Big Grin
Szerk: most hogy jobban megnéztem, a két középső az valamiféle 620 mod?
Szerk2: fenéket 620.. 618 Big Grin Elnéztem, hisz a legnagyobb az 17-es kosár Tongue
Válaszol
Ebben semmi mod nincs.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
A 15ös porvédője az adatlapon nagyobb, és a membrán hátoldalán van azon ragasztva a habszél Tongue És mintha a membrán is különbözne az üzemitől, ahogy nézem. Big Grin
Válaszol
segítek. a kosáron és a mágnesen kívül tudtommal semmiben nem egyeznek meg a 618-al (max a tekercs) Wink .torz.
Válaszol
Éértem. Különben is, shalafi már említette: ezek saját hangszórók, és nem mod-ok Smile

Nagyon OFF: nem tudja valaki annak a csajnak a számát, aki a freemail.hu kezdőlapján a freemail mobilos felületét reklámozza?Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin xD Bukom az olyan tipusú csajokra ám nagyon Big Grin Csini, vékony, széparcú, és ami a legfontosabb: barna hajú Smile Tongue Egyszer jártam eddig szőke lánnyal, nem volt hosszú életű a dolog.. mondjuk lehet nem azért mert nekem a barna csajok a zsánereim.. vagy épp azért? Big Grin Magam sem tudom Tongue

Szerk: ez Nagyonnagyon OFF volt.. bár ki tudja.. lehet jó kis vitát indítok vele Big Grin
Válaszol
vava Írta:segítek. a kosáron és a mágnesen kívül tudtommal semmiben nem egyeznek meg a 618-al (max a tekercs) Wink .torz.
a cséve sem. amúgy ez PP membrános.
Válaszol
Off tanodát nem lehet széjjeoffolni
Válaszol
shalafi66 Írta:
vava Írta:segítek. a kosáron és a mágnesen kívül tudtommal semmiben nem egyeznek meg a 618-al (max a tekercs) Wink .torz.
a cséve sem. amúgy ez PP membrános.
Hosszas megfigyelés után észrevettem é is, hogy a 10-esen kívül a másik kettő PP.
Válaszol
Erre gondolsz? Nem tudom ki az, de lehet hogy nem is magyar.

[Kép: 200903113.jpg]
Válaszol
Ő.
Válaszol
Mezőkövesdről kap alkatrészt a Volvo és a Toyota
Válaszol
Ma éjjel csillaghullás várható. Perseidák meteorraj lesz látható az égbolton. Smile
Válaszol
Megint csak "erősödik" aláírásom igazságtartalma: "Nem én vagyok hülye..." Big Grin Lassan szervezgetem-tervezgetem egy sztereó B5 megépítését.. egy végfokpárét, amibe csak a 2x2 végtranyó 6000 forint Big Grin Mert kikérdeztem a HE-s B5 topikosokat, és egyértelműen az MJL tranyók mellett voksoltak. Lamalas állítólag megépítette BD249/250-nel is, de hallható volt a különbség.
(Hát igen, drága az a 4 végtranyó.. de ha leszokok a cigiről, 2 hét alatt megvan az ára Big Grin)
Válaszol
Smile

Én régen úgy számolgattam,ha egy kis pénzmaghoz jutottam,hogy.."hú,ebből mennyi végtranyó kijön...",manapság pedig(bár már ez sem nagyon igaz,mióta dolgozom,hogy"...hú ez hány sör lenne.." .haha.
Nekem is kéne 8 db MJ a két Nakamichi végfok felélesztéséhez..
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Próbáljatok meg, vele boltolni: margittaizoli@gmail.com Tavasszal 900/db volt az ára (Onsemi).
halgató
Válaszol
Szisztok!
Kérnék egy gyors segítséget PÜ ügyében a rutinosabb fórumozóktól.
Wagnerur-n ak egy 08.13-i sikeres PÜ váltás után küldtem már három újabb PÜ-t amire semmi választ nem kaptam. Nekem úgy tűnik, hogy a hiba valahogy nálam van, mert a megírt PÜ-k talán el sem mentek mivel a kimenő fiókban vannak, nem az elküldött fiókban, mint a 13-i üzenet amire jött is válasz. Mit csinálok rosszul .?.
SOS!
Válaszol
Szerintem nem olvasta még el.
Válaszol
SEAS Írta:Szerintem nem olvasta még el.
Szerintem meg nem is tud róla, mert a kimenő fiókban parkolnak a PÜ-k nem az elküldöttben. Csak akkor tudná olvasni, ha elküldöttek lennének nem???
Válaszol
Nem.. szerintem addig van a kimenőben, amíg a másik el nem olvasta. Ha elolvasta, akkor kerül át az elküldöttbe. Én így vettem észre.
Válaszol
Mert egy türelmetlen mókusörs vagy. Tongue

Zsupp jól látja, olvasva kerül át.

Egyébként több dologról is tudok, mivel mail érkezik privát esetén. Arról meg néha sms, ami alkalom függő nálam(bekapcsolom-kikapcsolom az értesítést). Így tudtam mindent időben, de nem voltam gép közelében, ittam volna a sört ha pár idióta nem most talál ki pár idióta dolgot nekem/nekünk. A felállásból talán kiolvasható, hogy még gépközelben sem lett volna kedvem éjjel egykor ágy közelébe jutva levelezni az elmúlt napokban. :| .forog.
Hétfő délutánra egyébként is lefutott dolog lesz az egész. Wink

Ez fogadott ma: http://www.kepfeltolto.net/files/u70tike...gc6gqp.jpg
Válaszol
a Barbie kielevelezik még.. .haha.
Válaszol
shalafi66 Írta:a Barbie kielevelezik még.. .haha.
Micsinálok? .sokk. .sokk. .haha.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 99 Vendég