Üzenetek: 47
Témák: 0
Értékelés:
0
Köszönöm a linket, átnéztem. Igazad volt Léva. Szóval akkor marad az állandó keresztmetszet, 130x167mm mérettel (2,5 Sd). A cső végén elhelyezve a hangszórót, kilépő pedig fent hátul. A cső hosszát mennyire válasszam? A fordulóval meg majd eljátszok
Üzenetek: 182
Témák: 6
Értékelés:
0
Szabadon választhatod a cső hosszát, a hosszával hangolod. Érdemes a hallgatási pozíció környékére választani. Ha kb. 1 m magas lesz a doboz, akkor még nem lesz nagyon lent a magassugárzó.
A forduló kialakítására nagyon kell figyelni. Érdemes Fdsa ajánlását követni, amit vhol már leírt.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Hja, itt van a TL-es topikban.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 131
Értékelés:
0
Shala, akkor mit kell majd keresnem és kb. mikor?
Nem lenne jó erről is lemaradni..... .forog.
Értékelés:
0
Még annyit, ha tudnátok mondani egy váltó tervet, amivel el tudok indulni azt megköszönném. (618+639)
Üzenetek: 804
Témák: 2
Értékelés:
0
bikabeka Írta:Shala, akkor mit kell majd keresnem és kb. mikor?
Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 19:25 - ezt írja rólam az adatlap, csak eddig kell visszaolvasnod a TL-topicban...
Értékelés:
0
fdsa Írta:bikabeka Írta:Shala, akkor mit kell majd keresnem és kb. mikor?
Csatlakozott: 2006.09.19. Kedd 19:25 - ezt írja rólam az adatlap, csak eddig kell visszaolvasnod a TL-topicban...
Nem tudom ezt miért írtad... .forog.
Én Shalafit egy hangszóróról kérdeztem...
Értékelés:
1
Gondolta a TL-ek lelkivilága érdekel. .zold.
Értékelés:
0
Régebben volt pár napom amikor érdekeltek a TL -ek, de elmúlt.
Most egy igazán jó BR kétutas érdekelne. .torz.
Üzenetek: 3
Értékelés:
0
Sziasztok!
Kaptam egy pár házi gyártású kb. 20 éves kétutas hangfalpárat.
366 x 250 x 137 mag x szél x mély. 12,5 liter
20as LB1031es Bolgár mély(-közép?) és egy beazonosítatlan csipogóval.
Elég tropán van minden hangszóró, ránézésből, szeretném kicserélni újakra.
Anno aki csinálta, nem hiszem, hogy törődött a dobozméretezéssel.
Most viszont olyan sugárzókat szeretnék beletenni, amelyek többé-kevésbé passzolnának a doboz méreteihez.
Fordítva teszem fel a kérdést; ezekhez a méretekhez milyen, mekkora hangszórókat kellene beépítenem.
Régi-új Videotonokat terveztem bele, de ha létezik ettől jobb ár-érték arányú., akkor szívesen veszem a javaslatot!
köszi
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Milyen átmérőjű a mély sugárzód helye?
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Üzenetek: 3
Értékelés:
0
193mm a lyukátmérő, de igazából ez nem számít.
A doboz előlapja lecsavarozható. Ha kell, ki tudom cserélni az előlapot vágatlanra.
vava Írta:Milyen átmérőjű a mély sugárzód helye?
Értékelés:
0
Sziasztok!
Remélem még néha felnéztek ide! Nem tudom mitől halt ki ennyire ez a forum. Aki tudja rá a választ, írja meg  A lényeg: megépítettük haverral Mócsing TL dobozát. Hangváltó is bent van, már csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan helyezzük el benne a csillapító anyagot. Gondolom a szoba határozza meg nagyban ezt is, de van valamilyen alap elrendezés amivel aztán tovább játszhatunk? Erről egy kis információt kérnék tőletek. És bocsánat, ha esetleg ezt már megírtátok a forumon. (ha jól emlékszem, volt már csillapító anyag elrendezésről valami, de most konkrétan a Mócsing-féle TL-hez kellene némi infó). Köszönöm előre is!
Üzenetek: 2 277
Témák: 3
Értékelés:
0
Cnjani .
Egy réteg vatelin van beleragasztva . Olyan amit a szabók használnak .
A lezárt végében meg egy félcsomag vatta .
Milyen váltót építettél ?
Ha van még kérdésed , majd a TL topicban .
Értékelés:
1
Pedig az a csillapítás elég kevés a rezonanciák kezelésére. Nem nagyon szabad olyan TL-t építeni, mint Mócsingé, a sokforduló eleve egyenló egy kisebb halálos ítélettel.
Értékelés:
0
A TL-be nem kell sok csillapítás .
Értékelés:
1
Hát ha a rezonanciákat akarod hallgatni, akkor nem. Vagy ha terelő és fékezőlemezekkel elcsillapítottad őket, de ezt kétlem.
Értékelés:
0
Értékelés:
1
8) levadásztad a rezókat az impmenetből?
Értékelés:
0
Megtaláltam az impedanciamenetét ,csak nem tudom ideaplikálni . Pedig valamikor tudtam ...
Hátha abból kiderül valami .
Értékelés:
1
A szűkülő volta miatt kicsit nehéz számolni rezókat, de nem megoldhatatlan.
Értékelés:
0
Az a gond nem tudom feltenni a képet .
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Pedig az a csillapítás elég kevés a rezonanciák kezelésére. Nem nagyon szabad olyan TL-t építeni, mint Mócsingé, a sokforduló eleve egyenló egy kisebb halálos ítélettel. Ámen.
Építettem ilyet, kuka lett...
Értékelés:
0
Értékelés:
0
Kezelhetetlenek voltak a szűkülőre jellemző rezonanciák, meg az a sok kanyar... Egyenes sokkal jobb.
Értékelés:
0
Eddig úgy tudtam ,a szűkülőre kevésbé jellemzőek a rezonanciák mint a párhuzamos oldalúra . Az egyenes milyen hosszú csövet jelent ?
Értékelés:
1
Lehet h. kisebb a hangnyomásuk, de időben nehezebben csillapodnak, és gyakorlatilag nem a szűkülés a legnagyobb baj, hanem a sok forduló, sok sok különálló részre szakadt csőszakasszal, aminek az effektív hossza jóval kevesebb, mint amit a valós hossza alapján gondolnánk. Egy szimpla kettéhajtott TL-nél, jól kidolgozott fordulóval is csak kb. fele hosszban érvényesül a második szakasz. Nem véletlen, hogy MJK elméletei is csak egyenes csövekre vonatkoznak.
Értékelés:
0
Egy db 90 fokos kanyarral van benne több .
Van olyan márka hogy Cyrus ?
Értékelés:
0
1 m magas volt a doboz felső kilépővel, hsz a cső elején.
Üzenetek: 21
Értékelés:
0
heló mindenkinek! én kinéztem magamnak ezt a hangszórót Ha-31 422 csak valahogy nemigen sikerül hozzá doboztervet összeügyeskednem!pedig több progival is próbálkoztam!Szóval nemtudom mi lenne megfelelőbb ezzel a hangszóróval 2vagy 3utas!Szóval az lenne a kérésem hogy valaki tudna nekem egykis segitséget nyújtani hogy mekkora láda kéne neki!meghogy reflex vagy zárt!!!A segitségeteket előre is köszönöm!Üdv
Üzenetek: 1 153
Értékelés:
1
64-80 literig szereti reflex kivitelben, 30Hz környékére hangolva (ha progit használsz: tuning freq.). A reflexcső minimum 80mm átmérőjű legyen. Igazából 3 utas rendszerben működik jól, azonban egy jó 3 utas rendszer váltóját nem kis idő megtervezni. Univerzális váltóval pedig biztosan nem kapsz túl jó eredményt. Esetleg nézz utána a fórumon, van már, aki csinált HA 31+HB 12,5+HG 2,5-tel háromutast. Egyik ismerősöm megcsinálta kétutasban is, HG 2,5-639-cel.. házibulis hangoskodásra használja, és meg van vele elégedve, bár 4-500Hz fölött már irányítottan sugároz a 31-es. Egy SAL SR-3040+SAL DTF-12 kombináció volt neki a viszonyítási alap a meghallgatásnál, és minden tekintetben számottevően jobb volt állítása szerint, amit én el is hiszek, bár szakmailag korántsem tökéletes a HA 31+HG2,5 kombináció sem (ráadásul elsőfokú váltó).
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Üzenetek: 21
Értékelés:
0
hmm köszi a választ először is  és a méretek miként lennének a legmegfelelőbbek?mert sokhelyröl hallom hogy pl 80literes láda meg 80literes láda között is sok különbség van!!tehát a méretek elosztása hogylennne legcélszerübb?hát hangváltót meg nemtudom!eddig egyszer készítettem hangváltót de az csak egy egyutas sub hangváltóvolt  vagy mi olyan nehéz amugy a hangváltó elkészítésében?amugy monacor magasakat sasolgattam azokrol van valami véleményed?  köszi a válaszod  helóheló
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Mócsing Írta:Egy db 90 fokos kanyarral van benne több .
Van olyan márka hogy Cyrus ? 1: És ez sok nehezen/nem csillapítható rezonancia pluszt okoz? (Lala?)
2: Van.
Kétutas topik ez vagymi. Ejjjj!
Tanács, mint pár sorral lentebb.  .torz.
Értékelés:
0
Akkor jól emlékeztem . Cyrus dobozokat hallgattam az egyik ismerősnél ,
kétutas reflexek . GU50 SE-el meghajtva . Nekem uborkásüveg hangja volt , kissé .
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Mivel uborkásüvegek voltak ...
Volt nekik igen jó kis dobozuk több is, csak az sem az íszternjuróp lúzereknek készült. Mostani állapotukat nem ismerem.
|