A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Vagy keress egy 7300-át Big Grin Minden szempontból megéri.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Vagy villamosmérnökhöz hűen építek egy PLL szintézeres RDS tunert.. Big Grin Mondjuk mindegy.. 2-3 év múlva kb. megszűnik a földi analóg rádiósugárzás.. Tongue Akkor adott a feladat: DAB rádiót kell építeni Big Grin
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Istenem, ha ezt még bedigizik és tömörítik, akkor már nem is lesz értelme rádiót hallgatni tényleg.
Válaszol
http://www.ham.hu/radiosatvitel/hang/DAB/
Mondjuk a zenék nagy része ma már a rádiókban is tömörített formátumról megy. Mondjuk azzal a 64kbps MPEG1-LayerII kódolással hogy szólhat szegény Petőfi.. pedig mostanság elég sokat hallgatom Smile Mondjuk azóta lehet fejlesztették kicsit. Egyébként a LayerII amúgy is idejétmúlt.. a LayerIII (a közismert mp3 Smile) nem egyenlő szeletekre, hanem a fül karakterisztikájának megfelelően bontja szét a frekvenciatartományt és entrópiakódolást használ.
Válaszol
zupp87 Írta:http://www.ham.hu/radiosatvitel/hang/DAB/
Mondjuk a zenék nagy része ma már a rádiókban is tömörített formátumról megy. Mondjuk azzal a 64kbps MPEG1-LayerII kódolással hogy szólhat szegény Petőfi.. pedig mostanság elég sokat hallgatom Smile Mondjuk azóta lehet fejlesztették kicsit. Egyébként a LayerII amúgy is idejétmúlt.. a LayerIII (a közismert mp3 Smile) nem egyenlő szeletekre, hanem a fül karakterisztikájának megfelelően bontja szét a frekvenciatartományt és entrópiakódolást használ.

...nem beszélve arról, hogy a stúdióban van egy adásprocesszor, amit nem kell bemutatni, hogy mit tesz a hangképpel (röviden: minden körülmény közt hallhatóvá teszi a zenét ill. beszédet, ami nem egyenlő a jó minőséggel). Majd a stúdióból digitalizálás, tömörítés, fel a hegyre, majd ott kitömörítés, analóggá alakítás és újabb adásprocesszor, hogy nehogy szélsőséges jel kerüljön az adóra.
Válaszol
Azt hiszem igencsak elmászott a véleményem pozitív irányba a PP membrános hangszórókról Smile
[Kép: 1074021759DSC00134_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
(megj.: most nem sikerült kölcsönkapni digitgépet, az enyém meg otthon van )
Válaszol
.haha. .haha. .haha. .haha.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Slaha ajánlotta figyelmembe ezt az oldalt Smile A környezetet érdemes megfigyelni Smile

http://www.audionl.hu/oscommerce/catalog...Path=21_23
Válaszol
Üdv Zupp!

A keresztváltód tervét megosztod velem? Tervezek egy hasonló összeállítású kétutasat faragni és gyűjtöm az ötleteket.
Köszönöm előre is.
Válaszol
Hello. Ami azt illeti, az én keresztváltóm még nagyon gyerekcipőben jár, csak egy kiindulási alap. Az a probléma ezzel, hogy ahány hangszórókészlet, ahány dobozelrendezés, annyi keresztváltó.. mivel az elektromos keresztezés és az akusztikai keresztezés sosem esik egybe, köszönhetően a hangszórók impedanciamenetének, valamint átviteli jelleggörbéiknek. Ezt még fokozza, hogy az előlap mérete, valamint egymástól és az előlap széleitől való elhelyezkedés szintén befolyásolja az akusztikus keresztezési frekvenciát. Emiatt ha egy jó váltást szeretnél, mindenképpen ki kell indulni valahonnan, aztán mérni, módosítani, és megint mérni (mérőmikrofon+PC hangkártya+egy egyszerű kis program, az RMAA például). Ezzel kapcsolatban tudok neked két linket ajánlani:
http://spexcel.hangszoro.net/
Itt a hangszórómérés menüpontban mindent megtalálsz az RMAA-ról, valamint a megfelelő elektrétmikrofonokról.
http://subvoice.hu/hangdobozepites/elmelet/hangvalto1/
http://subvoice.hu/hangdobozepites/elmelet/hangvalto2/
Itt pedig a hangváltókról olvashatsz részletesebben.
Válaszol
Köszönöm a linkeket. Mindezeket már átolvasgattam. Valójában engem a Te verziód érdekel, mert ki szeretném próbálni (tehát kérlek írd meg pontosan milyet csináltál). Azt tervezem, hogy az alap mérések után 2-3 alapkivitelt csinálok és fülelek. Onnantól azzal akarok foglalkozni csak, ami a legjobban tetszett. és leginkább próbálkozásokkal A/B tesztekkel szeretnék valamit alkotni.

Fontos hozzátennem, hogy nem hiszek a mérésekben. Nem az elektret mikrofonnak akarok hangfalat gyártani, hanem magamnak. Mivel több, mint egy évtizedig voltam versenyúszó és búvár, ezért a fülem érzékenysége sokat romlott (a napi több órás klóros víz és a rendszeres magasnyomás megtette a magáét). 10-15 dB-es beszakadások vannak az "érzékelt frekvenciamenetemen" (egyszóval: a mikrofon által egyenesnek mért hangfal nekem eléggé fedett, mert jellemzően a magas hangokra lettem érzéketlenebb)

Üdv
Kraven
Válaszol
Nekem ezek előtt HA 17-582-eseim voltak, előttük 1,12mH volt.. ők azzal érezték jól magukat. Most 560uH van a hangszóróim előtt, mivel ezeknek nagyobb az induktivitásuk, több a beépített baffle step kompenzáció. A magasaim DX-25-ös, 4 ohmos magasak, egyelőre 4,3uF+5,7 ohmnyi ellenállás van előttük. Hangra szépen muzsikálnak, bár még nem mértem őket. Már csak meg kéne találni a monacor mikimet, és méricskélni. Van még szerintem ezeke mit igazítani.
Válaszol
KRAVEN Írta:Fontos hozzátennem, hogy nem hiszek a mérésekben. Nem az elektret mikrofonnak akarok hangfalat gyártani, hanem magamnak. Mivel több, mint egy évtizedig voltam versenyúszó és búvár, ezért a fülem érzékenysége sokat romlott (a napi több órás klóros víz és a rendszeres magasnyomás megtette a magáét). 10-15 dB-es beszakadások vannak az "érzékelt frekvenciamenetemen" (egyszóval: a mikrofon által egyenesnek mért hangfal nekem eléggé fedett, mert jellemzően a magas hangokra lettem érzéketlenebb)
És akkor ha beülsz egy koncertre, a magasak akkor is fedettek? A füled, és a hallásod mindenütt ugyanolyan, ezért nem is ahhoz kell készíteni a hangsugárzót, hanem arra törekedni, hogy visszakapd, ami a szalagon, lemezen van.
Idézet:Köszönöm a linkeket. Mindezeket már átolvasgattam. Valójában engem a Te verziód érdekel, mert ki szeretném próbálni (tehát kérlek írd meg pontosan milyet csináltál). Azt tervezem, hogy az alap mérések után 2-3 alapkivitelt csinálok és fülelek. Onnantól azzal akarok foglalkozni csak, ami a legjobban tetszett. és leginkább próbálkozásokkal A/B tesztekkel szeretnék valamit alkotni.
Próbálgatással meg nem lehet váltót készíteni, minden hangszórókészlet mást kíván, és ennek megvannak az okai miértjei is. Véletlenszerűen rápróbálni egy egyenes átvitelű PP-s mélyközép váltóját egy HA15-re pl. biztos, hogy nem hoz jó eredményt, és így tovább.
Válaszol
Shalafinak teljesen igaza van. Nekem otthon szüleimnél hasonló váltó (600uH a mélyközépnek, 4,7uF a magasnak) váltó van egy MNC EclipseII 30206-SAL DTF12 páros elé biggyesztve. És azért a két hang közel sincs egymáshoz. Minden hangszórónak másak az igényei. Egy jó váltó, amellett, hogy keresztez, igyekszik kisimítani a hangszórók anomáliáit. Ezt minden hangszóró másként igényli. Van, amelyik szinte egyáltalán nem, és van, amelyik nagyon is. Az más tészta, hogy egy agyonbonyolított váltó pedig rémes impedanciamenetet és kusza fázisokat eredményezhet.
Ja, és a mostani hangszóróm. Igen, az egy egyenes átvitelű, PP mélyközép Smile Shala már csak tudja, minden porcikáját ismeri Big Grin
Válaszol
[/quote]És akkor ha beülsz egy koncertre, a magasak akkor is fedettek? [quote]

Kedves Shalafi!

Ezzel el is értünk egy engem régóta foglalkoztató kérdéshez: jelesül, hogy a minőségi audio azt jelenti, hogy azt kapom vissza amit élőben kapnék, vagy azt amit játszottak a zenészek. A kettő közti különbség radikális is lehet, mint például esetemben.
Az az igazság, ha "egyenes" hangafalat szeretnék, akkor vennék valami bevált, mások által is jónak tartott (értelemszerűen itt is segítségre szorulnék...) falat és kész.
Most azonban arra lennék kíváncsi, hogy mi az amit a zenészek játszanak. Eddig "egyenes" hangfalak Equalizálásával közelítettem (megvannak a süketszobás vizsgálati eredményeim, így nagyjából ismerem a hiányzó frek. tartományt, illetve a hiány mértékét) Nagyjából ezekhez az EQ-zott hangokhoz szeretném közelíteni a a mostani hangdobozt, mivel az EQ-zás az erősítő teljesítményét kuszálja.

Remélem érthető amit írtam.

Ui.: Az már csak hab a tortán, hogy a két fülem között is elég durva eltérések vannak... Mindenesetre egy próbát tennék, ha nem jön össze, hát kisnyúl. :-)
Válaszol
Elnézést nem válaszoltam a kérdésre. Egy koncerten nem szoktam panaszkodni... :-) Egy bizonyos hangerő fölött ez már nem olyan probléma. Mivel ritkán hallgatok koncert hangerővel zenét itthon, ezért hangfalakon más az érzés, kicsit egyenlőtlennek mondanám...

Sajnos nem tudom jobban megfogalmazni, remélem érthető.
Válaszol
Értem, vagyis sejtem.
Válaszol
zupp87 Írta:A másikban is csak kupak van..

[/url]

Itt egy jó vétel, 2 az egyben, reklámáron, egy eldobandó CD-játszóval. Big Grin
Válaszol
http://retronom.hu/index.php?q=node/8244
Egy rádió, amiről megoszlanak a vélemények... leginkább belsőleg.. Nekem egyelőre egyetlen véleményem van róla: ez a receiver gyönyörű!!!!!!
Készülhet otthon anyuci az újabb kütyüre.. Big Grin Mert egyszer biztosan lesz egy ilyenem is.
Válaszol
JáááJJJ .haha.
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
.forog. Nálam van egy. De szerencsére másik végfokkal.
Válaszol
Anno Fész ezt írta, amikor az EA6383S-RT6303S párosról áradoztam:
"Jáááájj.. óvakodj ezektől..."
Ehhez képest az EA fél éve stabilan működik, pedig csak a két végfokot építettem újra, meg a kábelezést cseréltem le. Az RT-vel mondjuk még mindíg szívok.. de az erősítő potijai épek, nem recsegnek, nem mászkálnak, a kapcsolók sem recsegnek. Csak azt a díszgombot fogom egyszer epokittel teliberagasztani, mert szobatársam az erősítő kikapcsolásakor mindíg benyomja.. Big Grin
Egyébként óvva intésedre válaszul: "Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális".. gondolom ez jellemzi mániákus személyiségem Tongue Big Grin
Válaszol
Üdvözlet Zupp!!

Kipróbáltam a váltódat egy 19 literes zárt dobozban. Hát, nem az igazi. Norah Jones még sosem volt ennyire pösze és soha nem akarta ennyire túlénekelni a zenekart. Viszont sokat finomodott, amikor a tekercs után betettem egy kondit a test felé, ezzel meredekebben vágtam. Elmentem egészen 7,5 uF-ig és érzem, hogy jó úton járok. Szerintem az induktivitást is emelnem kell majd.
Nem mértem, mert csak kb 20 percem volt a műveletre, de a hétvégén megejtem azt is.

Üdv
Válaszol
Milyen hangszórókkal próbáltad? Mint mondtam, amikor 582-eseim voltak, akkor ezzel az 560-nal nekem is sok volt a közép.. elöl volt nagyon az ének.. az 1,2mH körüli tekerccsel dolgozott jól.. Azonkívül nem volt pösze.. a magasam alapból 4 ohmos, és elég érzékeny.. még talán kicsit csillapítani is kéne.. De ezt mondtuk.. ami mondjuk nekem jó, neked nem biztosan Wink
Válaszol
zupp87 Írta:Milyen hangszórókkal próbáltad?

HA17-634M-et próbáltam magában. Már nagyon kíványcsi voltam a hangjára.
Még nem döntöttem mi legyen a magas...
Válaszol
No.. kaptam ma új házikedvencet.. Big Grin Igaz, nem Cleopatra.. de a Videoton gyűjteményem gazdagítja: egy RM5642S Big Grin 12-13 évesen volt 1 ilyenem (persze szedettvetett állapotban), de tönkretettem véletlenül benne valamit, aztán szétberheltem. Azóta is vágytam egy teljes példányra, hát megkaptam Big Grin Igaz, merő kontakthiba egyelőre az egész.. a mechanika meg full halott.. de rendbehozom Smile A rádiója kis bíztatással működik.. igaz, sztereó valamiért csak nagyon ritkán fut be, és csak egy pillanatra. A hangja mindenesetre -nekem- kellemes..Smile
Válaszol
Ma bütykölgettem az új házikedvencem. Elsőként apró darabokra szedtem. Szétszedés szempontjából remek ötlet ez a sok csatlakozó.. csak ne találta volna ki valaki úgy, hogy széthúzom, majdnem szét is jön, de két drót még fixen be van forrasztva.. Big Grin Mindegy, utólag kapcsrajz alapján könnyen megtaláltam a helyüket. Aztán következett a műanyag ház alapos csutakolása.. szép tiszta lett.. Tongue Majd az Isostat kapcsolósorokat árasztottam el acetonnal.. meg megtisztogattam a csatlakozókat. Közben a magnómechanikát is pucolgattam. Nem kellett sokat bütykölni, egy kis alkohollal mondjuk tonna szutykot szedtem le a nyomógörgőről, meg a filckuplungokat kellett megtisztogatni, de aztán elemről kipróbálva pöpecül működött: semmi szalaggyűrés meg ilyesmik. Aztán összeraktam az egészet, és jött a meglepetés: egy hiba nem sok, annyi se javult meg egész délutáni munkámnak köszönhetően Big Grin A rádió továbbra sem szólt csak akkor, ha benyomtam a magnót is. Továbbra sem volt sztereó vétel. És a magnó továbbra sem akart forogni. Van a táppanelen két 4,7 ohmos ellenállat. Az egyik, amin keresztül az áteresztőtranyós 10V-os stabilizátor kapja a feszt, már elég csúnyán nézett ki, mikor kivettem, már szakadtnak mutatkozott. Helyettesítettem 10W-ossal.. olyan volt csak Big Grin Aztán méregettem az üzemmódváltó isostatot. Rádió állásban kapcsolni kéne neki.. megkerestem, mit.. de továbbra sem kapcsolt. De a mellette lévő kontaktuspár igen, ami nem volt használva semmire.. nosza, átkötöttem. De a magnó továbbra sem ment.. megpiszkáltam a kapcsolósort a motorelektronikán, erre elindult,, de a magnópanelről csak a fél csatorna jön.. szóval egyelőre az egyik csatorna jelét kapja mindkét végfok magnószempontból. A hangszórók hangerejének ingadozását a fülhallgató aljzat kapcsolója okozta, nagyon nem akart rendesen kapcsolni.. így kapott egy rövidzárat.. most már nem ingadoz Tongue És most már sztereó a rádió.. azelőtt ugye csak magnóval kapcsolt a rádió, és valami oknál fogva a magnó helyzetkapcsolók rövidzárhoz közeli állapotot csináltak, és ez lehúzta a feszt 10-ről 8V-ra.. de miután megpiszkáltam, ez is megszűnt Smile Egyszóval fél napi bütyköléssel sikerült felélesztenem egy beteg Vidi magnót Smile Mechanikástul.. Tongue Semmi nyávogás, magasingadozás, gyűrés.. és szépen is szól. Tervezem még, hogy az egyik mikrofon-DIN-t vonalbemenetnek fogom használni.. a mikicsatlakozók kapcsolóit is megacetonoztam, kimérve stabilan kapcsolnak.. és azok iktatnák majd be a külső jelet a végfokok előtti emitterkövetők elé.

Megj.: mikor összeraktam, szobatársam megjegyezte: "pedig én már mérget vettem volna rá, hogy ennek annyi.. délután úgy szétkaptad, mint foxi a lábtörlőt.. mondtam magamban: ezt te nem rakod össze" De összeraktam.. úgy néz ki, manapság, amit szétszedek, össze is tudom rakni Tongue
Válaszol
Gratulálok Zupp!

A hétvégén én egy RX-V450 es Yamahát szedtem szét egy kicsit. Érdekesen szerelnek Malajziában! Néhány tranzisztor lefogatás nélkül a hűtőbordától fél centire álldogált. Azért hővezető szilikon volt rajtuk vagy fél kiló :-) Ehhez hasonló hibákat orvosoltam, de a lényeg, hogy loptam előerősített jelet a végfokok elől.
Igaz, hogy diszkrét végfokok vannak ebben a típusban, de soha nem voltam velük megelégedve. Most ezzel az előerősített jellel egy Pio végfokot hajtok. Így lényegesen zeneibb a kép! :-)

Kipróbáltam az SMA féle keresztváltót egy HA17-634M és HG2,5-639M párosításon. És igen! Ez már nagyon szép képet mutat. Egy-két változtatást még mindenképp csinálok(pl L-pad soros tagját kerülő kondit emelem, meg kevésbé akarom leosztani a magast) rajta, de már így is jó az összhang!
Válaszol
A gratulációig még hátravan az, hogy meggyógyítsam a másik csatornáját a magnó-előerősítőnek (én a felvétel-kapcsoló isostatra gyanakszom), valamint azt a borzalmas földhurkot a magnó részben megszüntessem.
Válaszol
[Kép: DSC00154_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Cináltam róla egy kicsi képet.. fényképezőt megint elfelejtettem béhozni Tongue

Apropo: a magnó időközben megsztereósodott Tongue Azonban a külső magnócsatlakozóról még mindíg nem akar felvenni, csak erős búgást.. meg valami nagyon halk zenét, bár szólni szól, ha arra a bemenetre kötök valamit. Érdekes módon van ebben megoldva a bemenetek közötti átváltás: ha bedugom a dugót, szól tovább a kazetta, de ha a végére rádugom az MP3 lejátszómat, némítja a kazetta hangját.. és a bemenet szól.. A magnó és a rádió között sem találtam mechanikus átkapcsolást.. a rádiót bekapcsolva egyszerűen csak tápot ad a rádiópanelnek. Azonban a magnórész működése közben még mindíg ott az erős brumm.. ami max hangerőn dohogáshoz hasonló, gerjedésszerű dolgot okoz. Nem hinném, hogy egy hibás tervezés eredményeképpen létrejött földhurok okozza.. kondikiszáradást sejtek. Bár az egymikrós kondikat leteszteltem, 1,2...1,3uF körül mozognak az én műszerem szerint.. gondolom a többinek se kéne kiszáradva lenni. Először a fejek becsatlakozásánál gondoltam testproblémára.. de lehúzva a bemeneti csatit, és rövidrezárva a fejbemenetet, a brumm akkor is megvan.. és maxhangon akkor is dobálja a membránt. Ugyanakkor az egyik végfoknál mindenképp kondikiszáradásra gyanakszom.. ugyanis az egyik oldalon kevesebb a mély.

Szerk.: Bár külső bemenetről nemigazán vesz fel, rádióról nagyon is Smile Most épp azt nyúzom, mint látszik is Tongue
Válaszol
Közben megtámogattam a táppuffert plusz 10000 mikróval ideiglenesen.. sokat csökkent a brumm, nincs az a gerjedéshez hasonló jelenség.. de nem hinném, hogy sokezer mikróval kéne neki helyesen működnie. Most már erősen gyanakszom a 100 mikrós és hasonló kapacitású hidegítő kondik beteg mivoltára. Mondjuk a műszerem 20 mikróig mér, szóval nem tudom őket megmérni. Így majd otthon előkeresem a viszonylag új 47 és 100u-s kondijaimat, és kicserélgetem az összeset.. minden elkót.. már amilyen lesz otthon. A végfok kicsatolókondijait mindenképp ki köll.. az egyik oldalé hallhatóan beteg.
Válaszol
zupp87 Írta:Közben megtámogattam a táppuffert plusz 10000 mikróval ideiglenesen.. sokat csökkent a brumm, nincs az a gerjedéshez hasonló jelenség..

A sima pufferkondi csere nem segített?
Válaszol
Csak ráakasztottam a 2200-as táppufferre párhuzamosan plusz 10000 mikrót. Segíteni segített, sokat csökkent a búgás.. viszont megszűnni még nem szűnt meg.. ha meg csak plusz 2200-at akasztottam rá, akkor szinte nem javult semmit a dolog. Szóval bár lehet a táppuffer is kicsit beteg.. de nem az okozza szerintem a fő gondot, hanem a 100 mikrós hidegítők körül kell keresgélni a hiba okát. Nem hinném, hogy gyárilag így búgott volna a magnó. Egyébként a külső bemenetről rájöttem, hogy azért nem vesz fel, mert itt nem a 3-5 a bemenet, mint az erősítőnél.. hanem az 1-4.. Elviekben az egy sztereó mikrofonbemenet.. de egyben magnóbemenet is. Bedugva a magnót, az 5-3-on jön ki a jel a külső magnóhoz (vagy az erősítőhöz) mondjuk rádióüzemben, és az 1-4 bemeneteket meg a belső elektrétkapszulák helyére kapcsolja.. Innen megy a magnópanelre, és egy ugyanolyan egytranzisztoros fokozat fogadja, mint a magnófej jelét, bár a két fokozat erősítése szerintem eltérő (az értékekből ítélve.. majd számolok is.. Big Grin). Ennek kimenete egy dióda után közösködik a magnófejfokozat kimenetével.. amin szintén ott a dióda.. ezután már közösen használják a 3 tranyós előfokot, aminek kimenete felvétel üzemben megy a magnófejre, valamint a TBA-kat megelőző emitterkövetőre. Egyszóval már nagyjából értem a magnórész működését Tongue Csak olyan aggályaim vannak, hogy ha magnót teszek arra az 1-4-re, nem e fogja agyonvezérelni a dolgokat.. Tongue
Válaszol
zupp87 Írta:Csak olyan aggályaim vannak, hogy ha magnót teszek arra az 1-4-re, nem e fogja agyonvezérelni a dolgokat.. Tongue

Indíts egy 100k-s potival a bemenet előtt, oszt' ha fel tudod csavarni teljesen, akkor bírja az összvér. : )
Válaszol
Jelentem, pár hete leszoktam a ludnessz kapcsoló használatáról Tongue És úgy néz ki, a mélyszabályzó feltekergetéséről is kezdek leszokni, köszönhetően annak, hogy tönkrement a kis vacak USB-s hangkártyám. De a szobám nem maradhat zene nélkül.. nekem mindíg kell valami, ami döngicsél a fülembe. Igaz itt van már az RM5642 is.. de még kicsit beteg.. még nem elég megbízható (bár hétvégén a Pio deckkel csináltam egy halom kazettát Tongue). Szóval be kellett hoznom egy CD lejátszót. Nagyon gondolkodtam azon, hogy újra becipelem a Kenwood-ot, de tapasztaltam, hogy amennyi zenét én hallgatok, rengeteg audio CD-t kéne csinálnom, és sűrűn cserélgetni azokat. Ráadásul szegény pára RW-t sem játszik. Így hát maradt a másik megoldás: beköltöztettem az otthoniak asztali DVD lejátszóját, név szerint egy Panasonic DVD-S27-est. Nem fog otthon nagyon hiányozni, mivel öregem nemrég vett magának egy DIVX-es lejátszót. Ez a Pana pedig csak hagyományos DVD-t játszik, nameg MP3 CD-t (ez az, ami nekem lényeg Smile). Szóval ez a masina szoktatott le a mélyhangszabályzó feltekergetéséről. Lágyabb, kellemesebb a magasa, és kiegyensúlyozottabb, teltebb a mélye. Ráadásul szine miatt szépen passzol a Videotonokhoz Tongue
http://www.avland.co.uk/panasonic/dvds27/dvds27lrg.jpg
Ilyen ni Tongue
(Megjegyzem: 2004 karácsonyán vettük, 24900-ról volt leakciózva 19900-ra, rengeteg üzemórát ledolgozott azóta, viszont kutya baja Smile)
(Megjegyzem kettő: szerintetek is blogot kéne inkább indjtanom, ahelyett, hogy telepofázom az offot? Big Grin)
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 127 Vendég