A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SUB
Hell,0 lenne egy olyan problémám hogy csináltam egy 800 as mélynek egy full mély ládát kimértem progival stb.. szub erősitővel hajtom, nos de reflexet azt igy sacbol tettem bele, és elég csunya hangot ad a reflex nyílása:S tul rövid vagy kicsi a reflex mit tudnék csinálni h elmennyen ez a csunya hang..?
Válaszol
Én csak arra tudok gondolni, hogy túl kicsi keresztmetszetű csövet raktál oda, és a gyorsan kiáramló levegő surlódása okoz kellemetlen hangot. Tegyél be nagyobb keresztmetszetűt, vagy duplázd a reflexcsövet. A programokban is tudod méretezni a reflexcsöveket, ott látod azt az értéket is, ahol már nem okoz gondot a levegő sebességéből adódó surlódás.
Válaszol
75 mm átmérő, 13 cm hosszu
Válaszol
acrobat28 Írta:kimértem progival
Mit? .sokk.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
mekkora reflex láda kell neki, de reflex csövet foggalmam sincs mekkora kellet volna neki
Válaszol
Nem nagyon értem a dolgot. Még iylenről nem hallottam.
Válaszol
Én se. Ha reflexdobozt szimulálsz, valamilyen értéket úgyis megad a fb-nek (amilyet ő gondol optimálisnak), és az ahhoz tartozó csőméreteket is megadja.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Újra itt, jókora kihagyás után.

Van egy kis feladatom. Egy ismerősöm nyaggatott, kellene neki egy kis szobai szub. Kicsi doboz, de jó mélyátvitellel.... :?
Na mondom oké, de akkor miből? Olvasgattam itt vissza, egy kiscsapos körperemes 27-esben gondolkodom, zárt, szimmetrikus doboz és talán 25 liter.
Mesterek? Észrevétel? Egy kis használt SAL suberősítő lenne mellé asszem a legkisebb aktív doboznak az erőlködője van ilyen célre "megmentve". Tehát terhelhetőség is ahogy elnéztem 30-50W maximum.
Én a régi ismereteim alapján a 27-est gondolom jónak ehhez. Nos?
Üdv: Crockoo
Válaszol
Üdv!

Akad nekem itthon egy darab valamilyen videoton mély hangszóró, 210-mm-es, tíous sajna nincs rajta.

Ennek mekkora láda kellene, ami autóba szép mély hangokat hallatna magából?

Válaszokat előre is köszönöm! Wink
Válaszol
Crockoo, én régebben akartam egy mélynyomót építeni, ami lehetőleg kis méretű. Akkor nekem a 634-est ajánlották itt, szerintem ha a méretek is lényegesek, akkor ez a hangszóró is képbe jöhet.
Válaszol
adyz Írta:Üdv!

Akad nekem itthon egy darab valamilyen videoton mély hangszóró, 210-mm-es, tíous sajna nincs rajta.

Gondolom akkor régi Vidi HA 20. Láda tipusnak szerintem mindenképpen zárt jöhet csak szóba. Nem ismerem a paramétereit, de szerintem olyan 35 liter körüli doboz elég neki, talán még egy kicsit sok is.
Válaszol
zupp87 Írta:
adyz Írta:Üdv!

Gondolom akkor régi Vidi HA 20. Láda tipusnak szerintem mindenképpen zárt jöhet csak szóba. Nem ismerem a paramétereit, de szerintem olyan 35 liter körüli doboz elég neki, talán még egy kicsit sok is.

Akkor jól számoltam a méretet.
Bár mondjuk nekem több lett, de legfeljebb majd vágok le belőle.

Mivel a fejegységen van SUB kimenet és lehet vágni a frekvenciát 78Hz és 125Hz-en, ezért én hangváltót nem terveztem.
Vagy kellene?

Ui.: Nézegettem a típusokat, de ami nekem van, olyan a kosara, mint ami a DC 2550A-ban van, de a mágnese kisebb.
Válaszol
Ha van aktív szűrő a fejegységben, akkor nem szükséges külön passzív váltó. Végfok a szub-kimenetre, azt had szóljon Tongue
Válaszol
Remélem a CD meg tudja szólaltatni, mert ha nem, akkor megszívtam. Nnincs erősítőm.)

Egyébként köszönöm!
Válaszol
nem
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Ehhez a hangszóróhoz milyen hangváltó kell?
Válaszol
Szia! Ha csak sub-ként akarod használni, akkor én aktív váltót ajánlok. Ez egyszerűen megvalósítható egy műveleti erősítős aluláteresztő szűrőáramkörrel. Ennek a kimenetét rákötöd az erősítő bemenetére, és már mehet is. Egyszerű Big Grin
Válaszol
Üdv.

Ezt bővebben és picit érthetőbben lehetne? Smile
Válaszol
Szia!
Ezt találtam neked, szerintem ezt tudnád használni:
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolas...ldal1.html
Válaszol
Sziasztok!

Szeretnék egy mélynyomót készíteni főleg házimozihoz kb. 20 m2-es nappaliba.
Van hozzá egy HA25 1544-672 hangszóróm. Az itt olvasottak alapján egy kb. 65 literes reflex kialakítású dobozba tenném, amit kb 25 Hz-re hangolnék. Egy SAL SUB70 erősítőt párosítanék hozzá.

A lényeg, hogy a sarokkanapé sarok részének az alja üres, és elférne benne egy 70cm x 70cm x 20cm-es doboz. A hangszórót természetesen a padló felé fordítanám. A reflexnyílásokat pedig vagy oldalra (mivel a kanapé belseje 85x85cm), vagy alulra tenném. A subot 3 centis lábakra állítanám. A kanapé oldalai 2 cm-re vannak a padlótól.

Szerintetek...? Élvezhető lesz ez a megoldás nekem is, vagy csak az alsó szomszédnak?

Üdv! HJ
Válaszol
Sziasztok!

Vagy akár megfordíthatnám, és akkor felfelé nézne a hangszóró...

Üdv! HJ
Válaszol
Sziasztok!

Csatlakozom majd én is a subládát építők népes táborához, de egyelőre csak a szakirodalmat tanulmányozom. A reflexcsővel kapcsolatban lenne egy kérdésem, amire még nem találtam választ. Hogyan kell figyelembe venni a (pl. Winisd által számított) cső hosszát, ha az elején és a végén is tölcséres perem van (mint pl. a SAL KAH 404 esetén). Csak a hengeres rész hossza legyen a számított hossz, vagy a peremekkel növelt teljes hossz. Én úgy gondolom a peremekkel együtt mért hossz legyen a program által megadott méret, de érdekelne a nálam tapasztaltabbak véleménye.

A válaszokat előre is köszönöm!
Válaszol
Nem ismerek SAL csöveket, de a cső teljes hossza számít. Viszont a pontos hosszt, és hangolást csak impedanciaméréssel lehet beállítani.
Válaszol
horvathjanos Írta:Sziasztok!

Vagy akár megfordíthatnám, és akkor felfelé nézne a hangszóró...

Üdv! HJ
Igazából majdnem mindegy, de akkor könnyebb elhelyzeni, ha nem a padló felé néz a cső. A sarok így is, úgy is veszélyes hely egy b-reflex szubnak. Ha még is a lefelé néző verziót választod, akkor legalább a torkolati tényező értékével fel kell emelni a padlótól.
Válaszol
Sziasztok!

Tehát a mélynyomó a kanapé belsejébe kerülne. A kérdés igazából arra irányult, hogy milyen hatást várhatok, ha a mélynyomót alul a padló, oldalról a kanapé lábrészének falai (18 mm bútorlap) felül pedig a kanapé ülőrésze határolják.

A hangok terjedését mennyire befolyásolja, ha át kell menniük a kanapé 15 centis ülőfelületén.
De kijuthatnak a kanapé alatti 2 centis résen is.

Remélem, érthető a megfogalmazás...

Üdv! HJ
Válaszol
Én értettem, de ahogy írtam, semmi jót nem várnék tőle, ez majdnem a doboz a dobozban történet. Valamit biztosan szűrni fog az eredeti átvitelen.
Válaszol
Sziasztok!

Szeretnék valami ütős hangrendszert összedobni ezekből:

RoadStar-RS 2688- 1200W
Pioneer TS-W305C-400/800W

A pió-hoz kellene valami jó kis láda, ami az egész alacsony frekvenciás hangokat is kiadja.
Nah az most, hogy reflex legyen-e?

Kösz a segítséget!
Válaszol
Lution Írta:Szeretnék valami ütős hangrendszert összedobni ezekből:

[off:1] Xilofon, metallofon, üstdobok, triangulum [/off:1]
- VR
Válaszol
Veszett Roka Írta:

Jó választás, de tennék mellé cintányért és marimbát Smile
Válaszol
fdsa Írta:
Veszett Roka Írta:

Jó választás, de tennék mellé cintányért és marimbát Smile

Vagy esetleg Mike Tysont Smile
Válaszol
Amolyan jófajta ütős cuccra én is rég ácsingózom.. nameg egy nemtúlsokatkérő, dobolni tudó emberre, aki megtantana bánni az ütőkkel Tongue.. Mert állitólag ritmusérzékem tán van.. addig marad a "vonatfülkepadló-lábdob" és a "műbőrülés-tamtam" szolidan, füldugóval a fülembe.. persze csak ha nagyon elengedem magam.. de néha előfordul Big Grin Szerencse hogy este ált egyedül ülök a fülkébe Big Grin
Válaszol
[off:1] Xilofon, metallofon, üstdobok, triangulum [/off:1][/quote]
Jó választás, de tennék mellé cintányért és marimbát Smile[/quote]

Vagy esetleg Mike Tysont Smile[/quote]

...mikő tison??? 1 jó autó is kőne hozzá....
pia nyer
Válaszol
Sziasztok

MNC 39690 sub erősítőnek mennyi lehet a kimenő teljesítménye, csak annyi van róla, hogy 80W, de hogy ez mire vonatkozik?
Válaszol
Elvileg 80-at vesz fel.
Válaszol
És ebből hány wattot ad le 8 ohmon (8 ohm az impedanciája) a hangszóróra?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 12 Vendég