A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
Van olyan 30 darab, szóval ráér.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Oké.
Köszi szépen a segítséget!
Válaszol
Igazán nincs mit.
Válaszol
DX-ből ugye erre gondoltál?
http://www.audionl.hu/oscommerce/catalog...cts_id=150
Van esetleg a beszerzésére más lehetőség is?
Válaszol
Erre igen. Sajnos más forrást nem tudok.
Válaszol
Köszi! Csak biztosra akartam menni, mielőtt megrendelem.
Válaszol
Sziasztok!

Tudja valaki,hogy hogyan lehetne megmérni egy hangszóró paramétereit házilag? Legalább az érzékenységet jó lenne tudnom,mert nem birom a magasat illeszteni a képbe!Subvoice oldalát átböngésztem,láttam a mérési módszerét de nekem ez félek meredek lenne.Öreg vagyok én már ehhez...:-)
Válaszol
Jó nagy butaságot kérdeztem...persze hogy tudjátok! A kérdés volt rossz!
Segítene valaki kimérni egy-két hangszórót?
Válaszol
Hangnyomás-frekvencia diagramot kell látni, az alapján kitalálható a szint, amihez illeszteni kell a magasat.
Válaszol
Megvan a gyári diagram,de biztos,hogy baromság.Ezek sal hangszórók,dobozonként két 25-ös párhuzamba kötve.A magasat már 6 dB-lel fékeztem,de igy is túlordít mindent.

A fiamnak építek dobozt,és az elérhető hsz-okból ki szeretném hozni azt,amit ki lehet.Neki jó így is,nekem nem...:-)

A baj az,hogy megtaláltam Subvoice oldalát és rákattantam a témára! Szegényt bombázom a buta kérdéseimmel,biztosan elege van már belőlem...:-(

Lehet,hogy szemtelennek vagy pofátlannak fogsz tartani,nem baj,azért megkérdezem: ha te ott élsz,ahol az adatlapodon van,akkor csak egy köpésre lakunk egymástól.Nem lehetne esetleg az,hogy elgurulok feléd a hsz-ekkel és csinálnánk egy mérést? Természetesen mindent állok! Biztosan tanulnék valamit!
Válaszol
Én pontosan ott. Ha lesz egy kis időm, szívesen segítek, de akár a fórumon is, ha kicsit több információt kapok.
Válaszol
Big Grin Előre is köszönöm!

Lenne mit mérni! SR2530,abból dobozonként(~90L) kettő,DPH1416 nyomókamrás magas.Van még egy SPA4050,és később(ha sikerül a kölök felvételije) egy Eminence Kappa Pro 15LFA. Tudom,hogy sz@rból nem lehet várat építeni,sajnos későn tudtam meg,hogy létezik a H2000... .kopp. De mentségem legyen,hogy megteszek mindent a minőségért!
Válaszol
Pedig ez a magashangszóró nem kifejezetten érzékeny, a két SR párhuzamosan kapcsolva, b-reflex dobozban már elég közel kell, hogy járjon hozzá hangnyomásban.
Válaszol
Igen,ezért gondoltam,hogy jó lesz a párosítás. A két mély együtt elvileg 94dB-t tud,a magas 95-öt.A gond a mély hsz-el van,szerintem ez csak mélynek jó,nincs közepe és borzasztó érzéketlen.Subvoice tanácsára megpróbáltam levinni a magasat 1,5-2 Khz környékére-egyenlőre soros kondival-de még igy sincs igazi közép.Az a tölcséres nem szeret annyira lemenni,ez hallható is.Az a baj,hogy fülre ez csak barkácsmunka,legalább nagyjából jó lenne képben lenni a hsz-ok tulajdonságaival,meg ugye olcsó húsnak híg a leve...
Válaszol
Ja, reflexdoboz.Na a hangolástól már herótom van! Kiszámolom Winisd-el,lemérem,beteszem és nem jó.A gyerek szobája már tele van különböző méretű csődarabokkal.Egy kicsit toldok,egy kicsit vágok...nem megy ez nekem.
Válaszol
Számolni nem tudod, csak mérni a végleges hosszt.
Válaszol
Ezt nem nagyon értem... :o
Válaszol
A reflexcső pontos méretét mindig impedanciaméréssel kell beállítani, ott látszik a hangolási freki pontosan.
Válaszol
Ajjaj...ez egyre jobb lesz.Én ugy látom,hogy vagy beleásom magam nyakig ebbe a témába,vagy összedobom fülre,oszt jóvan... .zsepi.
A hangolási frekit mi alapján kell(lene) meghatározni? Nem az elérhető legalacsonyabb freki a cél? Gondolom,hogy ez sem olyan egyszerü.
Az impedanciamenetet meg tudom itthon mérni?Multiméter-hanggenerátor van.
Válaszol
A hangolást doboztérfogat, és T-S arány alapján, a cél a tűrhető átvitel, és a jó terhelhetőség.

Imp. mérés egyszerűbb PC alapon, mint multiméterrel.
Válaszol
Asszem,hogy nekem szükségem van némi előtanulmányra és egy PC-s mérőszerkóra.Látom,hogy anélkül ez nem megy.

Köszönöm,hogy foglalkoztál velem és tűrted a buta kérdéseimet!Ha már tudok mérni,akkor majd jövök!
Válaszol
Tegnap volt egy kis próbálkozás RMAA-val,asszem megvolt életem első mérése! Az már látszik,hogy egy normális mikit kell vennem,mert ez a játékon kívül másra nem használható szerintem.
Az elmúlt pár nap alatt egy csomó mérőprogiról olvastam a fórumok között,teljesen zavaros a kép.Te melyiket ajánlanád egy analfabéta kezdő számára?
Válaszol
Igazán nincs mit köszönni, mondjuk az ARTA jó mérésre.
Válaszol
Kedves shalafi66!

Sokkal többet köszönhetek neked,mint azt gondolnád! Letöltöttem az ARTA-t,találtam hozzá kódot is.Egész délután "mértünk" a fiammal,mindent,amit csak találtunk.Ez a progi nagyon tetszik,igaz,hogy még meg kell tanulni.Mikrofont is venni kell valahonnan,mert ez 10K fölött haldoklik.Van egy 50Hz-es púp az átvitelben valahol,azt még meg kell keresni,de amúgy naon kafa!

Köszönöm szépen!
Válaszol
Földhurok lesz az 50Hz-es brumm, vagy a környezetből szedi össze.
Válaszol
Holnap megkeressük az okát,van két miki és mindkettővel megvan a púp.
Érdekes látni az "egyenletes" átvitelt! Soha nem gondoltam volna,hogy az általam szépen szólónak titulált hsz tele van beszakadásokkal,és hogy egy ősrégi Sony papíros magas sokkal egyenletesebb átvitelt produkál egy SAL dómtól.
Mivel érdemes a mérést végezni,a fehér vagy a rózsazin zajjal?Ezek átfogják a teljes tartományt?
Válaszol
Mindkét zajjal lehet mérni teljes spektrumban, csak a rózsaszín magasban csökkenő energiatartalmú.
Válaszol
Köszönöm!

Szerinted ezt érdemes volna megvenni?

http://www.audionl.hu/oscommerce/catalog...p?cPath=64
Válaszol
Mikor 250,-Ft-ért szoktam adni egy mérőmikrofont, akkor nem valószínű. Big Grin
Válaszol
.aaa.

Már feltúrtam az egész netet miki ügyben...Hogyan tehetnék szert egyre?
Válaszol
Csak fel kell iratkozni a listámra, és amikor mértem egy adagot, akkor elküldöm.
Válaszol
Egy iratkozás! Smile (eddig csak figyeltem, és azon gondolkodtam, h az erősítő bemérő mikrofonját tudnám e majd használni de így abbahagyom a gondolkodást)
Utalás, posta, futár? .forog.
Válaszol
Én küldtem egy méélt!

Köszönöm!
Válaszol
Rendben, ájöttek.
Válaszol
Shalafi66!

Szerintem elírhattad azt a 250,FT-ot,vagy én nem értelmezem jól! Az kettőszázötven forint??? Egy kimért mikiért ???

Bocsi,nem akadékoskodom,csak 250,FT-ért már kenyeret sem adnak...
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 32 Vendég