DjTaRsY Írta:Azt hiszem jövő héten megjelölöm első helyre a BME Villamosmérnökit
Kalappal Én anno meg sem jelöltem a BME-t, nem lett volna esélyem. A régi rendszer szerint 132 pont volt a ponthatár, nekem meg volt 116, ötös érettségivel. Persze ha emelt szintűztem volna, meg lett volna nyelvvizsgám.. akkor lehet hogy felvesznek. Mindenesetre Miskolcot sem bántam meg. Az itt futó K+F projektek alatt is elég sok tapasztalatot sikerült szereznem.
(2011. 04. 18., 5:39)zupp87 Írta: És itt hogy lehet beállítani, hogy időben csökkenő legyen? Amúgy meg azt mondja rám az új fórum, hogy fórumfüggő vagyok..
Na azt nem nagyon lehet, ahogy nézegettem. Legfeljebb ha átírnám az ide vonatkozó php részeket, viszont akkor meg nem biztos, hogy jól működne a hozzászólás linkelése.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
DjTaRsY Írta:Azt hiszem jövő héten megjelölöm első helyre a BME Villamosmérnökit
Kalappal Én anno meg sem jelöltem a BME-t, nem lett volna esélyem. A régi rendszer szerint 132 pont volt a ponthatár, nekem meg volt 116, ötös érettségivel. Persze ha emelt szintűztem volna, meg lett volna nyelvvizsgám.. akkor lehet hogy felvesznek. Mindenesetre Miskolcot sem bántam meg. Az itt futó K+F projektek alatt is elég sok tapasztalatot sikerült szereznem.
K+F? Öööö ez kufirc+fétis? Vagymiez? Esetleg kutfej, de az milyenmá? :?:-D
A bme-re azé jelentkezhettél volna. Nem szép megfutamodni a lehetetlen elől. 8)
Hja! A fórum ronda. Úgy kell olvasni mint egy könyvet. Tök szokatlan, nekem nincs könyvem. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!.angyal.
Lala jó ez a sorrend, nekem. Persze ez nem jelent semmit. Lehet másik 100 embernek maga a rémálom. .forog.
Üdv!
Elcsesztem a matek érettségit, 89% lett, így 398 pontom van, tavaly 370 körül volt a felvételi ponthatár a BME-VIK Villamosmérnök alapképzésen.
Ámen
Videoton Saphyr hangdobozaimban lévő HD10/11K középsugárzókat ki lehet-e cserélni valamilyen kultúrált magassugárzóra anélkül, hogy módosítani kellene a váltót?
Ami méreteiben egyezik, az pl. a HG2,5-464 mostani változata, de itt problémát jelenthet jobb példányokat kifogni, és a váltást megoldani.
Jó magashangszórók pl. Vifa Dx25-nél kezdődnek, esetleg az olcsóbb BC25 még szóba jöhet. Vagy használtan a régi preludiumokból, HB1-ekből a D25-ös dóm, de ezeknél a 104mm külső átmérő miatt nehezebb a rögzítés az eredeti előlapra.
Én sosem szerettem az ilyen membrános dómokat (Nekem van egy olyan sejtésem, hogy ez egy mylar membrános dóm, szép bevonattal ).. inkább a selyem dómok.. mondjuk egy Monacor DT-99 így nagyhirtelen. Vagy egy Peerless XT-25, DX-25, csak azok kicsit drágák. Mondjuk a Monacor-ért is kisker árban elkérnek cirka 5300Ft-ot manapság, ahogy láttam a minap. Viszont én túl nagy csodát ettől az 1800Ft-os magastól nem várnék. Szerintem a Somogyi dómok szintjén lehet. Én már eddig legalább 3x kapkodtam el a magashangszóró vásárlást.. meg is bántam mind3-szor. De ha egyszer jól döntessz, igaz, vaskosabb csekk jár mellé, de sokáig fogod őket élvezni. ([OFF:]Mint én vagyok a DX-25-ösökkel: durván 15 kilóba volt a kettő cakkpakk annó, de szerintem megérte)
Köszi a segítséget, de az igazság az, hogy ezeket a dobozokat olcsón vettem, merevítettem, asztalossal újra funéroztattam, darabonként több mint 7eFt-ot költöttem rá, most meg kiderült, hogy a magassugárzó nem is magas, hanem közép. Még költsek rá 5-6-7-8eFt-ot?
Üdv.István.
Istenem, hogy mindig képesek meglepni az olcsó kínai cuccokat forgalmazók engem. azt hittem már nincs tovább lefelé. És mégis van.
Ha nem akarsz sokat költeni, akkor pl. lehet a HD10 hangszórónál lágyrész cserével egy kis javulást elérni magastartományban. Talán ez a legolcsóbb verzió.
Érdemes megfigyelni a minőségi "fejlődést" Kevés volt neki a hangerő, így átlépett a "professzionális" világba, és vett két Reflex R-200-ast. Az Altus meg a Technics után.. Speciel én hallottam szólni az R-200-ast. Borzadály. Szanaszét kellett EQ-zni, hogy valamennyire elfogadható legyen a hangja. A mély a teljes sávot megkapja, a ring magas meg szerintem tankönyvi váltóval van váltva. Ha nincsenek minimum 12dB-es anomáliái, akkor semennyi se :-D Szét kellett szednem ugyanis egy ilyet szilveszterkor, mert elszakadt a kivezető szál, amit ráadásul sima szigetelt sodrott rézkábellel helyettesített valaki. Szóval szerintem: inkább még 2 Altus
HG 1,9-ről eszembe jutott valami: unokatesóm kapott egy Akai Receivert, két db. Videoton SL 201 QB hangfallal. A hangszórók (HA 17-582 és HG 1,9) eredetiek, csak ugyebár a mélyközép pereme az enyészeté lett, a magas pilléje pedig horpadt. Érdemes-e peremeztetni a mélyközepeket, vagy (ahogy láttam, reflex doboz) jól dolgozna benne az új 582 is? A magasaknál szerintem pillecsere lesz, mivel unokatesómnak a gyári állapot, konstrukció visszaállítása, megőrzése a célja. Mondjuk ha sokallja a költségeket.. amilyen mániákus vagyok, én fogom tőle megvenni és visszahozni a gyári állapotát Mivel külalakra korrekt a két doboz, jó állapotban van, csak az előlap nincs meg (vagyi én nem láttam.. attól lehet megvan )