Kár, hogy az 50mm-es kónuszos magasak nem "fejlesztődnek"... Szerintem azokban lenne a legtöbb fantázia, fejlesztési lehetőség a 25-ös dómok mellett. Pl. kaphatnának egy nagyobb átmérőjű lengőt, erősebb mágneskört. Mindenhol csak 14-15mm-es lengővel szerelik. Még a HG1,9-nek is erősebb motorja van, mint bármelyik kónuszos magasnak.
idővel majd fényderül rá, nyilván.
titkon valami olyanban reménykedtem ami ~2K tól másodrendűvel nyugodtan mehet s elmegy 20K ig különösebb púpok nélkül (+- egy talán két decibel)
Az amit szeretnél, nem megy, csak nagy felülettel. De igazából nincs is szükség rá, csak nagy méretű mélyközepeknél, úgy 25 cm-es átmérő körül. Ettől kisebbeknél bőven elég a 3000 körüli váltás, ha jó a hangszóró.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Naigen. De pozitívum, hogy nagy terhelések mellett is alacsony marad a torzítás. Nem véletlenül szerették az angolok a minimaxot 40 évvel ezelőtt, abban is egy HD10 jelzésű papíros magashsz volt, csak problémát jelentett, hogy hiányzott a felső oktáv, és a gyártmányfejlesztés nem tudta megfejteni a problémát.
(2013. 01. 20., 1:44)shalafi66 Írta: Áh nem. Az textiles, és új a zárófedél is, ez csak egy olcsóbb, köztes áthidaló megoldás lesz.
Meglepődtem volna, mert az nem emelt ki a felső oktávban. Legalábbis a másfél évvel ezelőtti mérésen.
Elég ígéretes lesz. Ha jól emlékszem 1kHz-től egyenes 3dB-en belül?
Igen, viszont jóval nagyobb befektetett összeget is igényel, hogy el lehessen indítani a gyártást, ezért először inkább egyszerűbb lehetőségeket valósítok meg.
Végülis ez is előrelépés. Nem is kicsi.
Úgy tűnik a váltás tényleg nem lesz gond velük, semmi kiemelés 1 kHz-en.
A titán dóm kap valamilyen impregnálást? (Pl. belülre, hogy ne látszódjon) Kíváncsi lennék milyen membránszéllel készül, persze ha nem titok.
Az 4kHz-es kiemelés a 25Ti-nél gondolom a ház miatt van, valami lambda/4-es rezonancia féleség lesz. Bár ez hangváltóval eltüntethető.
Ez a titán dóm megmozgatta a fantáziámat. Laci, erősits meg kérlek abbéli hitemben, hogy rá lehet feszíteni a régi HG 2.5 bordás fedelét is - akkor már megy is a rendelés neked.
mindössze 4-5 dB, 4 khz körül gondolom a tölcsér miatt. .*. Hogyé van darabja ilyen kalappal ? Esetleg anélkül, a régi fedlapokat fel tudom használni....szerel.
Ez nem a tölcsér. A 639-hez képest kell nézni, szóval inkább +3, azért, mert nem lehet szintbe hozni az előlappal.
De a sima 464 is pont ilyen, csak jobban esik magasban.
3600,- zf. nélkül.