A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Kedves h_jozsi és Többiek!

Valóban, mágnest nem "szoktak" cserélni.
Ha elrepedt, sérült, akkor megy a MÉH-be, javítani nem lehet.
Ha hosszú idő alatt legyengült, akkor esetleg felmágnesezhető újra, de ez sem jellemző.
Impulzus-mágnesezés a többnyire elterjedt módszer, de ezt nem minden gyártó tudja elvégezni, mert sokan készen veszik a mágnest is, "feltöltve".
Ekkor, míg összeszerelik, kerülhet a légrésbe sok mágnesezhető szemét, forgács, ami súrlódáshoz vezet a tekercs mozgása közben.
Üdv! SMA
Válaszol
Aki még felmágnesezni sem tud, az nem is gyártó igazán. Smile Inkább csak összeszerel.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Jozsi .
A mágnest úgy tudod egészben leszedni, hogy ráteszed a rezsóra , a kosárral fölfelé , és bekapcsolod . Mikor a ragasztó felvette a trutymó halmazállapotot , lepiszkálod a pólusvasat , utánna meg a mágnest a kosárról , óvatosan mert piszok meleg .

Bérmunka : egy lábtörlőt kellene megnedvesíteni . .monokli.
Válaszol
Mócsing Írta:Jozsi .
A mágnest úgy tudod egészben leszedni, hogy ráteszed a rezsóra , a kosárral fölfelé , és bekapcsolod . Mikor a ragasztó felvette a trutymó halmazállapotot , lepiszkálod a pólusvasat , utánna meg a mágnest a kosárról , óvatosan mert piszok meleg .
Igen? Bár nincs ilyen szándékom, de a technológia érdekes. Illen viszonylag alacsony hőffokon meglágyul a ragacs? Azt hittem vallami müggyantás vagy kétkomponenses hőre keményedő vallami. És a mágnesnek hoty teccik a láz? Úgyértem, elég amorf anyag, bírja a hőtágulást repedés nélkül? Igaz, hamár cserélni akarja asz emberfija, kit érdekel a mágnes láza...

Gáztüzhej nemjó? A rezsóhoz k...vára tapad a mágnes...
Mócsing Írta:Bérmunka : egy lábtörlőt kellene megnedvesíteni . .monokli.
.zold. Eszt ugató kutya legyek ha értem. Nem volt sok .pia. .?.

Ja igen Mócsing, Zeneböngészde van a Toronyban. Már megint Jethro Tull-al (Songs from the Wood) kezdtek. .foghijas.
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Válaszol
h_jozsi Írta:Petya .szia., sikerült elfogyasztani .ehes. a krékert .tor. .?.
Igen köszönöm megjött. Műtöttek már meg közületek vkit orrsövény-ferdülés miatt? Smile
Üdv, Péter
Válaszol
Kedves Mócsing és Többiek!

Nem tesz jót a mágnesnek a melegítés.
Egyrészt elrepedhet, másrészt veszít az erejéből, elmegy az érzékenysége a hangszórónak.
Ha komplett a hangszóró, akkor igen nehéz sérülés veszélye nélkül így megbontani a mágneses-fazekat, mert a tekercs is sérülhet, mozgatás közben.
Általában, egy ilyen manőver nem jó eredményt ad, semmilyen szempontból sem.
Üdv! SMA
Válaszol
Mondjuk a cég által használt ragasztót melegítéssel nem is lehet fellazítani.
Válaszol
Jozsi .
Azért javasoltam a villanyrezsót mert az lassan melegszik fel . Leszedtem már néhány mágnest , sosem törött el . Gázon a hirtelen hőtágulástól , lehet hogy elpattan . Mi indokolna hőre keményedő ragasztót , viszonylag ritkán szoktak kemencét hangosítani . A rezsóhoz meg nem tapad annyira a pólusvas hogy ne lehetne leszedni .

Bérmunka : Csabáról rendeltem 20 kaptárt , amire azt mondta az ürge , csak be kell telepíteni . Olyanokat küldött ez a jómadár hogy mindegyiken több napi munka van. Elképesztően trehány tákolmányok .
Ami különösen bosszantó , látszik hogy jó anyagból, jó gépeken készültek, trehány , lelketlen munkával .
Övé az az ominózus lábtörlő . .ut.
Válaszol
Kérdés....

Átneveztessük ezt a topikot? Ha igen, akkor mire? Topik címeket kérünk Smile
Üdv, Péter
Válaszol
Offtopic most is, de talán lehet rajta finomítani .bomba.
Válaszol
"Mondjuk a cég által használt ragasztót melegítéssel nem is lehet fellazítani."
Nem e ? Bízd csak ide .
Válaszol
Nem emlékszem pontosan, de azon a hőfokon, ahol a ragacs elengedné, ott a mágnes már nem érezné jól magát. Smile
Válaszol
Mágnes:

Az én kérdésem csere esetére vonatkozott. Ezért írtam, hogy ekkor nyugodtam mehet a kukába a mágnes akár darabokban is hidegen vagy melegen.
----------------------

Bérmunka:

benzin jó lesz? vagy valami végtermék? .hehe.
----------------------

Topikcím:

Kettéválasztásra gondolsz Petya? Mondjuk "Ezt hallgatom most" és "Egyéb offtopik témák" jó lenne?
Válaszol
Mócsing Írta:Bérmunka : Csabáról rendeltem 20 kaptárt , amire azt mondta az ürge , csak be kell telepíteni . Olyanokat küldött ez a jómadár hogy mindegyiken több napi munka van. Elképesztően trehány tákolmányok .
Ami különösen bosszantó , látszik hogy jó anyagból, jó gépeken készültek, trehány , lelketlen munkával .
Övé az az ominózus lábtörlő . .ut.
Adjál el neki tunert... .foghijas. .zold. .hehe.

Van egy méhész kollegám. Ő maga csinyájja a kaptárjait, valószínüleg hasonló tapasztalatok okán. .morcos.
Válaszol
Esetleg egy FULLOFF topic . Aztán engem meg beköltöztetni oda .

Jozsi .
Te egy nagyon komolytalan ember vagy .
Momentán a végtermékre gondoltam . Megkapnád a tunert !
Nyolc napon túl gyógyulás esetén , a Sony is a tied .!. .!. .!.
Válaszol
Milyen sunyit akarsz má rásózni Józskára ? Big Grin
Üdv, Péter
Válaszol
Nem látszódnak jól a képek.
Válaszol
SEAS Írta:Nem látszódnak jól a képek.
Akkor kattints rájuk és megnőnek. Smile Bocsánat, azt hittem ez mindenki számára világos lesz.
De most már oda is írtam a képek alá Smile
Üdv, Péter
Válaszol
Rásózni ?
Ez egy korrekt üzleti ajánlat ! .ut.
/ Haza hoztam a cégtől , rákötöm ezt is a csövesre , kíváncsi vagyok melyiknek van jobb hangja , az Akainak v. ennek ./
Válaszol
.dorzsol.

( Most ide egy olyan emotiont szeretnék betenni, ahol a figura a kezét dörzsöli, de nincsen. Shalafi raktárkészletedben nincs ilyen ikon? )

Egyébként valami baj van hogy sosem lépsz be a szkálypíba?
Üdv, Péter
Válaszol
Mocsing!

Hapsi a kórházba, lábtörlő lebrunyálva. Azóta odajárnak a környékbeli kutyák is. .foghijas.

Jöhet a fizetség!
Válaszol
Nincs baj sokkal több, mint eddig, de nem eccere vagyunk szkájpon. Ez a hejjzet. Smile
Válaszol
Jozsi .
Nem vagy Te véletlenül hazudós egy kicsit ? Ez a madár emeletes házban lakik . Hogyan járnak oda a kutyák ? Tessék lelkiismeretes munkát végezni ! .morcos.
Válaszol
Nem hallottál még lépcsőházi kutyákról? És ha a szomszédja volt, akkor mi van? Nem mindegy neked? Valaki megkapta a magáét és kész.

Ha meg a panelban barkácsolja a kaptárakat, akkor ne csodálkozz a minőségen. Azt ne mondd, hogy a nagyszoba az asztalosműhely vísító gépekkel...

Különben meg ezért a fizetségért ez is bónusz. .eros. .zold.
Válaszol
h_jozsi Írta:Nem mindegy neked? Valaki megkapta a magáét és kész.
Mint a viccben...
- Mindegy az, hogy demonstráció, vagy menstruáció csak VÉR FOLYJON! .puff. .ut. .tuz. .aaa. .torz.
Üdv, Péter
Válaszol
Jólvan Jozsi , meggyőztél .
Beszélek a haverommal , mikor járnak legközelebb Csaba környékén .
A Sonyt viszont nem kapod meg . Az arra az esetre járt volna , ha Téged ér 8 napon túl gyógyuló baleset, szolgálat teljesítés közben .
Pl. fejedre húzzák a húgyos lábtörlőt, és megkarcolja a füled , megrúgnak és fáj a feneked , esetleg nagyon megszidnak , és szénled magad , stb .
Így csak a Metzet kapod . / van rajta digitális skála is ! /
Válaszol
Vicces kisvideó.... úgy nevezhetném, hogy "Kicsivel több információ a kelleténél"
(sajnos az angolul nem tudók hátrányban lesznek.)

LINK Smile

Józsi, Mócsing, Doki, Subvoice, és a többiek figyelmébe ajánlom Big Grin
Üdv, Péter
Válaszol
.hehe. Hát Ő nem tudta, mit mondott már el a férje... .hehe. .zold.
Üdv: spexcel!
Válaszol
Kedves Moderátor, akárki vagy!

Miért kellett a SAL-oldalról átteni máshová a a levelemet, válaszomat?
Így lassacskán az derül ki, hogy tök sületlenségeket írok, meg, hogy ez egy hülye, ha már most nem ez terjeng rólam.
Mérsékelje magát a Tisztelt Moderátor.
SMA
Válaszol
SMA, abban a hszben nem salról volt szó .nyil. offtopik volt. Az előzményeivel együtt került a megfelelő, tvm topikba.
Válaszol
Kedves SMA!

Én olyankor, ha úgy érzem hogy a hozzászólásom az új helyén elveszti korábbi értelmét, nem oda kapcsolódik, akkor eccerüen kiveszem a szöveget belülle. Az általad is írtak miatt is. .szia.
Válaszol
Mócsing Írta:Jólvan Jozsi , meggyőztél .
Beszélek a haverommal , mikor járnak legközelebb Csaba környékén .
A Sonyt viszont nem kapod meg . Az arra az esetre járt volna , ha Téged ér 8 napon túl gyógyuló baleset, szolgálat teljesítés közben .
Pl. fejedre húzzák a húgyos lábtörlőt, és megkarcolja a füled , megrúgnak és fáj a feneked , esetleg nagyon megszidnak , és szénled magad , stb .
Utólag derül ki, hogy magamat kellet volna megverni? Nem fogalmaznál egyértelműen?
Mócsing Írta:Így csak a Metzet kapod . / van rajta digitális skála is ! /
Látom, nem vált be a csövesen, hát inkább megszabadulsz tölle...

Elkezdek gondolkodni, mit küggyek vissza a haveroddal viszontajándék gyanánt. Jut eszembe nem hijányzik a küszöbrül a lábtörlő? Van véletlenül egy elfekvő, alig használt. Csak mosásra szorul és máris használható. .foghijas. .zold. .hehe.
Válaszol
h_jozsi Írta:Kedves SMA! Én olyankor, ha úgy érzem hogy a hozzászólásom az új helyén elveszti korábbi értelmét, nem oda kapcsolódik, akkor eccerüen kiveszem a szöveget belülle. Az általad is írtak miatt is. .szia.
De jó is a szerkeszthetőség dolog.... lehet játszani vele.... Az értelem elvesztéséről itt nem lehet szó. Az előzményekkel együtt került át.
Válaszol
Én a sajátjaimról beszéltem. Izé, írtam. .ok.
Válaszol
Arra meg már nem emlékszem. .nyelv.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 17 Vendég