Üzenetek: 1 465
Témák: 3
Értékelés:
0
Nem is olyan rossz hsz ez. Szerintem versenyben van a HG25-el. Kicsit izgágább, de jobban helyén van a balansza, és magasban-mélyben is több. Gyakorlatban nem tudom összehasonlítani.
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Kicsit izgága, irányítottabb, mint a HG, de jobb az átvitele 12k fölött. Viszont csak 3-3,5kHz-től használható.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
Akkor inkább a HG-re szavaznál? Ahogy nézem, mindenki inkább a dómban gondolkodik mint papírmembránosban. Mondjuk ebben a dobozban már biztos ez marad.
Értékelés:
1
Egy jó váltóval elhallgatnám én ezt a papírosat is. Talán a dómmal könnyebb bánni, mint ezzel.
Értékelés:
0
Shala, hogyan vonták be akkoriban a pozdorja dobozt a fautánzatú fóliával, melegen vagy ragasztva? Hogy lehet eltávolítani (úgy hogy ne milliméteres darabokban kelljen csipesszel) és van-e hasonló bevonóanyag? Nem a kárpitra gondolok, valami hasonló fóliára. Ha van, hogy lehet rátenni? Ragasztani, vasalni? Tudom hogy van öntapadó fólia de az nemigazán tapad a pozdorja lapra. Vagy fessem be?
Jelenleg több helyen el van válva. Egyszer ugyanis alaposan felmostak alatta, a padlón állt.
Értékelés:
1
Jó kérdés, én ragsztottnak láttam az eddigi dobozoknál. Nem tudok itt a cégnél ilyen, vagy hasolnó fóliáról.
Üzenetek: 283
Témák: 2
Értékelés:
0
Nem lenne érdemesebb egy új dobozt csinálni neki, ha már úgy is javítani akarod nem lenne jobb egy hibátlan doboz? nem hiszem hogy sokkal drágább lenne mint újra fóliázni.
Üzenetek: 674
Témák: 0
Értékelés:
0
Értékelés:
0
És micsinyájjak asz AKAJI cimkével? Elaggyam? Ráadássul ujtopikkot kéne nyitni.
Értékelés:
0
Shala, küldjem-e HD6,5 frd/zma fájlokat? Felvettem a teljes általad mért frekvenciatartományt. 400-nál több a felbontás, elég ez neked vagy így nem érdemes kitenni, sűrűbb kellene?
Elkészült a doboz belső tapétázása. Örömmel jelenthetem hogy a csillapítórendszer hatékonyan működik. Az 5-ik friss rétegre felnyomott anyag nagyon sokat ér. Eddig is minden réteg után észlelhető volt a külömbség, de ez után nagyon feltűnő. Kopogtatva a dobozfalat a bevontnak sokkal tompább és mélyebb hangja van. Úgyhogy tudom mindenkinek ajánlani a módszert. Dobozonként kb. 4 deci alvázvédő van így felkenve (ennyivel csökkent a térfogat), és az utolsó négyzetcenti is be van vonva. Most pár napig hagyom szellőzni, párologjon ki az oldószer, nehogy felhúzzák az orrukat tőle a hangszórók. Az anyagköltség (alvázvédő+felmosórongy) mintegy 1700 ft a két dobozra.
Hátra van még a hátsó fal merevítése, ez kívül lesz. Két merevítő léc lesz, köztük fog lakni a váltó meg a csatlakozó. Innen megy majd be két pár csupasz 2,5-es vezeték a falon keresztül.
Értékelés:
1
Kösz, egyelőre nem muszáj, 1000 pontosakat szoktam alkotni.
Üzenetek: 37
Értékelés:
0
Üdv Mindenkinek!
Egyik kedves ismerősöm keresett meg, hogy segítsek neki a régi AKAI SR-H 33 -as hangfalának felújításában. Elmondása szerint a membránfelfüggesztést ette meg az idő; inkább cserét gondol, mintsem javítást (már ha lehet egyáltalán). Próbáltam utána nézni, de neten nem találtam nagyon semmit. Egyelőre nincsenek közelebbi adataim a dobozról, vagy a felhasznált hangszórókról.
Ismeri vki ezt a típust, vagy a benne lévő hsz-kat?
Értékelés:
1
Így nem ismerem, ki kell venni a hangszórókat, és azok típusa alapján tudok helyettesítőt ajánlani.
Értékelés:
0
hááát ... már ez is vmi
Ha megnéztem őket, majd szólok; de az még tuti pár hét ...
Értékelés:
1
Ezek a dobozok olyan kis darabszámban készültek, h. nem őrizzük a régi dokumentációkat. Lehet, h nem is kapott annakidején a cég ilyet.
Értékelés:
0
Cseréljed. Már a hsz-t, de ha valaki ad egy üveg vodkát érte már rosszul nem járhatsz. Azt nem mondhatom hogy ezen kívül bármire, de nem járok meszze az igazságtól. A meggyengült mágnes miatt úgysem kapod meg az eredeti eredményt sem, erről Shalafi bőségesen tud neked beszámolni. Másrészt a váltókat elég lazán kezelték anno. A dobozcsillapításról szintén nem igazán lehet beszélni, úgyhogy jobb egy komplett rekonstrukciót végrehajtani vagy kukába vele. Azért még utánnanézek a HFM-ben hogy van-e valami erről a dobozról, de az nem ma lesz.
Az én AKAJIm egyébként már egyben van vagy egy hónapja, a váltó még az eredeti, ez még várat magára. Bejáratódik, egyikben a régi magas van. Mintha annak a hangja szimpatikusabb volna, a régi torzabbnak tűnik. Éppen ma vettem bele csillapítóanyagnak 4x20 dkg pamut alapú vattát. Csinyálnák a bel és külvilágról fotókat is de nem tudom hová felrakni őket, emiatt meg nem akarok még ingyenes honlapot sem csinyálni. Petya, nincs vallami ötleted? .otlet.
Értékelés:
0
eclipse_2004 Írta:Üdv Mindenkinek!
Egyik kedves ismerősöm keresett meg, hogy segítsek neki a régi AKAI SR-H 33 -as hangfalának felújításában. Elmondása szerint a membránfelfüggesztést ette meg az idő; inkább cserét gondol, mintsem javítást (már ha lehet egyáltalán). Próbáltam utána nézni, de neten nem találtam nagyon semmit. Egyelőre nincsenek közelebbi adataim a dobozról, vagy a felhasznált hangszórókról.
Ismeri vki ezt a típust, vagy a benne lévő hsz-kat? Átböngésztem a birtokomban lévő (nem teljes sorozatú) HFM számokat, semmit sem találtam erről a dobozról, csak az SR-H44 és az SR-H110-ról.
Ha még valakinek van bővebb sorozat, esetleg utánnanézhet.
Értékelés:
0
@h_jozsi
Köszönöm a fáradozásod!
Még nem volt alkalmam kimenni, és szétszedni a dobozokat, ... gondolom majd vizsgaidőszak után.
Értékelés:
0
Egy kis képes beszámoló a fejleményekről.
Így néznek ki:
http://img321.imageshack.us/img321/1334/srh110a7ru.jpg
A régi (balra) és az új H2k magassugárzó
http://img321.imageshack.us/img321/9439/srh110b2ho.jpg
A doboz hátsó falát merevítő lécek, csak ragasztva. A középen látható csavar az előlapot merevítő rudat tartja. A váltó még az eredeti, kísérletezésre előkészítve.
http://img321.imageshack.us/img321/9149/srh110c0mv.jpg
E rétegelt lemez mögött fog lakni a váltó a dobozon kívül. Csak nem fog kilógni a tekercs (remélem). Azt hiszem az alkatrészeket egyszerűen ráragasztom, az ellenállások kivételével.
http://img293.imageshack.us/img293/7402/srh110d2ao.jpg
Itt az látható. hogy a hangszórókhoz vezető csupasz 2,5-es rézvezetékek ragasztóval tömítve mennek át a falon. Az eredeti átvezető luk sűrű anyaggal lesz betömve, így működik majd a lassú nyomáskiegyenlítődés, ha felcipelem valami magas helyre. Vagy hirtelen vihar előtti légnyomásesés esetén.
http://img321.imageshack.us/img321/7771/srh110e5xz.jpg
Ez a felmosórongy a belső dobozfal csillapító anyaga az 5. réteg lágy alvázvédőre nyomva. A kivágott karikák kb. 5 cm-esek. Alapanyaga 55%gyapot, 20% viszkóz, 25% egyéb szál. Hatékony!
http://img321.imageshack.us/img321/8467/srh110f0ro.jpg
A Shalafi által javított mély, a csupasz huzalok és a lakájos belső. (ez egy kicsit életlen lett...)
http://img293.imageshack.us/img293/7995/srh110g4bl.jpg
A csupasz huzalokat fültisztító pálcikából készített műanyag rudacskák tartják egymástól tisztes távolságra. Vatta le, öngyújtóval melegít, fogóval szétlapít, meleg tűvel kiszúr és kész a távtartó.
http://img293.imageshack.us/img293/6077/srh110h9ym.jpg
Felfelé tekintve a belsejében. A seprűnyélből (jó sűrű szerkezetű) rúd merevíti így az előlapot a merevített hátfalra támaszkodva.
http://img200.imageshack.us/img200/1599/srh110i0rs.jpg
Ezután majd még a pamut vattával való kitömés van hátra, a váltó megvalósítása, esetleg egy kis külső furnérozás...
Üzenetek: 858
Témák: 12
Értékelés:
0
A vezetéken miért nem maradhatott rajta a szigetelés?
Lex
Értékelés:
0
Sportból. Mer minek kellett volna rajta maraggyon?
Üzenetek: 133
Értékelés:
0
h_jozsi Írta:Sportból. Mer minek kellett volna rajta maraggyon?
Meggyőző érvelés.
Nekem automatikusan "a buta majom és a okos majom banánt esznek" című vicc jutt az eszembe... én kérek elnézést. .oh. .kopp.
Értékelés:
0
Emellet teljesen logikus. .taps.
Legalább meséld el, mer nem ismerem. A banán majmok közti szintkülönbségre vetített hatását. Sem. .foghijas.
Üzenetek: 133
Értékelés:
0
h_jozsi Írta:Emellet teljesen logikus. .taps.
Legalább meséld el, mer nem ismerem. A banán majmok közti szintkülönbségre vetített hatását. Sem. .foghijas.
Kívánságodra:
A buta majom meg az okos majom banánt esznek. A buta majom meghámozza és megeszi a belsejét. Az okos majom meghámozás nélkül nekilát enni.
Kérdi a buta majom:
- Miért nem hámozod meg?
Erre az okos:
- Miért hámozzam meg? Tudom, mi van benne...
Értékelés:
1
.aaa.
Értékelés:
0
Valóban, egész jól passzol. .hehe.
Üzenetek: 2 277
Értékelés:
0
Jozsi .
A merev drótos belső kábelezést úgytudom azért nem alkalmazzák , mert macerás fülpiszkálót liggatni , és hajlamos a berezgésre , ami nem nagyon kívánatos .
Értékelés:
0
Ne hagyd figyelmenkívül, hogy 1/2 köbméter vattába lesz ágyazva. Ettől szerintem nem fog zongorahúrként múködni, mert lazán is van. .szia.
Értékelés:
0
Használj inkább CAT 5 -öt .
Értékelés:
0
Ugyanígy van a HS280-asomban is 10+x éve, de még sosem hallottam Bösendorfer hangokat belülle. .zold. Megeszem a kalapom ha annyi vattában rezegni fog. .ehes.
Üzenetek: 1 290
Értékelés:
0
h_jozsi Írta:Megeszem a kalapom ha annyi vattában rezegni fog. .ehes. Inkább a túlcsillapítástól félnék a helyedben. Döglött hangja lesz...
Üdv, Péter
Értékelés:
0
Erről hosszan értekeztünk Shalafival korábban, lapozz vissza. Ennek pont ez kell. .szia.
Értékelés:
0
Értékelés:
0
4 sajnos. De a TDA 2030-ból legalább kijön így mind a 14W. Úgy teszteltem anno, hogy gyertyát tartottam a mély elé. Elfújta. .zold.
Értékelés:
0
Jozsi féle mérőmikrofon : gyertya ...
SPL-t hogyan szoktál mérni vele ?
Van egy ilyen mélyem , kell ?
|