A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Te Jozsi .
És jól pingel a Subvoice ?
Válaszol
h_jozsi Írta:Vagy Windows-Total Commander parancssorába: cd \\82.141.159.26 (cd után space karakter van)
Vannak megosztott könyvtárak. Láttya valaki?

Kádba vagymán Petya?
Ma már fürödtem Big Grin Nem átni a könyvtárakat. Csinálj egy júzert, aki beléphet
rá, aztán add meg a belépési feltételeket (júzernév, passzvörd).
Bulletproof ftp szerver progi link Smile
Zip kicsomagol, telepít majd a REG fájlt futtat, és kész.
Egy könyvtárat kiválasztol vele, azt megosztod, csinálsz egy felhasználót...
Nem nehéz használni. Ha nem megy holnap írok leírást a használatáról Smile Privátba.
Üdv, Péter
Válaszol
.ordog. Semmi gond, .kalap. majd eltűnik a topikban. Vagy áthelyezem a képekhez.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Subvioice!

A kérdés, hogy a routerem látod vagy a gépem? Szerintem csak a routert, mert a belső címeket úgyis lemaszkolja, onnan osztja tovább a csomagokat a helyi gépekre, ezért nem látod a könyvtárakat. Mint a Linuxos routered, csak ez célhardver. Nekem is volt (van is) illen (coyote) franfón bevált, de a villanyszámlát erősen felsrófolta. Ezért váltottam céleszközre.

Mócsing!

Subvoice úgy pingel mint állat.

Petya!

A megosztott könyvtárak nem jelszavasak, pont a tűzfalas router miatt nincs passwd. Bár lehet hogy ez is belepofázik. Holnap (vagy később) visszatérünk rá, át kell néznem a router konfigot a tűzfal ügyben, utánna láthatunk tisztán. Meg ki kell próbálnom, mindegyik gépről ugyanaz-e az linked átlal mutatott IP cím. Ha igen, akkor az csak a router címe. Kkor meg szerintem kakukk.
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Válaszol
Biztos, hogy a routered volt. Petya arra gondolt, hogy csinálj egy ftp szervert a gépedre, azon hozd létre a hozzáféréseket. A windows share-ek semmiképpen sem fognak kimenni, de ha ráerőszakolod a gépre, hogy mégis, akkor is csak azonos workgroupra beállított PC-ről lennének láthatóak elvileg.

Tűzfal ügyben egyszer meg kell nyitanod befelé a 21-es portot és kell kell egy portforward arra a gépre, amin az ftp szerver van. A passzív ftp-hez ennyi azt hiszem elég is, bár bevallom őszintén ftp-t router mögé még sohasem állítottam be.
Válaszol
subvoice Írta:Petya arra gondolt, hogy csinálj egy ftp szervert a gépedre, azon hozd létre a hozzáféréseket.
A windows share-ek semmiképpen sem fognak kimenni

Tűzfal ügyben egyszer meg kell nyitanod befelé a 21-es portot és kell egy portforward arra a gépre, amin az ftp szerver van. A passzív ftp-hez ennyi azt hiszem elég is, bár bevallom őszintén ftp-t router mögé még sohasem állítottam be.
A konfigolásnál be kell állítani több mindent a routeren, tuti lehet neki engedélyezni
egy portszámot, tehát a 21-es portot kétirányú forgalomnak szabaddá kell tenni.
Józsi installáld fel a bulletproof-ot aztán ha te már tudod használni (saját IP cimedet
a böngészőbe beirva be tudsz lépni a megosztott könyvtárba) akkor szólj
nekünk, és megpróbálunk kívülről ránézni a megosztott könyvtáradra.

Egyszer konfigoltam routert a nagybátyámnak, de alig emlékszek rá,
viszont mindent sikerült elsőre beállítani rajta Smile Egyszerű volt.
( Portfordward = amit előbb írtunk, hogy egy link mindig a jelenlegi IP cimedre mutasson. )

Sok sikert Józsi!
Üdv, Péter
Válaszol
OK, délután-este nekiesek és visszatérünk rá. A cégtől is kipróbáltam a mywanip-t, eremény unknown. De ezen nem csodálkozok. .tor.

A win sharek furán viselkednek. Az biztos, hogy a Windows-Total Commanderrel be lehet a cd paranccsal lépni olyan gépre is, ami egyébként tallózva nem látszik. És olyat is látok, ami nem azonos workgroup. Bár itt helyzet kissé kusza, mert a Netbeui-t is használom.
Válaszol
h_jozsi Írta:OK, délután-este nekiesek és visszatérünk rá. A cégtől is kipróbáltam a mywanip-t, eremény unknown. De ezen nem csodálkozok. .tor.

A win sharek furán viselkednek. Az biztos, hogy a Windows-Total Commanderrel be lehet a cd paranccsal lépni olyan gépre is, ami egyébként tallózva nem látszik. És olyat is látok, ami nem azonos workgroup. Bár itt helyzet kissé kusza, mert a Netbeui-t is használom.
Te jó ég hogy ebből mócsing vajon mit érthet? Talán azt, hogy unknown .hehe.
Üdv, Péter
Válaszol
Talán a Total Commandert.

Elkezdem Mócsingnak gyűjteni az illen fura szavakat, .ir. és majd csinálok egy értelmező szótárt neki. Bár volt hogy olyat is értett amit más nem. .hehe.
Válaszol
Érdekesek az ip címeid Józsi, teljesen nem követhetők végig trace-el. Big Grin és háromféle is van...
két 82.
egy 193 kezdetű
Válaszol
shalafi66 Írta:Érdekesek az ip címeid Józsi, teljesen nem követhetők végig trace-el. Big Grin és háromféle is van...
két 82.
egy 193 kezdetű
193 kezdetű már a belső háló. A két 82-es meg... az egyik a szolgáltatójáé, a másik a sajátja. Eccerű ez Smile
Üdv, Péter
Válaszol
Nemtom, mer a 193.68.41.17-et feloldja egy domain névre. Azon kívül kettő van még, 82.141.159.17 és 82.141.159.26 ezek meg pantelesek.
Válaszol
193 ? Érdekes, a szolgáltatón (alfold.net) belüli hálózati címem 192.168.3.97 Asszem. Ez van a rúteremre beállítva. Ha 193 is van akkor lehet hogy tovább van maszkolva vagy rejtély. A Linuxos traceroute is kilistázott vagy 8 címet. A kijárat a netre a szolgáltatótól a Pantelé, ez biztos.
Válaszol
írjátok be a böngészőbe:
http://82.141.159.17/
aztán ezt
http://82.141.159.26/
Ezek közül az első valami főgép lehet? Smile
Üdv, Péter
Válaszol
topeti Írta:írjátok be a böngészőbe:
Itt látszik az IP cím! Smile egyébként ugyanazt látom, mint itt http://www.myipaddress.com/

De ezen a két oldalon megint valami más látok...
http://www.whatismyipaddress.com/
és
http://www.showmyip.com/

Szerintem a myipaddress.com oldali érték a helyes. Vélemény?
Üdv, Péter
Válaszol
topeti Írta:írjátok be a böngészőbe:
aztán ezt
http://82.141.159.26/
Ezek közül az egyik valami főgép lehet? Smile
Az elsőn a levelezőhöz meg az személyes adatokhoz lehet hozzáférni, a másik szerintem a szolgáltató adminisztrációs belépése lehet. Hackerek előnyben!
Válaszol
Innen egyiksem működik, majd otthonról megnézem.

Van még egy poén. A mikrohullámú acces point a router előtt, de azt helyből nem mondom meg, azonos-e a routerével. Azthiszem igen.

Ezeket csak Mócsing kedvéért írtam. .foghijas.
Válaszol
.kalap.
Válaszol
Mindhárom IP lekérdező ugyanazt mondja nekem: 82.141.159.26

Pedig ez a szolgálató szervere, =192.168.3.1. (Netstat) A 82.141.159.17 meg a forgalom lekérdezés.

A "tracert freemail.hu" parancs eredménye:
---------------------------------------------------
Útvonal követése a következőhöz: freemail.hu [195.228.245.1]

legfeljebb 30 ugrással:

1 37 ms 13 ms 16 ms 192.168.3.2

2 14 ms 50 ms 19 ms 192.168.3.1

3 15 ms 47 ms 30 ms 82.141.159.1

4 23 ms 30 ms * vlan230.bud2bix1.pantel.net [212.24.163.143]

5 36 ms 24 ms 19 ms pantel-ix.net.telekom.hu [145.236.89.13]

6 29 ms 17 ms 19 ms vlan90.osr0-ip3.net.telekom.hu [145.236.85.1]

7 32 ms 20 ms 18 ms 145.236.89.186

8 710 ms 61 ms 64 ms freemail.hu [195.228.245.1]

Útvonalkövetés kész.
-------------------------------------------------------

Keresem az bizonyos FTP progit.
Válaszol
Petya!
Bullet mentve.
Válaszol
Petya!

Server up.

Felhasználó: hsz2k
Jelszó: hsz2k

Micsinyájjak még? .tor.
Válaszol
topeti Írta:Te jó ég hogy ebből mócsing vajon mit érthet? Talán azt, hogy unknown .hehe.

Péter, Te egy nagyon optimista ember vagy .
Holnap én is pingelek !
Válaszol
Ebben az esetben a várható hackertámadás miatt letiltom a "Respond to ICMP (ping) on WAN interface" funkciót a routeren. .zold. .tor.

Petya!

Meddig szerverjek még? .hehe.
Válaszol
Petitől sztem holnap reggelig. Big Grin
Válaszol
.aaa.
Válaszol
82.141.159.26 ezzel a címmel nem megy a dolog....
Válaszol
Sejtettem, mert ez a szolgáltatóm szervere lesz. Ez rejti el a belső hálózatot (az illen kuncsaftokat mint én) kívülről nézve és elvégzi a címfordítást. Pont úgy mint az én routerem. Mást kell kitalálni.

Server down.
Válaszol
Rátótiak! Testvéreim! Pöcse van a menyasszonynak!

h_jozsi Írta:A "tracert freemail.hu" parancs eredménye:
1 37 ms 13 ms 16 ms 192.168.3.2
Ez a routered IP címe.

Idézet: 2 14 ms 50 ms 19 ms 192.168.3.1
Ez meg a te WAN IP címed, ami sajnos egy LAN cím, tehát te egy maszkolt hálót kapsz a szolgáltatódtól. WLAN-os kisszolgáltatóknál ez elég gyakori, hiszen az IP drága, a LAN IP meg ingyen van. Nomeg általában néhány DSL-t szoktak szétmaszkolni.

Idézet: 3 15 ms 47 ms 30 ms 82.141.159.1
Ez az igazi IP cím, de ez sajnos nem jut el már hozzád, mivel itt a szolgáltató routere csücsül, amiről te egy LAN IP-t kapsz.

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy minden jószándékod ellenére sem fogsz tudni ftp szervert üzemeltetni. Hacsak nem tudod megbeszélni a szolgáltatóval, hogy a 21-es portot a te LAN IP-dre forwardolják.

Mondjuk megint okosabb lettem, nem tudtam, hogy egy kapcsolatot lehet kétszer NAT-olni... .sokk.
Válaszol
subvoice Írta:Ez az igazi IP cím, de ez sajnos nem jut el már hozzád, mivel itt a szolgáltató routere csücsül, amiről te egy LAN IP-t kapsz.

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy minden jószándékod ellenére sem fogsz tudni ftp szervert üzemeltetni. Hacsak nem tudod megbeszélni a szolgáltatóval, hogy a 21-es portot a te LAN IP-dre forwardolják.

Mondjuk megint okosabb lettem, nem tudtam, hogy egy kapcsolatot lehet kétszer NAT-olni... .sokk.

Azért jobban értesz Te a hálózatokhoz, mint amennyit ma bevallottál... Wink
Válaszol
Sokmindenben egyetértek, de egy-két dolog azthiszem máshogy van.

A router belső LAN IP-je 192.170.1.254, ez az átjáróm kifelé.

Az én WAN címem, amit aszolgáltatómtól kaptam, 192.168.3.97 ez van a routeren kifelé beállítva, ez nem is dinamikus. Ha nem volna router, ezt kellene az egyszál gépen beállítani.

A 192.168.3.1 a szolgáltató DNS szervere, egyben az átjáró is. Ezt ők adták meg, és így is van a router konfigban beállítva.

Hogy mi a 192.168.3.2 arra csak olyan tippem van, hogy az is szolgáltatónál csinál valamit. Forwardol vagy ez is DNSezik vagy ilesmi. Vagy éppen ő maszkol.

A 82.141.159.1 már biztos a kijáratnál van a Pantel felé. Úgy érzem ennek is erősen DNS szaga van. Vagy más?

Szerintem egy kapcsolatot sokkal többször is lehet NATolni. Pont azért mert így nem érdekes hogy mi van elöl és mi hátul. Kicsit zavarosnak tűnik de valahogy így kell lennie. .??.
Válaszol
Igazad van, hüle vagyok, a 192.168.3.1 tényleg a szolgáltató routere. A 82.141.159.1 meg a Pantel egyik routere. .oh. Merthát a nevében is benne van: traceroute = útvonalkövetés. .oh.

Igazából azt nem értem, hogy ha van routered, akkor az első hopnak a saját routerednek kellene lennie. Nálam péel:

Idézet:Útvonal követése a következőhöz: freemail.hu [195.228.245.1]
legfeljebb 30 ugrással:

1 <1 ms <1 ms <1 ms sun.intra [192.168.1.2]
2 16 ms 15 ms 16 ms lo1.bsr0-kaposvar.net.telekom.hu [145.236.238.202]
3 24 ms 21 ms 22 ms 145.236.165.33
stb.

Ami még érdekes, hogy nálad az első hop is sok millisecre van, ami szintén arra utal, hogy ez nem a te routered, hanem valahol a szolgáltatóé. Szerintem a routered nem NAT-ol.
Válaszol
Sziasztok net-mágusok

Bocs józsi, de a csinos feleségem jobban leköt, mint a fórum .oh. Tongue .haha. .hehe. Szóval nem sikerál az FTP Sad
Ejnye a kutya mindenit! Sad Szolgáltatónak lehet ilyet mondani, hogy ezt kéred, hogy működjön,
hogyan valósítható meg. Csak van valaki náluk aki ért ehhez, nem?! Én felhivnám az ügyfélszolgálatot.
Üdv, Péter
Válaszol
subvoice Írta:Igazából azt nem értem, hogy ha van routered, akkor az első hopnak a saját routerednek kellene lennie.
Ezt én se értem. Max átdugom egy próba erejéig a Coyote routerre, hátha az láccik.
subvoice Írta:Nálam péel:

Útvonal követése a következőhöz: freemail.hu [195.228.245.1]
legfeljebb 30 ugrással:

1 <1 ms <1 ms <1 ms sun.intra [192.168.1.2]
2 16 ms 15 ms 16 ms lo1.bsr0-kaposvar.net.telekom.hu [145.236.238.202]
3 24 ms 21 ms 22 ms 145.236.165.33
stb.

Ami még érdekes, hogy nálad az első hop is sok millisecre van, ami szintén arra utal, hogy ez nem a te routered, hanem valahol a szolgáltatóé. Szerintem a routered nem NAT-ol.
Muszáj neki, különben nem is működhetne. Viszont a tiednél [192.168.1.2][/b] mi a [/b]?
Válaszol
h_jozsi Írta:a tiednél [192.168.1.2] mi a ?
Az a saját belső IP címe a gépének (hálókártyájának). Nekem 192.168.1.1 vagy szintén 192.168.1.2
Üdv, Péter
Válaszol
Petya!

A [/b] mi, asztkérdesztem! .ut.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 31 Vendég