spexcel Írta:Apróneten talátam egyet: NAD3020i, ár nélkül, alig használt, 06 20 9654 844
Köszönöm az infót, de inkább betű nélkülit, vagy A, B-t vadászok mint azt az elején írtam. Lehet, hogy nem racionálisnak tűnő dolog, de valahol ezt leltem a Net-en:
"nad 3020 egy van. 1976környékére lehet datálni a megszületését és nekem még volt olyan is,amit 1991-ben hoztak ki a boltból. volt kupiződ,barna,szürke,hupilila (és egy szép mustár,aminek ma kubu a boldog tulajdonosa), de mind ugyanaz volt. A hosszú gyártás során előfordult,hogy a hátsó érintkezők (RCA) anyaga és mérete picit eltért(gondolom mikor milyet tudtak szerezni) és a barna nem mindig ugyanaz a barna volt (az előlap) Az előlapon lévő feliratok színe is változott a törtfehér és a sárga között. De ez mind NAD3020 volt és mind tök egyforma. volt olyan erősítő,hogy NAD3020A és volt olyan,hogy NAD3020B. ezek lényegi különbsége,hogy MC-t is tudnak. A régi 3020-ról eltűnt a mute gomb és került a helyére ha jól emléxem egy mono/stereo,de ebben nem vagyok biztos. Volt még alapvető különbség ami a végtranyókat illeti,mert hol motorolla került bele,hol RCA/L(nem tom,egy hülye jel). a hangon lényegi változást nem okozott. ennek nem jártam utánna,mi lenne pontosan,lévén ha ez a 2volt benne,nincs gond,eredeti a végfok.
Voltak még 3020E és 3020i gépek,de ezeknek már semmi köze az eredeti 3020-hoz(míg az A és B-nek igen)"
Szóval még keresek tovább.