A téma értékelése:
  • 1 szavazat - átlag 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangszórók
Kedves Mindannyian!

Akkor a HA18-620 jó választás, a többi egyelőre vegyes. Smile
A HA25 "Braun" mit szólna egy 4-ed rendű Bandpass ládikóhoz?
Milyen a hangja ezeknek, erre ís írhatnátok valamit!?
Üdv! SMA
Válaszol
Sztem pont nem jó BP-be a braun, sima b-reflexben jobban teljesít. Nem elég érzékeny hozzá.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Mondjátok már meg, szerintetek milyen az ideális hangszóró negyedrendű bandpass-ba?
Olyan, ami egyébként zártba jó, vagy olyan, ami egyébként reflexbe jó?
Subvoice meg én pl. pont nem értünk egyet a kérdésben. .ut.
A neten eddig nem találtam erre vonatkozóan érdembeni infót.
Válaszol
Pedig általában az a jó hozzá, ami negyedrendű bandpassba jó... .forog.
Egyébként az általános vélemény:
zárt - 4edrendű bandpass
reflex - 6odrendű bandpass
8)
Üdv: spexcel!
Válaszol
Sztem nagy vonalakban: legyen érzékeny, nagy VAS kis Qts, tehát se reflexbe se zártba nem jó, épp ezért lehet jó 4th BP-ben.
Válaszol
spexcel Írta:Egyébként az általános vélemény:
zárt - 4edrendű bandpass
reflex - 6odrendű bandpass
8)

Én is így gondolom. A WinISD-vel .kopp. folytatott kísérletezgetések azt mutatták, hogy kb. ugyanakkora nettó térfogatú zárt és bandpass láda (ahol a két kamra összege a nettó) ad hasonlóan normális kinézetű görbéket.

shalafi66 Írta:Sztem nagy vonalakban: legyen érzékeny, nagy VAS kis Qts, tehát se reflexbe se zártba nem jó, épp ezért lehet jó 4th BP-ben.

Ez a nagy VAS, kis Qts (akár 0.2-0.25) tipikus sok autós szub esetében. Próbálok majd csinálni egy ilyen hangszóróra is egy szimulációt.
Válaszol
Kedves Admin!

A HA31 és a HA25 braun (weboldalon közzétett) adatai már aktualizáltak?

Tervem egy mélynyomó összeállítása lenne: egyelőre szimulálgatok, olvasgatok, gondolkodok, ...
A többit majd a SUB topicban!
Válaszol
Teremészetesen. Ott a dátum alul, elég friss az a két adatlap. Big Grin Szinte még meleg. .tuz.
Válaszol
Shalafi!

Köszönöm, megjött a küldemény, a változtatás is rendben (451, helyett 503 HA25). A gond csak a mennyiséggel van. A négy mélyhangszóró helyett csak kettőt küldtetek, így csak az egyik hangfalat tudom majd megjavítani. .hm.

Emailben továbbra is megrendelhetem Tőled a hiányzó két darab HA25-503-ast?? (amúgy a számla végösszegével nincs gond, tételesen stimmel, 2 db mély lett számolva)
Válaszol
Elnézést kérek. Pótoljuk akkor a kimaradt darabokat. Külön nem kell mailt írnod. Ha megfelel.
Válaszol
Semmi gond, így legalább az egyiket megjavítom és lesz viszonyítási alapom a másikhoz képest. Wink

Amúgy a többi hiánytalan és hibátlan. Most melózom rajtuk, majd csinálok fotókat és küldök is ha érdekel...?
Válaszol
Természetesen érdekel. Smile
Válaszol
Shalafi, nagyobb méretű mail ment...
Válaszol
Köszönöm, és jövő hét kedden postázva lesz a csomag.
Válaszol
Van 5,6 MB az email tárhelyeden? Ennyi lett az összes fotó, amit eddig készítettem a Sonus C101-ről. Küldjem ilyen méretben ( ZIPpelve persze ) vagy alakítsak rajta? .eros.
Válaszol
Van persze. Smile Küldd csak.
Válaszol
Elvileg elment, néhány kommentet mellékeltem hozzájuk. : )
Válaszol
Kíváncsiságból kérdezem, hogy az autóboxban milyen hangszórók vannak?
Válaszol
437 egy másféle (inkább zárt dobozhoz való) mágneskörrel és HD5-612. A magas az évek során sokat változott, indult az AB1010 néven a box, abban egy kis mágnesű HG1,9-443 ült, utána jött az AB1011 abba ilyen-olyan HD6,5 került, többféle verzió volt, és végül a HD5-nél maradt a cég, ha jól tudom ez a végső megoldás. Persze lehet, h. az olcsósága miatt megint a 65mm-es PSS magassal fogják szerelni. Smile
Válaszol
shalafi66 Írta:Persze lehet, h. az olcsósága miatt megint a 65mm-es PSS magassal fogják szerelni. Smile

Kik fogják szerelni? Maradt a VT-nál?
Válaszol
A H2000 szereli, de lehet, h. a PSS magas kerül bele. Smile
Válaszol
Egyébként ha már emlegettük azt a magasat, így viselkedik: http://hangszoro.net/laci/forum/65pss.gif Azért nem éri el a H2000 színvonalát.
Válaszol
Mi is az a PSS? Nem először hallom, de mostmár akkor rákérdezek.
Válaszol
Ezzel a jelzéssel kerül le a szalagról a malajziai gyártónál a hangszóró. Sonynak, Philipsnek gyárt bérmunkában.
Válaszol
Kösz a válaszokat!
Válaszol
A HA 25 braun mennyire alkalmas 3 utas hfalba?
Válaszol
Elég érdekes kérdés. Végülis egy 250-es hsz mi másnak lenne használható, mint három utas rendszerben mélynek? Big Grin
Válaszol
Ennyire azért nem vagyok hülye.... .kopp. .hehe. Pontosan arra gondoltam, hogy ez talán inkább 1 kifejezetten SUB hangszóró, vagy tévednék?
Válaszol
Nem hinném, nem kifejezetten szub a jelenlegi állapotában. Csak egy másféle kompromisszum. Nincsenek nagy anomáliák az átvitelben, 2kHz-ig közel használható, és kb 30Hz-es f3 érhető el. Ennyi.
Válaszol
Tökéletes! .ordog.
Válaszol
Lenne még hozzád néhány kérdésem:
Véleményed szerint melyik a legjobb középsugárzótok? HB 12,5, vagy esetleg van annál jobb is?
Jelenleg melyik magassugárzót tartod jobbnak? HG 2,5, vagy HG 1,9? Ezekről mikor készítesz friss mérést?
Válaszol
Az utóbbi kettő folyamatban van. Ajánlani az új HG-t tudnám, de még hónapok kellenek hozzá. A 12,5-es a legjobbnak mondható közép valóban. És azóta született egy módosított változat is 326P néven. Jobb iránykarakterrel és szebb átvitellel. Erről is van mérés, lesz adatlap. Elvileg, de ezt még a gyakorlatban nem tudtam kipróbálni, a 326-os középhez a HG 1,9 jobban illeszthető, mint a 2,5-es dóm.
Válaszol
Ok. Köszönöm. Kíváncsian várom az új hszórókat, és a méréseket is. Utóbbiakra kb. mikor kerül sor? Ja, és a az új HB 12,5 mennyibe kerül, ill. mit változtattatok rajta?
Válaszol
Az ára maradt, csak a porvédő más.
Válaszol
Szia Shalafi!
1. Ha ma átutalok bankszámláról pénzt, akkor a megrendelt hangszórók megérkeznek-e 11-12 napon belül, vagy toljuk el a megrendelést (vagy a postázást?) úgy, hogy aug. 21. után érkezzen meg?
2. A hangdoboz építő versenyre szeretnék venni hangszórókat (és benevezni). Mennyi a kedvezmény, melyik email-címeden kell feladni a rendelést?

Köszi a mihamarabbi válaszodat!
Üdv: Cirrus

Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 39 Vendég