A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Spexcel, szerintem ezóta úton vannak a verőlegények, pár napig ne mutatkozzál ahol egyébként szoktál...
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Válaszol
h_jozsi Írta:Spexcel, szerintem ezóta úton vannak a verőlegények, .....
Onnan is?
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Válaszol
Sztem nem fog megijedni. .nyelv.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Hmmm, remélem elég NAGYOK - az ő érdekükben is... .zold.
Egyébként kéretik a honlapomat olvasni...még a végén feltűnik ez a téma is. Wink
Üdv: spexcel!
Válaszol
igen van is egy új T-ma...
Válaszol
Mócsing Írta:Spexcel .
Hogyan teszteled a kondenzátorokat ?
Milyen műszerpark szükségeltetik?
Addig is, amíg Spexcelhez odaérnek a verőlegények .monokli. , próbáld ki a SpectraLAB generátorában a Pulse-t Wink
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
spexcel Írta:Hmmm, remélem elég NAGYOK - az ő érdekükben is... .zold.
......
Az egyik:
-- Hol az a Pekcsel???
[Kép: Vaskor-II.jpg]
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
Hehe, ettől még én sem ijedtem meg, mondjuk nemis vagyok félős... .zold. Találtam valaki ijesztőbbet és veszélyesebet:
[Kép: 86968_1.jpg]
Válaszol
.ordog. A néni nekem is félelmetesebb. Verőlegény-ügyben tipp: 11 éve kosárlabdázom NBII-ben... Nem ijedek meg az árnyékomtól. .zold.

Van egy új cikk is, mint shalafi is írta, nézzétek, olvassátok, szerintem nektek hasznosabb, mint a konditeszt. At hagyjátok meg nekem. Nem fehér embernek való... .forog.

Egyébként a spectra-s tipp jó, bár én nem azzal csinálom. A jó hír, hogy jelentkeztek már, hogy küldenek alkatrészeket tesztre. Jöhet, jöhet, akinek van, küldje. Nem fogom elrontani, még csak rá sem forrasztok...
Válaszol
spexcel Írta:......
Van egy új cikk is, mint shalafi is írta, nézzétek, olvassátok, ....
Tetszik a honlapod, várom a folytatást.
Azt írod: "Az 1uF alatti kondenzátorok esetében az ESR értéke nem mérhetõ pontosan, ezért azt ezeknél a daraboknál nem adtam meg."
Gondolom, ezt az adott rendszeredre érted (így egy kicsit félrevezető, főleg nem villanyosoknak), mert egyébként természetesen jóval kisebb kapacitásoknál is mérhető, itt is egy módszer:
http://vili.pmmf.hu/jegyzet/meres/20.html
Házilag egyszerűen összeállíthatók adott méréstartományra kapcsolások. A légszigetelésű forgókondik előnye, hogy nincs rejtett alkatrészük, ismert a dielektrikum.
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
Természetesen úgy értettem, hogy a rendszer tud így mérni. De ez kiderül abból is, hogy 1-20uF. Wink Azért kijavítom. Wink
Olvasom az ajánlott oldalt, remélem tudom alkalmazni majd. Smile Ma este sztem lesz egy kis időm kísérletezni.
Válaszol
Az egyik lomisnál láttam Sansui rádiót .
Ismeri valaki ? Mármint a márkát .
Válaszol
Persze. Az egy elég jónevű cég (volt) nálunknál fejlettebb nyugati országokban. A'la Onkyo. Azt is piaci xarnak nézte mindenki elég sokáig... A Magnósok évkönyve '86-os számában pl. találsz egy Sansui magnódecket. Nézd meg! Wink
Válaszol
Mócsing Írta:Az egyik lomisnál láttam Sansui rádiót .
Ismeri valaki ? Mármint a márkát .
Hogyne, a márkát igen, ilyet hallgatok, ezeket ni (ne ijedj meg a japán szövegtől, lapozz lejjebb):

előerősítő: http://www11.plala.or.jp/se_ke5583/SANSU...ca-f1.html
végerősítő: http://www11.plala.or.jp/se_ke5583/SANSU...ba-f1.html

Vannak a cégnek kiemelkedő és kommersz cuccai is, de általánosságban nem rossz.
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
Gyönyörűek. Smile Volt restauráció? Vagy még teljesen eredetiek?
Hol sikerült őket beszerezni? Mennyik voltak? Minden érdekel... Wink
Válaszol
Ténleg nagyon szépek! Engem is érdekelnek ezek a dologok.
Amúgy valaki válal ien restaurálást? A NAD 3020 e met kéne kicsit gatyába rázni esztétikailag. A belsejéhez senki nem nyúlhat. Big Grin
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
spexcel Írta:Gyönyörűek. Smile Volt restauráció? Vagy még teljesen eredetiek?
Hol sikerült őket beszerezni? Mennyik voltak? Minden érdekel... Wink
Teljesen eredeti, még az időközben kiégett bekapcsológomb izzókat sem pótolták. 83 eFt volt a Vaterán.
Be lehet szerezni, de általában több, mint kétszer ennyiért. Itt most éppen 799 EUR:
http://www.audioscope.net/product_info.p...cts_id=144
persze csak a végfok.
Kifogástalanul működik, DC csatolt, de van külön kondival leválasztott bemenet is a végfokon. Munkapont beállításra nem volt szükség.
Rendeltem szervizdokumentációt az e-bay-ről, az további 5 eFt volt (ez nagyon jó ár szerintem), így van komplett kapcsolási rajz, nyomtatott áramkör és beültetési rajz. Ha valakit érdekel, beszkennelem, érdemes lehet utánépíteni, nyilván nem az egészet persze, mert az előerősítő fele a RIAA korrektor, meg egyébként sem kispályás feladat. CD bemenet még nincs rajta, magnó annál inkább.
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
El vagyok ragadtatva tőle. Imádom az ilyen régi végfokokat. Ebben még látszott mitől erősítő az erősítő. Nem attól, hogy szűzlányok fanszőrzetéből készül a szűrőkondenzátor dielektrikuma...meg hasonló hókuszpókuszok.

Túlméretezett trafó, túméretezett kondik, tisztességes mérnöki munka, válogatott alkatrészek, nem kispórolt anyag. A recept ennyi. Smile
Rajongom az ilyen erősítőkért. Van egy két hasonló Hitachi és Technics is a '70-es évek végéről és a '80-as évek elejéről... Na, azok sem kutyák!

http://vintagetechnics.com

Gondolom sokaknak ismerős...
Válaszol
Meséld ezt a filozófiát egy Gainclone-hívőnek. Big Grin
Válaszol
Ja, neki... Hát. Vele nem állok le vitatkozni, mert felesleges. Legfeljebb csúnya erőszakba torkollana... .monokli.
Válaszol
spexcel Írta:http://vintagetechnics.com
Nem jó a link.

shalafi Írta:GC hívő...
Gondolom László-lovagról van szó Big Grin .hehe. .hehe. .hehe.
Üdv, Péter
Válaszol
spexcel Írta:csúnya erőszakba torkollana... .monokli.
Semmi baj, majd Ő is rádküldi a kidobófiúkat, te meg meglegyinted őket a dobozaimmal aztán lehet őket temetni. .hehe. .hehe.
Üdv, Péter
Válaszol
.??. Csupa erőszak... nem értem én ezt. .foz.
Válaszol
spexcel Írta:......Van egy két hasonló Hitachi és Technics is a '70-es évek végéről és a '80-as évek elejéről... Na, azok sem kutyák!

.......
Hát igen, szinte bármelyiket megvenném, ha kedvező áron találnék, még egy erősítőre amúgy is szükségen van.
Ez a jó link:
http://www.vintagetechnics.com

Az már gond szerintem, ha valaki hívővé válik, mert elzárja magát a világ egy részétől. Tegnap megvettem a Tempo Music-nál a Beyma hangfalakhoz a tweetereket, mivel nem jöttek meg a T3020-ak így Fostex magasak lettek. Hallgattam ott egy kis Tangband TL-t, egyutast, mindjárt vettem két pici --és relatíve olcsó, legalábbis a hasonló Vifa árának a fele-- Tangband hangszórót. Ha hívő lennék, akkor vagy nagy háromutasom nem lenne, vagy egyutasom, így meg lehet mind a kettő.
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
Amit én láttam, az egy régi, analógrádiós reciver .
A bolha belement a fülembe .
Válaszol
spexcel Írta:El vagyok ragadtatva tőle. Imádom az ilyen régi végfokokat. Ebben még látszott mitől erősítő az erősítő. Nem attól, hogy szűzlányok fanszőrzetéből készül a szűrőkondenzátor dielektrikuma...meg hasonló hókuszpókuszok.

Túlméretezett trafó, túméretezett kondik, tisztességes mérnöki munka, válogatott alkatrészek, nem kispórolt anyag. A recept ennyi. Smile
Rajongom az ilyen erősítőkért. Van egy két hasonló Hitachi és Technics is a '70-es évek végéről és a '80-as évek elejéről... Na, azok sem kutyák!

Gondolom sokaknak ismerős...

Szó szerint ezt akartam írni. Teljesen eggyezik ebben a véleményünk spexelel! Wink

A NAD-om is egy kicsit ien de nem annyira mint szeretném de a hangja miatt elnem cserélném. (max egy HEED obelisc pro-ra)
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Ez a fele ürtartalom , jó info . Az egyik kolléga éppen ezt a hibát készül elkövetni .
Válaszol
Melyik hibát?
Válaszol
shalafi66 Írta:A gyakorlatban ez ugyanúgy működik, mint elméletben, vagyis a két hangszórónak feleakkora űrtartalmú doboz kell, mint egynek.
Sziasztok

Azaz ha egy hangszórónak 50 literes doboz kell, akkor két hangszórónak is 50 liter kell. Igaz? Smile

ui.
Jóétvágyat az ebédhez ! .foz. [Kép: icon_hungry.gif]
Üdv, Péter
Válaszol
Lehet hogy rosszul gondolom , szerintem 25 l .
Válaszol
Mócsing jár jó nyomon. Smile
Válaszol
Akkor engem a múltkor jól összekutyult SMA Sad
Üdv, Péter
Válaszol
.no. Mér,két hanxórónak nem duplája lesz a zeredő Vas-a?
Üdv Doki!
Válaszol
doki Írta:.no. Mér,két hanxórónak nem duplája lesz a zeredő Vas-a?
Há de nem mindegy, egymás mögé vagy egymás mellé teszed. .kv.
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
MP3
Arra gondoltam meg kellene mérnünk , mp3 mit művel a zenével .
Mérés : A Spectrával megnézetni pl. a Méricske zajgenerátorát .
Elvileg egyenes vonalat kapunk . Felvenni , belegyömöszölni mp3-ba , visszajátszani , és megnézni mennyiben különbözik az előző eredménytől .
Csak egy ötlet . .ok. .?.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 4 Vendég