2006. 10. 18., 17:38
A fedelek cserélhetők, igy kérheted köralakú fedéllel az 1,9-et is.
Üdv, Péter
|
Hangszórók
|
|
2006. 10. 18., 17:38
A fedelek cserélhetők, igy kérheted köralakú fedéllel az 1,9-et is.
Üdv, Péter
2006. 10. 18., 19:02
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
2006. 10. 18., 19:25
Mégpontosabban:
http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?p=9725#9725 Képileg pedig: http://hangszoro.net/tweet/hg19-623.jpg
Üdv, Péter
2006. 10. 18., 20:07
Ez OK! Eddig sokat segítettetek...De a kérdés már csak az, hogy ez a magas és az én tvm-em hol lenne az ideális vágás? Mert a tvm 4000 hz-ig egyenletes, a hg 1,9 -es pedig 5000hz felett...Szóval ez a magas jó kétutas hangfalba? Vagy nagyon hülyeségeket beszélek?
2006. 10. 19., 7:44
A tvm ARN-188-05/8 -as...Visszaolvastam a fórumba, és láttam, hogy már régóta tervezitek a HG 2,5 rács nélküli változatát. Nincs ebből még semmi?
2006. 10. 19., 8:41
TVM-es doglokat ha lehet, részletesen ne itt beszéljétek meg. Másik HG nincs, csak ami eddig is. Nem mintha azok olyan rosszak lennének.
2006. 10. 19., 8:49
Még annyi jut eszembe, ha gond van az 1,9-es magas váltásával, hogy a 4 Ohmos HG2,5-nek kicsit jobb a magasátvitele.
2006. 10. 19., 8:49
És nem is lesz mostanában? Mert szeptemberben beszéltetek róla egy másik fórumon...Vagy marad a rács kitörése, illetve új előlap maratás?
2006. 10. 19., 8:52
Mert igazából nekem a HG2,5 szimpatikus, de ez a fajta rácsos megoldás tényleg nem valami szép..
2006. 10. 19., 9:10
Lehet, hogy nem szép, viszont jó lesz a hsz iránykaraktere tőle. Nem tudom, mikorra lesz kész az első új dóm. Ha az első húsz darab megvan, majd szólok.
2006. 10. 19., 9:39
Akkor érdemes várnom? Én Fehérváron szoktam beszerezni az alkatrészeket, vagyis ha készen lesznek az új domok, akkor ott is hozzá tudok jutni, vagy csak nálad?
2006. 10. 19., 10:02
Még egyelőre ezt sem tudom.
2006. 10. 19., 10:57
Doki!
Te úgy néztem, hogy csináltál a HG 2,5 -nek előlapot. Érezhetően jobb lett? Bár nem az a gond, hogy nem elég jó, dehát tényleg nem szép...Érdemes vele foglalkozi, vagy inkább várjak az új domra?
2006. 10. 19., 11:04
Doki magasa eleve egy kis hátránnyal indul, mert még videotonos pille van benne. A részleteket meg azért nem tudom, mert elvileg többféle megoldás létezik, lehet olyat is, hogy például én szerelem az új dómokat, és párba válogatom őket.
2006. 10. 19., 11:56
Azért gondolkodom ilyenben, mert ismeretségi körömben nem jelentene gondot olyan előlap készítése, mint amilyet Doki csinált magának..A kérdés csak az, hogy ha lesz új dom, akkor a hangzás is javul, vagy csak a forma? És már elég jól beleéltem magam, hogy lecserélem mihamarabb a magasat..
2006. 10. 19., 12:08
.hm. Jajj, de "furcsa" kérdés ez. Hisz minden azért indult, hogy javítsunk a paraméterein.
2006. 10. 19., 12:30
Ez igaz...De több konstrukció esetében kiderült már (nem H2000-nél), hogy egy-egy új termék nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket, és ezáltal felértékelte a "régit"...
Persze gondolom a cél a "jobbítás", de rettentő türelmetlen ember vagyok... .ehes.
2006. 10. 19., 12:42
Nem vagyunk abban a helyzetben hogy megengedhessünk ilyet magunknak. .bomba.
2006. 10. 19., 15:18
És számokban lehet már tudni a "javulást"? (paraméterek, frekvencia)
2006. 10. 19., 15:52
Lehet tudni, de részleteiben nem publikus. Talán annyi biztos, hogy jobb lesz az átvitel, de a névleges hangnyomás csökken 1-2dB-lel. Ha tvm mélyközéphszt használsz, ez nem is baj, azok nem túl érzékenyek.
2006. 10. 19., 16:57
Lex Írta:Nem akarom a szubot hangosan hallgatni, csak sajnos a max 4V-os LFE kimenet miatt meg a filmek összevissza LFE szintjei miatt sokszor nagyobb kakaó megy ki, mint szeretném. Persze ilyenkor hangerő utáni kapkodás jön, de ugye ehhez a szubhoz kell menni. Addig meg döngetés van. Tehát nem így akarom hallgatni, csak azt, hogy ne legyen baja a cuccnak.Válaszoltam a mailre. Megégni a cséve hosszabb idő alatt tud csak, tehát a te problémád így nem lehet orvosolni, főleg, hogy már így is mechanikailag terhelhető kevésbé a hangszóró, mint elekrtomosan. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2006. 10. 19., 17:28
Köszi a választ. Az emailt viszont nem kaptam meg. A Chello-s címemre küldted?
Ah. Bocs, megvan a levél, csak a szűrő bedobta a visszaigazolások közé.
Lex
2006. 10. 20., 19:40
Shalafi,
Megerkeztek az 1,9-ek, koszonom szepen! Egy nagyon gyors meghallgatasnak ala is vetettem oket. A DTF801-et (hallasra) egyertelmuen veri, ugyhogy szerencsere nem csalodtam Megegyszer koszonom a jo hangszorokat es a gyors postazast is!Pagrusnak uzenem, talan jo upgrade lehet ez a kisebbik PVC TL-hez, bar gondolom ez izles kerdese is. udv, lamalas
2006. 10. 20., 20:09
Rakd össze aztán mérjünk. A váltót nyilván módosítani kell. Ha beválik, lesz PVC-cső TL 110 2.0
Üdv., Pagrus
--- Isten őrei lassan mormolnak.
2006. 10. 20., 22:38
A PVC -TL hossza hány Hz-re van méretezve ?
2006. 10. 21., 1:47
lamalas Írta:Shalafi, Megerkeztek az 1,9-ek, koszonom szepen!Hát nagyon szívesen, a legtöbb sorozatban készülő hangszórót, amiből van készlet, könnyű gyorsan postázni.
2006. 10. 21., 17:55
Akkor most mögtekintem a görbéjét nekijje .
2006. 10. 21., 20:13
Mi a különbség a habszél és a gumiszél között?
Mik a tulajdonságaik ? "meik jobb és miért" ?
2006. 10. 21., 20:26
Általában a gumiszélt szokták jobbnak tartani jobb belső csillapítása miatt. Hozzá kell tenni, hogy habszéllel is nagyon jó eredmények érhetők el, viszont csak akkor, ha megfelelő anyagból, megfelelő technológiával sütik. Élettartamban mindenképpen a gumi a nyerő, a hab rendkívül érzékeny a napfényre. Ha letakarva tartjuk, olyan 15 év max élettartamra lehet számítani.
Üdv: spexcel!
2006. 10. 21., 20:55
spexcel Írta:Általában a gumiszélt szokták jobbnak tartani jobb belső csillapítása miatt. Hozzá kell tenni, hogy habszéllel is nagyon jó eredmények érhetők el, viszont csak akkor, ha megfelelő anyagból, megfelelő technológiával sütik. Élettartamban mindenképpen a gumi a nyerő, a hab rendkívül érzékeny a napfényre. Ha letakarva tartjuk, olyan 15 év max élettartamra lehet számítani.Azért mindenben nem értek egyet, sőt.. a habszélnek igenis vannak előnyei. Nem is egy, és nem szabad elfelejteni, hogy itt egy évek alatt jól bevált, kialakult technológiáról van szó. Közel tíz éve készül ebből az osztrák anyagból a habszél. Nnade lássuk az előnyöket: a H2000 által sütött habszélek jóval könnyebbek a legtöbb gumitól (pl. TVM hangszórók), és ez fontos, nem növelik fölöslegesen a mozgó tömeget. Másrészt olyan ragasztót használunk hozzá, ami igen stabil kötést ad, de nem keményedik ki, ez a ragasztó szintén nagyon kis tömegű. Mindez paraméterek szintjén azt jelenti, hogy a hangszóró érzékenyebb lesz, mint gumiszéllel készült társa, és a rezonancia pontja (fs) is alacsonyabbra kerül. A csillapítás terén sem hinném, hogy igazad van, ez ugyan csak tapasztalat részemről, de a H2000 hangszórók mechanikai csillapítása elég magas, többnyire magasabb, mint a gumiszéllel készült hangszóróké. Ha a habszélt gumira cserélném adott hangszórónál, biztos, hogy csökken ez a mechanikai csillapítás. Szóval az élettartam az egyetlen pozitívum. Szerintem. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2006. 10. 21., 21:05
No comment.
.pia. Nem tudom, nem próbáltam ilyesmit (gumit habra cserélni). Valószínűleg nem is fogok. .zold. A fentieket olvastam. Autoritásnak tekinthető forrásokból.
2006. 10. 21., 21:35
Persze mindez csak erre a konkrét esetre igaz. Vannak a világon rossz habszélek is, de ebből általánosítani sztem nem szabad. Ha mérésközelbe jutok a napokban, megmutatom majd hogy az átvitelre sincs rossz hatása ennek a PE habszélnek (már csak a szerkezete miatt is). A hangszóró szélesebb sávban szól, és az átvitel hibái is csökkennek.
2006. 10. 21., 22:00
Akkor legyen a válasz "mikor melyik". Szerintem valahol itt lehet az igazság.
|
|
|