Üzenetek: 289
Témák: 1
Értékelés:
0
2008. 02. 24., 10:46
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2013. 01. 29., 0:34. Szerkesztette: Flatlander.)
Hy!Kiderült hogy egyik haveroméknak van egy dcr3090-es hangfala.Elmentem megnézni hogy mégis milyen és hát nekem bejön.Szerintem marhajól szól és szép darab egy hangfal.... Ez az Szerintem inkább várok még és gyűjtök egy ilyenre,sokkal jobb mint a 2550....Neked mi a véleményed róla Shalafi?
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Szerintem eredeti állapotában pocsék, de ugye ízlések és... .ut. Majd este leírom mik a problémák vele, és miért nem lesz jó neked.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
Hmm......Hát amit én hallottam annak a mélyét eléggé rosszul peremezték újra de még úgy is elég jó volt sztem..Kiváncsi vagyok szted mértnem jó.De ezen is lehet segíteni nem?Pl kis váltóbuhera stb.....
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Tisztelt Flatlander!
Itt nem ilyen apró hibák vannak. Alapvetően a konstrukció hibás!
Elve a 3 út. 3 útba váltót tervezni elég nehézkes és körülményes. És a Videotonnak a két út sem ment hát még a 3...
Sztem ha tényleg fontos számodra a hangminőség akkor csinálj egy két utasat a most standard hsz-ekből. A legelterjedtebb páros és az általam hallott legjobb az a 620-639.
És sztem ugyan annyiból is jönne ki.
És a méret is kisebb ami nem hátrány ha van nőnemű lény is az élet térben.
Öreg bútorokból megcsinálhatod a dobozt amit később lelehet fahatású tapétával vonni ami azért már barátságos kinézetű is lehet. De biztosan szebb mint a Videoton doboz.
Egy durva hirtelen fejszámolással 20-25 000-ből kihozhatod a 620-639 párost ha tényleg használt faanyagból építkezel.
És azért ez a páros fényévekkel jobb mint az általad belinkelt 3utas rettenet.
Üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
0
Hm...Nekem alapvetően tetszik a vidi,és nembaj hogy ekkora..De amúgy egy váltócserével esetleg biztos javulna elég sokat...És és nemmegyek alapvetően a minőségre....már az erősítőm se nagyon olyan(ea6383s)..Amit én hallottam ilyen annak a mélye hát házilag lett peremezve nem a legjobb de még akkoris elég szépen szólt egy 5.1-es erősítővel......Sztem nekem elég lessz nemakarok valami hú de nagy csúccs hangcuccot csak egy sima sztereot ami azért szól is és sztem erre a vidi megfelel.....(mert a mostani sal-om se lenne rossz de már nemakarok rá költeni szóval attól biztos jobbb)  És már bocs az off-ért de mért kell ennyire lenézni szegény videoton cuccokat?Jó lehet nem mai dolgok meg vannak hibái is de akkoris,akiknek nem annyira fontos a nagyon jó hangzás,vagy nincs pénze drága jóminőségű falakra azoknak sztem nem olyan rossz....
Értékelés:
0
Azt aláírom hogy jobbak azok a régi vidik mint a ma kapható kis minihifik és társai. De azért megvan a maga helyük a történelemben. Az az erősítő pedig igazán jó ÖNMAGÁHOZ képest. Nekem is volt és nagyon szerettem. Kellemes hangja van. A magasakkal nincs minden rendben de kellemes lágy (olykor túl lágy) basszusai vannak. Kezdő hifizéshez ideális.
És továbbra sem értek veled egyet hogy ezekre fáj a fogad de magán ügy. Nem kötelező a disznó tor.
Szerintem ésszerűbb lenne ha ugyan abból a pénzből jobb minőséget elérni ha lehetőség van rá.
Üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
0
Hát lehet hogy jobbat kilehetne belőle hozni de semmi kedvem megint építgetni meg stb....Inkább veszek egy vidit dobok bele új hangváltót és ha nemtetszik akkor esetleg majd lecserélem a mélyeket is.....Nemtudom ti hogyvagytok vele de sztem nemszólnak rosszul lehet másnak nagyon hallhatóak a hibák én nemhallom és halkan pl gépen rádió közbe kellemes hangja van és ha megvan neki küldve is akkorse valami szörnyű.....És lehet ésszerűbb ha építenék egyet de nekem tetszenek a vidi dobozok és ha nemszólna valami jól akk még mindig ottvan a hangszórócsere esetleg,akkor csak jobb lenne de ez majd kiderül....És mint mondtam a rosszul javítot mély hangszórósnak se volt rossz hangja akkor egy jól megcsináltnak csak jobb lehet...Na jó végülis mindenkinek más a vélemény de nemtudom mért de én nagyon beleszerettem a vidotonba
Értékelés:
1
Konkréten az eredeti mélyhangszóróval van a legnagyobb baj DCR3090-nél, méghozzá az, hogy a Videoton 310mm-es hangszórója csak zárt dobozban lett volna használható, ennek ellenére beletették egy 83 literes b-reflexbe. Viszont annyi jó van a történetben, hogy a H2000 HA31-422-es hangszórójával jól helyettesíthető, mert annak épp ez az ideális dobozmérete, ha b-reflex megoldásról van szó. A csillapítóanyagból kell kivenni valamennyit, a hangolást helyretenni, és akkor már egész tűrhető lesz a mélyszekció. Bár a doboz merevítésén lehet, hogy el kellett volna gondolkodniuk a veszprémi gyárban anno.  Sajnos a hangváltón is, de ezt már nem is elmítem.
Ui: az azért szerintem nem úgy működik, hogy fogod magad és dobsz bele új váltót....
Értékelés:
1
vava Írta:Szerintem ésszerűbb lenne ha ugyan abból a pénzből jobb minőséget elérni ha lehetőség van rá. Mindenknek más a célja vele, van akinek elég ha szól, van akinek nagyobb tervei vannak, és van aki a középúton túl, elérhetetlen vágyakat kerget. Az tény, hogy a videoton nem említhető egy napon a H2000 hangszóróival, de az is tény, hogy egy új hangsugárzó megépítése lényegesen több munkát jelent, mint egy működőképes régi megvétele.
Értékelés:
0
Hy! Milenne akkor hogyha hagynám az eredeti mélyet és pl te megcsinálnád a váltót és pl a reflexcsövet eltömíteném és akkor olyan lenne mint egy zárt doboz?Akkor is rosszul szólna?MErt ha megveszem az ugye nem olyan olcsó dolog és még másik mélyet is venni bele hát........
Ui:És mennyibe kerül az a hangszóró ami szted jólenne helyettesítőnelk??
Értékelés:
1
A zártban nem lesz terhelhető. A HA31 6300,- pénz/db
Értékelés:
0
Hát...akkor lehet majd kicserélem a mélyeket meg egyúttal a váltót is kikéne....Magast lehet hozzá kapni?Mert ebbe nem sima hanem ilyen furcsa formájú kell asszem....De az a baj hogy ez még + költésg mert ha még az eredeti mélyeket eltudnám esetleg adni úgy jobblenne....De hát nem vmi nagy a kereslet iránta.....
Értékelés:
1
A dómhoz a HG1,9-443 hasonlít legjobban, a zárófedél külső méretei megegyeznek. De sajnos ez a másik gyange pont, az 1,9-es dóm alacsony terhelhetősége.
Értékelés:
0
Vagy még esetleg azt lehetne hogy más magast belerakni mert végülis a takarólapon is csak egy kis lyuk van kivágva......Biztos meglehet mással is oldani mint pl én egy dinamikusat tettem bele és nem is látni olyan mintha dom lenne bár ide sztem a dinamikus nem jó....
Értékelés:
1
Dinamikus? .sokk. Az mi? A dómok is elektrodinamikus hangszórók. Nem hinném, hogy jó ötlet faragni a dobozt, ha oda az 1,9 fér el, akkor meg kell próbálni azt használni.
Értékelés:
0
Dinamukus az az hogy olyan a magas mintha egy kis hangszóró lenne legalábbis azvolt kiírva az.....Hát ja inkább eredeti kéne legfeljebb kondival lejebb lehet róla venni a terhelést ugyse szeretem a nagy magast. Ezt néztem ki valaki már rakott bele másik magasat de ha mindenigaz megvan a keret hozzá
Értékelés:
1
Flatlander Írta:legalábbis azvolt kiírva Maradjunk annyiban, hogy a kiírásban van a hiba.
Üzenetek: 265
Témák: 5
Értékelés:
0
Flatlander Írta:Dinamukus az az hogy olyan a magas mintha egy kis hangszóró lenne legalábbis azvolt kiírva az.....Hát ja inkább eredeti kéne legfeljebb kondival lejebb lehet róla venni a terhelést ugyse szeretem a nagy magast. Ezt néztem ki valaki már rakott bele másik magasat de ha mindenigaz megvan a keret hozzá
Alapvető hiányosságokat érzek itt-ott Nálad. Ez nem szégyen, de olvass utána a témának ha érdekel...
A belinkelt hangfal meg erősen vicc kategória 40 lepedőért.... .haha.
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Értékelés:
1
Naés? Mindenkinek van valami hibája, én pl. nem mindig tudok gépelni.
Értékelés:
0
Hát most na nemtudhatok mindent azért kérdezek,és olvasok de már annyit olvasok fórumokon hogy hú.....Am az a 40rongy téleg drága annyit énse adnék érte esetleg 30 ha aztvenném meg és nemadná oda annyiért akkor övé marad  Csak az a baj hogy elég ritka hangfal és max 1-2 darab van eladó belőle :-(
Értékelés:
0
Szted am mennyit érne meg max egy ilyen hangfal?MErt hát nemegyszerű eladót találni és sztem azért is nem olyan olcsó mert ritka
Üzenetek: 376
Témák: 8
Értékelés:
2
Flatlander Írta:Szted am mennyit érne meg max egy ilyen hangfal?MErt hát nemegyszerű eladót találni és sztem azért is nem olyan olcsó mert ritka 
Szia!
Megint beledumálok kicsit.
Hát a 40eFt szerintem is sok, egyébiránt annyit ér amennyit adnak érte, a 25 eft sem kevés, de ez már megfizethetőbb (vatera).
a vaterán lévő doboz:
http://www.vatera.hu/videoton_dcr_3090_h...00695.html
(Az eladó minősítése is kifogástalan eddig, ami mbiztató lehet)
és van hozzávaló magas pár is külön, ez tényleg ritka kincs akár tartaléknak:
http://www.vatera.hu/videoton_dom_magass...36858.html
Én elfogult vagyok a régi dobozok irányában, ezért a véleményem fenntartással kezelendő.
Azért az általam felújítottnak leszólt (Itt kérek elnézést érte, de ezt nem lekicsinylésnek szántam), szóval Shala által újjáépített, modifikált 2050 és 2550 az más kategória.
Üdv.
Értékelés:
1
A magashsz nem gond, mert gyárt az eredeti helyére valót a H2000, csak azért írtam, hogy problémás, mert ha véletlen vmi hosszan tartó torz jelet kap, lehet cserélgetni a pilléket.
Értékelés:
0
Ezt én is néztem már csak remélem meglesz még mire összegyűlik a pénz rá már nemsok kell.... :o
Értékelés:
0
Nekem volt 2550-em, ajándékba kaptam és így is adtam tovább...
Na azért sem adnék 12-15 ezret amennyiért mennek itt a neten.
Az R620-639 kétutasom sokkal jobban szól és az sem került 15nél többe.
30-40 ezer nagyon sok egy ilyen dobozpárért, szerintem.
Bár ahogy mondják, "amig lósz@ar van, addig veréb is..."
"legfeljebb kondival lejebb lehet róla venni a terhelést ugyse szeretem a nagy magast" na erre gondoltam, amikor a hiányosságokra utaltam.
Én sem tudtam mi fán terem , sokat tanultam itt a fórumon, de hidd el érdemes 1-2 könyvet átlapozni.
A Klinger elérhető most valahol? Ajánlom....
Értékelés:
0
Jó hát most na van pár hiányosságom de hát ezért van pl a fórum is meg közben amiket találok ide kapcsolódó olvasmányok azokat szépen elolvasom
Értékelés:
0
helyes  nagyon sokat tanulhatunk egymás tapasztalataiból is.
Jó így megdumálni!
Értékelés:
0
Na tehát ha megveszem a hangfalat akkor haggyam úgy ahogy van váltót ne is cseréljek benne,úgy hogyha az eredeti mélyet hagyom benne?Mert kapásbol rögtön nemhiszem hogy lessz pénzem a mélyeket is lecserélni de majd lefogom és akkor cseréljek váltót is vagy haggyam a régit?
Értékelés:
0
Így van. Maximum az elektrolit kondikat cseréld ki azonos értékű újra. Ezt célszerű mert valószínűleg teljesen kiszáradtak aminek következménye az értékének a megváltozása.
Ha mély csere lesz váltó csere is célszerű.
üdv: vava
Értékelés:
1
Valszeg fóliakondik laknak benne, talán kivéve a mélyhsz előtti szűrőt.
Értékelés:
0
Közben beszéltem azzal aki 40ért árulja a falat és azmondta hogy nincs meg a magasnak a keret és legfeljebb 38ért adná oda.....Hát sztem ez naggyon sok érte .... :? Vagy esetleg lehet kapni hozzá valami keretet ami aránylag passzol is rá?
Értékelés:
0
Ha aranyból lenne mindegyiken a keret, akkor se érne 38-40-et...
Többet ígérem nem írok, de ennyiért egyszerűen nem szabad megvenni.
Értékelés:
0
Hát én se szeretném de ha elviszik előle a vaterásat ami 25 akkor nemtudom honnan szerzek aránylag olcsón ilyen falat :?
Értékelés:
0
Ha konkrétan ez a típus az álmod, akkor nem szóltam
Értékelés:
0
Hát ez vagy esetleg szóba jöhetne a dc3010-es de az még annyi sincs mint ez....legalábbis én 1db-ot nem találtam.....De remélem inkább dcr3090lessz belőle..egy darabig ugyis jólessz eredetibe utána meg szépen összegyűjtöm a pénzt a mélyekre+hangváltókra
|