A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
Annyiért ment tavaly ősszel, év végén, és van még ~60db.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
OK,rendben,megértettem.Előre is köszönöm!

ARTA-val megtudom-e azt csinálni-van-e értelme-hogy megmérem a mélyközepet a lehető legközelebbről,aztán minden beállítást ugyhagyok ahogy volt,és megmérem a magasat is.Elvileg magasabb értéket kell,hogy kapjak a magasnál,amit L paddal vagy soros ellenállással addig csökkentek,amig a jelszint azonos nem lesz? Vagy ez igy hülyeség?
Válaszol
Nézgetem a hangszorokat és 1544-634/8 tűnik az egyik lehetséges választásnak. Számolom uniboxal a dobozt:
Arra jutottam, h 19,5l es reflex 39Hz-re hangolva d=6cm-es csővel (a legtöbb cső amit találok valamenyire tölcsér alakú. A számításban a kilépő, nagy átmérőt használtam, ez nem tudom, hogy jó megközelítése e) továbbá beállítva: nagy csillapítás, nincs "dobozszívárgás"; 1 csőkivezetés

Mennyire jó megközelítése ez? A szimulált átvitel nem tűnik nagyon "betegnek". De az impulzus válasz nem túl jó valamit 38-75Hz között a membrán csúcskitérése durván 1mm-rel az max.lineáris felé megy. (a reflexcsőrezonancia nemtudom mennyire szól bele az hangképbe, 750Hz környékére jön ki)

Ilyen jellegű 15-22 literes reflex dobozba van jobb hangszoró a H2K-nál? Smile
Válaszol
Közelről csak mélytartományt lehet mérni, minden mást távolról kell, legalább a hangsugárzó leghosszabb oldalával megegyező távolságról, ahol kialakul az egységes hullámfront. A magas váltását is így kell megnézni.

634 ebben a formájában nincs tovább, talán egy-két darab még maradt az üzemben. A maradék membránok egy új hangszóróként fognak jelentkezni amikor együtt lesz minden alkatrész. Ilyen eredmény várható: http://forum.audiodiy.hu/viewtopic.php?p=73025#73025
A doboz lehet 20-25 liter, hangolás a helyiségtől függően alakítható, a csőnek jó a 60mm, de legalább a belső átmérő legyen ennyi.

A fehérvári mélyközepek közül még az 582 rajzszámú jöhet szóba.
Válaszol
.sokk. Értem...

Mikor lehet nálad jelentkezni tanfolyamra? Smile
Válaszol
Ha már gyártok évi 10 000 darab hangszórót, akkor talán lesz időm. Smile
Válaszol
Nekem csak a tudás kéne,hangszóró az van.Ill.hangszórónak nevezett zajkeltő eszköz...Ha a nagy gyártás közepette úgy döntesz, hogy tudást is adsz,akkor légyszi szólj,mert vevő volnék.Szerintem manapság kevés ilyen ember van,amilyen Te vagy,akinek birtokában van a tudás,és mégis 250 Ft-ért ad egy bemért mikit,este tízkor válaszol hülye kérdésekre és segít a tudatlan amatőrökön.Nálam is van egyfajta tudás,de én azért meggondolom a segítséget...
Minden elismerésem!
Válaszol
Hát mindenki más infókat szedett össze, munkától-érdeklődéstől függően. Egy CNC programozó meg egy esztergályos tudása nekem is jól jönne pl. Big Grin

De majd valamikor segítek összefaragni azt a három hangszórót.
Válaszol
Azért kevesebb olyan mesterség van amelyet sokan próbálnak kedvtelésből üzni...

Köszönöm az emailt, már kevésbé vagyok homályban!

Mikorra várható a lent említett 634 leszármazott?
Ha belátható az időtáv érdeklne egy pár!
Válaszol
[Kép: p1250039_117.jpg] már nálam vannak a maradék membránok. Ha lesz vasanyag (gyártás alatt van), akkor lesz hangszóró is.
Válaszol
én számítanék rá ha már így terítéken van Smile
lehetne számozot handmade sorozatot csinálni belőle .haha.
Válaszol
Hú de szépek! Igy sem láttam még soha membránokat!Azt esetleg lehetne kérni,hogy a gyártás folyamatáról egy-két képet betegyél ide? javascript:emoticon('Smile')
Válaszol
Mivel párba szoktam válogatni, ezért valószínűleg lesznek rajta számok. De ebből a hangszóróból az eredeti is ugyanúgy kézzel készült.

A folyamatról? Annyira nem érdekfeszítő először külön, aztán meg egyben látni az alkatrészeket sztem.
Válaszol
.forog.
akkor mindegyik mérve lesz? saját adatlap esetleg? Smile
Válaszol
Az fölösleges volna. Csak impedanciamenet szerint válogatok.
Válaszol
Értem. Lehetne kérni vmilyen jelzést ha elkészülnek? Akár PÜ vagy email.
Válaszol
Megpróbálom, ha nem felejtem el.
Válaszol
Sziasztok! shalafi66-tól szeretném kérdezni, hogy a több helyen ajánlott, 2xHa22-599+dx25 dobozába, kell merevítőt rakni? És ha igen hány darabot, kábé hova? Meg ha lenne egy alap váltó ötlet, azt is megköszönném.

ui: a rendelésem továbbra is érvényes.
halgató
Válaszol
shalafi66 Írta:Mivel párba szoktam válogatni, ezért valószínűleg lesznek rajta számok. De ebből a hangszóróból az eredeti is ugyanúgy kézzel készült.

A folyamatról? Annyira nem érdekfeszítő először külön, aztán meg egyben látni az alkatrészeket sztem.

Neked biztosan nem,már ha tényleg nézed is őket,nekem újdonság lenne,persze nem kell látnom.
Válaszol
Szokták merevíteni egy polcszerű közepén kivágott lappal.

Majd megpróbálok képet készíteni még. De jelenleg épp egy másik mélyközépről tudnék csak.
Válaszol
Ok. Köszönöm.
halgató
Válaszol
Tisztelt Shalafi66!

Tisztelettel kérném segítségét!

Az eddig használt Orion márkájú HS 288 tipusú hangfalaim elhaláloztak. A fórum hosszas olvasgatása után tanácsot szeretnék kérni Öntől. A tervem a következő amit főleg az anyagiak meg nem léte határoz meg: A dobozt szeretném megtartani melynek a paraméterei a következők: 50*28*21cm-29.5 L.
A bassz-reflex nyílása el volt zárva eddig zárt dobozként hallgattam. Ebbe a dobozba tennék egy két utas rendszert amihez a hangszórókat az Önök cégétől rendelném. Ebben kérném a tapasztalatát. Milyen mélyközepet és magassugárzót lehetne ebbe tenni? Illetve a hangváltóra tudna javaslatot adni hálásan venném.(a hozzászólásaiból azt vettem ki hogy a cég által árult általános célú kétutas hangváltó nem az igazi.) Az erősítőm egy 2*20 wattos pioneer (kb. 20 éves az is). A céljaim közt nem szerepel profi rendszer építése, az egészet a TV-m kihangosítására használtam,- használnám (FILMNÉZÉS-HALLGATÁS). Röviden ezek a dolgok fontosak nekem. A tervre 15-20 E FT a maximum elkölthető keret, ami sajnos az idővel nem nő arányosan illetve sehogy.

Segítségét előre is köszönöm.

ui. Bár tudom hogy az eddigi hangfalam egy nem jó hangfal de azért szerettem hallgatni.
Válaszol
Üdvözlöm. Az már majdnem biztos, hogy nekem cégem nincs, így hangszórót csak a Hangszóró 2000-től vehet. a30 liter elég kevés b-reflex dobozhoz, de meg lehet próbálni a HA22-599-et esetleg. Zártként A 484 rajzszámú mélyközép jöhet szóba. Magashangszórónak valamelyik olcsóbb vifát lehet érdemes használni, pl. BC25, DX25.
Válaszol
Tisztelt Shalafi66!

Köszönöm a segítséget, valamint elnézést kérnék a tévedésemért!

Tisztelettel. Szunyoghy
Válaszol
[off:1]Nem történt semmi.[/off:1]
Válaszol
Tisztelt Shalafi66!

Nem gond az hogy a magas 4(vifa) a másik hangszóró(H2000) pedig 8 ohmos?
Válaszol
Egyáltalán nem.
Válaszol
Tisztelt Shalafi66!

Köszönöm gyors válaszát!

Már csak az lenne a kérdésem, hogy egy helyről is megrendelhetőek-e a hangszórók vagy csak két különböző helyről? (audionl.hu,logotech.hu)
Válaszol
Az a HS288 nettó 20 L. Külső mérettel nem számolunk térfogatot. Smile
Válaszol
Akkor viszont csak zártként használható. Nekem nincsenek meg a méretek, csak egy-két kép. Esetleg kisebb, 170mm-es hangszóróval lehetne b-reflex.

Egy helyről rendelni egyelőre nem lehet.
Válaszol
Tisztelt Léva!
Igen ezt elszámoltam. Elfelejtettem levonni a falvastagságot.
Köszönöm a kiigazítást!

Tisztelt Shalafi66!

Eddig is zártként volt használva. Már úgy vettem 13 éve. Ezek után is jó lesz így.

Jelenleg ajánlásodra subvoice oldalát olvasgatom hangváltó tervezés ügyében. Amint átrágom magam rajta (igen lassan haladok)még biztos jelentkezem. Addig is köszönöm a segítséget.

Szunyoghy
Válaszol
Mivel így a 484-es mélyközép jöhet szóba ahhoz valószínűleg 1,3-1,5mH-s soros induktivitás kell, a többi akkor dől el, ha a magas végleges lesz.
Válaszol
Tisztelt Shalafi66!

A magas az általad ajánlott Vifa dx25-ös lesz. Amit már rendelek is megfele. Időközben megrendeltem a 484-eseket is.

Szunyoghy
Válaszol
Tisztelt Shalafi66 és a Többiek!

Tegnap megérkeztek a 484-es mélyközepek. Azt szeretném kérdezni hogy az ajánlott tekercseket mindegy hogy hol szerzem be? Van különbség drága és olcsó tekercs közt? Azt már kikövetkeztettem hogy lehetőleg minél kisebb legyen az ellenállása.

Az elmúlt időben elolvastam subvoice oldalát illetve a prohardver házi hangfal építése rovatot is kb 2006-tól.

Jó elméleti alapot adott, de azért gyakorlatilag a segítségüket szeretném kérni a hangváltó többi részének megtervezésében.

Mérni szinte biztos hogy nem tudok a közeljövőben így egy elméleti optimumot szeretnék(ha ez lehetséges).

Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel: Szunyoghy
Válaszol
Az 1,3-1,5mH ferrites legyen, ott jó az alacsony RDC érték, a magasé lehet légmagos, vékonyabb, 0,6-0,8mm huzalból.

Az olcsó is megfelelhet, a drága is lehet rossz, igazából nem árfüggő.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 126 Vendég