A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videoton DC2050E, Videoton DC2550A, Videoton DC3011A
Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni!
Van a fejemben egy hangrendszer.
Erősítő Denon PMA480r, hangdosboz vagy a DC2050, vagy a DC2550.
Sajnos a külseje tetszik a fent említett két Vidinek.
Mellikből lehet jobb hangú dobozt felújítani.
Esetleg néha kicsit hangoskodni is hangoskodnék velük (kisebb bulik).

Köszönöm a válaszokat!
Válaszol
(2016. 02. 23., 12:56)szentike Írta: Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Szia!
A DC2550 többet bír, a 2050 kevés lesz az igazi hangoskodáshoz.
A 2550 második szériához (lemezkosaras mély) van váltó módosítási javaslat is.
A módosított váltóval és ha a magasba új pillék kerülnek, akkor az jobban teljesít majd mint a régi gyári váltó és pille.
Itt visszaolvasva lehet találkozni a módosítással (ha jól rémlik akkor ebben a topicban van) mérések is vannak fent.
Így én a nagyobbik dobozt javasolom beszerezni.
Vigyázz, hogy ne valami szétfűrészelt más hangszórókkal szerelt romot vegyél. DE ha esetleg magas pille hibásat veszel, akkor az olcsóbb lehet és kapásból mehet bele az új pille. Ez az egy esetben lehet előny a hibás állapot.
A 2050-esnek a 2x50 watt sok is lehet az erősítőtől és a hangszóróit is nehezebb pótolni.
Üdv.
Válaszol
(2016. 02. 23., 13:26)GARFIELD13 Írta:
(2016. 02. 23., 12:56)szentike Írta: Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Szia!
A DC2550 többet bír, a 2050 kevés lesz az igazi hangoskodáshoz.
A 2550 második szériához (lemezkosaras mély) van váltó módosítási javaslat is.
A módosított váltóval és ha a magasba új pillék kerülnek, akkor az jobban teljesít majd mint a régi gyári váltó és pille.
Itt visszaolvasva lehet találkozni a módosítással (ha jól rémlik akkor ebben a topicban van) mérések is vannak fent.
Így én a nagyobbik dobozt javasolom beszerezni.
Vigyázz, hogy ne valami szétfűrészelt más hangszórókkal szerelt romot vegyél. DE ha esetleg magas pille hibásat veszel, akkor az olcsóbb lehet és kapásból mehet bele az új pille. Ez az egy esetben lehet előny a hibás állapot.
A 2050-esnek a 2x50 watt sok is lehet az erősítőtől és a hangszóróit is nehezebb pótolni.
Üdv.

Kedves Garfield13!

Ez jó lehet?

http://www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szoln...tm?first=1
Válaszol
Szia!
Szerintem a közép pereme már porlad, de a "jófogásos fotó" semmire sem jó, így meg kell kérdezni, hogy a mély és közép perem milyen állapotban van.
Ha peremezni is kell, akkor már nem éri meg.

Ez már jobb, mert peremezett és a magas pille is már új H2000-es benne.
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszta...85398.html
Ennél viszont a doboz sarkát kell ragasztani, hogy használható legyen, de olcsóbb, DE csak személyes átvétel az ország másik részén.

Itt is van két érdekes pár.
http://www.jofogas.hu/csongrad/Videoton_...674396.htm
Itt a donor olcsó, de a mélyet valószínűleg peremezni kell, közepet venni kell bele és a magasba is kell pille, valamint az előlapot is pótolni kell.
Csongrád megye

Nem kell kapkodni, idő kell a jó megtalálásához, vagy lehet venni olcsón hibásat, de akkor a javításra kell még időt és pénzt szánni.
Türelem és meglesz a megfelelő pár.
Üdv.

Ja és de jó, hogy az egyszer már begépelt hozzászólás elszállt az erdőbe...
És újra elszállt volna ha nem teszem ki a vágólapra másodjára.
Üdvözletem a blogmotornak...
Válaszol
Helló ismét!

Ezt találtam...

http://www.jofogas.hu/budapest/Preludium...tm?first=1

Ezt érdemes lehet?

Igaz nem DC2550, de nem hallottam rosszat róla.

Vagy: http://www.jofogas.hu/pest/Videoton_Conc...tm?first=1
Válaszol
(2016. 03. 04., 19:50)szentike Írta: Helló ismét!

Ezt találtam...

http://www.jofogas.hu/budapest/Preludium...tm?first=1

Ezt érdemes lehet?

Igaz nem DC2550, de nem hallottam rosszat róla.

Vagy: http://www.jofogas.hu/pest/Videoton_Conc...tm?first=1
Szia!
Akkor folytatom a one man show-t.
Ez már nem a DC kategória.
B32, anno ez volt a legjobb hazai hangfal. Ennek különösen gondos gazdája volt, ha még a füzet is megvan hozzá (ilyet még nem is láttam, másolva szkennelve érdekelne) és ilyen peremet rakatott rá.
Zenehallgatásra ez a legjobb választás, rendbe van rakva és csak használni kell.
De bulizni, mondjuk maxra tekert erősítő esetén, már hangfalgyilkosság kategória lehet, ha tényleg 2x80 watt az erősítőd.

A másik nagyobb teljesítményt bír el, de ha hangszóró gond lesz vele, az problémás lehet. TVM mélyek westra közép és magas. Én tavaly ilyen közepet a német e-bayen tudtam venni (Cavatina párhoz vettem, de sajnos még nem volt módom meghallgatni ezt az egy számmal kisebb tesót, mert még javításon van). Csak a magas volt jó a megvett párban, mélyek peremezendőek, a közepek meg csere/javítás vonalon billegtek.

Tehát príma a B32, de nem hangos bulizásra való, Concerto nagyobb teljesítménnyel kérdés milyen állapotú peremekkel (meg kell kérdezni) és hanggal.
 Meg kellene hallgatni mindkettőt és utána döntened, melyik tetszik jobban, mert ennyi pénz elköltését jobb körüljárni alaposan előtte.

Ha pl a Concerto mélyeit peremezni kell az 4x-es szorzó a dupla mélyek miatt, akkor már alkudni kell emiatt.
Üdv.
Válaszol
Közben a sors közbeszólt!
Van egy DC2550-esem, igaz szinte mindent cserélni kell benne, vagy javítani! Magas nem szól, a közép üvölt, a mély széle szét van menve...
Segítség, hogy csináljam!?
http://imgur.com/MvWzg1F
Válaszol
Szia!
Akkor hajrá rendbe rakni.
Rajtad múlik, neki fogsz magad megcsinálni vagy csináltatod.
Ha nekifognál akkor a magasakban pillét kell cserélni, a közepeken, meg a mélyeken ki kell cserélni a habszélt.
Ehhez innen kell rendelni az alábbiakat:
http://www.hangszoro.net/index.php/h2000...lkatreszek
magas:
kell 2 db HG1,9-2,5 pille 995 Ft/db
közép:
kell 2 db 100 mm középhangszóróhoz, rilni nélkül 427 habszél 380 Ft/db
mély:
kell 2 db 250 mm 479 habszél 620Ft/db
Ha megérkezett minden, hangszóró kiszerelés, kiforrasztás, korábbi habszél maradványok teljes eltávolítása, majd ragasztás.
A magasban meg a pillét kell kicserélni.

Vagy viszed magaddal a kiszedett hangszórókat és Fehérváron megcsináltatod (nincs messze Veszprémtől).
Ha ezt választod, akkor ezen az oldalon nézelődj:
http://www.hangszoro.net/index.php/javitas
A fent leírtakat fogják ott is megcsinálni.
Az első út a kalandosabb, de csak akkor érdemes nekifogni, ha érzel magadban annyit, hogy meg tudod csinálni, a második a biztosabb, mert nekik nem ez lesz az első javításuk.
Ha gondolod, akkor előkeresem a váltómódosítás leírást hozzá.
(Remélem nem kértek sokat a dobozpárért ezen állapotában. Előlapok megvannak hozzá?)
Üdv.
Válaszol
(2016. 03. 05., 21:32)GARFIELD13 Írta: Szia!
Ha nekifognál akkor a magasakban pillét kell cserélni, a közepeken, meg a mélyeken ki kell cserélni a habszélt.
magas:
közép:
mély:
Ha megérkezett minden, hangszóró kiszerelés, kiforrasztás, korábbi habszél maradványok teljes eltávolítása, majd ragasztás.

Vagy viszed magaddal a kiszedett hangszórókat és Fehérváron megcsináltatod (nincs messze Veszprémtől).
Az első út a kalandosabb, de csak akkor érdemes nekifogni, ha érzel magadban annyit, hogy meg tudod csinálni, a második a biztosabb, mert nekik nem ez lesz az első javításuk.
(Remélem nem kértek sokat a dobozpárért ezen állapotában. Előlapok megvannak hozzá?)
Üdv.

Szép estét!

Semmibe sem került!
Az előlapok is megvannak hozzá...
Azért látszik az idő vasfoga...
Várpalota még közelebb van Fehérvárhoz, lehet átviszem hozzájuk...
A váltó módosítás érdekelne...
Igazából folyamatosan keresem a fórumon, de sajna nem találom!
Válaszol
(2016. 03. 05., 21:32)GARFIELD13 Írta: Szia!
magas:
közép:
mély:

Üdv.

Szia!

Csak érdekességnek jegyzem meg, hogy az első gazdás soha nem volt szétszedve egyik mély sugárzója HA25/1038, a másik HA25 1544/479.
http://imgur.com/PZOPpqi

Sad Kíváncsi leszek a végeredményre, de lassan kezd elmenni a kedvem...
Válaszol
Smile Valamikor csak kicserélték azt a mélyhangszórót.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
(2016. 03. 18., 12:34)shalafi66 Írta: Smile Valamikor csak kicserélték azt a mélyhangszórót.

Sikerült kideríteni, hogy az első évben állítólag, szervizben volt és ott cserélték ki neki.
A tulajnak nem tűnt fel sok év alatt sem.
Vajon nekem fel fog tűnni hangban?
Válaszol
Másféle hangszórók. Másképp szólnak. 1996 körüli gyártású lehet a cserélt mélyhsz.
Válaszol
Szia!
Ilyen korán ne kezdjen elmenni a kedved.
Hallgasd még, ha elkészült, de közben már érdemes lehet fél szemmel peremezésre váró magányos HA25/1038-at keresgélni a Neten.
Kitartás és össze fog állni a hangfal pár.
Üdv.
Válaszol
Én már arra gondoltam, hogy inkább veszek két új mélyet, és két közepet, illetve megrendelem a Shalafi66-tól a magasokat, persze ha lesz egy kis költőpénzem...
Válaszol
Lehet, hogy van az üzemben régi, javitott HA25, valamelyikből, arra lehetne cserélni esetleg. Persze azok sem egyformák teljesen, ha más időpontban készültek, viszont a mágnesük legalább hasonló méretű. Smile
Válaszol
(2016. 03. 21., 12:10)shalafi66 Írta: Lehet, hogy van az üzemben régi, javitott HA25, valamelyikből, arra lehetne cserélni esetleg. Persze azok sem egyformák teljesen, ha más időpontban készültek, viszont a mágnesük legalább hasonló méretű. Smile

Igazából összeraktuk, próbálgattuk, de valami nem stimmel, mert olyan kevés a mély hang benne, hogy el vagyok keseredve!
Garfield13 által átküldött váltót megcsináltuk, és van közepe, magasa, de mélye az nem vala!  Huh
Válaszol
Hát ez viszonyitás kérdése is, meg elhelyezés, stb. Sok tényezős. A 2550-nek nincsenek alapból rossz mélyei. Smile
Válaszol
Sziasztok! Vettem ma egy pár Videoton Dc 3011 A hangfalat a Dc 3010 - esek mellé. Gyári hangszórók vannak benne, és működik is mindegyik. Az az észrevételem, hogy gyengébb a mélye és mintha hamarabb torzítana mint a 3010. Videoton EA6383 erősítővel hajtom őket. A 3010 esek nagyot szólnak, meg vagyok velük elégedve. Mitől lehet ekkora különbség?
Válaszol
Az lehet az oka, hogy a 3011-nél rosszul hangolt a reflexdoboz. Vagy maga a mélyhangszóró is különbözhet. Mérés nélkül az utóbbit nem lehet tudni.
Válaszol
Rövid a reflex cső? Olvasgattam a hozzászólásokat, 95-100 mm és cső jobb hangzást eredményezne?
Válaszol
Belenéztem a dobozba. Mintha a hangváltó egyik kondija nem gyári lenne. Van esetleg gyári adat, hogy milyen kondi való bele?
Találtam egy képet a gyári váltórol. Nekem az egyik kondi henger alakú. Talán az lehet a középé és a magasé?
Válaszol
Ez az eredeti hangváltó.

Csatolt fájl(ok) Előnézet(ek)

Válaszol
Az egyik tekercs kicsit meg van égve, de én mást nem látok.

A reflexcső hosszabbításhoz teljesen át kéne variálni. Csillapítóanyag fele ki, új mélyhangszóró, és hosszabb cső.
Válaszol
Ez nem az én hangváltóm. Az én váltómban az egyik kondi nem gyári, ezért szeretném megtudni a gyári értékét. Esetleg a benne lévő két kondi értékét tudod? Ez a váltó lehet a Dc 3010 ben is? Akkor abból ki tudom nézni, csak nem szívesen veszem ki a hangszórót.
Válaszol
(2016. 06. 13., 21:33)Attila 82 Írta: Ez nem az én  hangváltóm. Az én váltómban az egyik kondi nem gyári, ezért szeretném megtudni a gyári értékét. Esetleg a benne lévő két kondi értékét tudod? Ez a váltó lehet a Dc 3010 ben is? Akkor abból ki tudom nézni, csak nem szívesen veszem ki a hangszórót.

6.8uF középnél, 2.2uF dómnál.
Válaszol
Jó lenne tudnom a tekercsre írt számokat.
Válaszol
(2016. 06. 14., 14:24)szaccos Írta: Jó lenne tudnom a tekercsre írt számokat.

Miért kell? Hol van ezeken szám? A képen nem látszik semmi.
Ha esetleg szétszedem akkor megnézem.
Válaszol
(2016. 06. 14., 20:35)Attila 82 Írta:

Kíváncsiság, azonosítás, stb. De ha nem, nem.
Válaszol
(2016. 06. 15., 16:19)szaccos Írta:

Ha szétszedem megírom.
Válaszol
Kipróbáltam a Dc 3011 eket betömött reflex csővel. Még mindig gyengébb a mély és hamarabb torzít.
Ugyanazzal az erősítővel (ea6383) ugyanazzal a zeneszámmal és potméter beállításokkal a Dc 3010 spanyol mélynyomó jobban mozog, és tovabb lehet hangosítani torzítás nélkül. A Videoton mély kevésbé mozog és kisebb hangerőn kezd torzítani. Mintha hamarabb "megenné" az erősítőt. Létezhet, hogy több kraft kell neki mint a 3010 nek? Vagy a Vidi hangszóró ilyen silány a Beyma hangszóróhoz képest. Kipróbálom egy nagyobb erősítővel. Megírom a tapasztalatokat.
Válaszol
Semmi garancia arra, hogy a 3010-ben a korábbi import mélyhangszóró van, ment az ki mindkettővel. Smile Megnézted, szétszedted?

A VT mélyhangszóró kisebb mechanikai kitéréseket kezel, de az is elég szokott lenni.
Válaszol
Én nem vagyok biztos azokban a gyári hangszórókban sem. Elég egyszer megégetni a csévét, pont ilyen eredménnyel jár.
- VR
Válaszol
(2016. 06. 15., 21:46)Attila 82 Írta:
(2016. 06. 15., 16:19)szaccos Írta:

Ha szétszedem megírom.
Köszönöm!!
Válaszol
(2016. 06. 17., 0:08)shalafi66 Írta: Semmi garancia arra, hogy a 3010-ben a korábbi import mélyhangszóró van, ment az ki mindkettővel. Smile Megnézted, szétszedted?

A VT mélyhangszóró kisebb mechanikai kitéréseket kezel, de az is elég szokott lenni.
A 3010 ben a spanyol Beyma hangszóró van. Szét is szedtem, de a Hangszóró 2000 nél is voltam javíttatni. Ők is azt mondták. A 3011 ben pedig a Videoton melyek vannak.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 10 Vendég