A trident ilyen készletkisöprő hangfal lehetett. Nem is magyar piacra készült szerintem. HA25-ök a mélyek, a többire nem emlékszem, de ha fontos, megkeresem.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
(2016. 10. 02., 21:12)shalafi66 Írta: A trident ilyen készletkisöprő hangfal lehetett. Nem is magyar piacra készült szerintem. HA25-ök a mélyek, a többire nem emlékszem, de ha fontos, megkeresem.
Köszönöm. Annyira nem fontos már. Inkább nem veszem meg.
(2016. 10. 02., 19:54)Attila 82 Írta: Az lenne a kérdésem, hogy a közép elé tett 2,2 ohmos ellenállás a hangváltóban lévő gyárival együtt értendő? Vagy azt kell kicserélni? És még ott van a potméter is.
Igen, azzal együtt értendő. A potméter nálam benn maradt, van aki kiköti.
(2016. 10. 02., 19:54)Attila 82 Írta: Az lenne a kérdésem, hogy a közép elé tett 2,2 ohmos ellenállás a hangváltóban lévő gyárival együtt értendő? Vagy azt kell kicserélni? És még ott van a potméter is.
Igen, azzal együtt értendő. A potméter nálam benn maradt, van aki kiköti.
(2016. 10. 05., 10:39)shalafi66 Írta: Persze ugyanaz. Nagyjából. Az új valamivel jobb, kicsit finomítottak a formáján a 90-es években. Azt is le lehet fújni ezüstre.
Pont olyan ezüstöt hol találok? Vagy kevertessek színt?
Néztem a H2000 oldalt, és láttam, hogy bekerült a kínálatba a 6,5 Pss magas. Ez miféle hangszóró? Akai srh-70 hangfalban kellene.
Van egy pár Akai srh 50 és 70 - em. Ezek Vidi gyártmányok vagy japánok lehetnek vajon?
Sajnos a hibátlan állapotú dc 3010 hangfalamról elkezdett leperegni a szürke fólia. Nem csak lepereg de össze is zsugorodott. Nem lehet szépen visszaragasztani.
Nem tudom mivel lehetne bevonni, hogy szépen nézzen ki.
Valaki csinált ilyet esetleg?
Megvan a két H2000 30-as mélynyomó a dc 3011hez. A gyári reflexcsoveket megtoldottam a H2000 - nél vásárolt reflexcsővel. Most 15 cm hosszú. Ebből lehet lefaragni. Kérdésem az lenne, hogy mennyire érdemes ezt levágni. Vettem több csövet (250/db) kísérletezés miatt, de nem hallok különbséget. Amiket próbáltam :15cm, 12 cm, 9,5cm. Irtátok hogy a gyári csillapító anyagból kb felét ki kell venni. A maradékot hova kell tenni? Oldalfalak és hátfal? Ez a fajta nem nagyon marad ott. Nincs valami olyasmi amit méretre lehetne vágni és odaragasztani esetleg szivacs?
Megvan a két H2000 30-as mélynyomó a dc 3011hez. A gyári reflexcsoveket megtoldottam a H2000 - nél vásárolt reflexcsővel. Most 15 cm hosszú. Ebből lehet lefaragni. Kérdésem az lenne, hogy mennyire érdemes ezt levágni. Vettem több csövet (250/db) kísérletezés miatt, de nem hallok különbséget. Amiket próbáltam :15cm, 12 cm, 9,5cm. Irtátok hogy a gyári csillapító anyagból kb felét ki kell venni. A maradékot hova kell tenni? Oldalfalak és hátfal? Ez a fajta nem nagyon marad ott. Nincs valami olyasmi amit méretre lehetne vágni és odaragasztani esetleg szivacs?
Vedd ki, és tedd el a pincébe. Nem kell bele több. Ami bennemarad, az úgyis le fog esni a doboz aljába - persze ha az eredeti vattaszerű csillapítás van benne.
Ezt a hangszórót vajon helyettesíthetem a H2000 6,5 cm-es 8 ohmos magassal? Ez egy Akai sr-h 70 magasa. Teljesítmény kb ugyanaz? Sajnos a két Akait kinyírtam egy frekvencia generátor programmal. Vagy inkább a pss magas? Az Akainak nagyobb a mágnese, azt gondolom, hogy nagyobb teljesítményű mint a H2000. Vettem már bele 2 db H2000 6,5 öst, de elpukkantak.
Ezek mind körülbelül egyforma terhelhetőségűek, a nagycsapos kb. 5W-tal több. Ha tönkremegy, rossz a váltás. Az AKAI is Videoton volt, ugyanaz, mint a H2000, csak rosszabb a felső oktáv átvitele. A mágnes mérete semmit nem számít.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.